Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
DrPriest (Nick) Μόλις έγραψα

Peugeot 106 1.4 XT (1993)
Ένταξη: 02 Δεκ 2011 Δημοσιεύσεις: 5
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 08 Δεκ 2011, 19:54:45 Θέμα δημοσίευσης: Μεταβίβαση σε ΚΕΠ |
|
|
Καλησπέρα,
Μπορείτε να μου πειτε πόσο με καλύπτει η προσωρινή άδεια που θα πάρω από τα ΚΕΠ μέχρι να εκδοθεί στο όνομα μου η μόνιμη; Ξέρω ότι με την προσωρινή μπορώ να το ασφαλίσω κλπ. Υπάρχει περίπτωση να προκύψει κάποιο πρόβλημα;
Ευχαριστώ |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
corsadi Μόλις έγραψα

Ένταξη: 29 Οκτ 2011 Δημοσιεύσεις: 7
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 08 Δεκ 2011, 20:29:13 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Καλησπερα,
επειδη εκανα μεταβιβαση αυτοκινητου πριν απο μια εβδομαδα, θα σε συμβουλευα αν μπορεις να πας εσυ ο ιδιος να κανεις την ολη διαδικασια στο κοντινοτερο τμημα μεταφορων κ να μη μπλεξεις με τα κεπ που μονο εξυπηρετηση στους πολιτες δεν προσφερουν!Πηγα δυο φορες σε κεπ για να κανω τη μεταβιβαση κ καθε φορα μου εβγαζαν κ καινουριες αντιρρησεις στο να προχωρησει η ολη διαδικασια. Τη μια ηθελαν επικυρωμενα φωτοαντιγραφα απο τις ταυτοτητες αγοραστη κ πωλητη (ενω σε αλλο κεπ που ειχα ρωτησει δε μου ειχαν αναφερει τπτ για αυτα), την αλλη τους πειραζε επειδη εληγε το ΚΤΕΟ στις 20 του μηνα κ δε θα ειχαν προλαβει λεει μεχρι τοτε να ολοκληρωσουν τη διαδικασια!
Τελικα πηγα μονος μου στο τμημα μεταφορων ανατ. Θεσ/νικης κ πηρα την καινουρια αδεια μεσα σε μιση ωρα! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
volvos (volvos) Άντε γεια !!!

Ένταξη: 08 Απρ 2004 Δημοσιεύσεις: 15542
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 08 Δεκ 2011, 20:40:38 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ase ta σαχλα και πες μας τι πηρες μετα το κορσα.
για να γραφεις εδω μεσα καποια πο***ια εχεις κανει
(pskarm apo tds... ) |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Pughell (Στελιος) Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6
Ένταξη: 24 Απρ 2003 Δημοσιεύσεις: 11050 Τόπος: Σαλλλονικη...
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 08 Δεκ 2011, 20:50:50 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Clio RS 172 phase I(σε εδωσα στεγνα )...
Περι μεταβιβασης σε ΚΕΠ,μια χαρα μεταβιβαση κανουν,απλα με τον Καλλικρατη αλλαξαν καποια πραγματα.
Εγω προ εβδομαδος πηρα αμαξι και δεν ειχα καποιο προβλημα.
Χρειαζεσαι ταυτοτητες,ενα εγγραφο που να αναφερει το ΑΦΜ σου(και λογαριασμος ΔΕΗ κανει),παραβολο τραπεζης που να αναφερει το αυτοκινητο που θα αγορασεις με το σχετικο ποσο και φυσικα το ΚΤΕΟ του οχηματος(αρκει να μην ληγει σε 2 εβδομαδες-το αναφερουν ρητα) και τα τελη κυκλοφοριας του τρεχον ετους.
Πας,γινεται η μεταβιβαση και περιπου σε δυο εβδομαδες εχεις την αδεια στα χερια σου(εκτος απροοπτου)...
Γλιτωνεις και το κερατιατικο 30αρι που ζητανε οι σχολες οδηγων.  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Sinanai (Κωστής) Άντε γεια !!!

Peugeot 206 1.6 (16V) GTi (2006)
Ένταξη: 10 Ιαν 2008 Δημοσιεύσεις: 5637 Τόπος: Στις "Κάπα" των παλαιών Ε.Ο.
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 08 Δεκ 2011, 20:53:57 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Αμάν... Πότε θα πάρεις PSA ρε Δημήτρη, να πουλάς Team Dynamics 4*108;
Καλόστριφτο! 
Σβέλτα, μαντόνα, μανιβέλα
φρένο, στραπάτσο, καραμπόλα
μόδα, καβάλα, ντόλτσε βίτα
τρόμπα, φιγούρα, σαχλαμάρα κι άρπα-κόλλα |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

106 XSi 1.6
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 08 Δεκ 2011, 21:01:48 Θέμα δημοσίευσης: Re: Μεταβίβαση σε ΚΕΠ |
|
|
DrPriest έγραψε: | Καλησπέρα,
Μπορείτε να μου πειτε πόσο με καλύπτει η προσωρινή άδεια που θα πάρω από τα ΚΕΠ μέχρι να εκδοθεί στο όνομα μου η μόνιμη; Ξέρω ότι με την προσωρινή μπορώ να το ασφαλίσω κλπ. Υπάρχει περίπτωση να προκύψει κάποιο πρόβλημα;
Ευχαριστώ |
Επειδη μολις τωρα συνειδητοποιησα τι ρωτησες ,δεν σε καλυπτει κανονικα...
Ναι μεν μπορεις να το ασφαλισεις,ομως βαση νομου αυτο που εχεις στα χερια σου δεν αντιπροσωπευει την αδεια κυκλοφοριας,ασχετα αν ολοι οι αστυνομοι ξερουν τι συμβαινει και δεν μας "καρφωνουν'...
Γενικα,off the record βεβαια,δεν εχεις προβλημα,αρκει να μην πεσεις στο στραβοξυλο ο οποιος βεβαια θα σε εγραφε ετσι και αλλιως γιατι εχεις πχ απλυτο το αμαξι ή καμμενη πλευρικη λαμπα φλας.  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 08 Δεκ 2011, 22:12:45 Θέμα δημοσίευσης: Re: Μεταβίβαση σε ΚΕΠ |
|
|
Ευχαριστώ για τις γρήγορες απαντήσεις σας!
Pughell έγραψε: |
Επειδη μολις τωρα συνειδητοποιησα τι ρωτησες ,δεν σε καλυπτει κανονικα... |
Κ εγώ αυτό σκεφτόμουν...
corsadi, στη νομαρχία σου ζήτησαν επικυρωμένο φωτοαντίγραφο ταυτότητας ή απλό; Υπάρχει κάποιο έτοιμο κείμενο εξουσιοδότησης ή κάποιο σχετικό έντυπο στα ΚΕΠ; Επειδή ο πωλητής θα μου δώσει και τη δήλωση για την άρση της παρακράτησης από την αντιπροσωπεία θα πρέπει να αναφέρεται κάτι σχετικό στην εξουσιοδότησή του;
Σας ζάλισα... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
volvos (volvos) Άντε γεια !!!

Ένταξη: 08 Απρ 2004 Δημοσιεύσεις: 15542
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 08 Δεκ 2011, 22:37:40 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
kI esy mori kolara ti pires??????? |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

106 XSi 1.6
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 08 Δεκ 2011, 23:38:13 Θέμα δημοσίευσης: Re: Μεταβίβαση σε ΚΕΠ |
|
|
DrPriest έγραψε: |
corsadi, στη νομαρχία σου ζήτησαν επικυρωμένο φωτοαντίγραφο ταυτότητας ή απλό; Υπάρχει κάποιο έτοιμο κείμενο εξουσιοδότησης ή κάποιο σχετικό έντυπο στα ΚΕΠ; Επειδή ο πωλητής θα μου δώσει και τη δήλωση για την άρση της παρακράτησης από την αντιπροσωπεία θα πρέπει να αναφέρεται κάτι σχετικό στην εξουσιοδότησή του;
Σας ζάλισα... |
Η νομαρχια δεν εμπλεκεται καπου για να χρειαζεσαι κατι απο αυτους...
Περι αυτοκινητου με δανειο,για να γινει η μεταβιβαση θα πρεπει να εκδοθει νεα αδεια που να μην αναφερει "Η ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΕΙΤΑΙ".
Απαξ και γραφει το παραπανω,μεταβιβαση δεν γινεται...
Αν την μεταβιβαση την κανεις μονος σου,χωρις την παρουσια του πωλητη,χρειαζεσαι σε επικυρωμενη(γνησιο υπογραφης) φωτοτυπια την ταυτοτητα του.Ολα τα υπολοιπα θα στα δωσει μαζι με το αυτοκινητο,ετσι και αλλιως...
volvos έγραψε: | kI esy mori kolara ti pires??????? |
Clio 1800 16v(γνησιο) μετατροπη σε Williams. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
ironman02 (Giorgos) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 207 1.6T Rallye (2009)
Ένταξη: 29 Δεκ 2008 Δημοσιεύσεις: 1284 Τόπος: Λονδίνο, Αγγλία
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 08 Δεκ 2011, 23:54:14 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Εγώ όταν πήγα να κάνω άρση της παρακράτησης κυριότητας δε μου έβγαλαν νέα άδεια πάντως. Απλά μου επέστραψαν την παλιά άδεια μετά από κάποιο καιρό μαζί με ένα χαρτί που λέει "υπηρεσιακό αντίγραφο άδειας κυκλοφορίας" και περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία της άδειας. Και όταν τους ρώτησα μου λένε αυτό το χαρτί είναι.
Πρέπει να είναι πολύ ΓΙΩΤΑΔΕΣ και αυτό το χαρτί να είναι απλά αυτό που θα έπρεπε να είχα μέχρι να βγεί η καινούργια άδεια.. Δεν έχω αξιωθεί να πάω να ρωτήσω ακόμα αλλά κάποια στιγμή θα πάω πάλι.. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

106 XSi 1.6
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 09 Δεκ 2011, 12:11:07 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Πρεπει να βγει νεα αδεια για να μην εχεις θεματα με την ιδιοκτησια του οχηματος.
Αν εχεις το χαρτι της τραπεζας που λεει οτι εξωφληθηκε το δανειο,τοτε μπορεις να πας στην αντιπροσωπεια απο την οποια αγοραστηκε το αυτοκινητο,να τους παραδωσεις την αδεια μαζι με την αποδειξη εξοφλησης του δανειου και να σου φερουν την νεα αδεια.
Απλα κυνηγα το γιατι αν κλεισει η αντιπροσωπεια που το πηρες,μετα θα πρεπει να κανεις ολη την διαδικασια μονος σου...
Τονιζω παντως,για να εχεις την πληρη κυριοτητα,η αδεια δεν πρεπει να αναφερει οτι η κυριοτητα παρακρατειται. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 09 Δεκ 2011, 18:04:32 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Χμ... Ίσως να σας έχω μπερδέψει... Εγώ θέλω να αγοράσω το αυτοκίνητο. Η ερώτηση μου, αν κάποιος το έχει κάνει, είναι η εξής:
Μπορώ να κάνω μόνος μου την άρση παρακράτησης και τη μεταβίβαση έχοντας στα χέρια μου:
1. Υπεύθυνη δήλωση από την αντισπροσωπεία ότι το αυτοκίνητο έχει εξοφληθεί
2. Την άδεια του αυτοκινήτου (που προφανώς ακόμη γράφει "ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑΣ")
3. Εξουσιοδότηση του πωλητή να κάνω άρση παρακράτησης ΚΑΙ μεταβίβαση στο όνομά μου
Αν ναι, χρειάζομαι και κάτι άλλο (φωτοτυπία ταυτότητας, ΑΦΜ του πωλητή κλπ); |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

106 XSi 1.6
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 09 Δεκ 2011, 18:54:17 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Η μεταβιβαση ειναι το ευκολο κομματι.
Η αρση παρακρατησης ειναι το δυσκολο μιας και πρεπει να εκδοθει νεα αδεια.
Αυτο σημαινει οτι πρεπει να σε εξουσιοδοτησει ο τωρινος ιδιοκτητης για να κανεις τις αναλογες ενεργειες για την αρση και μαζι να σου δωσει το χαρτι εξοφλησης του δανειου(απο την τραπεζα,οχι μονον την αντιπροσωπεια) και μετα να απευθυνθεις στο μηχανολογικο για την εκδοση της νεας αδειας.
Αφου παρεις την νεα αδεια στα χερια σου,μετα μπορεις να κανεις την μεταβιβαση κανονικα.
Για την μεταβιβαση χρειαζεσαι τα τυπικα,δηλαδη εξουσιοδοτηση του πωλητη σε σενα,θεωρημενη φωτοτυπια της ταυτοτητας του και ολα τα εγγραφα του αυτοκινητου. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 09 Δεκ 2011, 20:34:28 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Κάπως έτσι το φανταζόμουν κ εγώ. Ελπίζω να μπορούν να γίνουν κ τα 2 αυθημερών.. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Manos206 Moderator

Ένταξη: 02 Ιούν 2010 Δημοσιεύσεις: 860 Τόπος: Πειραιάς
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 10 Δεκ 2011, 01:00:53 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Επειδη κι εγω ημουν σε μια παρομοια φαση με παρακρατηση δεν υπηρχε προβλημα. Ο πωλητης πηγε, εκανε αρση της παρακρατησης, πηρε ενα χαρτι και την ιδια μερα καναμε τη μεταβιβαση σε κεπ. Με την παλια του αδεια και το χαρτι που πηρε. Η καινουρια αδεια σε κεπ κανει να ρθει ομως 3-4 εβδομαδες.. Με την προχειρη μου ειπαν οτι δεν θα ειχα κανενα απολυτως προβλημα σε τυχον ελεγχο απο αστυνομια.
http://www.facebook.com/sarakinikorooms |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

106 XSi 1.6
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 10 Δεκ 2011, 01:06:58 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Προβλημα δεν εχεις γιατι ειναι ενημεροι,οχι γιατι εισαι νομικα κατοχυρωμενος...
Οσο αφορα το χαρτι με την αρση παρακρατησης(και οχι εκδοση νεας αδειας),μηπως το κανουν για να μην εκδοθει νεα αδεια και σε 1-2 μερες ξαναεκδοθει καινουργια με τα νεα στοιχεια;  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Manos206 Moderator

|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 10 Δεκ 2011, 01:11:26 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Δεν ξερω.. Θα σε γελασω.. Λογικα σχετικα με την παρακρατηση θα υπηρχε καποια διαδικασια απλα μαλλον την ανελαβε το κεπ.. Παντως την αδεια αν δεν επερνα ο ιδιος στο κεπ να ρωτησω αν ειχε ερθει πιστευω ακομα θα την περιμενα..! Αν θυμαμαι καλα πηρα τηλεφωνο 5 μερες μετα που ειχε παει στο κεπ..
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 11 Δεκ 2011, 12:22:55 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Από άλλους ... γενναίους μαθαίνω ότι η κάθε διαδικασία ξεχωριστά είναι υπόθεση ωρών. Εντός της βδομάδας θα επιχειρήσω και τα 2 ταυτόχρονα και θα σας ενημερώσω... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
ironman02 (Giorgos) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 207 1.6T Rallye (2009)
Ένταξη: 29 Δεκ 2008 Δημοσιεύσεις: 1284 Τόπος: Λονδίνο, Αγγλία
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 11 Δεκ 2011, 13:14:54 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Pughell έγραψε: | Πρεπει να βγει νεα αδεια για να μην εχεις θεματα με την ιδιοκτησια του οχηματος.
Αν εχεις το χαρτι της τραπεζας που λεει οτι εξωφληθηκε το δανειο,τοτε μπορεις να πας στην αντιπροσωπεια απο την οποια αγοραστηκε το αυτοκινητο,να τους παραδωσεις την αδεια μαζι με την αποδειξη εξοφλησης του δανειου και να σου φερουν την νεα αδεια.
Απλα κυνηγα το γιατι αν κλεισει η αντιπροσωπεια που το πηρες,μετα θα πρεπει να κανεις ολη την διαδικασια μονος σου...
Τονιζω παντως,για να εχεις την πληρη κυριοτητα,η αδεια δεν πρεπει να αναφερει οτι η κυριοτητα παρακρατειται. |
Η αντιπροσωπία που το είχα πάρει εγώ έκλεισε λίγο μετά που το πήρα. Για να κάνω την άρση παρακράτησης είχα πάρει το χαρτί από τη τράπεζα, μετά το έστειλα στη LION και αυτοί μου έδωσαν ένα άλλο χαρτί ότι το αμάξι είναι δικό μου και με αυτα πηγα στο ΚΕΠ για να μου βγάλουν τη νέα άδεια. Μετά από κανα μήνα που πηγα για να τη πάρω μου έδωσαν τη παλιά άδεια μαζί με αυτό το χαρτί που λέει "υπηρεσιακή άδεια". Όταν τους ρώτησα γιατί δεν έχει νέα άδεια μου λένε ότι δε βγαίνει νέα και ότι είναι αυτό το χαρτί. Μάλλον δεν ήξεραν που πάνε τα 4 και αυτό το χάρτι έπρεπε να ήταν αυτό που θα είχα μέχρι να βγει η νέα άδεια..Θέλω να παω πάλι να το διευκρινίσω.. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Manos206 Moderator

|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 11 Δεκ 2011, 13:17:59 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Αυτη ειναι η νεα αδεια φιλε μου..! Ενα Α4 που γραφει πανω υπηρεσιακο αντιγραφο ταδε..... Δεν εχουν λεφτα για τις πρασινες..
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|