PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

1.6 T 150HP Κόβει το γκάζι σε παρατεταμένη δεξιά στροφή...

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
sabbio (KONSTANTINOS)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

308 CC 1.6 150 hp

Ένταξη: 21 Ιούλ 2010
Τόπος: VOLOS

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 17 Μάρ 2012, 18:33:54    Θέμα δημοσίευσης: 1.6 T 150HP Κόβει το γκάζι σε παρατεταμένη δεξιά στροφή... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Γειά σας... Έχω ένα 308cc και εδώ και 2 εβδομάδες σε παρατεταμένες δεξιές στροφές μου κόβει το γκάζι. το κόβει τελείως χωρίς καμία άλλη ένδειξη ενώ το δίνει ξανά απότομα όταν σταματίσουν να υπάρχουν πλευρικές επιταγχύνσεις. στην αντιπροσωπία μου είπαν πως είναι από το ESP/ABS και γίνεται διότι καταλαβαίνει ότι πάει να γλιστρήσει. Ο εγκέφαλος δεν έχει καταγράψει κάτι. το θέμα είναι ότι δεν το κάνει ποτέ σε αριστερές στροφές με όσα χιλίομετρα και αν μπω στη στροφή. όταν είναι δεξιά το κάνει πάντα και χωρίς να έχω πολλά χιλιόμετρα... αρκεί παντα η στροφή να ειναι παρατεταμένη. Αν έχει κάποιος άποψη παρακαλώ να σχολιάσει. Το manual του αυτοκινήτου πάντως δεν αναφάρει τπτ για το εν λόγω τρόπο λειτουργίας του συστήματος. Έχω 32000 χλμ και δεν έχω ξανα παρατηρήσει τπτ τέτοιο ξανά ενώ στην αρχή οδηγούσα στους ίδιους δρόμους και με περισσοτερα χλμ.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
kostas207cc (κωστας)
Μέλος
Μέλος

peugeot 207cc 1.6 ep6

Ένταξη: 13 Ιαν 2010

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 17 Μάρ 2012, 19:04:41    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

καταρχην φανταζομαι τα ελαστικα σου ειναι με ιδια πιεση ιδια φθορα δεξια και αριστερα οπως και τα φρενα το ιδιο??με το διαγνωστικο εχουν ελενχτει τι ταχυτητα τροχου δινει ο δεξιος και ο αριστερος αιθητηρας του abs?αν οχι καντε εναν ελενχο σε αυτο??εννοειται οτι δεν πατας γκαζι τερμα αποτομα πανω στην στροφη την συγκεκριμενη και το εχεις τεσταρει σε πολλες στροφες.δεν καταγραφει καθε φορα που μπαινει το esp.επισσης αφου δεις αυτα κανε εναν ελενχο αμορτισερ ζανφορ κτλ
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
sabbio (KONSTANTINOS)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

308 CC 1.6 150 hp

Ένταξη: 21 Ιούλ 2010
Τόπος: VOLOS

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 17 Μάρ 2012, 19:12:21    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ναι έγινε διαγνωστικός έλεγχος. το έχω δοκιμάσει σε πολλές στροφές αρχικά με πολλά χολιόμετρα και σε δεξιές και σε αριστερές μετά άρχισα απλά να πατάω γκάζι ώστε να κρατάω σταθερή ταχυτητα σε στροφές που είναι παρατεταμένες. στις δεξιές το κάνει πάντα ενώ σε αριστερή καμία. στον διαγνωστκό δεν έδειξε απολύτως τίποτα. ακόμα και όταν συμβαίνει αυτό δεν έχω καμία άλλη ένδειξη. απλά κόβει το γκάζι και το δίνει ξανά όταν σταματήσουν οι πλευρικές επιταγχύνσεις. δεν χρειάζεται να έχω πολλά χιλιόμετρα. αν το έκανε και αριστερά θα έλεγα οκ αλλα αυτό δεν καταλαβαίνω. Όπως επίσης και πως το βιβλίο του αυτοκινήτου δεν αναφέρει κάτι σχετικά με αυτό τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος. δεν λέει πουθενά ότι κόβει το γκάζι κάτω από κάποιες συνθήκες.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
makis106 (makis)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 207 THP Rallye (2008)

Ένταξη: 15 Μάϊ 2007

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 17 Μάρ 2012, 19:36:34    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

sabbio έγραψε:
Ναι έγινε διαγνωστικός έλεγχος. το έχω δοκιμάσει σε πολλές στροφές αρχικά με πολλά χολιόμετρα και σε δεξιές και σε αριστερές μετά άρχισα απλά να πατάω γκάζι ώστε να κρατάω σταθερή ταχυτητα σε στροφές που είναι παρατεταμένες. στις δεξιές το κάνει πάντα ενώ σε αριστερή καμία. στον διαγνωστκό δεν έδειξε απολύτως τίποτα. ακόμα και όταν συμβαίνει αυτό δεν έχω καμία άλλη ένδειξη. απλά κόβει το γκάζι και το δίνει ξανά όταν σταματήσουν οι πλευρικές επιταγχύνσεις. δεν χρειάζεται να έχω πολλά χιλιόμετρα. αν το έκανε και αριστερά θα έλεγα οκ αλλα αυτό δεν καταλαβαίνω. Όπως επίσης και πως το βιβλίο του αυτοκινήτου δεν αναφέρει κάτι σχετικά με αυτό τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος. δεν λέει πουθενά ότι κόβει το γκάζι κάτω από κάποιες συνθήκες.

Το ESP φυσικα και κοβει το γκάζι, ειναι μια απο τις παρεμβάσεις του. Εκτος απο το να φρενάρει τον καθε τροχο ανεξάρτητα, επεμβαινει και στην πεταλούδα του γκαζιου, οταν αντιληφθει απώλεια πρόσφυσης, ειτα απο σπιναρισμα, ειτε απο πλαγιολίσθηση, οποτε λογικό ειναι αν έχει πρόβλημα πχ, ο αισθητήρας παράπλευρων επιταχύνσεων, ή ο αισθητήρας γωνίας του τιμονιού, ο εγκέφαλος να αντιλαμβανεται ολίσθηση και να επεμβαίνει με αυτον τον τροπο. έχει μια λογικη αυτο που σου είπαν.
Διαφορετικά έχει να κανει με πρόβλημα σε τμημα της καλωδίωσης σου, που αναλόγως τη στροφη μετακινείται και κατι δεν κανει επαφη...

etuned
Επιστροφή στην κορυφή
kostas207cc (κωστας)
Μέλος
Μέλος

peugeot 207cc 1.6 ep6

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 17 Μάρ 2012, 22:48:51    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

to esp ειναι απλο στην λειτουργια του απλα απο τους αισθητηρες ταχυτητας καθε τροχου βλεπει αν καπποιος τροχος περιστρεφεται με μεγαλυτερη ταχυτητα και τον φρεναρει μεσω των φρενων και κοβοντας και το γκαζι.οταν σου ειπα με το διαγνωστικο οχι να δειτε αν βγαζει σφαλμα να δειτε απο τα δεδομενα εν πορεια τι ταχυτητα περιστροφης εχει ο καθε τροχος πρεπει να εχουν ιδια περιπου και τι γωνια τιμονιου εχει.μετα τσεκαρε καλωδιωση λαστιχα και αμορτισερ ειδικα τα αμορτισερ ριξε μια ματια και στα λαστιχα
Επιστροφή στην κορυφή
makis106 (makis)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 17 Μάρ 2012, 23:09:16    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

kostas207cc έγραψε:
to esp ειναι απλο στην λειτουργια του απλα απο τους αισθητηρες ταχυτητας καθε τροχου βλεπει αν καπποιος τροχος περιστρεφεται με μεγαλυτερη ταχυτητα και τον φρεναρει μεσω των φρενων και κοβοντας και το γκαζι.οταν σου ειπα με το διαγνωστικο οχι να δειτε αν βγαζει σφαλμα να δειτε απο τα δεδομενα εν πορεια τι ταχυτητα περιστροφης εχει ο καθε τροχος πρεπει να εχουν ιδια περιπου και τι γωνια τιμονιου εχει.μετα τσεκαρε καλωδιωση λαστιχα και αμορτισερ ειδικα τα αμορτισερ ριξε μια ματια και στα λαστιχα

Αυτο που περιγράφεις, είναι ενα απο τα υποσυστηματα του ESP, το TCS (traction control), ο φίλος λεει οτι μόνο σε δεξιές στροφές το κανει, οποτε ας μην αποκλειουμε και τον αισθητηρα παράπλευρων επιταχυνσεων.

etuned
Επιστροφή στην κορυφή
kostas207cc (κωστας)
Μέλος
Μέλος

peugeot 207cc 1.6 ep6

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 17 Μάρ 2012, 23:12:52    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

makis106 έγραψε:
kostas207cc έγραψε:

Αυτο που περιγράφεις, είναι ενα απο τα υποσυστηματα του ESP, το TCS (traction control), ο φίλος λεει οτι μόνο σε δεξιές στροφές το κανει, οποτε ας μην αποκλειουμε και τον αισθητηρα παράπλευρων επιταχυνσεων.

ναι εννοειτε ξεχασα να το γραψω.απλα το θεωρω πιο δυσκολο να προερχεται απο αυτο
Επιστροφή στην κορυφή
drdino (Kωνσταντίνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

BMW 330i (F30)

Ένταξη: 16 Δεκ 2003
Τόπος: Βροχονήσι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 17 Μάρ 2012, 23:20:34    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

makis106 έγραψε:
παράπλευρων επιταχυνσεων.

πλευρικών Razz

Οικογενεια Peugeot: 304 (1978), 406 (1998), 307 (2005), 308 (2011). Πλέον χωρίς Peugeot.
Επιστροφή στην κορυφή
makis106 (makis)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 17 Μάρ 2012, 23:30:58    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

drdino έγραψε:
makis106 έγραψε:
παράπλευρων επιταχυνσεων.

πλευρικών Razz

Κ εγω ετσι το θυμόμουνα αλλα με μπέρδεψε αυτος ο γκασμάς
http://www.autotriti.gr/news/preview_news.asp?news_data_id=60074
ωστόσο το σωστο ειναι αυτο που λες κ εσύ! Wink

etuned
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης