PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

206 - Ήχοι απο περιοχή ιμάντα χρονισμού
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3  Επόμενη

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Manos206 
Moderator
Επίσημο Μέλος

Ένταξη: 02 Ιούν 2010
Τόπος: Πειραιάς

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 05 Ιαν 2012, 18:38:19    Θέμα δημοσίευσης: 206 - Ήχοι απο περιοχή ιμάντα χρονισμού Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Χρονια πολλα και καλη χρονια σε ολους..! Xθες επιτελους αλλαξα στο cc το σετ ιμαντα χρονισμου.. πριν το αλλαξω ειχα παρατηρησει οτι καποιες στιγμες, κυριως οταν του εδινα και καταλαβαινε (4000 σαλ +++), ακουγοταν ενας μεταλλικος θορυβος απο το χωρο της μηχανης και οπως μου φανηκε απο τη μερια του συνοδηγου. Μετα την αλλαγη χθες παρατηρησα σχεδον αμεσως οτι ο ιδιος θορυβος ακουγοταν αυτη τη φορα στις 2000 σαλ ή και λιγοτερες οταν παταγα τερμα γκαζι (εκει που ψιλοτρεμει το αμαξι..). Πριν την αλλαγη του ιμαντα δεν ειχε ξανακουστει σε αυτες τις στροφες. Μιλαω για ηχο σαν να εχεις ενα μεταλλικο πιατακι που τρεμει πανω σε πλακακι (δεν ξερω πως αλλιως να το περιγραψω..). Προσπαθω να συσχετισω τη σχεση του ηχου με την αλλαγη του ιμαντα.. Να ειναι η βαση της μηχανης διπλα στον εγκεφαλο;; Η ο καταλυτης;;

http://www.facebook.com/sarakinikorooms

Έχει επεξεργασθεί από τον/την Manos206 στις Κυρ 13 Ιαν 2013, 17:25:31, 1 φορά
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Randy (Γιώργος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 1.4 (16V) '06 Black Matte

Ένταξη: 11 Σεπ 2008
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 05 Ιαν 2012, 19:15:43    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αν ήταν ο ιμάντας, λογικά θα χε σταματήσει όταν τον άλλαξες. Είναι παράλογο να συνεχίσει να κάνει θόρυβο. Εκτός αν άλλαξες μόνο τον ιμάντα και όχι το ρουλεμάν και τον τεντωτήρα και κάνει από κει το θόρυβο.

Ο ιμάντας πάντως ακόυγεται ακόμη και στο ρελαντί όπως περιστρέφεται, δε χρειάζεται να πατάς και γκάζι.

Να χει σφίξει πολύ αυτός που τοποθέτησε τον ιμάντα ή να τον έχει χρονίσει λάθος, είναι πιθανό.

Εμένα έκανε το θόρυβο που λες,αλλα ήταν ξεκαθαρο ότι ήθελε αλλαγή ο ιμάντας. Δεν το έκανε και μετά την αλλαγή.

Πήγαινε τσέκαρε το πάντως, μη το αφήνεις, δεν υπάρχει λόγος -χτύπα ξύλο-να φάς βαλβιδόσουπα για μια βλακεία αλλουνού.

Η βάση εγκεφάλου που είναι από κείνη την πλευρά ΔΕΝ κάνει θόρυβο. Να σκεφτείς εγώ όταν την άλλαξα, βγήκε σε δύο κομμάτια και τόσο καιρό ούτε που το χα καταλάβει.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Manos206 
Moderator
Επίσημο Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 05 Ιαν 2012, 19:24:45    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δεν λεω οτι ο θορυβος σχετιζεται απαραιτητα με τον ιμαντα. Ισως με κατι που λυθηκε για να μπει ο ιμαντας. Αλλαχτηκε ολο το σετ (ιμαντας-τεντωτηρας-ρουλεμαν). Ο ηχος μου φαινεται πολυ εντονος για να ακουγεται απο το εσωτερικο της μηχανης. Να πω και οτι στο ρελαντι δεν ακουγεται τιποτα οσο και να μαρσαρω. Ακουγεται πχ αν αλλαξω 1η 2α στις 2000 σαλ και πατησω μισο γκαζι και παραπανω οταν μπει η 2α για να επιταχυνει. Αν πατησω το γκαζι απαλα μετα την αλλαγη δεν ακουγεται τιποτα. Μονο οταν "κρεμαει"? το αμαξι.

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Randy (Γιώργος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 05 Ιαν 2012, 19:27:51    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τότε πιθανόν να μην είναι ο ιμάντας, ειδικά αν είναι τόσο έντονος ο θόρυβος.

Από δω ότι και να πούμε υπόθεση θα ναι. Τσέκαρε το κάπου που έχεις εμπιστοσύνη να σου πουν.
Επιστροφή στην κορυφή
ydroxoos (xristos)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Peugeot 307 1.6 (16v) XT PREMIUM (2003)

Ένταξη: 25 Νοέ 2009
Τόπος: αθηνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 06 Ιαν 2012, 14:28:09    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αυτόν το θόρυβο τον κάνει πάντα ή μόνο όταν είναι κρύο και μέχρι να ζεσταθεί? Το σετ χρονισμού είναι γνήσιο? Έχω το ίδιο πρόβλημα εδώ και 5000 χλμ., το κάνει μέχρι να ζεσταθεί και δεν ξέρω τι είναι. Ακούγεται επίσης όταν παίζω με το γκάζι μέχρι τις 2000 σ.α.λ. (κρύο πάντα). Ο θόρυβος που μου κάνει είναι σαν κάτι μεταλλικό που σέρνεται.
Επιστροφή στην κορυφή
Manos206 
Moderator
Επίσημο Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 06 Ιαν 2012, 14:59:23    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εσενα λογικα ειναι το λουρι. Μου το εκανε κι εμενα πριν αλλαξω το σετ. (αυθεντικο σε αντιπροσωπεια)

Επιστροφή στην κορυφή
Randy (Γιώργος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 06 Ιαν 2012, 15:23:41    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Παράθεση:
το κάνει μέχρι να ζεσταθεί και δεν ξέρω τι είναι

Υπάρχει περίπτωση να είναι και ο ιμάντας του aircondition.
Επιστροφή στην κορυφή
Manos206 
Moderator
Επίσημο Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 06 Ιαν 2012, 15:26:31    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αυτο μεχρι να ζεσταθει μου το εκανε κι εμενα οταν παταγα ελαφρα το γκαζι οταν ηταν κρυο. Μετα την αλλαγη του σετ χρονισμου ομως δεν κανει απολυτως τιποτα Wink

Επιστροφή στην κορυφή
ydroxoos (xristos)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 06 Ιαν 2012, 22:38:15    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Randy έγραψε:
Παράθεση:
το κάνει μέχρι να ζεσταθεί και δεν ξέρω τι είναι

Υπάρχει περίπτωση να είναι και ο ιμάντας του aircondition.

Δοκιμαστικά, είχα βγάλει τον ιμάντα του air condition και συνέχιζε να το κάνει. Ότι αλλάχτηκε στο service ήταν γνήσιο. (ιμάντας χρονισμού, ρουλεμάν, αντλία νερού, τεντωτήρας, ιμάντας air condittion)
Επιστροφή στην κορυφή
Randy (Γιώργος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 07 Ιαν 2012, 02:34:37    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ιμαντας δυναμο τοτε?
Επιστροφή στην κορυφή
action_peugeot (Τηλεμαχος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

406 V6 24VALVE / 207 thp / 207 hdi

Ένταξη: 06 Μάϊ 2003
Τόπος: Νικαια

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 15 Ιαν 2012, 21:04:24    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ίσως έχουν τεντώσει πιο πολύ τον ρεγουλατόρο και τερματίζει
Στο ρεγουλατόρο του χρονισμού έχει ένα σημάδι όπου και μέχρι εκεί πρέπει να τεντωθεί αλλιώς στο γκάζι κάνει μεταλλικά χτυπήματα

ACTION SPORT PEUGEOT CITROEN RENAULT DACIA
ΔΕΛΛΑΠΟΡΤΑΣ ΤΗΛ.& ΝΙΚ.
ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ PEUGEOT CITROEN RENAULT DACIA
ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ ΦΑΝΟΒΑΦΕΙΟ ΕΛΑΣΤΙΚΑ
ΚΑΥΚΑΣΟΥ 51 ΝΙΚΑΙΑ
2105617306 2105697890
6947123587 Τηλέμαχος
Υγραεριοκίνηση
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα Yahoo Messenger MSN Messenger
ydroxoos (xristos)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 16 Ιαν 2012, 01:36:27    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

action_peugeot έγραψε:
Ίσως έχουν τεντώσει πιο πολύ τον ρεγουλατόρο και τερματίζει
Στο ρεγουλατόρο του χρονισμού έχει ένα σημάδι όπου και μέχρι εκεί πρέπει να τεντωθεί αλλιώς στο γκάζι κάνει μεταλλικά χτυπήματα

Εάν το πρόβλημα είναι από τον ρεγουλατόρο, ο θόρυβος θα ακούγονταν μόνο όταν το μοτέρ θα ήταν κρύο? Στο δικό μου τουλάχιστο, το κάνει μέχρι να σηκώσει θερμοκρασία.
Επιστροφή στην κορυφή
RoadRunner122 (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

106RallyeS2/206XS/C4II

Ένταξη: 30 Οκτ 2008
Τόπος: Δροσοπηγή

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 16 Ιαν 2012, 19:08:26    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ρε, μπας και ακούτε τίποτα ωστήρια? Rolling eyes

3rioStooges-Motorsport Team
Επιστροφή στην κορυφή
Manos206 
Moderator
Επίσημο Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 16 Ιαν 2012, 19:21:10    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Υστερα απο σκισιμο παρατηρησα οτι ο ηχος αυτος ακουγεται και πανω στη ροπη του αυτοκινητου και στις αλλες ταχυτητες εκτος 1ης 2ας... και δεν ειναι και ηπιος να πεις "δε γ@**εται".. ειναι πολυ εντονος.. τωρα μου ακουγεται σαν σωληνα που βαραει στη βαση της.. αλλα ακουγεται σιγουρα απο το χωρο της μηχανης...

Επιστροφή στην κορυφή
ydroxoos (xristos)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 17 Ιαν 2012, 01:34:18    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

RoadRunner122 έγραψε:
Ρε, μπας και ακούτε τίποτα ωστήρια? Rolling eyes

Ωστήρια γιατί? Αλλά ακόμα κι αν είναι ωστήρια γιατί να παρουσιαστεί ο θόρυβος αμέσως μετά το service? Άβυσσος η ψυχή του peugeot!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Manos206 
Moderator
Επίσημο Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 17 Ιαν 2012, 03:09:04    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μαλλον θα πρεπει να αλλαξω το ονομα του θεματος γιατι απ' οτι βλεπω ο ηχος αυτος ειναι οτι ακουγα και πριν την αλλαγη του σετ χρονισμου απλα ελαχιστα ενισχυμενος..

Επιστροφή στην κορυφή
Manos206 
Moderator
Επίσημο Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 20 Ιαν 2012, 01:10:15    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το προβλημα λυθηκε..!! Αν σας πω απο τι ηταν θα γελαμε για μερες...

Επιστροφή στην κορυφή
plaketokofths (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Piper J-3 Cub

Ένταξη: 25 Μάρ 2006

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 20 Ιαν 2012, 01:22:54    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το γέλιο μας δίνει ζωή. Very happy
Επιστροφή στην κορυφή
RoadRunner122 (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

106RallyeS2/206XS/C4II

Ένταξη: 30 Οκτ 2008
Τόπος: Δροσοπηγή

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 20 Ιαν 2012, 02:20:24    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Manos206 έγραψε:
Το προβλημα λυθηκε..!! Αν σας πω απο τι ηταν θα γελαμε για μερες...

Λέγεεεεε... το χουμε ανάγκη! Smile

3rioStooges-Motorsport Team
Επιστροφή στην κορυφή
Manos206 
Moderator
Επίσημο Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 20 Ιαν 2012, 02:48:43    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Χαχαχα..! οκ λοιπον..! Σημερα βγαζω το καμαρι μου βολτα για ξεμπουκωματακι στην ιχθυοσκαλα.. Ο ηχος κλασσικα ακουγεται ξανα.. Επειδη ομως πηγαινε τσιτα το αμαξι τον ακουγα πιο συχνα και ειχα την ωρα να τον παρατηρησω καλυτερα..! Παρατηρω λοιπον οτι ακουγεται πολυ δυνατα και μου φανηκε σαν να ερχεται μεσα απο το ταμπλω..! Υστερα απο λιγη ωρα μου ερχεται η φλασια..! Idea Σταματαω επιτοπου και ανοιγω το ντουλαπακι μου το οποιο ειχε στη βαση του το χαρτι του κτεο και απο πανω τη βεντουζα του gps και το καλωδιο του ρευματος παρεα με ενα μπουκαλι κωλωνια..!!! Τα βαζω ολα αυτα στο καθισμα του συνοδηγου και αρχιζω το σκισιμο.. Δεν ακουστηκε το παραμικρο...!!! τα ξαναβαζω μεσα.. ξεκιναω.. Να ο ηχος..! Ανοιγω το ντουλαπακι και ξεκιναω και τι γινοταν... Χτυπιοταν το μπουκαλι η κωλωνια με τη βαση του gps.... (ελιωσα στο γελιο..) Η αλλαγη του ιμαντα αν και τελειως ασχετη ειχε και αυτη ενα μικρο ρολο.. Οταν πηγα το αμαξι στην αντιπροσωπεια εβγαλα το βιβλιο service που ηταν κατω απο ολα αυτα και απλα μετακινηθηκαν.. (μαλλον η βαση ακουμπουσε με την πλευρα της βεντουζας στο μπουκαλι) Τι να πω... Τρελα πραγματα..!!

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3  Επόμενη
Σελίδα 1 από 3

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης