PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Στο διαγνωστικό όλα καλώς αλλά στο δρόμο δέν πάει βήμα :(
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3  Επόμενη

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
stelouni 207cc (stella)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

207cc (2008)

Ένταξη: 06 Μάρ 2012

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 06 Μάρ 2012, 10:57:34    Θέμα δημοσίευσης: Στο διαγνωστικό όλα καλώς αλλά στο δρόμο δέν πάει βήμα :( Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καλημέρα σε όλα τα παιδιά και καλώς σας βρήκα..

Έχω και εγώ ένα peugeot 207cc με τα 150hp.

Σταδιακά εδώ και αρκετό καιρό χάνει την απόδοση του. Αρχικά είπα πώς ήταν λόγο κακής συντήρησης μιας και λεφτά δέν υπάρχουν... Έπειτα έκανα ένα πολύ super wow και εξονυχιστικό service, το αμάξι έδειξε να αναπνέει καλύτερα αλλά συνέχισε να μήν έχει την απόδοση που είχε... Στο service του έβαλα και φίλτρο ελευθέρας "για να γλυστράει" και γενικότερα το ετοίμαζα για πρόγραμμα...

Άλαξα σκάστρα και έβαλα απο s3 ενισχυμένη μιάς και η μαμα έσκασε σαν καρπούζι.... και ήρθε η μέρα του προγράμματος.

Το πρόγραμμα μπήκε το αμάξι ξύπνησε σε σύγκριση με το πώς ήταν άν και πίεση δέν ανέβαζε με τίποτα πάνω απο 0.8 και πάω για δυναμομέτρηση και το αμάξι έβγαλε 155 άλογα στρόφαλο.. ΜΠΑΜ το πρώτο εγκεφαλικό.

Πάω βγάζω το πρόγραμμα και ξεκινάω ψάξιμο. Το αμάξι χωρίς το πρόγραμμα αυτή την στιγμή βγάζει 123,8 άλογα και σηκώνει πίεση 0.8 και μετά τις 4.000 στροφές πέφτει στο 0.4 και στεγνώνει τρελά ( υπόψιν το στέγνωμα το είδαμε και στο service της τουρμπίνας μιάς και πίσω ήταν άσπρη) Το πρόβλημα είναι πώς το διαγνωστικό δέν βγάζει κάποια βλάβη και τα παιδιά στην peugeot μου πρότιναν και κάνεμ τον καθαρισμό των βαλβίδων με το σπρέι που έχει βγάλει η peugeot για να μήν ανοίξεις καπάκι.

Το αμάξι μετά τον καθαρισμό ανέπνευσε σίγουρα καλύτερα αλλά συνεχίζει να μή έχει την απόδοση που θα έπρεπε και μετά την χτεσινή δυναμομέτρηση που μου έδωσε 126 άλογα πιστοποιήθηκε.... Σήμερα πήγα πάλι στην peugeot και μου πρότειναν να ανοίξουν πολλαπλή έτσι ώστε να έχουν καλύτερη προσβασιμότητα στις βαλβίδες (για να αποφύγω το άνοιγμα στο καπάκι).

Είμαι σε δίλλημα δέν ξέρω τί μπορεί να συμβαίνει και μιάς και είδα κάποια post που μιλάγατε για καθαρισμό βαλβίδων θα ήθελα την συμβουλή σας.

Ευχαριστώ εκ'των προτέρων !!!!

Run What you Bring !
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
drdino (Kωνσταντίνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

BMW 330i (F30)

Ένταξη: 16 Δεκ 2003
Τόπος: Βροχονήσι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 06 Μάρ 2012, 11:24:30    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Χρονισμό;

Οικογενεια Peugeot: 304 (1978), 406 (1998), 307 (2005), 308 (2011). Πλέον χωρίς Peugeot.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
stelouni 207cc (stella)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

207cc (2008)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 06 Μάρ 2012, 11:27:23    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ναι συγνώμη ξέχασα να το αναφέρω αυτό. Του έκανα πρίν ένα μήνα !!!! Sad

Run What you Bring !
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
greenpug106 (Κωνσταντίνος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 106 Gti, PT51, etuned

Ένταξη: 24 Δεκ 2004
Τόπος: Κύπρος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 06 Μάρ 2012, 12:11:39    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Είσαι εκτός εγγύησης να υποθέσω?

Γκαράζ
Peugeot 106 GTi 150+ ίππους etuned
Audi A4 TFSi SLine Special Edition 250+ ίππους etuned
Επιστροφή στην κορυφή
stelouni 207cc (stella)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

207cc (2008)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 06 Μάρ 2012, 12:59:22    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ναι έχω βγεί εκτός εγγύησης!

Run What you Bring !
Επιστροφή στην κορυφή
makis106 (makis)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 207 THP Rallye (2008)

Ένταξη: 15 Μάϊ 2007

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 06 Μάρ 2012, 13:23:58    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πόσα χλμ έχεις?

etuned
Επιστροφή στην κορυφή
stelouni 207cc (stella)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

207cc (2008)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 06 Μάρ 2012, 13:33:54    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

makis106 έγραψε:
Πόσα χλμ έχεις?

είναι στα 60.000 κοντά

Run What you Bring !
Επιστροφή στην κορυφή
salex (Στελιος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

3008 (ex 207 GT)

Ένταξη: 21 Οκτ 2006
Τόπος: Παλλήνη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 06 Μάρ 2012, 13:44:54    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Συνονόματη, τα πράγματα είναι πολύ απλά:

Ο κινητήρας σου έχασε το χρόνισμά του και από την υψηλή θερμοκρασία έλιωσε τον καταλύτη.

Το αποτέλεσμα είναι οτι τώρα είναι σαν να έχεις σφηνώσει μια μπανάνα στην εξάτμισή σου και αποκλείεται να καταφέρεις να λύσεις το πρόβλημά σου χωρίς να την βγάλεις.

Η φραγμένη εξάτμιση εμποδίζει τον κινητήρα από το να παράγει την ισχύ του.
Αν συνεχίσεις έτσι σε λίγο θα σπάσεις και ένα πιστόνι.

Άλλαξε τον καταλύτη (που βρίσκεται στο downpipe) και θα με θυμηθείς.
Ελπίζω μόνο όποιος σου το χρόνισε να έκανε καλά τη δουλειά του.

http://www.etuners.gr
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
stelouni 207cc (stella)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

207cc (2008)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 06 Μάρ 2012, 13:50:43    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

salex έγραψε:

Ο κινητήρας σου έχασε το χρόνισμά του και από την υψηλή θερμοκρασία έλιωσε τον καταλύτη.

Το αποτέλεσμα είναι οτι τώρα είναι σαν να έχεις σφηνώσει μια μπανάνα στην εξάτμισή σου και αποκλείεται να καταφέρεις να λύσεις το πρόβλημά σου χωρίς να την βγάλεις.

Στέλιο.... αυτό δεν θα το έβγαζε στο διαγνωστικό με κάποιο τρόπο? Τι άλλες ενδείξεις έχει αυτό το ρωτάω γιατί έχω παρατηρήσει κάποιες αυξομοιώσεις στην θερμοκρασία του αυτοκινήτου και κάποια σκαμπανεβάσματα λές και είναι στροφόμετρο αλλά όσες φορές και αν το είπα μου είπαν πώς αυτό είναι άσχετο :/

Run What you Bring !
Επιστροφή στην κορυφή
dimkeras (Δημοσθένης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

e-tuned

Ένταξη: 18 Ιούλ 2007
Τόπος: Λευκάδα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 06 Μάρ 2012, 13:53:52    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Στέλλα, κατ'αρχήν καλωσήρθες στην παρέα μας.

Στο πρώτο ποστ διακρίνω κάποιες αντιφάσεις που έχουν να κάνουν με την πίεση που λειτουργούσε ο κινητήρας σου με το βελτιωτικό πρόγραμμα :

Παράθεση:
Το πρόγραμμα μπήκε το αμάξι ξύπνησε σε σύγκριση με το πώς ήταν άν και πίεση δέν ανέβαζε με τίποτα πάνω απο 0.8 και πάω για δυναμομέτρηση και το αμάξι έβγαλε 155 άλογα στρόφαλο.. ΜΠΑΜ το πρώτο εγκεφαλικό.

και το εργοστασιακό πρόγραμμα :

Παράθεση:
Πάω βγάζω το πρόγραμμα και ξεκινάω ψάξιμο. Το αμάξι χωρίς το πρόγραμμα αυτή την στιγμή βγάζει 123,8 άλογα και σηκώνει πίεση 0.8 και μετά τις 4.000 στροφές πέφτει στο 0.4 και στεγνώνει τρελά

Εργοστασιακά να ξέρεις λειτουργεί 0,65 σταθερά (μερικά στο 0,7) και 0,4 στον κόφτη.

Αν από χρονισμό είσαι εντάξει, καθαρισμό έχεις κάνει (που δε μου λέει και πολλά ο καθαρισμός της Peugeot με το χημικό), μήπως να κοίταγες λίγο την τουρμπίνα σου;

Από λάδια τί χρησιμοποιείς και κάθε πότε τα αλλάζεις; Τα μπουζί κάθε πότε;

Vroum-vroum!
Επιστροφή στην κορυφή
stelouni 207cc (stella)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

207cc (2008)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 06 Μάρ 2012, 13:57:15    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

dimkeras έγραψε:

Στο πρώτο ποστ διακρίνω κάποιες αντιφάσεις που έχουν να κάνουν με την πίεση που λειτουργούσε ο κινητήρας σου με το βελτιωτικό πρόγραμμα :

Παράθεση:

Παράθεση:
Πάω βγάζω το πρόγραμμα και ξεκινάω ψάξιμο. Το αμάξι χωρίς το πρόγραμμα αυτή την στιγμή βγάζει 123,8 άλογα και σηκώνει πίεση 0.8 και μετά τις 4.000 στροφές πέφτει στο 0.4 και στεγνώνει τρελά

Εργοστασιακά να ξέρεις λειτουργεί 0,65 σταθερά (μερικά στο 0,7) και 0,4 στον κόφτη.

Αν από χρονισμό είσαι εντάξει, καθαρισμό έχεις κάνει (που δε μου λέει και πολλά ο καθαρισμός της Peugeot με το χημικό), μήπως να κοίταγες λίγο την τουρμπίνα σου;

Η τουρμπίνα μου πρίν λίγο καιρό βγήκε απο service.... λάδια δυστηχώς έβαζα 10/40 τώρα μετά τον καθαρισμό έβαλα 5/30. Τα μπουζί τα τσεκάρω σε κάθε service και τελευταία αλλαγή έκανα αρχές Αυγούστου !

Run What you Bring !
Επιστροφή στην κορυφή
isim (Ιωαννης)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

208 Allure

Ένταξη: 10 Αύγ 2007

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 06 Μάρ 2012, 13:58:07    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

salex έγραψε:

Στελιο ιδια κατσταση με εμενα... Αλλαξε καταλυτη και θα δεις την υγεια σου Wink
Επιστροφή στην κορυφή
stelouni 207cc (stella)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

207cc (2008)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 06 Μάρ 2012, 13:58:57    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

dimkeras έγραψε:

Παράθεση:

Παράθεση:

Επίσης σε όλες τις δυναμομετρήσεις είτε με πρόγραμμα είτε χωρίς άκουσα το ίδιο πράγμα στεγνώνει και δέν ανεβάζει εκεί που πρέοπει να δώσει αντιθέτως πέφτει !

Run What you Bring !
Επιστροφή στην κορυφή
dimkeras (Δημοσθένης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

e-tuned

Ένταξη: 18 Ιούλ 2007
Τόπος: Λευκάδα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 06 Μάρ 2012, 13:59:53    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Στέλιο, με 0,8 πίεση καλά δεν είναι τα 155 άλογα στρόφαλο;

Με φραγμένο καταλύτη η τουρμπίνα ζορίζεται να ανεβάσει;

Vroum-vroum!
Επιστροφή στην κορυφή
stelouni 207cc (stella)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

207cc (2008)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 06 Μάρ 2012, 14:00:00    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

isim έγραψε:
salex έγραψε:

Στελιο ιδια κατσταση με εμενα... Αλλαξε καταλυτη και θα δεις την υγεια σου Wink

Είχες και εσύ τα ίδια προβλήματα?

Run What you Bring !
Επιστροφή στην κορυφή
isim (Ιωαννης)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

208 Allure

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 06 Μάρ 2012, 14:01:03    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ακριβως τα ιδια, μειωμενη αποδοση χωρις λογο
Επιστροφή στην κορυφή
stelouni 207cc (stella)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

207cc (2008)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 06 Μάρ 2012, 14:01:09    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

dimkeras έγραψε:
Στέλιο, με 0,8 πίεση καλά δεν είναι τα 155 άλογα στρόφαλο;

Με φραγμένο καταλύτη η τουρμπίνα ζορίζεται να ανεβάσει;

Τα 155 τα έβγαλε με πρόγραμμα ενώ υποτίθεται απο την μάνα του είναι 150 !

Run What you Bring !
Επιστροφή στην κορυφή
stelouni 207cc (stella)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

207cc (2008)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 06 Μάρ 2012, 14:02:43    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

isim έγραψε:

Το είχες δυναμομετρήσει και εσύ ή απλά το ένιωσες στο πόδι σου? Δεν σου έβγαζε στο διαγνωστικό και εσένα τίποτε?

Run What you Bring !
Επιστροφή στην κορυφή
isim (Ιωαννης)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

208 Allure

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 06 Μάρ 2012, 14:22:55    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

stelouni 207cc έγραψε:
isim έγραψε:

Το είχες δυναμομετρήσει και εσύ ή απλά το ένιωσες στο πόδι σου? Δεν σου έβγαζε στο διαγνωστικό και εσένα τίποτε?
Με προγραμμα intercooler και εξατμιση απο σπιραλ και πισω μου εβγαλε 180 αλογα Shocked
Επιστροφή στην κορυφή
stelouni 207cc (stella)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

207cc (2008)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 06 Μάρ 2012, 14:33:41    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

isim έγραψε:
stelouni 207cc έγραψε:
isim έγραψε:

Με προγραμμα intercooler και εξατμιση απο σπιραλ και πισω μου εβγαλε 180 αλογα Shocked

Πλάκα κάνεις wow...... και τελικά άλαξες καταλύτη και είδες τα άλογα σου ?

Run What you Bring !
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3  Επόμενη
Σελίδα 1 από 3

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης