Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
giannis27 (Σερραίος) Έχω ξεφύγει !!!

peugeot 207 rc !!
Ένταξη: 18 Νοέ 2007 Δημοσιεύσεις: 1033 Τόπος: serres
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 21 Ιαν 2011, 14:34:08 Θέμα δημοσίευσης: Tοποθέτηση H.I.D. Η7 μεσαία σκάλα σε 207 |
|
|
Πρώτο κ κύριο είναι να βρούμε 2 καλά can bus ballast για να μην έχουμε προβλήματα κ λαμπάκια.
κ φυσικά ένα ζευγάρι καλές λάμπες Η7(προβολικό φανάρι)
,
Η7R(κατοπτρικό φανάρι)
μια καλή λάμπα πρέπει να έχει οπωσδήποτε
1ονμεταλλική βάση ,οι λάμπες με πλαστικές βάσεις δεν κάθονται σωστά μέσα στο φανάρι γιατί η βάση τους είναι πολύ πιο χοντρή από την μεταλλική με αποτέλεσμα η λάμπα να μην βρίσκεται στην σωστή τις θέση αλλά λίγο πιο κοντά στο κάτοπτρο κ αυτό επηρεάζει πάρα πολύ την δέσμη ειδικά στα απλά φανάρια κατοπτρικά.
2ον ο γυάλινο σωλήνας θα πρέπει να ενώνεται με την βάση με κεραμική επίστρωση κ όχι με κόλλα
η συνδεσμολογία
για την τοποθέτηση θα χρειαστούμε ένα πολύμετρο,ένα ποτηροτρύπανο κ ένα τρυπάνι η βιδολόγο .
βγάζουμε το καπάκι από το φανάρι κ του ανοίγουμε μια τρύπα στο κέντρο του με το ποτηροτρύπανο μέσα από αυτήν την τρύπα θα περάσουν τα καλώδια τις HID λάμπας που θα συνδεθούν στο μπάλλαστ το οποίο θα βρίσκεται έξω από το φανάρι,πάνω σε αυτά τα καλώδια υπάρχει μια φλάντσα η οποία σφραγίζει την τρύπα που έχουμε κάνει στο καπάκι.
(το καπάκι θα μπει στο τέλος οι παρακάτω φωτογραφίες είναι απλά για να φανεί πιο καθαρά πως ασφαλίσει το φλαντσάκι με το καπάκι)
ξεσυνδέουμε την λάμπα αλογόνου κ την βγάζουμε από το φανάρι,προσεκτικά βγάζουμε την συρμάτινη ασφάλεια που ασφαλίζει την λάμπα ,τοποθετούμε την HID λάμπα κ ξανά βάζουμε την συρμάτινη ασφάλεια έτσι ώστε να μην ενοχλεί τα καλώδια τις λάμπας ,είναι το μόνο σημείο που θέλει λίγο προσοχή κ υπομονή επειδή δεν υπάρχει πολύς χώρος.
με το πολύμετρο βρίσκουμε το + - στην μαμά καλωδίωση σημαδεύουμε το - με έναν μαρκαδόρο, συνδέουμε το μαύρο καλώδιο τις λάμπας στο - κ το άλλο στο +
περνάμε τα καλώδια τις λάμπας μέσα από το καπάκι ασφαλίζουμε την φλάντζα στο καπάκι κ κουμπώνουμε το καπάκι στο φανάρι ,εδώ αν θέλουμε προαιρετικά μπορούμε να βάλουμε λίγο σιλικόνη γύρω από την φλάντζα για να σφραγίσει ακόμα καλύτερα .
το μόνο που μας έμεινε είναι να συνδέσουμε τα μπάλλαστ.
το πλακέ βύσμα συνδέεται κατευθείαν πάνω στο μπαλλαστ το κούμπωμα πρέπει να είναι από την έξω μεριά
συνδέουμε κ τα τελευταία καλώδια
βρίσκουμε ένα σημείο για να στερεώσουμε τα μπάλλαστ είτε με τις βάσεις που έχει μέσα το κιτάκι ή με πλαστικές δέστρες κ είμαστε έτοιμοι !
those who can Do
those who can't teach or that they think.............. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
gogaik (giorgos) Μόλις έγραψα

Peugeot 206 1.6
Ένταξη: 16 Οκτ 2005 Δημοσιεύσεις: 1 Τόπος: edessa
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 15 Φεβ 2011, 21:23:52 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Κατα προτιμηση SlimBallast η αν ειναι τα χοντρα καλα ειναι να τα μονοσουμε γιατι περνουν υγρασια και καιγονται...
gogaik |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
ironman02 (Giorgos) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 207 1.6T Rallye (2009)
Ένταξη: 29 Δεκ 2008 Δημοσιεύσεις: 1284 Τόπος: Λονδίνο, Αγγλία
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 15 Φεβ 2011, 21:38:40 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Και πώς μονώνεις το ballast?  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
android (γιωργος) Έχω ξεφύγει !!!

207 gt
Ένταξη: 30 Αύγ 2007 Δημοσιεύσεις: 3540
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 15 Φεβ 2011, 22:25:35 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
gogaik έγραψε: | Κατα προτιμηση SlimBallast η αν ειναι τα χοντρα καλα ειναι να τα μονοσουμε γιατι περνουν υγρασια και καιγονται... |
2 μπαλαστ χοντρα οπως λες που ανοιξα...μετα απο 4 χρονια
ηταν μεσα σε ρητινη
οποτε ξεχνας υγρασια σε τετοιο μπαλαστ
αντιθετα με slim ειχα πολλα προβληματα |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 15 Φεβ 2011, 23:06:08 Θέμα δημοσίευσης: Re: Tοποθέτηση H.I.D. Η7 μεσαία σκάλα σε 207 |
|
|
giannis27 έγραψε: | μια καλή λάμπα πρέπει να έχει οπωσδήποτε
1ονμεταλλική βάση ,οι λάμπες με πλαστικές βάσεις δεν κάθονται σωστά μέσα στο φανάρι γιατί η βάση τους είναι πολύ πιο χοντρή από την μεταλλική με αποτέλεσμα η λάμπα να μην βρίσκεται στην σωστή τις θέση αλλά λίγο πιο κοντά στο κάτοπτρο κ αυτό επηρεάζει πάρα πολύ την δέσμη ειδικά στα απλά φανάρια κατοπτρικά.
2ον ο γυάλινο σωλήνας θα πρέπει να ενώνεται με την βάση με κεραμική επίστρωση κ όχι με κόλλα |
Σωστά μου ακούγονται αυτά, αλλά είμαι περίεργος πώς και τα αυθεντικά hid κιτ της philips δεν φαίνεται να έχουν μεταλλικές βάσεις και επίστρωση χαμηλά..
http://www.lighting.philips.com.au/v2/automotive/productrange.jsp?id=1012984#0
Uploaded with ImageShack.us |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

peugeot 207 rc !!
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 16 Φεβ 2011, 01:48:49 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
μούφα είναι !!!
παρατήρησε τις στάνταρ λάμπες ξένον τις φιλιπς(D2S/R,D1S/R) κ σύγκρινε τες με αυτές που πόσταρες .
those who can Do
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 16 Φεβ 2011, 09:29:54 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Μα δεν είναι λάμπες D2R κτλ. Είναι H7 για όχι xenon φανάρι. HID kit είναι και αυτό, απλά της Philips. Δεν είναι patent licence κτλ κινέζων.
Απλά δε πουλιούνται σε όλες τις αγορές γιατί ώς γνωστόν τα xenon aftermarket είναι παράνομα (στην Ευρώπη ας πούμε) και η Philips μεγάλη εταιρία και φυσικά δε τα πουλάει όπου δεν επιτρέπεται.
Αλλά πωλούνται πχ στην Αυστραλία. Έβαλα και το link με το site της Philips. Αφού τα έχει στο site με μια μικρή photo και ίδιο κωδικό όπως στην φωτογραφία που έβαλα. Πώς να είναι μούφα? Τα πουλάει επίσης μόνο σε 4200κ και 6000κ. Και αποκλείεται το site να είναι μούφα.. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

peugeot 207 rc !!
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 16 Φεβ 2011, 17:55:05 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
παρατήρησε την ποιότητα τις μιας λάμπας κ σύγκρινε τες .
οι λάμπες που δίνει για τα εργοστασιακά ξένον είναι πάρα πολύ καλές ενώ αυτές οι αφτερμακετ που έβγαλε είναι για τα μπάζα ,
αλήθεια γιατί στην μία την λάμπα έχουν βάλει μεταλλική βάση για να κρατάει το γυάλινο στέλεχος κ στην άφτερμαρκετ είναι απλά με κόλα?
γιαυτό λέω ότι είναι μούφα ,δεν αξίζουν ,με τα ίδια λεφτά κ λιγότερα βρίσκεις πολύ ποιοτικότερες.
those who can Do
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 16 Φεβ 2011, 19:42:14 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
giannis27 έγραψε: | παρατήρησε την ποιότητα τις μιας λάμπας κ σύγκρινε τες .
οι λάμπες που δίνει για τα εργοστασιακά ξένον είναι πάρα πολύ καλές ενώ αυτές οι αφτερμακετ που έβγαλε είναι για τα μπάζα ,
αλήθεια γιατί στην μία την λάμπα έχουν βάλει μεταλλική βάση για να κρατάει το γυάλινο στέλεχος κ στην άφτερμαρκετ είναι απλά με κόλα?
γιαυτό λέω ότι είναι μούφα ,δεν αξίζουν ,με τα ίδια λεφτά κ λιγότερα βρίσκεις πολύ ποιοτικότερες. |
Για πές κανένα κιτάκι γιατί δεν έχω ιδέα..Δεν έχω δεί και κανένα με μεταλλικές βάσεις. Τις είχα για καλές πάντως αφού είναι philips..Γαμώτη..  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
anestis_106 (ANESTIS) Μόλις έγραψα

PEUGEOT 106 1.4 (8V) XT (2000)
Ένταξη: 28 Σεπ 2007 Δημοσιεύσεις: 26 Τόπος: ΑΘΗΝΑ
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 16 Φεβ 2011, 20:37:38 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Εδώ και αρκετό καιρό κυκλοφορούν οι Η7R λάμπες. Διαθέτουν μια επίστρωση (σαν ταινία) στο γυαλάκι της λάμπας και μειώνουν το "τύφλωμα" που ίσως δημιουργηθεί από τα aftermarket xenon. Έχω την εντύπωση ότι στην Αγγλία χαρακτηρίζονται ως road legal (χωρίς να βάζω το χέρι μου στη φωτιά) |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

peugeot 207 rc !!
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 16 Φεβ 2011, 21:51:28 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Thanks! Φαίνονται μια χαρά αλλά το no name κάπως μου κάθεται. Γι'αυτό κοίταγα τις philips. Αλλά αυτές είναι και πολύ πιο οικονομικές.. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
rallakias22 (Κωστας) Μέλος

Peugeot 207 rallye
Ένταξη: 26 Νοέ 2010 Δημοσιεύσεις: 113 Τόπος: Λάρισα
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 21 Ιαν 2012, 14:05:54 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Να ρωτησω και εγω κατι. Ξερουμε κανενα καλο σημειο για να βαλω τα μπαλλαστ? Γιατι τα εχω χυμα μεσα. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
dimkeras (Δημοσθένης) Έχω ξεφύγει !!!

e-tuned
Ένταξη: 18 Ιούλ 2007 Δημοσιεύσεις: 1515 Τόπος: Λευκάδα
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 22 Ιαν 2012, 09:50:18 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
rallakias22 έγραψε: | Να ρωτησω και εγω κατι. Ξερουμε κανενα καλο σημειο για να βαλω τα μπαλλαστ? Γιατι τα εχω χυμα μεσα. |
Τα δικά μου (slim) :
αριστερό
δεξί

Vroum-vroum! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|