PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Βια και εγκληματικοτητα.....
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Επόμενη

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Γενικές Συζητήσεις Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Steve (30cm) (Moderator)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

Citroen C4 (2012) 1.6 e-hdi DRAGSTER

Ένταξη: 21 Απρ 2003
Τόπος: Ψεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 21 Μάϊ 2011, 12:35:19    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

mechanic έγραψε:
Nα με συγχωρειτε που δεν εχω διαβασει τι εχει γραφτει/παιχτει στις προηγουμενες σελιδες. Αλλα το ποστ του παιδιου ειναι ολα τα λεφτα......
Μη χαλιέσαι Θανάση! Την ουσία την κατάλαβες Wink

https://www.makemuesli.gr/
http://facebook.com/makemuesli
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
SnakeMJK (Ζήσης)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

Renault Clio 1.5 (8V) Dynamic (2015)

Ένταξη: 27 Φεβ 2003
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 21 Μάϊ 2011, 14:54:04    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Sinanai έγραψε:
Το θλιβερό, Βαγγέλη, είναι ότι υπάρχουν άτομα κι εδώ μέσα ακόμα, που θα συμφωνήσουν με τέτοιες ενέργειες, και ό,τι ιδεολογίες αυτές κουβαλούν.

καλά δε νομίζω να συμφωνεί κανένας με το να δέρνουν ήσυχους καταστηματάρχες. αλλά κ οι χρυσαυγίτες απ ότι φαίνεται δέρνουν εκεί που τους παίρνει. κανά νταβά ή κανά βαποράκι δεν τους πλησιάζουν καν.

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Sinanai (Κωστής)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

Peugeot 206 1.6 (16V) GTi (2006)

Ένταξη: 10 Ιαν 2008
Τόπος: Στις "Κάπα" των παλαιών Ε.Ο.

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 21 Μάϊ 2011, 15:07:30    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

http://www.tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CF%80%CE%BF%CE%B3%CE%BA%CF%81%CF%8C%CE%BC-%CF%85%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AC%CE%BD%CF%89-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%AC%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82

Σβέλτα, μαντόνα, μανιβέλα
φρένο, στραπάτσο, καραμπόλα
μόδα, καβάλα, ντόλτσε βίτα
τρόμπα, φιγούρα, σαχλαμάρα κι άρπα-κόλλα
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
Driver ///M (Άρης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 207 1.4 90hp sport

Ένταξη: 16 Νοέ 2009

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 21 Μάϊ 2011, 15:59:27    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

SnakeMJK έγραψε:
Sinanai έγραψε:
Το θλιβερό, Βαγγέλη, είναι ότι υπάρχουν άτομα κι εδώ μέσα ακόμα, που θα συμφωνήσουν με τέτοιες ενέργειες, και ό,τι ιδεολογίες αυτές κουβαλούν.

καλά δε νομίζω να συμφωνεί κανένας με το να δέρνουν ήσυχους καταστηματάρχες. αλλά κ οι χρυσαυγίτες απ ότι φαίνεται δέρνουν εκεί που τους παίρνει. κανά νταβά ή κανά βαποράκι δεν τους πλησιάζουν καν.

Έτσι είναι.
Όπως και οι ξένοι που σκότωσαν τον 44χρονο ήταν θρασύδειλοι και όρμησαν 2-3 σε έναν, έτσι και οι παληκαράδες (της φακής) χρυσαυγίτες βρήκαν να σπάσουν το μαγαζί ενός φιλήσυχου και προφανώς νόμιμου (δε νομίζω να ήταν λαθρομετανάστης και να είχε ανοίξει κανονικό μαγαζί) καταστηματάρχη που έκανε το λάθος (γι'αυτούς) να είναι ξένος.

Αλλά έτσι είναι.
Η βία γεννά βία, πόσο μάλλον όταν η ηλιθιότητα κάποιων δεν έχει όριο.

Απ'τη μια οι κακοποιοί (Έλληνες και ξένοι), απ'την άλλη οι πανίβλακες των άκρων και στη μέση η αστυνομία που δεν ξέρει που της πάνε τα 4 και αντί να προστατεύει τους πολίτες, ξέρει μόνο να σαπακιάζει στο ξύλο κανα διαδηλωτή, να κόβει κλήσεις και να κάνει τον φοροεισπράκτορα στα διόδια.

Να δω οι υπόλοιποι πως θα γλιτώσουμε από τη ζούγκλα των παραπάνω...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
mechanic (Θανασης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

Ένταξη: 05 Ιούν 2008
Τόπος: Ελλαδα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 24 Μάϊ 2011, 13:01:56    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Να ξεκαθαρισω κατι, δεν ειμαι υπερ της βιας.
ειμαι και εγω νομιμος μεταναστης (κατα μια εννοια) μιας και ειμαι ο μοναδικος ελληνας και στις δυο ξενες εταιριες οπου εργαζομαι εναλαξ και τους περισοτερους (αν οχι ολους τωρα πια) μηνες του χρονου ζω στο εξωτερικο. και φορολογικη δηλωση (αν και δεν ειμαι υποχρεωμενος) εξακολουθω και κανω στην ελλαδα και πληρωνω στην ελλαδα την φορολογια που μου αναλογει.
Αλλα ρε παιδια, δικαιωματα και ελευθερια υπαρξης/λογου και αποψης δινεις μοναχα σε οποιον τη σεβεται και οχι σε οποιον την καταπατα. η την χρησιμοποιει για να κερδισει εις βαρος του συνανθρωπου του.

Εμεις στην ελλαδα εχουμε μπερδεψει την βουρτσα με την πουτσα
και αντι να χτενιστουμε.... γαμιομαστε ! Evil

δειτε το παρακατω γεγονος.... και μετα πειτε μου αν εχω δηκιο η αδικο.
θα ζητησω δημοσιως συγνωμη αν εχω αδικο σε αυτα που ανεφερα πριν.

77 χρονών άνθρωπος 10 χρόνια φυλακή επειδή πυροβόλησε τον διαρρήκτη μες στο σπίτι του.

Ο δεύτερος διαρρήκτης ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Ο μεγαλύτερος έμπορος ναρκωτικών στην Ελλάδα, ο Έλληνας Πάμπλο Εσκομπάρ όπως τον είχανε χαρακτηρίσει, έξω με 7 χρόνια φυλακή από ισόβια που τον είχανε καταδικάσει. Εκατοντάδες εγκληματίες έχουν αποδράσει μέσω των 5μερων αδειών. Εκατοντάδες έχουν αποφυλακιστεί, λόγω των ευνοϊκών διατάξεων του νόμου Καστανίδη για την αποσυμφόρηση των φυλακών. Οι τρομοκράτες αποφυλακίζονται ο ένας μετά τον άλλον. Και σαν κερασάκι στην τούρτα έχουμε και τον Αφγανό πρεζέμπορα, που βγήκε έξω και έσφαξε έναν άνθρωπο για μια κάμερα! Χρειάζονται κι άλλα για να αντιληφθούμε ότι έχουμε κατάλυση της δημοκρατίας;;; Ή μας κυβερνάνε ηλίθιοι και ανίκανοι ή μας κυβερνάνε πανέξυπνοι και ικανότατοι, γιατί δεν μπορεί να γίνονται όλα αυτά τυχαία! Δεν μπορεί να την γλιτώνουν τυχαία όλα αυτά τα αποβράσματα! Δεν είναι μόνο οι περίεργες νομοθεσίες, που θεσπίζουν αυτά τα καθάρματα, είναι κι αυτά τα σκουλήκια οι δικηγόροι, που δεν έχουν κανένα ηθικό φραγμό και κάνουν τα πάντα για το χρήμα. Αν και τον Αφγανό φαντάζομαι τον υπερασπίστηκε κάποιος ιδεολόγος ψεύτο-χίπης, μέλος κάποιας ΜΚΟ! Ζούμε σε καθεστώς, τέλος! Όχι μόνο οι πολιτικοί αλλά κι οι εγκληματίες έχουν πλέον άσυλο σε αυτή την χώρα!
Επιστροφή στην κορυφή
Sinanai (Κωστής)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 22 Ιούν 2011, 08:22:14    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καλά πάμε... Sad Rolling eyes Confused

Επιστροφή στην κορυφή
MEMsound 
Υπεύθυνος Συνεργασιών
Επίσημο Μέλος

206gti

Ένταξη: 17 Σεπ 2004
Τόπος: Στροφοδιαδρομές

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 22 Ιούν 2011, 12:08:15    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

σε ολες τις κοινωνίες υπαρχουν ακραίες ομαδες...
δυστυχως... πουθενα δεν εχει βρεθει τροπος να τους περιορισει κανείς.

η πιο ωραία βόλτα...
ειναι η επόμενη...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Yahoo Messenger MSN Messenger
reselie-206 (Αστραπόγιαννος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

207 522 whp

Ένταξη: 14 Ιαν 2011
Τόπος: Λαμία

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 22 Ιούν 2011, 12:43:33    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δυστηχώς έχεις δίκαιο σε αυτό Μάνθο αλλα καλό είναι να μην πιστεύουμε οτι διαβάζουμε πάντα(και για τους μέν και για τους δέ) ...το ανωτέρω ποστ κάνει μπαμ οτι ειναι προπαγανδιστικό μόνο και μόνο απο το ύφος...

Επιστροφή στην κορυφή
Sinanai (Κωστής)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 29 Ιούν 2011, 15:55:03    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Χαμός. Κι αν αυτά δεν είναι στημένα, να κάτσω στο μεσοπρόθεσμο χωρίς βαζελίνη. Sad

Επιστροφή στην κορυφή
MEMsound 
Υπεύθυνος Συνεργασιών
Επίσημο Μέλος

206gti

Ένταξη: 17 Σεπ 2004
Τόπος: Στροφοδιαδρομές

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 29 Ιούν 2011, 19:19:14    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Confused Confused Confused Confused Confused

η πιο ωραία βόλτα...
ειναι η επόμενη...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Yahoo Messenger MSN Messenger
Octane (Πάνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Pagani Zonda Cinque (το 6ο)

Ένταξη: 27 Ιούν 2008

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 29 Ιούν 2011, 19:38:56    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

"18:00: Δυνάμεις των ΜΑΤ πέταξαν ασφυξιογόνα εντός του σταθμού του μετρό στο Σύνταγμα. Περισσότεροι από 500 πολίτες έχουν ζητήσει τις πρώτες βοήθειες από το πρόχειρο ιατρείο που λειτουργεί εντός του σταθμού, ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε άλλους 2 τραυματίες."

Αυτο τωρα μπορει να μου εξηγησει καποιος τι νοημα ειχε?!?

Συνηθως ειμαι εκεινος που στο 99% των συζητησεων , ειμαι υπερ της αστυνομιας , οπως πραγματικα τη συγκεκριμενη κινηση δεν την καταλαβα... .

Προφανως κατι θα εχασα απο την ολη κατασταση , ισως να ηταν κ χωρος συγκεντρωσης ολων των αναρχικων ο σταθμος του μετρο... Rolling eyes , τι να πω... , το μονο που ξερω ειναι πως η κοπελα μου πηγαινοερχεται καθε μερα στη δουλεια της απο τον συγκεκριμενο σταθμο κ προφανως ευτυχως που σημερα ...λογω των επεισοδιων... γυρισε νωριτερα... .

etuned
MEMsound έγραψε:
αλα οκτανε...μια ...αμονταριστη Laughing Laughing Laughing Laughing
Επιστροφή στην κορυφή
king207cc (vangelis)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

Peugeot 207cc 1.6T (2009)

Ένταξη: 10 Μάρ 2009
Τόπος: gotham city

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 29 Ιούν 2011, 22:52:29    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

νικησαμε..... Exclamation Exclamation

http://news247.gr/ellada/eidiseis/aganaktismemoi-ellada/article1129269.ece

1491263 569803449762728 1642393627 o
Επιστροφή στην κορυφή
king207cc (vangelis)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 29 Ιούν 2011, 23:40:08    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

αν καλέσετε την αμεση δράση και σκάσουν τιποτα κουκουλοφόροι μην τρομαξετε

http://www.youtube.com/watch?v=jqeiR3CWD5E&feature=player_embedded#at=29

Επιστροφή στην κορυφή
king207cc (vangelis)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 30 Ιούν 2011, 00:04:33    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

επίσης όποιος τολμήσει και ξανα φάει στον μπαιρακτάρη κεμπάπ χωρίς κρεμμυδι θα θεωρητω αμέσως μέλος αναρχικών και παρακρατικών οργανώσεων και θα οδηγείται αμεσα στη γαδα για αφόδευση του κεμπάπ και θα εξετάζονται στα εργαστήρια της αντιτρομοκρατικής.

http://www.youtube.com/watch?v=b_j0cIIboGA&feature=player_embedded

Επιστροφή στην κορυφή
king207cc (vangelis)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 30 Ιούν 2011, 00:09:31    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ααα μην ξεχάσω αυτον τον μπάτσο πρέπει να τον πήδαγε ο πατέρας του μικρος δεν εξηγείται αλλιως

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=S20_JuaX8gg

Επιστροφή στην κορυφή
SnakeMJK (Ζήσης)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 30 Ιούν 2011, 07:13:44    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

πολύ ξύλο ρε παιδιά χθες...

Επιστροφή στην κορυφή
Sinanai (Κωστής)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 30 Ιούν 2011, 07:22:15    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καλά που έγιναν αυτά, από μια πλευρά, να πειστούν και κάποιοι ανώμαλοι που μέχρι τώρα πίστευαν το αντίθετο, ότι στις πλείστες των περιπτώσεων "κουκουλοφόροι" και "μπάτσοι" είναι ένα και το αυτό.

σκ**ά.

Έτσι, έτσι, στο μανάβικο να πάρουνε φρουτάκια τα παλικάρια μας, τα καμάρια μας... Πω ρε φούστη, τι να πω δεν ξέρω. Μέχρι και η Διεθνής Αμνηστία εξέδωσε δελτίο τύπου, λες και είμαστε Κονγκό εδώ... Ιδού.

Επιστροφή στην κορυφή
Sinanai (Κωστής)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 30 Ιούν 2011, 10:00:28    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Octane έγραψε:
[...] Προφανως κατι θα εχασα απο την ολη κατασταση , ισως να ηταν κ χωρος συγκεντρωσης ολων των αναρχικων ο σταθμος του μετρο... Rolling eyes , τι να πω... , [...]

Τώρα το 'δα... Τη μπαλεύεις κι εσύ ρε Πάνο; Ποιοι αναρχικοί; Νισάφι πια με τους αναρχικούς. Οι αναρχικοί κάθονται στα στέκια τους και συζητάνε. Άλλο αναρχικοί, άλλο βαλτοί μπαχαλάκηδες που τα κάνουν πουτάνα κάθε φορά, έλεος. Που ούτε καν τέτοια @@ δεν είχε εκεί.

http://vimeo.com/25777463

http://vimeo.com/25781283

Επιστροφή στην κορυφή
sotos 106xs (Σωτηρης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος
Επίσημο Μέλος

Peugeot 106 s1 BlueBullet

Ένταξη: 18 Μάρ 2010
Τόπος: Somewhere In Time

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 30 Ιούν 2011, 10:11:29    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Όλα τα προηγούμενα καλό είναι να τα θυμόμαστε την επόμενη φορά που σε κάποιον απο όλους αυτούς των "δυνάμεων καταστολής" συμβεί το οτιδήποτε είτε απο "υπερβάλοντα ζήλο για το καθήκον",είτε απλά απο ανικανότητα και τρέξουν όλοι μετά να τους κάνουν ήρωες.Η "μαγκιά" τους είναι μόνο εκεί που τούς πέρνει-όπως να χτυπάνε απλούς πολίτες και γενικά όποιον δεν μπορεί να αντιδράσει και όταν χρειαστεί πραγματικά σε κάτι σοβαρό η συνδρομής τους απλά αποδεικνύουν ότι δεν ...το έχουν,είτε γιατί δεν ξέρουν τί άλλο να κάνουν είτε γιατί μόνο αυτό ξέρουν να κάνουν....
Φυσικά και υπάρχουν εξαιρέσεις,αλλά για το ποιοι επικρατούν περισσότερο το βλέπουμε κάθε μέρα...

Τέλος Εποχής
Επιστροφή στην κορυφή
SnakeMJK (Ζήσης)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 30 Ιούν 2011, 10:20:23    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

πάντα η ιστορία ξεκινάει από παρακρατικούς/ασφαλίτες/κλπ, απλά μετά λόγω ξύλου και αγανάκτησης χώνονται και άσχετοι ανάμεσα τους κ δένει το γλυκό. αν τρως ξύλο χωρίς λόγο, σου τη βιδώνει κ μπορεί να πετάξει ο οποιοσδήποτε την πέτρα. κ φυσικά υπάρχουν κ τα άτομα που απλά ψάχνονται για ξύλο κ βρίσκουν αφορμή σε αυτά τα σκηνικά, παράδειγμα χθες είχε κατέβει αρκετός "γηπεδικός" κόσμος...

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Γενικές Συζητήσεις Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Επόμενη
Σελίδα 9 από 10

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης