Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
drdino (Kωνσταντίνος) Έχω ξεφύγει !!!

BMW 330i (F30)
Ένταξη: 16 Δεκ 2003 Δημοσιεύσεις: 3365 Τόπος: Βροχονήσι
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 09 Νοέ 2011, 18:40:13 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
AlienHack έγραψε: |
ΟΣΟ για το καρμπον που ανεφερα , αν σε τρακαρισμα με πεζο γινοταν κοματακια που αποκεφαλιζαν τον οποιονδηποτε οπως λες , δεν θα υπηρχαν τοσα μοντελα (πανακριβον αυτοκινητων φυσικα) με φτερα -καπο κτλ απο ανθρακονημα.. που μπορουν να κυκλοφορουν και νομιμα στους δρομους.. |
Πάρτο αλλιώς, θα βρεις. Το κάρμπον είναι πολύ καλό υλικό για να φέρει φορτία σταδιακά, έτσι και του ρίξεις όμως φορτίο απότομα ξεπερνώντας την αντοχή του, αρχίζεις και ψάχνεις τα κομμάτια τους.
Τα πανάκριβα αυτά αυτοκίνητα που αναφέρεις είναι υπό διαφορετικό καθεστώς έγκρισης τύπου, απαιτούμενες προδιαγραφές ασφαλείας κλπ.
Οικογενεια Peugeot: 304 (1978), 406 (1998), 307 (2005), 308 (2011). Πλέον χωρίς Peugeot. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
AlienHack (Alexander) Έχω ξεφύγει !!!

206cc 1.6 110hp 2002
Ένταξη: 10 Απρ 2008 Δημοσιεύσεις: 4131 Τόπος: Thessaloniki
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 09 Νοέ 2011, 22:03:05 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
δεν ειπα ρε οτι θα δωσω 2000Ε για ελαφρομα ρε...
ειπα οτι αν βρω καμια φτηνη λυση μπορει να πειραματιστω...
αμεσως παλι να πειτε οτι θα φαω κανα 2000 σε ελαφροματα.
δηλαδη αν δωσω 80 ευρω σε υλικα carbon απο ebay και μαλακιστω λιγο βλεποντας πως δουλευεται το carbon υφασμα τι εγινε? θα περασω καποιες ωρες -μερες με καποια ενασχοληση που με αρεσει.. αν βγει κατι καλο καλος αλλιως εφαγα 80 ευρω για ενα χομπυ μου? ε σιγα, αλλοι τρωνε 200 σε μια ωρα για το χομπυ τους (βλ πουτανες)
http://www.ebay.co.uk/itm/Carbon-Fibre-1x1-3k-300-gsm-grade-Plain-dry-fabric-cloth-fiber-1-m-x-0-7-m-/120804007248?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item1c207add50
το 1m x 0.7m κανει 16λιρες, αν παρω 3 χ 0.7 μαζι με resins και μεταφορικα.. να κανα 100αρικο.. ορεξη να εχω μετα να δοκιμαζω.....
ετσι κ αλλιωε ρωταω προς το παρον να δω γνωμες και τι παιζει, δεν ειπα οτι αυριο πρωι ξεκιναω παραγγελιες..
LPG |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
takis_206 (takis) Τρελλαμένο μέλος

peugeot 206
Ένταξη: 05 Ιαν 2010 Δημοσιεύσεις: 848 Τόπος: chania
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 09 Νοέ 2011, 22:37:55 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
αλεξ μην μαλακιζεσε πηγαινε παρε πολυεστερα και δες αν το εχεις αν δεν το εχεις μην παρεις καρμπον να δοσεις τοσα λεφτα. πληροφοριακα το 1 μετρο πολυεστερα κανει 1 ευρο (πανι)
Πλησιάζει ο καιρός για διακοπές... ρεύματος, νερού, τηλεφώνου..!!!! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

206cc 1.6 110hp 2002
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Steve (30cm) (Moderator) Άντε γεια !!!

Citroen C4 (2012) 1.6 e-hdi DRAGSTER
Ένταξη: 21 Απρ 2003 Δημοσιεύσεις: 16341 Τόπος: Ψεσσαλονίκη
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

peugeot 206
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 10 Νοέ 2011, 00:25:09 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
αλεξ και τα 2 ειναι παρομοια απλα για το καθε πραμα που θα φτιαξεις χρειαζεσε καλουπι το οποιο θα το παρεις πχ απο το φτερο σου,εισαι σε θεση να γεμισεις κολες το φτερο σου και να βαφεις μετα?το δυσκολο ειναι να ξεκολισεις τον πολυεστερα απο το φτερο σου χωρις να στραβοσει το καλουπι γιατι μετα θα βγαλεις στραβο φτερο ειναι καποια σημεια που θελει μαγκια μεγαλη γιαυτο και οταν αγοραζεις carbon το πληρωνεις αδρα..αααα πολυ συντομα θα ξεκινησω μια πολυεστερικη δουλεια αν θες θα σου κρατισω φοτος.ασε τα ebay και βρες τον συνετερισμο φανοποιον και παρε απο εκει με 1 ευρο το μετρο πανι,με 10 ευρο υλικα,οχι 100 
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

206cc 1.6 110hp 2002
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 10 Νοέ 2011, 08:47:13 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
takis_206 έγραψε: | αλεξ και τα 2 ειναι παρομοια απλα για το καθε πραμα που θα φτιαξεις χρειαζεσε καλουπι το οποιο θα το παρεις πχ απο το φτερο σου,εισαι σε θεση να γεμισεις κολες το φτερο σου και να βαφεις μετα?το δυσκολο ειναι να ξεκολισεις τον πολυεστερα απο το φτερο σου χωρις να στραβοσει το καλουπι γιατι μετα θα βγαλεις στραβο φτερο ειναι καποια σημεια που θελει μαγκια μεγαλη γιαυτο και οταν αγοραζεις carbon το πληρωνεις αδρα..αααα πολυ συντομα θα ξεκινησω μια πολυεστερικη δουλεια αν θες θα σου κρατισω φοτος.ασε τα ebay και βρες τον συνετερισμο φανοποιον και παρε απο εκει με 1 ευρο το μετρο πανι,με 10 ευρο υλικα,οχι 100  |
κρατα φωτος!!!
για ντυσιμο καλουπιου εχω δει καποια βιντεο , σε ενα απο αυτα περνανε το καλουπι με ενα τζελ πρωτα , το αφηνουν να στεγνωσει και μετα βαζουν το πανι μεσα (ειτε καρμπον ειτε πολυεστερα) και τις στρωσεις ριτινης μετα, ετσι οταν θελουν να ξεκολησουν αυτο που φτιαξαν το εξωτερικο (πρωτο στρωμα τζελ) που ειχαν βαλει βοηθαει και ξεκολαει κατευθειαν. υλικα πια υπαρχουν για να κανουν την δουλεια πιο ευκολη. ορεξη θελει.
δεν μου λες , τι υλικο θα χρησημοποιήσεις εσυ για να κανεις το καλουπι (mould) ?
LPG |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

peugeot 206
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 10 Νοέ 2011, 09:11:30 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
σιτα αλουμινενια για να δωσο το σχημα που θελω πολυεστερα απο πανω και πολυ στοκο για να ερθει σε ενα καλο σημειο και να βγουν σωστα τα καλουπια ετσι οστε να μου βγει σωστο αυτο που θελω,καλο θα ηταν τα καλουπια να ειναι απολυτος σταθερα αν και δεν πεζει πολυ ρολο σε αυτο που θα φτιαξω εγω.
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

206cc 1.6 110hp 2002
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 10 Νοέ 2011, 09:16:40 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
takis_206 έγραψε: | σιτα αλουμινενια για να δωσο το σχημα που θελω πολυεστερα απο πανω και πολυ στοκο για να ερθει σε ενα καλο σημειο και να βγουν σωστα τα καλουπια ετσι οστε να μου βγει σωστο αυτο που θελω,καλο θα ηταν τα καλουπια να ειναι απολυτος σταθερα αν και δεν πεζει πολυ ρολο σε αυτο που θα φτιαξω εγω. |
το ποιο βασικο αποσο καταλαβα ειναι το καλουπι, αν εχεις ενα καλο καλουπι να περασεις το αντικολητικο κερι μετα τα υφασματα (καρμπον η πολυεστερα) και μετα τις ριτινες δεν ειναι τιποτα πολυ τρελο..
το καλουπι ειναι το θεμα!!
μετα απο ψαξιμο ειδα οτι υπαρχουν μερικες λυσεις για το καλουπι...
η μια ειναι με καποιο υλικο στυλ πυλό - παραπλησια υλικα απο νετ, απλος ειναι σχετικα ευθραυστο και βολευει για μικρα αντικειμενα
να φτιαξεις καλουπι απο το ιδιο υλικο που θα χρησημοποιήσεις μετα! δηλαδη να φτιαξω καλουπι απο πανι πολυεστερα. αυτο για μεγαλυτερα αντικειμενα βολευει περισσοτερο.
τριτη λυση να βρω καποιον που φτιαχνει καλουπια και να τον πληρωσω να μου κανει.. το θεμα ειναι ποιοι φτιαχνουν καλούπια? φανοποιοι? δυσκολα...
LPG |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

peugeot 206
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 10 Νοέ 2011, 09:23:14 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
αλεξ στα λογια ειναι πολυ ευκολο αλλα στην πραξη ειναι αλου,ειναι δυσκολο και θελει υπομονη γιαυτο δεν το κανει και ο καθενας,θα δεις αυτες της φοτος της επομενες μερες εγω που το εχω ξανακανει θα χαλασω 4-5 καλουπια μεχρι να βγει το σωστο,και αν βγει κιολας
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

206cc 1.6 110hp 2002
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 10 Νοέ 2011, 09:26:20 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
takis_206 έγραψε: | αλεξ στα λογια ειναι πολυ ευκολο αλλα στην πραξη ειναι αλου,ειναι δυσκολο και θελει υπομονη γιαυτο δεν το κανει και ο καθενας,θα δεις αυτες της φοτος της επομενες μερες εγω που το εχω ξανακανει θα χαλασω 4-5 καλουπια μεχρι να βγει το σωστο,και αν βγει κιολας |
το καλο με ενα φτερο αμαξιου πχ και οχι με ενα μικρο λεπτομερες αντικειμενο (πχ καλυμα κινητου), ειναι οτι στο φτερο και μικρες ατελειες να εχεις (καπιο μικροβαθουλομα σαν φυσαλιδα κτλ) αν το στοκαρεις και βαψεις ( ο φανοποιος) δεν φενεται μετα τιποτα..
εκτος αν φτιαξεις καρμπον και θελεις να το αφησεις αβαφο εκει θελεις και τελειο φινιρισμα..
LPG |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

peugeot 206
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 10 Νοέ 2011, 09:30:22 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
πες οτι βγαζεις ενα φτερο και ειναι κομπλε της βασεις απο μεσα ?? 
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

206cc 1.6 110hp 2002
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 10 Νοέ 2011, 09:51:38 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
takis_206 έγραψε: | πες οτι βγαζεις ενα φτερο και ειναι κομπλε της βασεις απο μεσα ??  |
στο καλουπι και αυτες ρε! κανουν μεν ενα γυρισμαδιπλομα προσ τα μεσα οι βασεις αλλα αν το καλουπι γινει με σκινινγκ μεθοδο (ξερεις που ουσιαστικα πανω στο φτερο εφαρμοζεις την βαση-υλικα του καλουπιου) τοτε μπορεις να φτιαξεις και τις βασεις..
δεν ειπα οτι ειναι ευκολο.. αλλα γινεται..
το θεμα ειναι ειτε να βγαλω ακρη με την κατασκευη του καλουπιου ειτε να βρω καποιον μαστορα που να κανει φτηνα καλουπια.. κανενα πολυεστερατζη.. χμμμ..
το θεμα τακη ειναι να δω τι γλυτωνω σε βαρος. αυτο να δω πως θα το μετρησω. γιατι αν ειναι να μπει τοσο κοπος και δουλεια για 5 κιλα συνολο ε δεν αξιζει οσο και να ειναι ομορφη ενασχοληση... αν ειναι να γλυτωσω συνολο 15-20 κιλα εκει αρχιζει να γινεται ενδιαφερον..
ο στιβ ειπε φτερο ζυγιζει 4-5 κιλα, απο 2πλο πανι υαλοβαμβακα αραγε ποσο να ζυγίζει? και απο καρμπον ? αυτα τα νουμερα αν βρω μπορω να μετρησω τι και πως..
LPG |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

peugeot 206
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 10 Νοέ 2011, 09:55:27 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ισως ειναι και λιγοτερο απο 5 εγω σου λεω πολυεστερικο δεν θα χασεις ουτε 1 κιλο λογο οτι δεν θα βγει οπως νομιζεις,απο τα φτερα δεν θα χασεις,τα μαμα φτερα ειναι τοσο λεπτη λαμαρινα που και το πολευεστερικο διχνει βαρυ διπλα του.
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

206cc 1.6 110hp 2002
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 10 Νοέ 2011, 10:18:13 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
takis_206 έγραψε: | ισως ειναι και λιγοτερο απο 5 εγω σου λεω πολυεστερικο δεν θα χασεις ουτε 1 κιλο λογο οτι δεν θα βγει οπως νομιζεις,απο τα φτερα δεν θα χασεις,τα μαμα φτερα ειναι τοσο λεπτη λαμαρινα που και το πολευεστερικο διχνει βαρυ διπλα του. |
να αυτες τις πληροφοριες ψαχνω να βρω που μου δινεις τωρα, και οι υπολοιποι αντι να δουν μηπως μκαι γνωριζουν κατι και βοηθήσουν καθοντε και κραζουν...
thanks τακη παντως, δηλαδη λες οτι σε φτερο αν ζυγιζει 4 κιλά το μαμα , το πολυεστερικο ισως βγει και πιο βαρυ, το καρμπον? κανα 2αρι?
LPG |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

peugeot 206
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 10 Νοέ 2011, 10:23:33 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ναι αλεξ αν το φτιαξουμε εμεις ισως βγει πιο βαρυ.και 1,5 και 2 κιλα να βγει το καρμπον δεν νομιζω να αξιζει τον κοπο
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

206cc 1.6 110hp 2002
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 10 Νοέ 2011, 10:29:42 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
takis_206 έγραψε: | ναι αλεξ αν το φτιαξουμε εμεις ισως βγει πιο βαρυ.και 1,5 και 2 κιλα να βγει το καρμπον δεν νομιζω να αξιζει τον κοπο |
οποτε τι μας μενει να πειραξουμε? καπο? εκει ειναι δυσκολο γιατι πρεπει να φτιαξεις και σκελετο μεσα.. αλλα εκει μπορεις να κερδισεις βαρος ακομα και με τον πολυεστερα.. εχει περιθωριο... ποσο ζυγιζει το καπο μας? απο καρμον καπο εχω δει οτι συνηθος ειναι περιπου τα μισα κιλα απο το μαμα..
LPG |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

peugeot 206
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 10 Νοέ 2011, 10:37:06 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
αλεξ και τα νευρα φτιαχνονται κατσε να σου διξω φοτος φιλου μου φανοποιου

|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

206cc 1.6 110hp 2002
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 10 Νοέ 2011, 10:38:37 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
και πορτες? αυτος κανει τα παντα πολυεστεριακα? για βαρος? 
LPG |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

peugeot 206
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 10 Νοέ 2011, 10:39:03 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|