PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

106 16V τι 'ναι αυτο που το λένε τσιμούχα
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενη

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Κινητήρας Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
foufoutos9 (Nikos)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Peugeot 106 1.6 16V 2000

Ένταξη: 17 Ιαν 2010

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 14 Ιαν 2012, 21:38:16    Θέμα δημοσίευσης: 106 16V τι 'ναι αυτο που το λένε τσιμούχα Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Γεια χαρά σε όλους. Σε 106 16V με 154500 χλμ έγινε αλλαγή λάδια-φίλτρο 10W-40. Tο αυτοκίνητο έκτοτε έχει κάνει 8000χλμ στα οποία έχω προσθέσει 1λτρ λάδι και πλησιάζει στη προγραμματισμένη αλλαγή. Γιατί χρειάστηκε συμπλήρωμα?
Ο μηχανικός μου είπε πως για τα χλμ που έχει είναι αναμενόμενο και πως κατά πάσα πιθανότητα είναι τσιμουχάκια βαλβίδων ή/και κάποια φλάντζα και πως η αλλαγή τους δε θα επίλυε το πρόβλημα απλά θα το μετρίαζε συνέστησε δε στην επόμενη αλλαγή να βάζαμε άλλα λάδια.
Φυσικά όταν ανέφερε τσιμουχάκια/φλάντζες δεν είχα ιδέα γιατί πράγμα μιλούσε. :idea:Το 'ψαξα λίγο στο νετ και τώρα έχω μια εικόνα ή περίπου. Οι μηχανολόγοι/μηχανικοί/γνώστες κλπ λίγη επιεικια από δω και κάτω. Απ ότι κατάλαβα ο κινητήρας μου χωρίζεται σε 3 κομμάτια από πάνω προς τα κάτω ψευτοκάπακο, καπάκι και κορμό:?: Το πρώτο με το δευτερο ενωνονται με φλατζόκολλα?και το δεύτερο με το τρίτο με φλάτζα? Τα τσιμουχάκια τώρα πρέπει να 'ναι σα λαστιχάκια/ροδέλες? Λοιπόν αν είμαι σωστός ως εδώ και ήταν κάποια φθαρμένη φλάτζα στην ένωση λόγω πιέσεων δε θα έπρεπε να υπάρχουν ίχνη λαδιού? Αν ήταν τσιμουχάκια μαθαίνω ότι θα είχα μπλέ καυσαέρια στις αλλαγές όταν είναι κρύο τ' αμάξι? Αν ο κινητήρας καίει λάδια δε θα έπρεπε να είναι αυξημένοι οι ρύποι στα καυσαέρια? Γιατί στην έκδοση κάρτας καυσαερίων τα νούμερα ήταν οκ. Όταν το αυτοκίνητο είναι ζεστό εγώ στο τιμόνι και αυτό στο ρελαντί κάπως μου μυρίζει (η φούσκα της εισαγωγής αέρα είναι σκισμένη θα μπορούσε να είναι απ' το σωληνάκι αναθυμιάσεων ή μπα?) Στο φινάλε ποιες είναι οι ενδείξεις για να ξέρω όντως τι φταίει για την αυξημένη κατανάλωση λιπαντικού και γιατί αλλάζοντας ότι έχει φθαρεί δεν λύνω το πρόβλημα? Ανοίγοντας τη μηχανή υπάρχει κίνδυνος επιπλοκών (κάποια ζημιά που εμφανίζεται είτε άμεσα ή σε βάθος χρόνου) και τι άλλο θα μπορούσα να ζητήσω να αλλαχτεί/ελεγχθεί (ιμάντας εκκεντροφόρου ίσως?)

Αν η γνώση σας περισσεύει υπάρχουν πάντα αυτοί που υπολοίπονται
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Giannis307 (Giannis???)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

308 Thp130

Ένταξη: 05 Δεκ 2006
Τόπος: Nikaia/Argyroupoli

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 14 Ιαν 2012, 22:31:23    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Otan exei φτασει το μοτερ σε σημειο να βγαζζζει μπλε καπνο απο την εξατμηση η καταναλωση σε λαδια θα ειναι τεραστια...Οσον αφορα την ερωτηση σου τα τσιμουχακια βαλβιδων ειναι μεσα στην κεφαλη και ουσιαστικα δεν αφηνουν να περασει λαδι απο το πνω μερος της κεφαλης στον θαλαμο καυσης απο το στελεχως της βαλβιδας......

Ειναι αυτα που δειχνουν τα βελακια.....

Για να αλλαχτουν καλο θα ειναι να ανοιξει το καπακι μιας και προληπτικα μια φλατζα κεφαλης δε θα εκανε κακο να αλλαχτει ειδικα αν εισαι πανω απο 150.000 χλμ

Σαν ζημια τωρα σε βαθος χρονου θα επιδεινωθει η κατασταση και τοτε απλα δεν θα γλιτωσεις την πληρη ανακατασκευη...οποτε καντο τωρα και θα εισια ησυχος
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
Pughell (Στελιος)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6

Ένταξη: 24 Απρ 2003
Τόπος: Σαλλλονικη...

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 14 Ιαν 2012, 22:36:34    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η φλαντζα κεφαλης ειναι πεταμενα χρηματα σε αυτο το μοτερ.
Αν ειναι απο τσιμουχακια,θα βγαζει μπλε καπνο το πρωι που ειναι κρυο,μεχρι να ζεσταθει.Τοτε θα σταματαει ή θα μειωνεται σημαντικα το φαινομενο.
Εναλλακτικα ειναι φθορα απο την κατω πλευρα,δηλαδη ελατηρια πιστονιων...
Εκει,δυστυχως παει μακρια η βαλιτσα. Confused

Το αν ειναι παντως απο ελατηρια πιστονιων,μπορεις να το καταλαβεις ευκολα με ενα συμπιεσομετρο.
Αφηνεις το αμαξι το βραδυ στο συνεργειο να παγωσει και την επομενη μερα συνδεεις συμπιεσομετρο και μετρας.
Αν ειναι απο ελατηρια,τοτε λιγο δυσκολο να εχουν ολοι οι κυλινδροι συμμετρικη φθορα μεταξυ τους.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger
foufoutos9 (Nikos)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Peugeot 106 1.6 16V 2000

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 15 Ιαν 2012, 00:29:40    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ευχαριστώ για το άμεσο ενδιαφέρον. Αν είναι τα ελατήρια απ' τα πιστόνια κάτι που φαίνεται με ένα συμπιεσόμετρο δε θα 'χε και χαμηλή απόδοση τ' αμάξι? Τεσπα αφού κάτι τέτοιο μπορώ να το αποκλείσω σχετικά ανέξοδα θα ζητήσω να το μετρήσει κι ο θεός βοηθός. Τώρα φλάντζα κεφαλής γιατί θεωρείς οτι είναι πεταμένα λεφτά?-Διάβαζα κάπου ένα ποστ ότι είναι σιδερένια σ'αυτό το μοτέρ οπότε δύσκολα να πάθει κάτι? και αν όντως έχει πρόβλημα εκεί τότε τα λάδια δε περνάνε στα υγρά του ψυγείου? Οπότε αποκλείοντας τα παραπάνω μάλλον πάω για τσιμουχάκια βαλβίδων.
Επιστροφή στην κορυφή
Pughell (Στελιος)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 15 Ιαν 2012, 08:16:16    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ναι,ειναι μεταλλικη στο συγκεκριμενο μοτερ και σε γενικες γραμμες πολυ σπανια θα εμφανιστει προβλημα με φλαντζα κεφαλης σε τετοιο μοτερ.
Αν ηταν φλαντζα,οπως σωστα ειπες,θα σου εμπλεκε νερα με λαδια.
Αν ειναι απο τσιμουχακια παντως,δεν αξιζει να το επισκευασεις ρε,αστο να καιει,δεν δημιουργει καποιο ουσιαστικο προβλημα μιας και το να δωσεις 250-300Ε για τσιμουχακια δεν ειναι αμελητεο ποσο αυτες τις μερες. Sad
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger
foufoutos9 (Nikos)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Peugeot 106 1.6 16V 2000

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 15 Ιαν 2012, 11:07:08    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καλημέρα, συμφωνείς δηλαδή οτι τόση κατανάλωση μόνο από λάδια στο χώρο καύσης παίζει να 'ναι αποκλείουμε εξωτερική διαρροή η αναθυμιάσεις. Πολύ φοβάμαι οτι θα 'ναι πάνω από 300 μιας και όλο και κάποιο άλλο μάζεμα θα θέλει και έχει και κάποιες ελλειψεις. Το κοστολόγιο για τέτοια επισκεύη όπως καταλαβαίνω εκεί κυμαίνεται αλλά μου φαίνεται κάπως.

Σετ φλάντζες ελατήρια 65e ebay
http://www.ebay.co.uk/itm/CITROEN-SAXO-VTS-PEUGEOT-106-GT-1-6-16V-HEAD-GASKET-SET-/130288701079?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item1e55cfce97
Τσιμουχάκια 18e
http://www.ebay.co.uk/itm/CITROEN-SAXO-VTS-PEUGEOT-106-GT-1-6-16V-HEAD-GASKET-SET-/130288701079?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item1e55cfce97
Φίλτρο λάδια + μπουζί άλλα 50ε
Πως από 68 στη καλύτερη 115 στη χειρότερη πάμε στα 300 δε το πολυκαταλαβαίνω αλλά ελπίζω να συμπεριλαμβάνει ΦΠΑ και η εργασία και το αποτέλεσμα να με μεταπείσουν
Επιστροφή στην κορυφή
foufoutos9 (Nikos)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Peugeot 106 1.6 16V 2000

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 15 Ιαν 2012, 11:18:45    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αν τώρα λέω θέλω να δούμε και σε τι κατάσταση είναι τα πιστόνια θάλαμοι καύσης κλπ να υποθέσω ότι η τιμή ανεβαίνει? Το λέω αυτό σκεπτόμενος τη λαική ρήση μισές δουλείες και ότι θα έχουμε λύσει ήδη το μισό μοτερ.
Επιστροφή στην κορυφή
LIONKING (βασιλης)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

saxo vts 1.6 (16v) 02"

Ένταξη: 05 Μάϊ 2006

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 15 Ιαν 2012, 11:27:24    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

οταν σου λεει ο στελιος 250-300 ειναι μια λογικη τιμη για το καπακι με τα υλικα του αλα με το ρεκτιφιε μαζι καθαρισμα-φρεσαρισμα κλπ.μονο τα πραματα και μηχανικος να υπολογιζεις τουλαχιστον κανα 80αρι μειον απο τα 300 μην πω 100 Razz

τι βαζεις μεσα ρε μαστορα;τον πατερα μου και την μανα μου βαζω.Μπιστονια,μπιελες,χειροκινητο​ εξαρι αμα εχεις χερια και DSG αμα εισαι κουλος.
Σε κοβω να εισαι κουλος
ΟΜΟΡΦΑΝΤΡΑ ΜΟΥΥΥΥ.Δεν πειραζει θα σου βαλω νιτρα να ψεκαζεις καλυτερα
Επιστροφή στην κορυφή
GEMI (Γιάννης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Citroen AX (rally 1.3 (?..) Hp)

Ένταξη: 15 Φεβ 2011
Τόπος: Θεσσαλονικη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 15 Ιαν 2012, 14:18:26    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

M αρέσει που όλοι έγιναν ειδικοί σε όλα τα μαστορέματα.

Βρίσκουν 2 λινκ από ebay ή car.gr βγάζουν κόστος κλπ. επισκευάζουν το αμάξι στο άψε σβήσε αραχτοί στη καρέκλα τους πίσω από το πληκτρολόγιο μόνο εγγύηση δε δίνουν Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Είμαι σίγουρος ότι όλοι την πατήσανε σε οποιαδήποτε επισκευή που έκαναν στήσαν κ@λο στον μηχανικό τους κ του είπαν κ ευχαριστώ.
Δηστυχώς οι τιμές στην ελληνική αγορά δεν έχουν καμία σχέση με ebay κ ούτε επισκευάζονται τόσο απλά κ εύκολα, αυτοκίνητα 10ετίας καταταλαιπωρημένα που ανοίγεις καπάκι κ βγαίνουν κροκόδειλοι από μέσα Confused Wink
Κ κόστος επισκευής δεν είναι μόνο ανταλλακτικά κ θεωρία, περιλαμβάνει λειτουργικά έξοδα, χρόνος παραμονής στο συνεργείο, επιπρόσθετες επισκευές που βγαίνουν στην πορεία κλπ. Μπορεί ένα αμάξι να μπει για φλάντζα κεφαλής κ για ένα άσχετο ανταλλακτικό που προέκυψε να καθυστερεί κ να μείνει 1 βδομάδα στο συνεργείο.
Επιστροφή στην κορυφή
Pughell (Στελιος)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 15 Ιαν 2012, 15:54:47    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

foufoutos9 έγραψε:
Καλημέρα, συμφωνείς δηλαδή οτι τόση κατανάλωση μόνο από λάδια στο χώρο καύσης παίζει να 'ναι αποκλείουμε εξωτερική διαρροή η αναθυμιάσεις. Πολύ φοβάμαι οτι θα 'ναι πάνω από 300 μιας και όλο και κάποιο άλλο μάζεμα θα θέλει και έχει και κάποιες ελλειψεις. Το κοστολόγιο για τέτοια επισκεύη όπως καταλαβαίνω εκεί κυμαίνεται αλλά μου φαίνεται κάπως.

Κοιτα,η καταναλωση δεν ειναι παραλογη για 10.000 χλμ.
Τωρα αν ηταν απο εξωτερικη διαρροη,θα ειναι απο την τσιμουχα του στροφαλου ή απο τα καπακια των εκκεντροφορων,σε καμια περιπτωση παντως απο την φλαντζα κεφαλης.

Οποτε αν δεν τρεχει λαδι απο καποιο απο τα συγκεκριμενα σημεια,γιατι σκας;
Ετσι και αλλιως,και παρταλι να ειναι το μοτερ,παλι δεν αξιζει να το επισκευασεις...
Επιστροφή στην κορυφή
foufoutos9 (Nikos)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Peugeot 106 1.6 16V 2000

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 15 Ιαν 2012, 16:46:11    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Απλά προσπαθώ να δικαιολογήσω στον εαυτό μου το κόστος μιας και δε μου περισσευουν. Δεν έχω ιδέα για τι πράγμα μιλάω συμπέρεσμα εύκολο να βγάλει κανείς διαβάζοντας το τίτλο του τοπικ αλλά και τα ποστ που έχω κάνει. Θέλω να ξέρω στο περίπου τι και γιατί θα κάνει ότι κάνει ο μηχανικός όταν το πάω από κει χωρίς να τον ζαλίζω με ερωτήσεις και να είμαι βέβαιος ότι έχουμε βρει την αιτία του προβλήματος (κατανάλωση λαδιού). Το φορουμ μ' έβαλε σε μια κατεύθυνση χωρίς να πάρω σερί τα συνεργεία της περιοχής ζητώντας πιθανές εξηγήσεις. Τώρα πως μια σύντομη έρευνα αγοράς- αντίδραση στο πιθανό κόστος που αναφέρει φίλος παραπάνω-υποτιμά τις υπηρεσίες των συνεργείων και με κάνει μηχανικό από πελάτη καταναλωτή παραμένει μυστήριο, σίγουρα πάντως δεν ήταν αυτή η πρόθεση μου. όσο αφορά επιπλοκές κροκόδειλους μακροπρόθεσμη παραμονή στο συνεργείο κλπ αύτα είναι που φοβάμαι και είπα να κάνω το ποστ ώστε να μαι προετοιμασμένος. Γιατί άλλο να διαβάζεις 300ε σε ριπλαι φίλου και να σαι αραχτός στον υπολογιστή και να βλέπεις τη λαδιέρα (1λτ στα 8000χλμ) απ΄το παράθυρο ετοιμοπόλεμη και αλλό να ΄σαι στο συνεργειο το μοτερ να ναι βίδες και να μαθαίνεις για κροκόδειλους και άλλα εξωτικά που δυσκολα χορταίνουν με τα καβούρια στις τσέπες μου.
Επιστροφή στην κορυφή
foufoutos9 (Nikos)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Peugeot 106 1.6 16V 2000

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 15 Ιαν 2012, 17:01:39    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Περαιτέρω φθορές και δε μπορώ να ξέρω οτι έχει πρόβλημα και 'γω τ'αφήνω έτσι. Οπότε κοιτάμε στα σημεία αυτά κ αν δεν υπάρχει διαρροή τότε σίγουρα είναι τσιμουχάκια?σωστα? Αλλάζοντας τα Στέλιο λύνεται το πρόβλημα?
Επιστροφή στην κορυφή
action_peugeot (Τηλεμαχος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

406 V6 24VALVE / 207 thp / 207 hdi

Ένταξη: 06 Μάϊ 2003
Τόπος: Νικαια

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 15 Ιαν 2012, 20:10:20    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Κάνε μια επισκευή στην κεφαλή και τα λάδια θα σταματήσουν από ελατήρια δεν πάσχουν τα συγκεκριμένα μοτέρ
Όσο για την τιμή βγαίνει περίπου στα 400 €
Πλάνισμα –φρεζάρισμα βαλβίδων –λάδια –φίλτρο λαδιού –φλάντζα –τσιμούχες βαλβίδων -τσιμούχες εκκεντροφόρων
Η επιτυχία είναι σίγουρη

ACTION SPORT PEUGEOT CITROEN RENAULT DACIA
ΔΕΛΛΑΠΟΡΤΑΣ ΤΗΛ.& ΝΙΚ.
ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ PEUGEOT CITROEN RENAULT DACIA
ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ ΦΑΝΟΒΑΦΕΙΟ ΕΛΑΣΤΙΚΑ
ΚΑΥΚΑΣΟΥ 51 ΝΙΚΑΙΑ
2105617306 2105697890
6947123587 Τηλέμαχος
Υγραεριοκίνηση
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα Yahoo Messenger MSN Messenger
Pughell (Στελιος)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 15 Ιαν 2012, 20:42:23    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

foufoutos9 έγραψε:
Απλά προσπαθώ να δικαιολογήσω στον εαυτό μου το κόστος μιας και δε μου περισσευουν. Δεν έχω ιδέα για τι πράγμα μιλάω συμπέρεσμα εύκολο να βγάλει κανείς διαβάζοντας το τίτλο του τοπικ αλλά και τα ποστ που έχω κάνει. Θέλω να ξέρω στο περίπου τι και γιατί θα κάνει ότι κάνει ο μηχανικός όταν το πάω από κει χωρίς να τον ζαλίζω με ερωτήσεις και να είμαι βέβαιος ότι έχουμε βρει την αιτία του προβλήματος (κατανάλωση λαδιού). Το φορουμ μ' έβαλε σε μια κατεύθυνση χωρίς να πάρω σερί τα συνεργεία της περιοχής ζητώντας πιθανές εξηγήσεις. Τώρα πως μια σύντομη έρευνα αγοράς- αντίδραση στο πιθανό κόστος που αναφέρει φίλος παραπάνω-υποτιμά τις υπηρεσίες των συνεργείων και με κάνει μηχανικό από πελάτη καταναλωτή παραμένει μυστήριο, σίγουρα πάντως δεν ήταν αυτή η πρόθεση μου. όσο αφορά επιπλοκές κροκόδειλους μακροπρόθεσμη παραμονή στο συνεργείο κλπ αύτα είναι που φοβάμαι και είπα να κάνω το ποστ ώστε να μαι προετοιμασμένος. Γιατί άλλο να διαβάζεις 300ε σε ριπλαι φίλου και να σαι αραχτός στον υπολογιστή και να βλέπεις τη λαδιέρα (1λτ στα 8000χλμ) απ΄το παράθυρο ετοιμοπόλεμη και αλλό να ΄σαι στο συνεργειο το μοτερ να ναι βίδες και να μαθαίνεις για κροκόδειλους και άλλα εξωτικά που δυσκολα χορταίνουν με τα καβούρια στις τσέπες μου.

Θα στο πω πολυ απλα...

Παρε παραδειγμα απο εδω
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?p=477335&highlight=#477335
Δυστυχως πεφτει πεινα στον τομεα αυτον και ο καθενας βλεπει δρακους και γιγαντες μεσα σε καθε καπο,οποτε αστο ετσι αφου δεν σου περισσευουν και οταν βρεθουν χρηματα,τοτε βλεπεις τι θα κανεις.
Με 1 λιτρο στα 8.000 χλμ δεν σπαει σε καμια περιπτωση.
Αφου δεν το βλεπεις να ψοφαει κιολας απο δυναμη,ειναι φυσικη καταναλωση,ολα τα μοτερ καινε λιγο λαδι.

Οοοταν εχεις χρηματα για το αυτοκινητο,τοτε δες τι θες να κανεις αν και παλι,να δωσεις τοσα χρηματα για επισκευη ραλλομοτερ ειναι μλκια,δινεις κατι παραπανω και βαζεις ενα αλλο απο 206.
Μεχρι τοτε,αστο ως εχει,απλα αλλαζε λαδια καθε 5000 χλμ μαζι με φιλτρο.Δεν ειναι αναγκη να βαζεις λαδια των 15Ε το λιτρο,προτιμησε κατι καλο με σωστο ιξωδες(εστω και ημισυνθετικο) και πετα το συχνα.Δεν υπαρχει καλυτερη προστασια για το μοτερ. Wink
Επιστροφή στην κορυφή
foufoutos9 (Nikos)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Peugeot 106 1.6 16V 2000

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 15 Ιαν 2012, 22:36:22    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Παίδες χίλια ευχαριστώ για το ενδιαφέρον που έχετε δείξει. Είμαι το δεύτερο χέρι στο αυτοκίνητο το πήρα με 154500χλμ πριν κανά 6μηνο και έκτοτε προσπαθώ να το βάλω σε μια σειρά. Δεν έχω τίποτα κουλές παρέμβασεις και το πρόβλημα αυτό έπεσε στην αντιληψή μου πριν κάποιο καιρό μάζευα χρήματα γι' αυτή την επισκευή και πριν τελικά το πάω ξεκίνησα αυτο το ποστ. Οι γνώμες σας βοήθησαν αλλά διίστανται και ακόμα δεν έχω καταλήξει. Ο Τηλέμαχος λέει εγγυημένη επιτυχία και ο Στέλιος προτείνει λύση από 206. Αν δε βαριέστε να στηρίξετε λίγο τις απόψεις σας μιας και ψάχνοντας λίγο στο φόρουμ για άλλα θέματα πχ άξονες και ημιαξόνια φαίνεται να το 'χετε το θέμα εγώ από την άλλη καθόλου και δυσκολευομαι ν'αποφασίσω. Εκ πρώτης όψεος το μοτερ του 206 πρέπει να είναι πιο εξελιγμένο άλλα δε θα ξέρω τη χρήση του έχει γίνει. Το αμάξι είναι όλο "μάμα" εντός και εκτός κινητήρα και έχω το ιστορικό των επισκέψεων του στην αντιπροσωπεία όσο το είχε ο προηγούμενος.
Επιστροφή στην κορυφή
Pughell (Στελιος)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 15 Ιαν 2012, 22:46:41    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εγω,στην παρουσα φαση,σου προτεινω να το αφησεις ως εχει...
Οι καιροι ειναι δυσκολοι.
Ουτε κεφαλη να βγαλεις για επισκευη,το λαδι απο τα τσιμουχακια δεν κανει ζημια,απλα ενοχλει η λαδιλα.
Ε,δεν εγινε και τιποτα,150.000 χλμ εχει...

Αν και οοοταν ρημαξει(που δεν θα ρημαξει συντομα),τοτε παιρνεις ενα μοτερ JP4 απο 307/Xsara/206/C2/C3 και το βαζεις επανω.
Τετοια μοτερ υπαρχουν αρκετα,σε γενικες γραμμες δεν ειναι ξεζουμισμενα μιας και μονον τα 206 ηταν η εναλλακτικη μορφη για "γρηγορους οδηγους"(καφτες) οποτε και οι πιθανοτητες να βρεις καλο τετοιο μοτερ αρκετες,και μαλιστα σε αρκετα προσιτες τιμες(καπου στα 500-600Ε).

Τα μοτερ των 106 ειναι σκισμενα γενικα,και οσο καλοσυντηρημενο και να ειναι,αναποφευκτα θα εχει φθορα στο μπλοκ(οβαλ στα χιτωνια δηλαδη),πραγμα που κοστιζει κανενα 400αρι για να επισκευασεις.
Οποτε αν συνυπολογισεις και τα υπολοιπα(μεταλλα,αντλια λαδιου,ελατηρια πιστονιων,κλπ,κλπ),καλυτερα να παρεις ενα μοτερ 206 που αποδεδειγμενα με το καλημερα εισαι +10 αλογα και 1 κιλο ροπης απο το ραλλομοτερ(δηλωσεις ανθρωπου με δυναμομετρο που δοκιμασε και τα δυο,οχι δικες μου).Αυτο βεβαια μπορεις να το δεις και απο το αρχειο των δυναμομετρησεων του club...
Επιστροφή στην κορυφή
foufoutos9 (Nikos)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Peugeot 106 1.6 16V 2000

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 15 Ιαν 2012, 23:47:30    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Οβαλ στα χιτώνια? Πάλι αδιάβαστο μ' έστειλες τι είναι αυτό πάλι? Και 400ε είναι συντήρηση κεφαλής κ κορμού? Το JP4 είναι pnp (plug n play) στο 106 η θέλει πατέντες. Αν καταλαβαίνω καλά μιλάμε για 600Ε + το κόστος της όποιας τοποθέτησης όταν ο κατασκευαστής τους δίνει χαμηλότερη ισχύ και ελάχιστα ψηλότερη ροπή με αυτες του 106 σε χαμηλότερες στροφές όμως. Ισως να δουλεύουν καλύτερα με το σασμαν κ τον εγκέφαλο του 106
Επιστροφή στην κορυφή
foufoutos9 (Nikos)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Peugeot 106 1.6 16V 2000

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 15 Ιαν 2012, 23:58:48    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Όντως στις δυναμομετρήσεις είναι όπως τα λες. Τώρα τα οβαλ των χιτωνίων θα πρέπει να περιμένουν ως αύριο.
Επιστροφή στην κορυφή
Pughell (Στελιος)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 15 Ιαν 2012, 23:58:55    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τα πιστονια μεσα στο μπλοκ "τριβονται" κυριως στις δυο πλευρες των κυλινδρων μιας και εκτελουν φυγοκεντρικη κινηση.Σε εκεινο το σημειο η φθορα ειναι αυξημενη και τα μπλοκ αποκτουν οβαλ.
Αυτο λυνεται με νεα χιτωνια στο μπλοκ(κατεργασια ρεκτιφιε) που κοστιζει καπου στα 400Ε(μονον η συγκεκριμενη εργασια για να περαστουν νεα χιτωνια).

Οποτε για επισκευη ολοκληρου του μοτερ,χωρις εργασια συνεργειου,το κοστος ξεπερναει τα 800-900Ε ανετα...

Το μοτερ του 206(και των λοιπων μοντελων που το φορεσαν) ειναι η εξελιξη του ραλλομοτερ με ηπιοτερες επιλογες σε εκκεντροφορους,εισαγωγη και εξαγωγη.
Τοποθετωντας σε μοτερ JP4(206 δηλαδη) πολλαπλη εισαγωγης απο 106,εκκεντροφορους/ελατηρια βαλβιδων/retainers 106,πολλαπλη εξαγωγης 106 και ολα τα ηλεκτρικα με τους αισθητηρες απο 106,εχεις ενα συνολο που ειναι πολυ πιο εξελιγμενο.
Ο λογος;

Το 206,παρα την χαμηλοτερη του αποδοση για τους λογους που προανεφερα,εχει καλυτερα σχεδιασμενη κυλινδροκεφαλη,μεγαλυτερες βαλβιδες εισαγωγης και ελαφρυτερα κινουμενα μερη(μπιελοπιστονα συγκεκριμενα).

Η τοποθετηση του ειναι σχεδον pnp,μια τρυπα στην πολλαπλη εισαγωγης θελει και ταπωμα μια τρυπα στο μπλοκ και μπηκε...

Δες στο αρχειο των δυναμομετρησεων το Saxo του Kane και το 16v XSi μου.
Και τα δυο ειναι με "παντρεμα" μοτερ 206 με παρελκομενα 106.
Στο ιδιο δυναμομετρο με ιδια πραγματα,τα ραλλομοτερ δεν ξεπερνανε καν τα 130 αλογα,ουτε τα 14μιση κιλα ροπης.
Επιστροφή στην κορυφή
GEMI (Γιάννης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Citroen AX (rally 1.3 (?..) Hp)

Ένταξη: 15 Φεβ 2011
Τόπος: Θεσσαλονικη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 16 Ιαν 2012, 01:36:35    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

foufoutos9 έγραψε:

Παλικάρι κ εγώ μαζί σου είμαι. Απλά σου λέω να μη παρασυρθείς από κάποιους που σου λένε "έλα μωρέ, μια φλάντζα κεφαλής είναι κ θα γλυτώσεις με κανα 2 κατοστάρικα".. Αν θα το πας συνεργείο όπως σου είπε κ ο Στέλιος, θα σου βρουν χίλια μύρια κ θα σε παρασύρουν να κάνεις γενική επισκευή στο μοτέρ μια που θα το ανοίξεις κ ύπουλα θα σου πάνε το κόστος πάνω από 500άρικο που δεν αξίζει για 1 λίτρο που σου καίει στα 8κ χιλ. Αν συνεχίσεις να προσέχεις τα σερβις θα σου πάει άλλα τόσα χιλ. το μοτέρ.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Κινητήρας Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενη
Σελίδα 1 από 2

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης