Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
z@ck! (Ζαχαριας) Τρελλαμένο μέλος

Citroen AX... soon eurofighter !
Ένταξη: 21 Αύγ 2007 Δημοσιεύσεις: 674 Τόπος: Οπου λαχει ....
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 25 Ιαν 2011, 17:38:26 Θέμα δημοσίευσης: συνεργειο επισκευης ημιαξονιων - κρεμαριερας.. |
|
|
Υπαρχει κανενα μερος για να δωσω τα ημιαξονια για επισκευη??
εχω 6-7 με χαλασμενους μπιλιοφορους (μονο η μια μερια) η σκισμενες φουσκες και δεν θελω να αγορασω καινουρια ...
αλλα μαγαζι που να κανει μονο τετοια.... εχουμε κανεναν???
το ιδιο και για κρεμαριες... εχουμε κανεναν που να κανει αυτην την δουλεια ??
As I lay rubber down the street, I pray for traction I can keep, but if I spin and start to slide, please dear lord protect my ride.!!!
DRIVE IT LIKE YOU STOLE IT!!!! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
SERSEGI (ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ) Δραστήριο μέλος

106 RALLYE 16V
Ένταξη: 15 Ιούν 2010 Δημοσιεύσεις: 263
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 25 Ιαν 2011, 19:31:21 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
για κρεμαργιερα παει κι'ερχεται...
αλλα ημιαξονια.. δε λεει ρε συ,παρε καινουριο ή καλο μεταχειρισμενο..
ψαξε στη Φραντζη.αλλιως Βούρβαχη που εχει αποκλειστικα για
γαλλικα τα ιδια λεφτα ειναι
Garage man...
http://www.karabalisracing.com/ |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 26 Ιαν 2011, 13:53:07 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Να σου πω... "λεει" και παρα "λεει" οταν εχεις 6-7 καβατζα με λιγο μποσικο... η ξεκουμπωμενα με σκισμενες φουσκες...... και αμα βαλουμε τα "καλα" που ακουσα το Σαββατο που εψαχνα να αλλαξω ενα.....πακετο!
το θεμα ειναι οτι ο καθενας ζηταει οτι θελει και οτι του λειπει...
Ο Κετσελιδης μου ζητησε κοντα 40 ευρω παραπανω για το ημιαξονιο (σε καινουριο GKN LOBRO) με ABS ενω εχει την ιδια τιμη με το νορμαλ, και οταν του ειπα για νορμαλ χωρις ABS μου ειπε απο Δευτερα ( του ειχα πει οτι οτι το θελω την ιδια μερα...) !!
οσο για αυτο με το ABS μου ζητησε 150 Ευρω και για το απλο τοσο οσο και στο site του, δηλαδη 111,68 Ευρω
σε μεταχειρα δεν βρισκεις καθολου ευκολα λογω ABS , και ανακατασκευής κανουν κοντα ενα 90αρι-100αρι, δηλαδη λιγακι κατω απο τα GKN LOBRO καινουρια... (δεν εχω αποψη για δαυτα, αν ειναι καλα η οχι)
κατεληξα να παρω μεταχειρα μαμα αριστο αλλα χωρις ABS με ενα 70αρι απο μαντρα που δεν ηξερα κιολας... ( και οχι 100 και 120 σαν σε καποιες αγγελιες εδω η σαν καποιους "μαντραδες" που ρωτησα...)
Να πω οτι τα GKN LOBRO καινουρια εχουν 110 με 120 Ευρω ( τελικη τιμη με τον νεο Φ.Π.Α.) και ειναι τα μονα "εμπιστα" που ξερω και που μου το εχουν επιβεβαιωσει σχεδον ολοι που ασχολουνται με το θεμα!!
Απλα με εκνευριζει απιστευτα το ολο θεμα... δηλαδη για να παρεις κατι σε νορμαλ τιμη πρεπει να τα αγοραζουμε μονο απο Ντινο η να ψαχνεις πορτα πορτα ολη την αθηνα για να παρεις ενα κοματι εδω, αλλο εκει, και στο τελος να τα εχεις σκασει σε βενζινες !!....
Για κρεμαριερα κανει κανα 100-120αρι η Ιταλικη (οχι μαμα) απο τον Ντινο , σε αλλους δεν ρωτησα... αλλα και παλι εχω ενα καρο απο δαυτες....
Με βλεπω να στελνω ενα κοματι στο μηχανουργιο να μου φτιαξουν ατερμονα και πηνιο με λιγοτερες στροφες και να τα κανω ολα μονος μου ΠΑΛΙ!!
ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΣΚΑΩ ΤΣΑΜΠΑ ΑΦΟΥ ΤΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΠΙΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ!!
Τι να πω.... δεν ξερω...
μπορει να ειμαι εγω "παραξενος" αλλα αν ειναι να μου πιανουν τον κωλο τουλαχιστον να μου τον πιανουν σε κατι που αξιζει, ΟΧΙ σε "αναλωσιμα" και ΟΧΙ απο κουτοπονηρους !!!
As I lay rubber down the street, I pray for traction I can keep, but if I spin and start to slide, please dear lord protect my ride.!!!
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
makis106 (makis) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 207 THP Rallye (2008)
Ένταξη: 15 Μάϊ 2007 Δημοσιεύσεις: 2966
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 26 Ιαν 2011, 14:07:17 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ημιαξόνιο μεταχειρισμένο είναι λίγο ρίσκο, δεν ξέρεις πόση ζωή έχει ακόμη, (με λίγο μπόσικο, δεν το συζητάμε καν, δεν αξιζει ούτε ο κόπος να το βάλεις). Αν έχεις κάνα γερό με σκισμένες φούσκες είναι η καλύτερη και φτηνότερη λύση να τις αντικαταστήσεις και να το βάλεις. Για ιμιτασιόν καινούργιο δεν έχω άποψη για ημιαξόνιο, αλλα κρεμαγιέρα μια ιταλική που είχα βάλει στο 106 μου, σε ένα μήνα κουδούνιζε πάλι, οπότε γνώμη μου δεν αξίζει. Αν τα γρανάζια της είναι γερά (χωρίς μπόσικα) και το μπόσικο είναι στη φωλιά, -αυτό που είχα κάνει εγώ και είχα σωθεί-, περνάς καινούργιο -γνήσιο- το πλαστικό δακτυλιδάκι το άσπρο και φτιάχνεις σε μηχανουργείο ένα δεύτερο δακτυλίδι απο τεφλόν με καλή (σφικτή) συναρμογή και το περνάς πρίν (πίσω) απο το κανονικό...
etuned |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 26 Ιαν 2011, 14:34:00 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
.... και εγω το ιδιο πιστευω, οτι δεν ειναι και η καλυτερη επιλογη..... Ειμαι και "σιδεροφαγος" και αν ειναι κατι να χαλασει,πιστεψε με, στα χερακια μου θα χαλασει ΣΤΑΝΤΑΡ!!!!
και τα σκισμενα που εχω δεν ξερω αν ειναι καλα η οχι γιατι εχουν "αδειασει" τα γρασα απο μεσα και δεν ξερω αν υπαρχει και τι θεμα υπαρχει, γιαυτο και ψαχνω μαστορα ....
Στην τελικη προτιμω να τα δωσω σε εναν μαστορα και να παρει αυτος τα λευτακια μου, παρα σε εναν "πονηριδη wanna-be" που δεν θα λερωσει τα χερια του!
Οσο για την κρεμαριερα..... το ξερω.. Οι βλαμενες δεν κρατανε σχεδον καθολου... και για αυτο ψαχνω καποιον που να τις επισκευαζει ωστε να φτιαξω 1-2 δικες μου...
Την κρεμαριερα την χρειαζομαι αμεσα, ....
η δικια μου ειναι μπαχαλο...
μαλλον θα σου ερθω εκει σε λιγες μερες 
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
RoadRunner122 (Γιάννης) Έχω ξεφύγει !!!

106RallyeS2/206XS/C4II
Ένταξη: 30 Οκτ 2008 Δημοσιεύσεις: 2965 Τόπος: Δροσοπηγή
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 26 Ιαν 2011, 15:48:17 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ζάχο, ημιαξόνιο οδηγού με αβς έχω να σου δώσω (με καμιά 40ριά χkm).
Όσο για την επισκευή, ψάξε στην SKF για σετ επισκευής μπιλιοφόρου, λογικά δεν πρέπει να ξεπερνά το 40ρι.
Εδώ έχει οδηγό ανακατασκευής: http://www.saxosportclub.gr/Community/viewtopic.php?f=24&t=11143&sid=8f0d95f0300449f8f92560b35b0583ea
Τα χέρια σου πιάνουν, οπότε το θεωρώ αδύνατο να μην τα καταφέρεις. Εναλλακτικά, αν δεν έχεις χρόνο, στο φτιάχνω κι εγώ, σιγά.
Για κρεμαγιέρα, αν θυμάμαι καλά, είχε ανεβάσει ο BTS ένα DIY στο 106sc... γιά ψάξε λίγο...
Πάντως τορναδόρο για να μας φτιάξει τεφλόν δαχτυλιδάκια κλπ έχουμε 
3rioStooges-Motorsport Team |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 26 Ιαν 2011, 16:56:54 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
το diy το εχω ... αλλα ο Πετρος την ειχε φτιαξει με κιτ επισκευης.... πραμα που δεν παιζει πια απο οτι ξερω....
Μαλλον δεν θελει ατερμονα η το γραναζακι.... αλλα χτυπαει ! πριν απο λιγο πηρα το αμαξι απο τον Πουπακη και εκει εγινε η διαγνωση...
Οσο για την SKF...δεν το ειχα σκευτει καθολου οτι παιζει να υπαρχει....
Αν και τωρα χρειαζομαι να φτιαξω τον αξονα που εχω σπιτακι σου γιατι ο δικος μου τα επαιξε..... αργησε λιγακι ....αλλα τελικα τα επαιξαν τα ρουλεμαν!!!...απο την μερια του συνοδηγου.
ξερεις εσυ.... drifting στην εξοδο της Κρυονεριου με ολα ...... μποουλινγκ με τις κορινες σημανσης...... απο τοτε ... μαλλον.. 
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
BTS (Πέτρος) Έχω ξεφύγει !!!

Λουλακί Κατερπίλαρ
Ένταξη: 30 Οκτ 2002 Δημοσιεύσεις: 1148
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 27 Ιαν 2011, 10:50:28 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
z@ck! έγραψε: | το diy το εχω ... αλλα ο Πετρος την ειχε φτιαξει με κιτ επισκευης.... πραμα που δεν παιζει πια απο οτι ξερω.... |
Όχι βρε, χωρίς κιτ επισκευής.
Την άνοιξα, την καθάρισα, την γρασάρισα και την έκλεισα.
Μπορείς να την λύσεις και αν βρεις φαγωμένα τα δαχτυλίδια μέσα, να φτιάξεις καινούργια από ertalon σε μηχανουργείο.
Αν θες βοήθεια στο λύσιμο, πες μου. Ψάχνω αφορμή να πάω πάλι για κοκορέτσια στο "Γύρο της Κινέτας"! 
www.euphemus.eu |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 27 Ιαν 2011, 15:24:15 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Νομιζα οτι ειχες παρει καποιο κιτ!!
Τοτε αλλαζει το θεμα!!
Αν ειναι ετσι θα παω σε καποιο μηχανουργιο να μου φτιαξει καινουρια δαχτυλιδια ... ξερεις τιμη απο αυτο το υλικο ?
Μια τετοια εργασια ποσο να κοστολογειται ?
Δυστυχως θα σε απογοητευσω Πετρο μου... το σπιτακι της Κινετας το ξενοικιασα μιας και εχω παει παλι σπιτακι μου( εδω και 2-3 μηνες ) και για να πω την αληθεια μεχρι την δευτερα θα εχω αδειασει τελειως εκεινο.... αλλα θα σου πω ενα πραγμα....κερναω ΠΑΪΔΑΚΙΑ ΜΑΛΑΚΑΣΑΣ!!!
Η θα κατηφορισω εγω προς τα εκει... 
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
BTS (Πέτρος) Έχω ξεφύγει !!!

Λουλακί Κατερπίλαρ
Ένταξη: 30 Οκτ 2002 Δημοσιεύσεις: 1148
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 28 Ιαν 2011, 10:08:35 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Καμιά 30άρα € να σου πάρει για δαχτυλίδια (για μηχανική κρεμαγίερα).
Αν έχεις υδραυλική, αλλάζουν τα δαχτυλίδια.
Στη δική μου, δεν χρειάστηκαν αλλαγή τα δαχτυλίδια.
Προσοχή όταν λύσεις την αλενόβιδα με το ελατήριο, μέτρα πόσες στροφές ήταν βιδωμένη, για να την ξαναβιδώσεις με τον ίδιο τρόπο.
ΥΓ. Το ΑΧ θα χρειαστεί στρώσιμο όπου να' ναι, οπότε η βόλτα μετά κοψιδίων επιβάλλεται! 
www.euphemus.eu |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 28 Ιαν 2011, 10:52:30 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Καλημερα... και ...SUPER!!!
Τοτε ειναι πολυ καλυτερα να τις επισκευασω μονος μου αν το κοστος ειναι μονο αυτο! βαλε και ενα 10ρικο για νεες φουσκες και ειναι κομπλε!!
Αν ερθεις με τα χωματινα .... εχω καλα μερη! (μονο να μην τα εχει σκαψει η βροχη) 
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
plaketokofths (Γιάννης) Έχω ξεφύγει !!!

Piper J-3 Cub
Ένταξη: 25 Μάρ 2006 Δημοσιεύσεις: 3189
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 14 Ιαν 2012, 19:38:00 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
θύμα: saxo 1.1 με 120.000km και υδραυλική κρεμαγιέρα.
προβλημα:
1. Οταν στριβεις το τιμόνι ακουγεται ενα πολυ ελαφρύ βουιτό σαν τριβωνονται 2 πλαστικά μεταξύ τους. Το εκανα εδω και αρκετά km
2. To καινούριο και ωραίο ειναι πως αν γυρίσει σχετικά γρήγορα το τιμόνι, νιωθεις σαν να σκαλώνει. Η αισθηση που δινει δεν ειναι μηχανικό προβλήματος αλλά υδραυλικού. Ειναι σαν να αλλάζει πχ η πιεση λαδιού και να θελει παραπάνω δυναμη.
3. Αν κοπανάει, κοπανάει πολύ λιγο.
Ξερεις καποιος που μπορει να οφειλεται αυτη η παροδική σκλήρυνση? Εχω την αισθηση οτι γενικα εχει βαρύνει. Και καποιον που να μπορει να την τσεκάρει και να την επισκευάσει αν χρειάζεται. Εχω ακουσει αθηνα μονο για αμεντολα και μαρακακη οτι φτιαχνουν αλλα χωρις κριτικές. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
action_peugeot (Τηλεμαχος) Τρελλαμένο μέλος

406 V6 24VALVE / 207 thp / 207 hdi
Ένταξη: 06 Μάϊ 2003 Δημοσιεύσεις: 696 Τόπος: Νικαια
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 15 Ιαν 2012, 21:26:37 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Μάλλον ετοιμάζετε να χαλάσει η αντλία του τιμονιού
ACTION SPORT PEUGEOT CITROEN RENAULT DACIA
ΔΕΛΛΑΠΟΡΤΑΣ ΤΗΛ.& ΝΙΚ.
ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ PEUGEOT CITROEN RENAULT DACIA
ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ ΦΑΝΟΒΑΦΕΙΟ ΕΛΑΣΤΙΚΑ
ΚΑΥΚΑΣΟΥ 51 ΝΙΚΑΙΑ
2105617306 2105697890
6947123587 Τηλέμαχος
Υγραεριοκίνηση |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

Piper J-3 Cub
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 15 Ιαν 2012, 21:42:25 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
action_peugeot έγραψε: | Μάλλον ετοιμάζετε να χαλάσει η αντλία του τιμονιού |
Τα υγρά δεν ξέρω αν εχουν αλλαχτεί ποτέ. Παιζει να θελουν αλλαγή αυτά?
Γενικά καθε ποτε πρεπει να αλλαζονται? |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
AlienHack (Alexander) Έχω ξεφύγει !!!

206cc 1.6 110hp 2002
Ένταξη: 10 Απρ 2008 Δημοσιεύσεις: 4131 Τόπος: Thessaloniki
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 15 Ιαν 2012, 22:55:56 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
plaketokofths έγραψε: | action_peugeot έγραψε: | Μάλλον ετοιμάζετε να χαλάσει η αντλία του τιμονιού |
Τα υγρά δεν ξέρω αν εχουν αλλαχτεί ποτέ. Παιζει να θελουν αλλαγή αυτά?
Γενικά καθε ποτε πρεπει να αλλαζονται? |
καταρχασ δεσ αν εχει αρκετα υγρα μεσα.. αν δεν τα εχεις τσεκαρει ποτε μπορει να ειχες καμια μικροδιαροη απο το καπακι τους (εχω ακουσει 1-2 εδω μεσα μαζι με μενα που απο το καπακι τους χανανε υγρα) , ή να δακρυζε απο εναν αισθητηρα που εχει πισω και κατω ο σωληνας του υδραυλικου και να εχεις μεινει με λιγα υγρα ... τοτε βαραινει το τιμονι και ακους θορυβο καθως η αντλια υδραυλικου ζοριζεται αρκετα... γενικοτερα παντος αν εχεις πολλα χλμ και δεν τα εχεις αλαξε ποτε καντο.. τα υγρα φρενων ειναι τα ιδια με τα υγρα αυτοματου κιβωτιου και κανει το μπουκαλακι (που σου φτανει και σε περισευει κιολασ) κατω απο 8 ευρώ
LPG |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Pughell (Στελιος) Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6
Ένταξη: 24 Απρ 2003 Δημοσιεύσεις: 11050 Τόπος: Σαλλλονικη...
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 15 Ιαν 2012, 23:00:36 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Αμα βαλεις υγρα φρενων σε αυτοματο σασμαν(ή σε αντλια υδραυλικου),ετοιμασου να πληρωσεις πολλα...  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

Piper J-3 Cub
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 15 Ιαν 2012, 23:04:00 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
1. σταθμη ειναι φουλ, διαρροή δεν υπαρχει.
2. Το προβλημα ειναι περιοδικό και οχι συνεχές.
3. Εμπλεξες κατι στα υγρα, ουτε φρενων ουτε κιβωτιου! Υδραυλικής υποβοηθησης της κρεμαγιερας ειναι! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|