Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
Pughell (Στελιος) Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6
Ένταξη: 24 Απρ 2003 Δημοσιεύσεις: 11050 Τόπος: Σαλλλονικη...
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 24 Ιούν 2003, 15:03:11 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Βασικα θα κανει μεγαλη διαφορα ιδιαιτερα στα τραβηγματα αλλα κατα 90% θα χασεις και τελικη...
Κοστολογιο περιπου στο 400αρι.
Απλα εχω καποιους ενδιασμους για το αν μπαινει στο δικο σου σασμαν.  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
kaisaras96 (Κωστας) Δραστήριο μέλος

Ένταξη: 05 Νοέ 2002 Δημοσιεύσεις: 282 Τόπος: ΜΠΡΑΧΑΜΙ
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 24 Ιούν 2003, 16:58:56 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ρε peugeot_maniak τι την ψαχνεις με κιβωτια δε σε σωζει τιποτα......αν δεν βαλεις τουρμπο δεν γινεται τιποτα.
Το 1,6 εχει ακομα πιο κοντο διαφορικο 4,69 απο το δικο σου που ειναι 4,54 η 5η σου θα γινει απο 30.8 μετα 29.8.
Κατα εμενα σε αργο αμαξι δεν αξιζει να βαλεις πραγματα που κανουν θορυβο,δεν παει που δεν παει να σκαει τουλαχιστον.............
Κοιτα κι εγω παραλιγο να παρω Focus 1.4 αλλα τελικα...............οποτε σε καταλαβαινω
Παντως αν αλλαξεις διαφορικο να υπολογιζεις εμενα για αγοραστη του παλιου σου:!: η ακομα αν θες και ολοκληρο το κιβωτιο σου θα μου πεφτε τζιτζι.....
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
pugsang (Μάκης) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 207 Rallye
Ένταξη: 26 Απρ 2002 Δημοσιεύσεις: 1292 Τόπος: Ραφήνα
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 16 Ιούλ 2003, 08:41:07 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Αντιγράφω απο το site της GMC MOTORSPORT στην Αγγλία
FACTS
1)No one ever gets to maximum engine revs in top gear on a car with standard gearing.
2)Speeds of over 80% of maximum are used for probably less than 5 percent of driving time.
3)All cars have rev range of 2000-3000 RPM (often narrower with highly tuned engines) when near to maximum torque (read acceleration for torque) is produced.
4)All standard gearboxes mean you are seldom between these figures and so losing acceleration rate.
5)If you fit close ratio gears you'll be between these figures all the time.
6)If you fit a lower diff ratio, or by a combination of gear kit etc. achieve an effectual lower overall gear ratio you will increase your power at the wheels by the same percentage you lower the ratio less some extra frictional losses.
7)If you fit an L.S.D. you don't get wheel spin and lose traction. (Acceleration)
CONCLUSION
CLOSE RATIO GEARS
If you can keep the engine in the maximum torque band all the time in comparison to being in it for 60% of the time and the average torque while out of this band is 25% less, your rate of acceleration will be 10 percent less. These figures assuming overall gear ratio has not been altered.
LOWER OVERALL GEARING
If by fitting a lower diff ratio, or a combination of fitments that lowers the ratio, your increase in acceleration will be by the same percentage. Most cars are over geared by 20%.
LSD
If the power you are developing induces wheel spin, your acceleration reduces to little or nothing. The effective lack of acceleration is dependent on how severe, but another 10% loss overall is not unusual.
If you were to fit all the above, your acceleration could improve by 40 percent without having any more horsepower in the engine. How much would it cost to get 40% more horsepower out to your engine?
pedal to the metal |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
XASOS Νέος χρήστης

ΒMW 525
Ένταξη: 10 Ιαν 2003 Δημοσιεύσεις: 86
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 17 Ιούλ 2003, 13:46:06 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
pugsang έγραψε: |
1)No one ever gets to maximum engine revs in top gear on a car with standard gearing. |
Εμένα πάντως το αμάξι πιάνει τελική στον κόφτη της πέμπτης και από ότι ξέρω τα περισσότερα BMW τελικιάζουν πάλι από κόφτη. το ίδιο και τα saxo vts. αν κατάλαβα καλά αυτοί λένε ότι αυτό δεν γίνεται......... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

Peugeot 207 Rallye
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 17 Ιούλ 2003, 14:06:59 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Αν μου βρεις μανισιο vts που να βαζει 5η στον κοφτη σε ευθεία το αγοράζω επιτοπου
pedal to the metal |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
ΝΙΚΟΣ (ΛΥΣΣΑ ΚΑΚΙΑ) Έχω ξεφύγει !!!

CLIO RENAULTSPORT CUP 182hp!!!
Ένταξη: 09 Νοέ 2002 Δημοσιεύσεις: 2111 Τόπος: Were the Eagles fly higher
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 17 Ιούλ 2003, 14:16:01 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
pugsang έγραψε: | Αν μου βρεις μανισιο vts που να βαζει 5η στον κοφτη σε ευθεία το αγοράζω επιτοπου |
Ενα ακομα στο πεντε παρακαλω........Εεεεεεεεεεεφτασεεεεεεεεεεεεεεεε......
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

Peugeot 207 Rallye
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 17 Ιούλ 2003, 14:38:44 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
τι θες να πεις Νίκο?
Το δικό μου που είναι αψογα στρωμενο και συντηρημένο και απολύτως μαμα μηχανικά στην ευθεια με 5η δεν ανεβάζει πανω απο 7200.Με δεδομενο οτι ο κοφτης είναι στις 7400 δεν υπάρχει ουτε μια στο εκατομμύριο να μπαίνει μαμα vts στους κοφτες σε ευθεία.Αν μιλαμε για πειραγμένο αλλαζει.
pedal to the metal |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
ΝΙΚΟΣ (ΛΥΣΣΑ ΚΑΚΙΑ) Έχω ξεφύγει !!!

CLIO RENAULTSPORT CUP 182hp!!!
Ένταξη: 09 Νοέ 2002 Δημοσιεύσεις: 2111 Τόπος: Were the Eagles fly higher
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 17 Ιούλ 2003, 14:57:53 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
pugsang έγραψε: | Αν μου βρεις μανισιο vts που να βαζει 5η στον κοφτη σε ευθεία το αγοράζω επιτοπου |
Συμφωνω απολυτα μαζι σου.Αυτο θελω να πω.Αν βρει τετοιο vts ας στειλει ενα στο τραπεζι πεντε 
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

Peugeot 207 Rallye
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 17 Ιούλ 2003, 15:13:27 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Λαθος μου.Οτι θελω βλέπω.Τελος παντων συγνώμη
pedal to the metal |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Pughell (Στελιος) Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6
Ένταξη: 24 Απρ 2003 Δημοσιεύσεις: 11050 Τόπος: Σαλλλονικη...
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 17 Ιούλ 2003, 16:29:56 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
pugsang έγραψε: | τι θες να πεις Νίκο?
Το δικό μου που είναι αψογα στρωμενο και συντηρημένο και απολύτως μαμα μηχανικά στην ευθεια με 5η δεν ανεβάζει πανω απο 7200.Με δεδομενο οτι ο κοφτης είναι στις 7400 δεν υπάρχει ουτε μια στο εκατομμύριο να μπαίνει μαμα vts στους κοφτες σε ευθεία.Αν μιλαμε για πειραγμένο αλλαζει. |
Μακη λυπαμαι που θα σε λυπησω αλλα του αγαπητου μου φιλου Delkots,με σκουπα και καζανι μονο εβαζε την 5η στον κοφτη...Και εγω ετσι ελεγα οτι αποκλειεται,μεχρι που το ειδα live!!!
Ολα αυτα γινοταν βεβαια μεχρι που τα εφτυσε ο αισθητηρας λαμδα και ταυτοχρονα αλλαχτηκε ο ιμαντας χρονισμου...Απο τοτε δεν παει πανω απο 7200.Παρολα αυτα μεχρι τον Δεκεμβριο το αμαξι πηγαινε τελεια!!! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Kouzman (Yiannis) Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 CC RG
Ένταξη: 26 Μάϊ 2003 Δημοσιεύσεις: 710 Τόπος: Piraeus, Nea Smyrni, NYC
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 17 Ιούλ 2003, 17:14:27 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
φιλε στελιο μιλαμε για τελειως μαμα καρα. Εσυ λες για σκουπα και εξατμιση...
ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ!!!!!!!!!

2006 Wicked White Mitsubishi Evolution IX GSR |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

Peugeot 207 Rallye
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 18 Ιούλ 2003, 06:53:39 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Στελιο χαιρω πολύ.
Και μενα με την σκουπα μονο χωρις εξάτμιση εμπαινε 5η κοφτες.Το ειχαμε συζητήσει αλλωστε.Αλλα εγω μιλάω για ενα απολύτως εργοστασιακό αυτοκίνητο με τα φιλτροκουτια του τους πνιχτες του κλπ κλπ
pedal to the metal |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
XASOS Νέος χρήστης

ΒMW 525
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 18 Ιούλ 2003, 08:41:45 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
pugsang έγραψε: | Αλλα εγω μιλάω για ενα απολύτως εργοστασιακό αυτοκίνητο με τα φιλτροκουτια του τους πνιχτες του κλπ κλπ |
δεν ηταν δικό μου το σάξο αλλά αυτός που το είχε μου είπε ότι είναι νορμάλ. τώρα αν είχε αλλάξει τίποτα ,που δεν ακούγεται δεν ξέρω, και ήμουν μέσα όταν έπιασε κόφτη με 5η....για το BMW το ξέρω σίγουρα γιατί είναι δικό μου(!) και τελική μου βγάζει στον κόφτη 5ης και δεν έχω πειράξει τίποτα. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

Peugeot 207 Rallye
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 18 Ιούλ 2003, 08:51:06 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Επίσης μιλάμε για δρόμο ευθεία οχι στο Σείριο π.χ. που εχεις 6 χιλιομετρα κατήφορο
pedal to the metal |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
XASOS Νέος χρήστης

ΒMW 525
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 18 Ιούλ 2003, 09:02:58 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
pugsang έγραψε: | Επίσης μιλάμε για δρόμο ευθεία οχι στο Σείριο π.χ. που εχεις 6 χιλιομετρα κατήφορο |
Ε ναι!!! ευθεία. μετά τα διόδια προς κόρινθο.... μετά τις δύο κατηφοοοοοορες!!!! σχεδόν ευθεία...τώρα αν έπαιζε λίγο τι να πω!!!! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

Peugeot 207 Rallye
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 18 Ιούλ 2003, 09:33:16 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Να ρωτήσω και κατι αλλο?
Οταν λεμε κοφτη 5ης εννοούμε οτι το αμάξι σκορτσαριζε απο τους κόφτες ή απλα ήταν το στροφόμετρο μεσα στα κοκκινα (7200rpm)?
Συγνωμη που τα ρωτάω ολα αυτά αλλα ίσως να είναι και το πρωτο saxo που ακουω οτι κάνει αυτα τα πράγματα?
pedal to the metal |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
XASOS Νέος χρήστης

ΒMW 525
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 18 Ιούλ 2003, 09:44:45 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
pugsang έγραψε: | Να ρωτήσω και κατι αλλο?
Οταν λεμε κοφτη 5ης εννοούμε οτι το αμάξι σκορτσαριζε απο τους κόφτες ή απλα ήταν το στροφόμετρο μεσα στα κοκκινα (7200rpm)?
Συγνωμη που τα ρωτάω ολα αυτά αλλα ίσως να είναι και το πρωτο saxo που ακουω οτι κάνει αυτα τα πράγματα? |
Έκοψε στροφές λόγω κόφτη. βάρεσε..... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

Peugeot 207 Rallye
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 18 Ιούλ 2003, 10:10:11 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Δεν επιμένω αλλο.Μπραβο του για το αμαξι που εχει.
pedal to the metal |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
XASOS Νέος χρήστης

ΒMW 525
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 18 Ιούλ 2003, 10:17:19 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
pugsang έγραψε: | Δεν επιμένω αλλο.Μπραβο του για το αμαξι που εχει. |
οκ!!! απλά δεν είναι και δικό μου το αμάξι να πεις ότι μπορεί να έλεγα ψέματα!!! το δικό μου στον κόφτη δίνει 235!!!!! (λες να είναι ψέματα αυτο?!!!!) |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
alemao (Αριστείδης) Τρελλαμένο μέλος

Ένταξη: 28 Δεκ 2002 Δημοσιεύσεις: 599 Τόπος: Γλυκα Νερα
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 18 Ιούλ 2003, 11:41:21 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
που πουλανε τετοια vts? 
Top Fuel Racing Club ... |