PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

206 rc vs clio 197 rs vs cooper s
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Γενικές Συζητήσεις περί αυτοκινήτων Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
greenpug106 (Κωνσταντίνος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 106 Gti, PT51, etuned

Ένταξη: 24 Δεκ 2004
Τόπος: Κύπρος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 18 Απρ 2012, 06:53:10    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Απλά να προσθέσω για τα Clio ότι βρίσκεις με τιμή πώλησης τέλος του 2006 από 7.000.

Βάζω ένα παράδειγμα λίγο πιο καινούργιο

http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2319972/

Γκαράζ
Peugeot 106 GTi 150+ ίππους etuned
Audi A4 TFSi SLine Special Edition 250+ ίππους etuned
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Pughell (Στελιος)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6

Ένταξη: 24 Απρ 2003
Τόπος: Σαλλλονικη...

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 18 Απρ 2012, 09:23:26    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Alex79 έγραψε:
καλημερα σε ολους
οπως ειπε και παραπανο ο Pughell (Στελιος) και πολυ σωστα δεν ειπα ποσο περιπου διαθετο το ποσο για την ευχαριστηση μου ειναι περιπου 10-12χιλ οσο για τα κυβικα ειμαστε στην ελλαδα και με τους καταληλους ανθρωπους το 2.0 γινεται 1.4 οπωτε δεν με πειραζει αυτο και ουτε καν το σκευτομε .
τωρα οπως ειπατε παραπανω για αισθηση η αποτελεσματηκοτητα εμενα πρωσοπικα με ενδιαφερουν και τα δυο γιατι αν δεν σου δινη αισθηση σιγουριας πως θα γινει αποτελεσματηκο
εγω το αμαξι το προοριζω για πιστα και αναβασουλες οποτε τα παραπανω λογικα πρεπει να υπαρχουν για το 106 ειναι η χαρα του παιδιου και τα κανη ολα μιας που περασα αρκετο καιρο μαζι του αλλα απο ασφαλεια 0 για αυτο θελω και κατι ποιο στιβαρω μια που ειμαι και μπαμπας Razz Razz
Αλλα και με το ποστ του Pughell (Στελιος) για το βουνο θα συμφωνισω αλλα ποσο καλητερω ειναι απο τα αλλα αφου το μοτερ ειναι ταφος οπτε πιστευω σε πιστα οχι ιδιετερα πολη κληστη θα ειναι αδυναμο!!

Θα σε προβληματισω λιγο ακομα αλλα δεν ειναι κατι σοβαρο... Very happy

Απο 2λιτρα μπορεις να τα κανεις 16αρια,οχι ομως 14αρια.
Επισης για κατι τετοιο υπολογισε κανενα 1000αρικο πανω στο συνολικο κοστος γιατι θελει διπλά τιμολογια,κλπ,κλπ που λογο ΦΠΑ αυξανεται το κοστος. Confused

Επισης,τα μοντελα που εχουν κλεισει 10ετια δεν πληρωνουν εκτακτη εισφορα,αυτα που ειναι πανω απο 5ετια πληρωνουν την μιση,και αυτα που ειναι ακομα πιο καινουργια πληρωνουν ολοκληρο τον φορο.
Τωρα αν στο αμεσο μελλον αλλαξει κατι στην φορολογια,δεν το ξερω...

Οσο αφορα την αποτελεσματικοτητα vs αισθηση,απο πιστα δεν εχω αποψη,στο βουνο ομως το Clio δεν το πιανεις καθολου ευκολα παρα το γεγονος οτι δουλευει αποκλειστικα ψηλα.
Ο λογος απλος...
Παταει τελεια,δεν σε φοβιζει ειτε περνας με 2α ειτε με 4η και φρεναρει οπως τιποτα αλλο.
Απλα σαν αισθηση τιμονιου ειναι λιγο μετριο μιας και ειναι ηλεκτρικο(οπως ολα τα συγχρονα ηλεκτρικα) και η αισθηση στιβαροτητας που εχει σου κοβει λιγο απο την "πουπουλενια" αισθηση που ειχε το 206 RC,κατα ποσο ενα 106.

Απλα το θεμα ειναι ποσο μακρια σκοπευεις να φτασεις το συνολικο κοστολογιο περαν αυτου της αρχικης αγορας.
Και εγω παντως,θα επελεγα ενα 206 RC και θα εριχνα τα επιπλεον χρηματα σε 6αρι με μπλοκε,4πιστονα απο 406 και ΦΠΕ μιας και θεωρω οτι ειναι κατι αναμεσα σε 106 και Clio σαν συνολικη ευχαριστηση.

Απλα πολλοι εχουν κολλημα με το 206 γιατι ειναι παλιο σχετικα και δεν εχει καποιες ιδιαιτερες εξωτερικες διαφοροποιησεις περαν των 17αριων και των καθισματων.

Αν δεν σε προβληματιζουν τετοια θεματα,τοτε και εγω θα προτεινα 206 μιας και καλο Clio κατω απο 8 χιλιαρικα δεν θα βρεις και αν σου βγαλει και κατι(πχ αξονα ή σασμαν) τοτε θα σε τσουξει αρκετα.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger
Alex79 (Αλεξανδρος)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Peugeot 206cc 1.6 (16v) 03

Ένταξη: 15 Απρ 2012
Τόπος: Ρεθυμνο

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 18 Απρ 2012, 10:15:20    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

φιλε μου Pughell (Στελιος) και ποιο πολυ για 206 απο οτι το βλεπο παω αλλα
θελω να ρωτησω τα εξης
πρώτον για τα κυβηκα το ειπα σαν υποθεση το γνωριζω οτι γίνετε εως 1.6 αλλα εδω στην κρητη ποτε μην λες οτι δεν γινεται και 2.0 να μηνη δεν με νοιαζει Very happy Very happy
δεύτερον οσω αυτο που ειπες περι πουπουλενιας αισθησης τη ενοεις εξηγησετο το λιγο
τριτον λευφτακια δεν κολαω μεχρι 10-12 τα δινω
και τελος πες μου απο τη μοντελω βαζεις 6αρη και μπενη κουτη η τα αλλαζεις ολα
οσο για το κλιο ξερω καλα ποσο τσουζη γιατι ο ξαδερφος εχει πληρωση την βαση που κρατα κοντρα 2 φορες σε 1.5χ Laughing Laughing

Στο βουνο ξεχωρίζουν οι μάγκες απο τα αγοράκια
Επιστροφή στην κορυφή
Pughell (Στελιος)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 19 Απρ 2012, 09:18:45    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το οτι δεν γινεται στο λεω με πληρη σιγουρια για τον απλο λογο του οτι αν αφαιρεσεις απο τα 2000 κυβικα το 25%,πας στα 1500 οποτε για αυτο σου λεω δεν γινεται. Wink
Ξεδηλωσαμε και εμεις εδω πολλα 2λιτρα που εγιναν "αρνακια" οποτε εχουμε μια Χ εμπειρια επι του θεματος. Smile

Σχετικα με την αισθηση,αφου ειχες 106,οταν μπηκες στο 206 τοτε καταλαβες την διαφορα σε βαρος/ογκο/συμπεριφορα/κλπ...
Το βαρος και οι εξωτερικες διαστασεις φερνουν αδρανεια με οτι συνεπαγεται αυτο.Για αυτο και το 106 ειναι "κοφτερο" ενω τα υπολοιπα φαινονται πιο νωχελικα,ασχετα αν σε απολυτο αποτελεσμα υπερεχουν.

Οσο για το σασμαν,απο 306 παιρνεις απλα θελει αρκετη δουλεια μιας και απο δυο σασμαν κανεις ενα και θελει και τροποποιηση στα μοχλικα,stop στην κρεμαγιερα και καποιες αλλες τροποποιησεις.
Δεν ειναι και πυρηνικη φυσικη αλλα δεν ειναι και κατι που το κανει ο οποιοσδηποτε,ιδιαιτερα αν δεν εχει σχεση με τα PSA γενικοτερα...
Καλυτερα δηλαδη να το κανεις πχ στον μηχανικο του Περακη που λογο αγωνιστικου το εχει ξαναδει το σεναριο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger
petran_x13 (Πέτρος)
Μέλος
Μέλος

Peugeot 206 RC 2.0 16V

Ένταξη: 30 Οκτ 2011
Τόπος: Ηράκλειο Κρήτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 19 Απρ 2012, 09:41:40    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εγώ μια πρόταση θα κάνω. Γιατί δεν έχετε βάλει ένα Peugeot 306 gti 6/Race σαν επιλογή? Πιστεύω ότι πλήρη όλες της δυνατότητες τον παραπάνω αυτοκινήτων απλά είναι λίγο πιο αδύναμο.
Επιστροφή στην κορυφή
Pughell (Στελιος)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 19 Απρ 2012, 10:02:22    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Γιατι με εξαιρεση αυτο
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2302093/
τα υπολοιπα ειναι σε παραλογες τιμες,συν οτι σαν ασφαλεια-ποιοτητα σε καμια περιπτωση δεν ειναι 206.
Και εγω υπερ του 306 ειμαι για να βγαζεις γουστα ομως με τα χρηματα που ζητανε,θα τα ζητανε για πολυ καιρο ακομα... Laughing
Επιστροφή στην κορυφή
COOL ALEXIS (Aleki)
Τμήμα Συνεργασιών
Επίσημο Μέλος

C3 Cowmooflage

Ένταξη: 10 Μάϊ 2004
Τόπος: Fathercare

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 19 Απρ 2012, 11:11:31    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Pughell έγραψε:
Γιατι με εξαιρεση αυτο
τα υπολοιπα ειναι σε παραλογες τιμες,συν οτι σαν ασφαλεια-ποιοτητα σε καμια περιπτωση δεν ειναι 206.
Και εγω υπερ του 306 ειμαι για να βγαζεις γουστα ομως με τα χρηματα που ζητανε,θα τα ζητανε για πολυ καιρο ακομα... Laughing

+111

Θέλω ένα και ένα
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
Octane (Πάνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Pagani Zonda Cinque (το 6ο)

Ένταξη: 27 Ιούν 2008

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 19 Απρ 2012, 13:25:14    Θέμα δημοσίευσης: Re: 206 rc vs clio 197 rs vs cooper s Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Alex79 έγραψε:
καλησπερα μαγκες
εχω ενα μεγαλο δηλημα και μια απορεία το ξαρδεφακη μου μερχη περση ειχε ενα 106 ραλλυ και εγω το 206 μου οπου παρολου το βαρος του με το στοισημο και την βελτειωση που του εχω κανη παιζαμε στο βουνο και στην πιστα με πολυ χαβαλε δεν τον επειανα παλη αλλα του κολαγα καλα .τωρα εχει παρη το clio 197 rs και ουτε που τον βλεπω στης ευθιες την παλευω στο βουνο ομως θελω κυαλια Very happy Very happy
τωρα το διλημα μου ειναι ενα τη να παρω 206rc,cooper s η να παρω και εγω ενα clio rs να δω καμια ασπρη μερα
κακα τα ψεματα αλλα το clio τα σπαει στρηβη εκει που λες οτι δεν προκετε να βγεις σωος και με οσα κατα την αποψη μου ειναι κορυφεο αλλα επειδη να μην παρω το ιδιο κοιταω τα αλλα για αυτο θελω τα φωτα σας οποιος γνωριζει
το 206 και το cooper μπορων να σταθουν το ιδιο διπλα του τη προτηνεται
η λετε το 106 να τα καταφερνη καλητερα Evil
ευχαριστω περιμενω την βοηθεια σας και οικονομικο θεμα δεν εχουμε Wink
p.s μην κοιτατε τα ορθογραφηικα Very happy Very happy

Εγω φιλε μου δεν εχω καταλαβει τι ακριβως θελεις.

- Θελεις ενα gti να κυνηγας τον ξαδερφο στις ευθειες(?!?) ---> παρε ενα 20vt και μετα ουτε με κυαλια... Laughing

- Θελεις κατι να τον αφηνεις πισω σου στις στροφες(?!?) , πρεπει να σκεφτεις σε τι φαση θελεις να εισαι πιο γρηγορος , στην αναβαση (οποτε παλι πας στο παραπανω "μοντελο" Laughing ή στην καταβαση (οπου και το δικο σου με μια αναρτηση και ενα ζευγαρακι καλα φρενα...σου κανει Rolling eyes )

Εν τελει ολα θεμα οδηγου ειναι. Και με 10 κιλα/ιππο παιζεις ανετα με πολυ δυνατοτερους συνδιασμους , ακομα και σε πιστα.

Το θεμα ειναι να σε ευχαριστει το αυτοκινητο σου , σε καποιους τομεις που εσυ εχεις επιλεξει , και σε συναρτηση με το κοστος κτησης και συντηρησης του.

etuned
MEMsound έγραψε:
αλα οκτανε...μια ...αμονταριστη Laughing Laughing Laughing Laughing
Επιστροφή στην κορυφή
PANOSBR (ΠΑΝΟΣ)
Μέλος
Μέλος

Ένταξη: 31 Αύγ 2009
Τόπος: ΤΡΙΠΟΛΗ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 19 Απρ 2012, 21:22:44    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Pughell έγραψε:
Γιατι με εξαιρεση αυτο

το 306 ειναι αυτοκινηταρα τι να λεμε τωρα.αποψη μου ειναι μιξη 205 και 106 μαζι(οσον αφορα το στριψιμο).Ενταξει ο XU δεν ειναι και για να στροφαρει 9αρες

πιστευω ο μονος λογος που τα πουλανε ακομα σε παραλογες τιμες,ειναι η σπανιοτητα τους.
Επιστροφή στην κορυφή
Driver ///M (Άρης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 207 1.4 90hp sport

Ένταξη: 16 Νοέ 2009

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 19 Απρ 2012, 23:28:26    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Pughell έγραψε:

Επισης,τα μοντελα που εχουν κλεισει 10ετια δεν πληρωνουν εκτακτη εισφορα,αυτα που ειναι πανω απο 5ετια πληρωνουν την μιση,και αυτα που ειναι ακομα πιο καινουργια πληρωνουν ολοκληρο τον φορο.
Τωρα αν στο αμεσο μελλον αλλαξει κατι στην φορολογια,δεν το ξερω...

Μια μικρή διόρθωση.
Μετά την 5ετία η έκτακτη εισφορά μειώνεται κατά 30%, όχι 50%.

Τώρα για υποκυβισμούς και μετά, το θεωρώ εντελώς λανθασμένη ιδέα.
Αν γίνει κάποιο ατύχημα, ιδίως αν είναι σοβαρό, θα ψάξουν τα πάντα και μόλις δουν ψεύτικη δήλωση κυβισμού θα σε σκίσουν και ή δεν θα σε καλύψουν, ή δεν θα σε αποζημιώσουν.
Οκ, η αστυνομία μπορεί να μη σε γράψει αφού λογικά δεν θα το πάρει χαμπάρι, αλλά στα χοντρά θα την πατήσεις.

Είναι και παράνομο λοιπόν αλλά και λίαν επικίνδυνο.
Γι'αυτό ένα 206rc αξίζει, αφού λόγω χρονολογίας θα έχει μειωμένη εισφορά και σε κανα 2 χρόνια μηδενική (θα τα σκας στα τέλη κυκλοφορίας βέβαια, αλλά θα τα έχεις γλιτώσει απ'την τιμή αγοράς).

Φίλε, γιατί δε σκέφτεσαι και κανα 207rc?
Είναι μέσα στο budget σου, είναι γρήγορο με πολλές προοπτικές βελτίωσης, ποιοτικό και πολύ καλό οδηγικά (όχι κλιο ή κούπερ, αλλά και πάλι από τα καλύτερα της κατηγορίας).
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
Alex79 (Αλεξανδρος)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Peugeot 206cc 1.6 (16v) 03

Ένταξη: 15 Απρ 2012
Τόπος: Ρεθυμνο

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 20 Απρ 2012, 14:09:05    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

φιλαρακια το ζυγυσα και θα καταληξω στο 206 μια που δεν συμπαθω τα τουρμπο πχ το 207 που ειπε ο φιλος
λοιπον με το καλο μεσα στην αλλη εβδομαδα που θα επηστρεψω Ελλαδα λεω να παω να δω αν υπαρχη ακομα βεβαια και αξιζει αυτο εδω

http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1789155/

τη λετε πως σας φενεται ως ποιο εμπειρη στα rc !!!!!

Στο βουνο ξεχωρίζουν οι μάγκες απο τα αγοράκια
Επιστροφή στην κορυφή
Pughell (Στελιος)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 20 Απρ 2012, 20:49:13    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Για τα πραγματα που εχει επανω ειναι καλη η τιμη,το θεμα ειναι να ειναι και σε εξισου καλη λειτουργικη κατασταση και να μην θελει κανενα rebuild το μοτερ ή το σασμαν. Confused
Επιστροφή στην κορυφή
takis_206 (takis)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

peugeot 206

Ένταξη: 05 Ιαν 2010
Τόπος: chania

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 20 Απρ 2012, 22:20:04    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Alex79 έγραψε:
φιλαρακια το ζυγυσα και θα καταληξω στο 206 μια που δεν συμπαθω τα τουρμπο πχ το 207 που ειπε ο φιλος
λοιπον με το καλο μεσα στην αλλη εβδομαδα που θα επηστρεψω Ελλαδα λεω να παω να δω αν υπαρχη ακομα βεβαια και αξιζει αυτο εδω

http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1789155/

τη λετε πως σας φενεται ως ποιο εμπειρη στα rc !!!!!

το αμαξι αυτο ξεκινησε απο 10 χιλιαρικα

Πλησιάζει ο καιρός για διακοπές... ρεύματος, νερού, τηλεφώνου..!!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Γενικές Συζητήσεις περί αυτοκινήτων Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2
Σελίδα 2 από 2

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης