PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Προβλημα με το παρκάρισμα σε κατηφόρα

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
alexbo1 (Alexandros)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Peugeot 206 XT 1.6 16V 5θυρο

Ένταξη: 10 Ιούλ 2003

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 13 Ιούλ 2003, 09:09:57    Θέμα δημοσίευσης: Προβλημα με το παρκάρισμα σε κατηφόρα Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καταρχάς χαιρετώ όλα τα μέλη του club.
Είμαι και εγώ ένας καινούριος κάτοχος 206 (ΧΤ prem. 1600 16V)
Έχω το εξής πρόβλημα. Όσες φορές έχω προσπαθήσει να παρκάρω στην κατήφόρα έξω από το σπίτι μου το αυτοκίνητο γλυστράει (χωρίς να γυρίζουν οι πίσω ρόδες, με χειρόφρενο)
Τα ελαστιά είναι τα εργοστασιακά. Καμιά ίδέα ? Πίεση έχω βάλει αυή που λέει στην πόρτα του οδηγού.2,2bar

alexbo1
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
zzzleepy (Μαύρος Χέλωνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.4 (8V) XS (2002)

Ένταξη: 06 Ιούλ 2002
Τόπος: Θεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 13 Ιούλ 2003, 09:17:07    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Για να λες ότι γλυστράνε ΤΑ ΛΑΣΤΙΧΑ κι όχι το αυτοκίνητο, πάει να πει ότι ή η κατηφόρα έχει πάρα πολύ μεγάλη κλίση και χάλια οδόστρωμα ή τα λάστιχά σου είναι σε άθλια κατάσταση. Το δεύτερο το αποκλείω. Όσο μάπα κι αν είναι τα εργοστασιακά λάστιχα, τουλάχιστον είναι καινούρια. Καμιά πέτρα ή τούβλο στις ρόδες που είναι πρώτες κατά τη φορά της κατηφόρας ίσως να βοηθήσει λίγο. Επίσης αν παρκάρεις με τη μούρη προς τη μεριά της κατηφόρας, στρίβε λίγο το τιμόνι προς το πεζοδρόμιο. Δεν το έχω ξαναδεί πάντως αυτό το φαινόμενο. Είσαι πρωτοπόρος στο club Smile

Για όλο τον κόσμο είσαι κάποιος... για κάποιον είσαι όλος ο κόσμος...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger
alexbo1 (Alexandros)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 13 Ιούλ 2003, 09:22:11    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το αυτοκίνητο όσο και τα ελαστικά έχουν διανύσει 1700km. Μηπως το ότι είναι αρκετά καινούρια φταίει?

alexbo1
Επιστροφή στην κορυφή
zzzleepy (Μαύρος Χέλωνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.4 (8V) XS (2002)

Ένταξη: 06 Ιούλ 2002
Τόπος: Θεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 13 Ιούλ 2003, 09:30:10    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πολλά μπορεί να φταίνε... Smile Αν φταίνε τα λάστιχα, τότε πρέπει να γλυστράνε ΚΑΙ στο δρόμο. Τι μάρκα λάστιχα έχει από μαμά; Αν είναι GOODYEAR, ε, κάπως εξηγείται... Wink

Για όλο τον κόσμο είσαι κάποιος... για κάποιον είσαι όλος ο κόσμος...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger
alemao (Αριστείδης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Ένταξη: 28 Δεκ 2002
Τόπος: Γλυκα Νερα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 13 Ιούλ 2003, 10:43:15    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

επίσης βάζε και ταχύτητα εκτός από χειρόφρενο:

- αν είναι κατηφόρα βάζε όπισθεν
- αν είναι ανηφόρα βάζε 1η

Top Fuel Racing Club ...
Επιστροφή στην κορυφή
DimiP 
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

Peugeot 206xt,Μazda 3MPS,Peugeot 207GT

Ένταξη: 16 Απρ 2002
Τόπος: Πειραιάς

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 13 Ιούλ 2003, 15:17:46    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

οταν ο πεζουλας ηταν καινουριος ακομα (1400xt) με μαμα michelin λαστιχα, σε μεγαλη κατηφορα/ανηφορα με χειροφρενο (δεν θυμαμαι για ταχυτητα) παρκαρα σε στενο της Καστελας και πηγα να φυγω ....οταν ακουσα ενα "κρακ" κατι σαν τριξιμο και ειδα εντρομος το 206 να τσουλαει προς τα πισω για 1-2 cm.
μαλιστα δεν τσουλησε αλλα μαλλον γλισρτησε !
το πηρα κι εφυγα για αλλο μερος πιο ισιο!
Μαλλον η μεγαλη κλιση φταιει για το γλύστρημα...

Επιστροφή στην κορυφή
SnakeMJK (Ζήσης)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

Renault Clio 1.5 (8V) Dynamic (2015)

Ένταξη: 27 Φεβ 2003
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 13 Ιούλ 2003, 19:49:21    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

το δικό μου με τα μαμά (goodyear gt2e) γλυστράει απίστευτα... γλύστραγε στην αρχή, γλυστράει και μετά από 35.000χλμ... κάνει 100 ώρες να ζεσταθεί κ.λπ. για πέταμα... χθες που είχα πάει για καφέ και το είχα βάλει σε τρελή κλίση το μυαλό μου συνέχεια είχε κολήσει στο πεζό, να μην γλυστρήσει κάτω... να βάλω τα exalto να τελειώνουμε!

btw σήμερα είχα πάει για paintball στα μέγαρα, και ο δρόμος για να πάμε εκεί είναι 9χλμ τίγκα στα σβουριλίκια... ΜΕ ΤΟ ΠΛΑΙ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΠΑΕΙ!!! Οι φάτσες μας είχαν κολήσει στα τζάμια από τα g της φυγόκεντρου Razz μου γλύστρησε και σε μια στροφή με 100+... ευτυχώς είναι ερημιά και δεν έρχεται κανείς από το αντίθετο!

Επιστροφή στην κορυφή
Vaggelis (Βάγγος - Ιδρυτικό μέλος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.4 (8V) XR (2000)

Ένταξη: 10 Οκτ 2002
Τόπος: Αμπελογκάρντεν

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 13 Ιούλ 2003, 20:53:40    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Στις κατηφόρες, αλλά και στο ίσιωμα, κανόνας είναι να βάζεις πάντα ταχύτητα (το ανέφερε και ο alemao...)
Είναι εξάλλου προτιμότερο να βάλεις μόνο ταχύτητα και να μην τραβήξεις χειρόφρενο, παρά να τραβήξεις χειρόφρενο και να μην βάλεις ταχύτητα...
Βάζοντας ταχύτητα, οι τροχοί "κλειδώνουν" και δεν τσουλάνε με τίποτα...
Για καλό και για κακό, σε έντονη κατωφέρεια, στρίψε και λίγο τις ρόδες, για τον "φόβο των Ιουδαίων", έτσι ώστε και να τσουλήσει να βρεί στο πεζοδρόμιο και να σταματήσει...

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger MSN Messenger
StAkIS (Χρήστος)
Μέλος
Μέλος

Ένταξη: 29 Σεπ 2002
Τόπος: Αργυρούπολη,Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 14 Ιούλ 2003, 15:44:15    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σκέψου να αρχίσει να βρέχει καταρακτωδώς κιόλας..!! Very happy Cool

206 Θαύματα Του Κόσμου Σε Ενα!
Επιστροφή στην κορυφή
alexbo1 (Alexandros)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 18 Ιούλ 2003, 13:49:00    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ταχύτητα βάζω, το όλο θέμα είναι πως θα βγώ έξω, που θα βρώ πέτρα και άν θα προλάβω να την βάλω στη ρόδα πριν αρχίσει να τσουλάει!! Πάλι καλά τώρα τελευταία δεν γλυστράει τοσο πολύ!!!!

alexbo1
Επιστροφή στην κορυφή
Vaggelis (Βάγγος - Ιδρυτικό μέλος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Ένταξη: 10 Οκτ 2002
Τόπος: Αμπελογκάρντεν

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 18 Ιούλ 2003, 14:06:17    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αν εννοείς οτι το λάστιχο γλυστράει, ενώ ό τροχός παραμένει σταθερός, τότε τι να πώ...
Ή παρκάρεις σε τρελή κατηφόρα, ή η άσφαλτος είναι "γυαλί", γιατί η περίτωσή σου είναι πολύ ακραία...

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger MSN Messenger
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης