PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Εξωτερικός Θόρυβος!

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
oberst 
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Peugeot 206 1.4 (8V) XT (1999)

Ένταξη: 23 Ιούν 2002
Τόπος: Thessaloniki θεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 15 Αύγ 2002, 23:11:25    Θέμα δημοσίευσης: Εξωτερικός Θόρυβος! Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εδώ και αρκετό καιρό στο 206 μου ακούω (ειδικά όταν έχω ανοικτά παράθυρα) έναν θόρυβο σαν απο αρμαθιά κλειδιών (εαν βάλει κανείς τα κλειδιά του σπιτιού του μεσα στην χουφτα του και κουνήσει το χέρι του, θα ακούσει τον ιδιο θόρυβο!) όταν περνάω σαμαράκια και λακούβες...Φίλος μου είπε ότι μάλλον προέρχεται απο το δεύτερο καζανάκι της εξάτμισης και οτι έχει σπάσει το κεραμικό εσωτερικό περίβλημα του. Καμιά ιδέα???!!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Miltellas (Μίλτος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.6 16V XSM 2001

Ένταξη: 24 Μάϊ 2002
Τόπος: Θεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 16 Αύγ 2002, 03:48:22    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Νομίζω ότι ο φίλος σου έπεσε "μέσα"...
Πρέπει να ακούγεται από το μεσαίο καζανάκι.

Σήκωσέ το σε ράμπα και χτύπα το για να τ' ακούσεις.
Αν δεν ακουστεί τίποτε χτύπα ότι νομίζεις μέχρι να βρεις τί φταίει. 8O Wink

Ελληνική Λέσχη Φίλων της Πραγματικής Οδήγησης

Performance of Real Cardriving Club
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
Vini (Nick)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

*** Groupe PSA ***

Ένταξη: 12 Απρ 2002
Τόπος: Athens

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 16 Αύγ 2002, 08:41:34    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ποιο 206 έχεις? Αν έχεις το 1100 ή το 1400 δεν έχεις μεσαίο καζανάκι... 8O
Αν όμως έχεις το 1600 ή το 2λιτρο τότε έχεις... Wink Wink
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Byron206 (Αρης)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

Peugeot 206 1.6 (16v) GTi (2003)

Ένταξη: 06 Ιούν 2002
Τόπος: Αθήνα Βύρωνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 18 Αύγ 2002, 14:54:32    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

MIAΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΘΟΡΥΒΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΩ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ TOPIC....ΑΛΛΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ

ΕΓΩ ΑΚΟΥΩ ΘΟΡΥΒΟ ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ (ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΗ ΩΡΑ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΚΡΥΟΝΕΙ) ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΦΟΥ ΕΧΩ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑΧΥΤΗΤΑ (ΟΧΙ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ).

ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΣ ΜΟΥ ΠΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ

BYRON206
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
oberst 
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 18 Αύγ 2002, 19:11:41    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εχω το 1400 (ΧΤ) .Το εχω ανεβάσει σε ράμπα, εχω βγάλει τροχούς, ρεζέρβες τα πάντα!Το μόνο που δεν έλενξα είναι τα ταμπούρα...
Επιστροφή στην κορυφή
Vini (Nick)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

*** Groupe PSA ***

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 18 Αύγ 2002, 20:43:13    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

oberst έγραψε:
Εχω το 1400 (ΧΤ) .Το εχω ανεβάσει σε ράμπα, εχω βγάλει τροχούς, ρεζέρβες τα πάντα!Το μόνο που δεν έλενξα είναι τα ταμπούρα...

Φυσιολογικά δεν πρέπει να έχεις μεσαίο καζάνι εξάτμισης...

Κοίταξες μήπως είναι οι πινακίδες κυκλοφορίας...? Αν έχουν ξελασκάρει οι βίδες τότε κάνουν το θόρυβο που λες...

Επίσης κοίτα και τα τάσια αν έχεις....Εχουν ένα εσωτερικό μεταλλικό περίβλημα το οποίο αν έχει φύγει από την θέση του τότε χτυπάει πάνω στην ζάντα...
Επιστροφή στην κορυφή
Miltellas (Μίλτος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 19 Αύγ 2002, 04:35:29    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

BYRON206 έγραψε:
MIAΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΘΟΡΥΒΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΩ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ TOPIC....ΑΛΛΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ

ΕΓΩ ΑΚΟΥΩ ΘΟΡΥΒΟ ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ (ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΗ ΩΡΑ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΚΡΥΟΝΕΙ) ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΦΟΥ ΕΧΩ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑΧΥΤΗΤΑ (ΟΧΙ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ).

ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΣ ΜΟΥ ΠΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ

Να μην σε ανησυχήσω ρε Βύρωνα αλλά ήδη είπαμε κάτι σε άλλο θέμα και ίσως τελικά να έχεις όντως πρόβλημα σε εξέλιξη στο μοτέρ. Δεν είναι φυσιολογικό να ακούς τους μεταλλικούς θορύβους που κάνουν τα μέταλλα του κινητήρα σε συστολή ή διαστολή ενώ το μοτέρ λειτουργεί!! Τσέκαρε το σύντομα... Επειγόντως...

Επιστροφή στην κορυφή
oberst 
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 20 Αύγ 2002, 20:07:26    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Vinni σε ευχαριστώ παρα πολύ για τις προτάσεις σου!Δεν φοράω τάσια αλλά τις 15αρες απο το 2λιτρο.Το μόνο που με πονηρεύει ακόμη για αυτόν το θόρυβο (και δεν το εχω εξετάσει) είναι τα ταμπούρα και τα αμορτισέρ που άλλαξα πριν 1,5 χρόνο. Τα ταμπούρα είναι πιθανόν γιατί μια μέρα ανέβηκα σε ενα ταξί το οποίο έκανε τον ίδιο θόρυβο με το δικό μου (οχι, το ταξί δεν ηταν peugeot 206!) και οταν ρωτησα τον οδηγό του μου απάντησε οτι ο θόρυβος του βγαίνει απο τα ταμπούρα. Τα αμορτισέρ δε, τα υποψιάζομαι γιατί είναι το μοναδικό πράγμα που άλλαξα απο την ανάρτυση (κράτησα τα μανίσια ελατήρια) και γιατί ο θόρυβος μου παρουσιάστηκε λιγο-πολύ την ίδια περίοδο που έκανα την αλλαγή αυτή...
Επιστροφή στην κορυφή
oberst 
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 20 Αύγ 2002, 20:13:03    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

...και κάτι ακόμη που υπέπεσε στην αντίλυψη μου. Έχω παρατηρήσει στον δρόμο αρκετά 206 (ευτυχώς όχι το δικό μου(ακόμη!)) τα οποία κατα την διάρκεια κύλισης τους "σφυρίζουν". Φοβάμαι ότι η αξιότιμη κατα τα άλλα peugeot είναι συνιφασμένη με το θέμα θόρυβος (εξωτερικός ή εσωτερικός).
Επιστροφή στην κορυφή
Vini (Nick)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

*** Groupe PSA ***

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 21 Αύγ 2002, 07:15:39    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

oberst έγραψε:
...και κάτι ακόμη που υπέπεσε στην αντίλυψη μου. Έχω παρατηρήσει στον δρόμο αρκετά 206 (ευτυχώς όχι το δικό μου(ακόμη!)) τα οποία κατα την διάρκεια κύλισης τους "σφυρίζουν". Φοβάμαι ότι η αξιότιμη κατα τα άλλα peugeot είναι συνιφασμένη με το θέμα θόρυβος (εξωτερικός ή εσωτερικός).

Αχ αυτό το σφύριγμα! Τα ρημάδια τα "οικολογικά" τακάκια νέου τύπου....σφυρίζουν όταν ζεσταθούν γιατί ακουμπούν πάνω στους δίσκους...
Αυτό γίνεται περίπου στα πρώτα 3000χλμ μετά σταματάει....
Επιστροφή στην κορυφή
Sidobre (Τάσος)
Πρόεδρος - Webmaster
Πρόεδρος - Webmaster
Επίσημο Μέλος

Peugeot 206 XS evo2

Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 21 Αύγ 2002, 09:59:15    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

oberst έγραψε:
Τα αμορτισέρ δε, τα υποψιάζομαι γιατί είναι το μοναδικό πράγμα που άλλαξα απο την ανάρτυση (κράτησα τα μανίσια ελατήρια) και γιατί ο θόρυβος μου παρουσιάστηκε λιγο-πολύ την ίδια περίοδο που έκανα την αλλαγή αυτή...

ΑΧΑ!

ΕΙΠΕΣ ΤΗΝ ΜΑΓΙΚΗ ΛΕΞΗ!!!!!!

Ο Θόρυβος που έχεις είναι από ένα (ή και τα δύο) προστατευτικό λαμάκι που βρίσκεται στο ψαλίδι. Αν θα το ανεβάσεις σε καμμία ράμπα, βγάλε έναν έναν τους μπροστινούς τροχούς και χτύπα λίγο τα λαμάκια να δείς άν κάνουν θόρυβο. Κατά 99% είναι αυτά.

Οταν είχα αλλάξει τα αμορτισέρ, από κακή επανατοποθέτηση άρχισε ένα από τα λαμάκια να κάνει θόρυβο τον οποίο τον περιέγραφα σαν... "ντέφι".

Αφού προσδιόρισα από πια μεριά ακούγετε περισσότερο, έψαξα και το βρήκα. Eίναι λίγο δύσκολο γιατί γενικά νομίζεις ότι προέρχεται από κάτω, αλλά αν ανόγεις ένα ένα τα παράθυρα θα ακούσεις από που κάνει πιο έντονο θόρυβο.

If everything seems under control, you're just not going fast enough...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Miltellas (Μίλτος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 21 Αύγ 2002, 16:35:27    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μπράβο ρε Τάσο, κι εγώ αναρωτιόμουν ποιός βαράει τα πιατίνια του στις ρόδες μου...

Επιστροφή στην κορυφή
oberst 
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 22 Αύγ 2002, 14:59:40    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τάσο, μακάρι να΄ναι αυτό! (απο το στόμα σου και στης Peugeot τ' αυτί!!). Το πρώτο πράγμα που θαψάξω είναι αυτό..
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης