PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

206 - Βαρομετρικη πιεση και απόδοση

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Κινητήρας Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Alex 
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.4 (8V) XT (1999)

Ένταξη: 24 Ιούλ 2002
Τόπος: Αθήνα - Μαρούσι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 17 Ιούλ 2003, 02:07:41    Θέμα δημοσίευσης: 206 - Βαρομετρικη πιεση και απόδοση Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ρε παιδια μου χει τυχει να γινεται το εξης.. Ειδικα το χειμωνα.. συνηθιζεις απ'το καθημερινο "τραβηγμα" του αυτοκινητου και οταν καμια μερα τραβηξει καμια λιακαδα χειμωνιατικη τοτε το αμαξι παιρνει "αλλο αερα".. και απ'τη μια καθεσαι και σκεφτεσαι "μα πως? αφου η χαμηλοτερη θερμοκρασια θα σημαινε μειωση της πυκνοτητας του αερα και τωρα που ανεβηκε θα επρεπε το αμαξι να τραβαει χειροτερα!!" .. αλλα συμβαινει το αντιθετο... τελικα πιστευω (με σχετικη βεβαιοτητα) τι βρηκα γιατι συμβαινει:

Ειναι η βαρομετρικη πιεση η οποια μπορει να παιζει απο 0.97 ως 1.03 (δεν ειναι επιστημονικα στοιχεια αυτα, απλα δικες μου παρατηρησεις στα εξειδικευμενα δελτια καιρου οπως αυτο ) .. Μιλαμε για μια διαφορα που μπορει να παιζει και στο 6%.. Η σαν να λεμε οτι προσθετεις πιεση στο κινητηρα 0.06 bar Wink

Και επειδη συνηθως οταν εχει καλο καιρο εχει και υψηλο βαρομετρικο ετσι εξηγειται γιατι τραβαει καλυτερα το αμαξι.. Κοιταγα τις προαλλες ειχε πιασει 1.027 νομιζω η πιεση.. και λεω οπαααα .. να γιατι τραβαει σα σκυλι ακομα και το καλοκαιρο το οχημα!!

Τωρα θα μου πειτε ειναι αισθητες αυτες οι διαφορες? Εγω τις νιωθω αμεσως παντως.. Και ειναι πιστευω καμια φορα μεγαλυτερες απ'το να βαλεις μια καλη βενζινη.. Πχ h v99 δινει γυρω στο 3%-3.5% στους κινητηρες μας (δυναμομετρημενο) και το νιωθουμε... Γιατι να μη νιωθουμε και ενα 2-6% της ατμοσφαιρας? Εντωμεταξυ εχω την εντυπωση οτι εχω δει βαρομετρικες πιεσεις και κατω απο 0.95 οποτε το ευρος διαφορών μπορει να ειναι και μεγαλυτερο...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
TONY PAP (Aντώνης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

206 1,6 16V 5θ

Ένταξη: 22 Μάϊ 2003
Τόπος: Μοσχάτο

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 17 Ιούλ 2003, 07:59:05    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Υπήρχε ένα άρθρο περί ατμοσφαιρικής πίεσης και
θερμοκρασίας σε παλιό τευχος του "Drive".

Οντως υπάρχουν μικρές διαφορές στην απόδοση
για το ίδιο αυτοκίνητο την ιδια μέρα και ώρα εαν είναι
στην Πεντελη ή στην Γλυφάδα λόγω διαφορών
στην πίεση, θερμοκρασία και υγρασία.

TONY PAP
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Vaggelis (Βάγγος - Ιδρυτικό μέλος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.4 (8V) XR (2000)

Ένταξη: 10 Οκτ 2002
Τόπος: Αμπελογκάρντεν

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 17 Ιούλ 2003, 07:59:30    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ωραία τα λες Alex, αλλά είναι σαν να μου λες οτι πριν πάρω το αμάξι και κάνω μια "γρήγορη" βόλτα, πρέπει πρώτα να συμβουλευτώ τον προσωπικό μου μετεωρολόγο ή την Ε.Μ.Υ. για την πίεση στην ατμόσφαιρα...

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger MSN Messenger
Alex 
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 17 Ιούλ 2003, 20:06:02    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Οχι ενταξει μην ειμαστε υπερβολικοι.. απλα εγω εψαχνα το λογο για το πως γινεται καποιες φορες με το που παιρνω το αμαξι, ακομα και μεσημερι ο κινητηρας να "σκοτωνει" και να το νιωθω απ'τα πρωτα 100 μετρα κινησης.. Aυτο που πρωταρχικα με ενδιεφερε ηταν να δω αν ειναι κατι το οποιο μπορω να αναπαραγαγω σε μονιμη βαση ετσι ωστε το αμαξι να τραβαει παντα στο max.. αλλα τελικα ανακαλυψα οτι προκειται για εναν παραγοντας εκτος δικου μου ελεγχου και δεν ειναι αναπαραγωγιμος απο μερους μου..
Επιστροφή στην κορυφή
pugsang (Μάκης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 207 Rallye

Ένταξη: 26 Απρ 2002
Τόπος: Ραφήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 18 Ιούλ 2003, 07:12:09    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Alex θα μπορουσες ισως να δημιουργήσεις κατι σαν το σύννεφο που βρεχει μονο πανω απο το γαλατικό χωριο (βλ.Asterix)

Η αλήθεια είναι οτι αυτο που λες το εχω παρατηρήσει & εγω & δυστυχώς ειναι κατι που δεν μπορούμε να επέμβουμε.

pedal to the metal
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Δημήτριος (Δημήτρης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 XS 1.6 16v (2001)

Ένταξη: 24 Ιαν 2003
Τόπος: Θεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 18 Ιούλ 2003, 11:32:59    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Έχω διαβάσει και ανάλογα σχόλια σε περιοδικά αυτοκινήτων...
Σε μερικές δοκιμές αυτοκινήτων εκτός δρόμου (4x4), που τα πήγαιναν μέσω ορεινών διαδρομών σε μεγάλα υψόμετρα, παρατήρησαν μείωση της ισχύος (εμπειρικά πάντα)...

Αυτό συμβαίνει αφού όσο ανεβαίνεις σε υψόμετρο, τόσο μειώνεται η ατμοσφαιρική πίεση, άρα και η πυκνότητα του αέρα...

Ένα 206 την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
ΝΙΚΟΣ (ΛΥΣΣΑ ΚΑΚΙΑ)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

CLIO RENAULTSPORT CUP 182hp!!!

Ένταξη: 09 Νοέ 2002
Τόπος: Were the Eagles fly higher

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 19 Ιούλ 2003, 10:29:40    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εμενα παντως σε υψηλες θερμοκρασιες δεν παει μια.Οταν ριχνει καμια βροχουλα αλλο αμαξι γινετε.

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα AIM διεύθυνση Yahoo Messenger MSN Messenger
Alex 
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 20 Ιούλ 2003, 00:56:44    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Aυτο ισχυει σιγουρα... εγω το βλεπω αμα παρω αμαξι μεσημερι οπου και αμα το ξαναπαρω το βραδυ της ιδιας μερας η αποδοση εχει διαφορα μερα με τη νυχτα Laughing λογω χαμηλοτερης θερμοκρασιας..

Αλλα ειναι και καποιες μερες που επειδη η βαρομετρικη πιεση ειναι υψηλη τραβαει παρ'ολα αυτα ακομα και πρωι. Επισης τα καλοκαιρινα πρωινα επειδη οι δρομοι σαπουνιαζουν απ'τη ζεστη, το αμαξι εχει και μικροτερη τριβη κυλισης (το νιωθεις στο τιμονι, στα φρεναρισματα, στις γκαζιες) οποτε και ξαλαφρωνει λιγο το κινητηρα απο 1 πραγμα που τον "φρεναρει" (τριβες)...
Επιστροφή στην κορυφή
Miltellas (Μίλτος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.6 16V XSM 2001

Ένταξη: 24 Μάϊ 2002
Τόπος: Θεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 20 Ιούλ 2003, 01:00:09    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΝΙΚΟΣ έγραψε:
Εμενα παντως σε υψηλες θερμοκρασιες δεν παει μια.Οταν ριχνει καμια βροχουλα αλλο αμαξι γινετε.

Μια από τα ίδια... Wink

Ελληνική Λέσχη Φίλων της Πραγματικής Οδήγησης

Performance of Real Cardriving Club
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
PoLiThS (Νικόλας)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

306 Cabriolet 1.6 Full (2001)

Ένταξη: 15 Ιούν 2002
Τόπος: Κατηχώρι Πορταριάς Βόλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 20 Ιούλ 2003, 01:39:50    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΝΙΚΟΣ έγραψε:

Αμάξι;;;;;;;;;;; το βρακί σου θα λές ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

206 RULEZZZZZZZZZZZZZZZZZZ!!!!!

ΠΑΡΕΕΕΕΕΕΕΕ Splat Splat Splat Splat Splat Splat Splat Splat

Le Tavernier....

Η Κουλαρα Ποτε δεν πεθαίνει δεν την σκιάζει φοβέρα καμια.. μονο λίγο καιρο ξαποσταίνει και ξανα προς τα γκαζια τραβα τραβα τραβα και ξανα προς τα γκαζια τραβααααα
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα Yahoo Messenger MSN Messenger
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Κινητήρας Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης