PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

106-προβλημα στα φρενα (εντονο τσιριγμα)

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
mitsakos106 (dimitris)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Peugeot 106 1.4 8v Quiksilver

Ένταξη: 18 Αύγ 2010
Τόπος: larisa...

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 13 Αύγ 2011, 12:30:33    Θέμα δημοσίευσης: 106-προβλημα στα φρενα (εντονο τσιριγμα) Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

καλησπερα σας..θελω την βοηθεια σας γιατι ετοιμος ειμαι να βαλω αγγελια το αυτοκινητο... Confused

λοιπον αρχιζω την ιστορια μου...
την προηγουμενη παρασκευη ξεκινω απο λαρισα να παω σαμαρινα(χωριο πανω απο τα γρεβενα), η αποσταση ειναι 200 χλμ και τα 2/3 της διαδρομης ορεινο στροφιλικι..εγω και ενας φιλος στο αυτοκινητο και στα μεσα της διαδρομης καταλαβαινω τα φρενα να εχουν κουραστει,δλδ σφυριγμα κατα το φρεναρισμα και ελαχιστα μειωμενη αποδοση,λογικο σκεφτομαι μιας και πιεσα σε γενικες γραμμες.να επισημανω πως το αυτοκινητο ειναι 106 1.4 με τον συμπαγη δισκο,οχι αεριζομενα.συνεχιζω πιο χαλαρα την διαδρομη και μετα απο λιγο αρχιζουν τα φρενα να σφυριζουν ενω πηγαινα ευθεια και χωρις να παταω φρενο.. Shocked
το σφυριγμα αρχισε να γινεται εντονο και πραγματικα σε καποια στιγμη το αυτοκινητο τσιριζε σαν τρελο.σταματω στην ακρη,μπαινω απο κατω ελεγχο τακακια δισκοπλακα οσο μπορουσα,κοιτω υγρα σωληνακια,ολα καλα.το αφηνω κρυωνει και συνεχιζω πολυ χαλαρα με το σφυριγμα να συνεχιζει σε μικρο βαθμο.φθανω στον προορισμο μου μετα απο δυο μερες απροβληματιστης λειτουργιας περνω τον δρομο για λαρισα.μετα απο 20-30 χλμ αρχιζουν παλι τα ιδια σε διπλασιο βαθμο.Να πω πως το αυτοκινητο "τραβουσε" και λιγο δεξια.την επομενη το πρωι συνεργειο οπου βλεπουμε πως μεσα στο τακακι της δεξιας πλευρας ηταν σφηνωμενο ενα πετραδακι,το οποιο ειχε χαραξει απιστευτα τον δισκο,ο οποιος ειχε γινει σαν καρβουνο..αλλαζω δισκους και τακακια,δεξια αριστερα..συνολο 170 ευρα..κανω 530 χλμ πολυ προσεκτικα και ξαφνικα αρχιζουν τα βασανα παλι.ειμαι στα τεμπη πηγαινω με 60-70 και χωρις να παταω φρενο αυτο τσιριζει.Μολις τσιμπισω λιγο το πενταλ σταματα,μολις στριψω αριστερα το τιμονι σταματα,μολις ομως κανω δεξια το τιμονι αυξανεται το σφυριγμα.βγαινω εθνικη πηγαινω με 100 και τσιριζει... Shocked
το αυτοκινητο εχει σταματησει πλεον να τραβα δεξια αλλα γιατι τσιριζει και μαλιστα χωρις να παταω φρενο...???

συγνωμη αν σας εβγαλα τα ματια με το μεγαλο κειμενο,προσπαθησα να σας περιγραψω οσο καλυτερα γινεται την κατασταση...
οποιος ξερει τον ευχαριστω προκαταβολικα για την βοηθεια.....
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
plaketokofths (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Piper J-3 Cub

Ένταξη: 25 Μάρ 2006

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 13 Αύγ 2011, 14:32:51    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ίσως αυτό που ακούς να ναι το ρουλεμάν μουαγιέ. Ειδικά αν εχεις αρκετά km το αυτοκινητο και δεν το χεις αλλαξει ποτε.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
mitsakos106 (dimitris)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 13 Αύγ 2011, 17:57:42    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

plaketokofths έγραψε:
ίσως αυτό που ακούς να ναι το ρουλεμάν μουαγιέ. Ειδικά αν εχεις αρκετά km το αυτοκινητο και δεν το χεις αλλαξει ποτε.

Idea αρκετο λογικο μου φαινεται αυτο που λες.θα το κοιταξω αλλα οταν ειχαμε το αυτοκινητο στον αερα η ροδα γυρνουσε χωρις καμια αντισταση.ρουλεμαν μουαγιε εχω αλλαξει μονο αριστερα δεξια οχι.132000 τα χλμ..ευχαριστω για την απαντηση...
Επιστροφή στην κορυφή
mitsakos106 (dimitris)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 20 Αύγ 2011, 21:06:38    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

παιδια αν ειχε και καποιος αλλος παρομοιο προβλημα θα με βοηθουσε πολυ η απαντηση του....το προβλημα συνεχιζει....
Επιστροφή στην κορυφή
RoadRunner122 (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

106RallyeS2/206XS/C4II

Ένταξη: 30 Οκτ 2008
Τόπος: Δροσοπηγή

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 20 Αύγ 2011, 21:23:28    Θέμα δημοσίευσης: Re: 106-προβλημα στα φρενα (εντονο τσιριγμα) Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Απλά ο μάστορας, σου άλλαξε δίσκους/τακάκια χωρίς να σου καθαρίσει τις γλύστρες των δαγκανών (οκ, οι 99,999 δεν τις καθαρίζουν οπότε αναμενόμενο). Δεν αποκλείω βέβαια κ αυτό που είπε ο Γιάννης.

Τώρα γι'αυτό
mitsakos106 έγραψε:
...γιατι ετοιμος ειμαι να βαλω αγγελια το αυτοκινητο... Confused

το αφήνω ασχολίαστο, αφού στο καθένα θα μπορούσε να σου κάνει το ίδιο.

Επιπλέον, με 170 θα μπορούσες να είχες πάρει μεταχειρισμένο σετ φρένων (δαγκάνες, δίσκους, τακάκια) από 106 Rallye και θα είχες φρένο που δεν θα είχε καμία επαφή με πριν, δεδομένου ότι οι solid δίσκοι, που φοράς τώρα, είναι για χρήση πόλης κ μόνο Wink

3rioStooges-Motorsport Team
Επιστροφή στην κορυφή
mitsakos106 (dimitris)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 21 Αύγ 2011, 20:54:53    Θέμα δημοσίευσης: Re: 106-προβλημα στα φρενα (εντονο τσιριγμα) Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

RoadRunner122 έγραψε:
Απλά ο μάστορας, σου άλλαξε δίσκους/τακάκια χωρίς να σου καθαρίσει τις γλύστρες των δαγκανών (οκ, οι 99,999 δεν τις καθαρίζουν οπότε αναμενόμενο). Δεν αποκλείω βέβαια κ αυτό που είπε ο Γιάννης.

Τώρα γι'αυτό
mitsakos106 έγραψε:
...γιατι ετοιμος ειμαι να βαλω αγγελια το αυτοκινητο... Confused

το αφήνω ασχολίαστο, αφού στο καθένα θα μπορούσε να σου κάνει το ίδιο.

Επιπλέον, με 170 θα μπορούσες να είχες πάρει μεταχειρισμένο σετ φρένων (δαγκάνες, δίσκους, τακάκια) από 106 Rallye και θα είχες φρένο που δεν θα είχε καμία επαφή με πριν, δεδομένου ότι οι solid δίσκοι, που φοράς τώρα, είναι για χρήση πόλης κ μόνο Wink

καταρχην ευχαριστω για την απαντηση Very happy ..οι γλυστρες μπορουν να καθαριστουν και τωρα λογικα?οποτε σε 1000χλμ που θα μπει για σερβις θα του πω να το κανει..ρουλεμαν τσεκαραμε φαινεται να ειναι οκ.... Confused

η αγγελια ηταν η αντιδραση σε 1 μηνα γεματο προβληματα,τωρα που ηρεμησα δεν σκεφτομαι καν τετοιο ενδεχομενο..για τα φρενα απο το ραλλυ,ημουν ετοιμος να βαλω,ειχα βρει δαγκανες,δισκους καινουριους αλλα μολις το ειπα στον μαστορα μου ειπε πως δεν χωραει η δαγκανα,γιατι εχω την 14αρα ζαντα την σιδερενια,οχι αυτη του ραλλυ αλλα την κλασσικη μαυρη σιδερενια και ετσι πηγα παλι στα μαμα φρενα. Sad
Επιστροφή στην κορυφή
RoadRunner122 (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

106RallyeS2/206XS/C4II

Ένταξη: 30 Οκτ 2008
Τόπος: Δροσοπηγή

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 21 Αύγ 2011, 21:43:01    Θέμα δημοσίευσης: Re: 106-προβλημα στα φρενα (εντονο τσιριγμα) Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

mitsakos106 έγραψε:
μου ειπε πως δεν χωραει η δαγκανα,γιατι εχω την 14αρα ζαντα την σιδερενια,οχι αυτη του ραλλυ αλλα την κλασσικη μαυρη σιδερενια και ετσι πηγα παλι στα μαμα φρενα. Sad

Δεν κόβω και το λαιμό μου, αλλά νομίζω ότι δεν υφίσταται τέτοιο θέμα. Εδώ στις σιδερένιες ραλλόζαντες χωράνε τα 266, πόσο πιό κλειστές θα είναι οι απλές σιδερένιες ώστε να μη χωράνε τα 247??? Confused

3rioStooges-Motorsport Team
Επιστροφή στην κορυφή
mitsakos106 (dimitris)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 22 Αύγ 2011, 20:12:30    Θέμα δημοσίευσης: Re: 106-προβλημα στα φρενα (εντονο τσιριγμα) Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

RoadRunner122 έγραψε:

Δεν κόβω και το λαιμό μου, αλλά νομίζω ότι δεν υφίσταται τέτοιο θέμα. Εδώ στις σιδερένιες ραλλόζαντες χωράνε τα 266, πόσο πιό κλειστές θα είναι οι απλές σιδερένιες ώστε να μη χωράνε τα 247??? Confused

δεν ξερω πραγματικα..εγω πηρα την αποφαση εκεινη την στιγμη γιατι δεν ειναι να παιζω με τα φρενα...μπορει στο μελλον αν αλλαξω ζαντες να βαλω και τα φρενα...αυτο που με απασχολει ομως ειναι το τσιριγμα...το κανει αφου κανω καμια 10αρια χλμ πρωτα.δλδ οσο το φρενα ειναι σχετικα κρυα δεν εχει προβλημα...αβυσσος..... Very happy
Επιστροφή στην κορυφή
PANOSBR (ΠΑΝΟΣ)
Μέλος
Μέλος

Ένταξη: 31 Αύγ 2009
Τόπος: ΤΡΙΠΟΛΗ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 23 Αύγ 2011, 23:29:44    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

οι ζαντες που φοραει το quicksilver ειναι 14αρες 5,5 ιντσες.Χωρανε ανετα τα φρενα του ραλλυ.Αμα τα βαλεις θα νομιζεις οτι εχεις 4πιστονες Very happy Very happy
Επιστροφή στην κορυφή
mitsakos106 (dimitris)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 24 Αύγ 2011, 11:24:55    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

PANOSBR έγραψε:
οι ζαντες που φοραει το quicksilver ειναι 14αρες 5,5 ιντσες.Χωρανε ανετα τα φρενα του ραλλυ.Αμα τα βαλεις θα νομιζεις οτι εχεις 4πιστονες Very happy Very happy

για ακομη μια φορα αποδεικνυεται οτι οι περισσοτεροι μαστορες δεν ξερουν τι τους γινεται...ελεος...ενας σωστος μαστορας που να ξερει τα αυτοκινητα μας δεν υπαρχει????

τελος παντων...χθες καθαριστηκαν και οι γλυστρες,αλλαχθηκαν και τα μαρκουτσια και τα τακακια και βλεπουμε....to be continue.....
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης