PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

extrenal(ερωτηση.)

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Γενικές Συζητήσεις περί αυτοκινήτων Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
teorc (teo)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

207 rc

Ένταξη: 20 Δεκ 2010

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 01 Αύγ 2011, 18:54:14    Θέμα δημοσίευσης: extrenal(ερωτηση.) Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καλησπερα παιδια θα ηθελα απο καποιον ποθ γνωριζει να μου πει τι ακριβως ειναι η extrenal τι δοθλεια κανει και αν μπωρει να μπει σε 207 rc.
Ακουσα σημερα ενα 20vt και επαθα ζημια.
ευχαριστω προκαταβολικα.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ice-t (Πέτρος)
Μέλος
Μέλος

Ένταξη: 29 Μάρ 2011

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 01 Αύγ 2011, 19:21:40    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

σκ**ά στο στόμα μου αν σου λέω βλακείες...

Το external στόχο έχει να κρατάει σταθερή πίεση χωρίς να πέφτει. Όταν φτάσεις την πίεση που έχεις ρυθμίσει, ανοίγει το εξτέρναλ και περνάει τα πλεονάζοντα καυσαέρια από εκεί. Χρονδρικά μιας και δεν είμαι ιδιαίτερα φαν του turbo.
Επιστροφή στην κορυφή
Octane (Πάνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Pagani Zonda Cinque (το 6ο)

Ένταξη: 27 Ιούν 2008

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 01 Αύγ 2011, 19:56:45    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σχεδον οπως τα λεει ο Πετρος ειναι , με τη διαφορα οτι η πρωτη περιγραφη αρμοζει καπως περισσοτερο στο αντι-λαγκ Laughing

Το external ειναι wastegate (external και internal) και τελειως χοντρικα ειναι ο,τι και η σκαστρα , αλλα στην εξαγωγη κ οχι στην εισαγωγη.

etuned
MEMsound έγραψε:
αλα οκτανε...μια ...αμονταριστη Laughing Laughing Laughing Laughing
Επιστροφή στην κορυφή
bagosgt (Moderator at O.X)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

peugeot 207 rallye

Ένταξη: 24 Οκτ 2007

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 01 Αύγ 2011, 20:25:25    Θέμα δημοσίευσης: Re: extrenal(ερωτηση.) Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

teorc έγραψε:
Καλησπερα παιδια θα ηθελα απο καποιον ποθ γνωριζει να μου πει τι ακριβως ειναι η extrenal τι δοθλεια κανει και αν μπωρει να μπει σε 207 rc.
Ακουσα σημερα ενα 20vt και επαθα ζημια.
ευχαριστω προκαταβολικα.

δε πιστευω να ακουσες το λεον που "καμπανιασα" την παρασκευη???γιατι σε αυτο,δε μπορουσες να σταθεις διπλα απο την φασαρια.
το external ειναι "εξωτερικη" wastegate Wink

Μια φορα κ εναν καιρο... http://www.etuners.gr/?s=13&t=261
Επιστροφή στην κορυφή
ice-t (Πέτρος)
Μέλος
Μέλος

Ένταξη: 29 Μάρ 2011

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 01 Αύγ 2011, 21:05:03    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Octane έγραψε:
Σχεδον οπως τα λεει ο Πετρος ειναι , με τη διαφορα οτι η πρωτη περιγραφη αρμοζει καπως περισσοτερο στο αντι-λαγκ Laughing

Το external ειναι wastegate (external και internal) και τελειως χοντρικα ειναι ο,τι και η σκαστρα , αλλα στην εξαγωγη κ οχι στην εισαγωγη.

Καλά λοιπόν! Το εξτέρναλ δουλεύει στο ΠΑΤΑ για να σταθεροποιεί την πίεση.
Καλύτερα τώρα γκρίνια?

Το anti lag είναι ο μηχανισμός κατά τον οποίο όταν κάνεις ΑΣΕ σου τραγανίζει το turbo και κάνει την φτερωτή σου να κλαίει με μαύρο δάκρυ κρατώντας σταθερή πίεση χωρίς γκαζί και χωρίς φορτίο.

*ΓΚΡΙΝΙΑ*
Επιστροφή στην κορυφή
Octane (Πάνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Pagani Zonda Cinque (το 6ο)

Ένταξη: 27 Ιούν 2008

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 01 Αύγ 2011, 21:32:00    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ice-t έγραψε:
Octane έγραψε:

Καλά λοιπόν! Το εξτέρναλ δουλεύει στο ΠΑΤΑ για να σταθεροποιεί την πίεση.
Καλύτερα τώρα γκρίνια?

Το anti lag είναι ο μηχανισμός κατά τον οποίο όταν κάνεις ΑΣΕ σου τραγανίζει το turbo και κάνει την φτερωτή σου να κλαίει με μαύρο δάκρυ κρατώντας σταθερή πίεση χωρίς γκαζί και χωρίς φορτίο.

*ΓΚΡΙΝΙΑ*

Εσυ εισαι που δεν ασχολεισαι με τουρμπακια?!? Rolling eyes
Μαλιστα... Laughing

Παλιοκοντρακια Razz

etuned
MEMsound έγραψε:
αλα οκτανε...μια ...αμονταριστη Laughing Laughing Laughing Laughing
Επιστροφή στην κορυφή
teorc (teo)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

207 rc

Ένταξη: 20 Δεκ 2010

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 02 Αύγ 2011, 00:41:26    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ευχαριστω για τις απαντησεις.... αλλα σε 207 rc (μαμα) μπορει να μπει..???
Επιστροφή στην κορυφή
Gotcha (George)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος
Επίσημο Μέλος

F20 πετρέλης

Ένταξη: 06 Ιούν 2009

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 02 Αύγ 2011, 09:18:44    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ουσιαστικα το external κουμπωνει πανω στο χταποδι και στοχο εχει την διατηρηση της πιεσης στην οποια ειναι ρυθμισμενο το αμαξι. Οταν "ανοιγει" (οταν κανει τον ηχο σκεψου) μερος των καυσαεριων φευγουν κατευθειαν απο το χταποδι με οτι συνεπειες εχει αυτο για το περιβαλλον και για αυτους που σε ακολουθουν. Ειναι σαν να εχεις μια decat φ90-100 εξατμηση κατευθειαν πανω στο χταποδι. Ασε κιολας που τα καυσαερια που εκτονωνονται απο εκει συνηθως τα στελνεις κατω στο δρομο, με συνεπεια να σηκωνεις ολες τις πετρες και να τις σκας στον απο πισω σου..
Επιστροφή στην κορυφή
SαλιγκαρAKIS (Σάκης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

207 rallye f/l 150άρι (few years ago)

Ένταξη: 15 Σεπ 2010
Τόπος: Troll City

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 02 Αύγ 2011, 11:44:16    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Gotcha έγραψε:
Ουσιαστικα το external κουμπωνει πανω στο χταποδι και στοχο εχει την διατηρηση της πιεσης στην οποια ειναι ρυθμισμενο το αμαξι. Οταν "ανοιγει" (οταν κανει τον ηχο σκεψου) μερος των καυσαεριων φευγουν κατευθειαν απο το χταποδι με οτι συνεπειες εχει αυτο για το περιβαλλον και για αυτους που σε ακολουθουν. Ειναι σαν να εχεις μια decat φ90-100 εξατμηση κατευθειαν πανω στο χταποδι. Ασε κιολας που τα καυσαερια που εκτονωνονται απο εκει συνηθως τα στελνεις κατω στο δρομο, με συνεπεια να σηκωνεις ολες τις πετρες και να τις σκας στον απο πισω σου..

Το external έχει ελατήριο και η πίεση που κρατάει εξαρτάται από αυτό και μόνον, για να διαφοροποιήσεις την πίεση χρειάζεσαι boost controlling είτε μέσω προγράμματος(N75) είτε μέσω boost controller!

υ.γ Υπάρχει βέβαια και η αρχαία λύση με μπαροβαλβίδα για αυξομείωση της πίεσης.
Επιστροφή στην κορυφή
SαλιγκαρAKIS (Σάκης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

207 rallye f/l 150άρι (few years ago)

Ένταξη: 15 Σεπ 2010
Τόπος: Troll City

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 02 Αύγ 2011, 11:47:40    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

teorc έγραψε:
ευχαριστω για τις απαντησεις.... αλλα σε 207 rc (μαμα) μπορει να μπει..???

Γίνεται, είτε με πλακάκι μεταξύ πολλαπλής και τουρμπίνας είτε επάνω στο dp απευθείας μετά της έξοδο από το μαντέμι(της τουρμπίνας). Ειδάλλως με αλλαγή εξολοκλήρου της πολλαπλής!

Νομίζω πώς δέν έχει νόημα σε μαμά(τουρμπίνα) RC!
Χωρίς να σημαίνει απαραίτητα όμως ότι κάνει και κακό..
Επιστροφή στην κορυφή
Ghost Dog (John Φυστίκης)
Ταμίας
Επίσημο Μέλος

206 wRC + 2008 allure 1.2 puretech 130

Ένταξη: 18 Ιούν 2002
Τόπος: Μερικεεές στροφές μπροστά...(\στη χωρα που γεννηθηκε ο πολιτισμος)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 03 Αύγ 2011, 21:19:54    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πηραν ποδι, οοοοολα τα ασχετα ποστς.... Mad
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Γενικές Συζητήσεις περί αυτοκινήτων Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης