PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

106 - Check Engine (P0410)

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
RoadRunner122 (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

106RallyeS2/206XS/C4II

Ένταξη: 30 Οκτ 2008
Τόπος: Δροσοπηγή

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 03 Μάϊ 2011, 03:08:56    Θέμα δημοσίευσης: 106 - Check Engine (P0410) Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μου άναψε για μία ακόμα φορά το check engine. Σε κατάσταση ρελαντί, χωρίς το παραμικρό σκίσιμο πριν αλλά και χωρίς καμιά δυσλειτουργία απ'την ώρα που άναψε και μετά.

Γυρνώντας σπίτι, σύνδεσα το ScanGauge όπου απεφάνθη: P0410

όπου P0410 = Secondary Air Injection System Malfunction

Ok. Απ'όσο με βοηθούν τα αγγλικά μου, δυσλειτουργία δευτερεύοντος συστήματος ψεκασμού αέρα? Δηλαδής???

Μου έχει ξαναβγάλει άλλες 2 φορές πριν 2-3 χρόνια το ίδιο code πάλι σε ρελαντί!

Τι πρέπει να ελέγξω? Scratch

Παίζει να είναι από το EGR που το έχω ξηλώσει? Rolling eyes

Συνθήκες όταν άναψε:
RPM=845
LOAD=3
Water Temp=85*C
Εγκέφαλος: 3φυσος
Μετατροπές: καραΜαμά!

3rioStooges-Motorsport Team
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
LIONKING (βασιλης)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

saxo vts 1.6 (16v) 02"

Ένταξη: 05 Μάϊ 2006

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 03 Μάϊ 2011, 07:28:32    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

αυτο ειναι γιαννη.ξυλωσε τα ολα μην αφησειεις τιποτα οχι μονο την βαλβιδα απο την πολλαπλη,βγαλε και το μοτερ απο κατω και τραβα και την μπριζα και μαζεψε το καλωδιο για να μην δουλευει καν.δε αναβει τσεκ

τι βαζεις μεσα ρε μαστορα;τον πατερα μου και την μανα μου βαζω.Μπιστονια,μπιελες,χειροκινητο​ εξαρι αμα εχεις χερια και DSG αμα εισαι κουλος.
Σε κοβω να εισαι κουλος
ΟΜΟΡΦΑΝΤΡΑ ΜΟΥΥΥΥ.Δεν πειραζει θα σου βαλω νιτρα να ψεκαζεις καλυτερα
Επιστροφή στην κορυφή
RoadRunner122 (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

106RallyeS2/206XS/C4II

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 03 Μάϊ 2011, 12:53:29    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

LIONKING έγραψε:
αυτο ειναι γιαννη.ξυλωσε τα ολα μην αφησειεις τιποτα οχι μονο την βαλβιδα απο την πολλαπλη,βγαλε και το μοτερ απο κατω και τραβα και την μπριζα και μαζεψε το καλωδιο για να μην δουλευει καν.δε αναβει τσεκ

Όλα τα έχω βγάλει ρε, τι, μισές δουλειές θα κάνουμε? Έχω αφαιρέσει βαλβίδα, σωληνώσεις, μοτέρ απ'τον αριστ. θόλο και το καλώδιο κ τη φύσα με τα κοκκινα αυτάκια το έχω μαζέψει μέσα στην ασφαλειοθήκη Rolling eyes

Επιστροφή στην κορυφή
RoadRunner122 (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

106RallyeS2/206XS/C4II

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 03 Μάϊ 2011, 12:56:04    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Και τώρα που το λέμε, νομίζω την 1η φορά που άναψε (πριν 2-3 χρόνια) και το έβαλα στο διαγνωστικό που έβγαλε τον ίδιο κωδικό, το EGR το είχα πάνω και δούλευε κανονικά Confused

Επιστροφή στην κορυφή
drdino (Kωνσταντίνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

BMW 330i (F30)

Ένταξη: 16 Δεκ 2003
Τόπος: Βροχονήσι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 03 Μάϊ 2011, 13:10:53    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

EGR ή SAI;

Οικογενεια Peugeot: 304 (1978), 406 (1998), 307 (2005), 308 (2011). Πλέον χωρίς Peugeot.
Επιστροφή στην κορυφή
RoadRunner122 (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

106RallyeS2/206XS/C4II

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 03 Μάϊ 2011, 13:29:13    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

SAI? Rolling eyes

EGR = το σύστημα που φυσάει στα καυσαέρια οξυγώνο ώστε να φαίνονται πιό "καθαρά", ή "σύστημα ανακύκλωσης καυσαερίων" κατά πολλούς, αν και στο 106 δεν κάνει ανακύκλωση...

Επιστροφή στην κορυφή
drdino (Kωνσταντίνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

BMW 330i (F30)

Ένταξη: 16 Δεκ 2003
Τόπος: Βροχονήσι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 03 Μάϊ 2011, 13:32:57    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

EGR, είναι η ανακύκλωση καυσαερίων (Exhaust Gas Recirculation).
=/=
SAI, είναι το Secondary Air Injection, αυτό που περιγράφεις με την εισαγωγή αέρα στην εξαγωγή κλπ κλπ.

Smile

Οικογενεια Peugeot: 304 (1978), 406 (1998), 307 (2005), 308 (2011). Πλέον χωρίς Peugeot.
Επιστροφή στην κορυφή
LIONKING (βασιλης)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

saxo vts 1.6 (16v) 02"

Ένταξη: 05 Μάϊ 2006

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 03 Μάϊ 2011, 15:33:56    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

πως γινεται ρε συ και αναβει παλι Laughing και γω ταχω ξυλωσει και το μονο που κρατησε ηταν στην μνημη του εγκεφαλου μονημη βλαβη αλλα ουτε λαμπακια ουτε τιποτα

τι βαζεις μεσα ρε μαστορα;τον πατερα μου και την μανα μου βαζω.Μπιστονια,μπιελες,χειροκινητο​ εξαρι αμα εχεις χερια και DSG αμα εισαι κουλος.
Σε κοβω να εισαι κουλος
ΟΜΟΡΦΑΝΤΡΑ ΜΟΥΥΥΥ.Δεν πειραζει θα σου βαλω νιτρα να ψεκαζεις καλυτερα
Επιστροφή στην κορυφή
RoadRunner122 (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

106RallyeS2/206XS/C4II

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 03 Μάϊ 2011, 17:16:01    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

LIONKING έγραψε:
...και το μονο που κρατησε ηταν στην μνημη του εγκεφαλου μονημη βλαβη αλλα ουτε λαμπακια ουτε τιποτα

ααα τώρα κάπου πάει το μυαλό μου.

Όποτε μου ανάβει chk engine βάζω το διαγνωστικό, τσεκάρω και μετά τις διαγράφω. Οπότε δεν το είχε κρατήσει ο εγκέφαλος το προηγούμενο error. Άρα το είδε σαν νέο error και μάλλον γι'αυτό το έβγαλε.

Πάντως αυτό που μ'ενδιέφερε το βρήκα, τι αφορά δηλαδή το P0410 Wink

DrDino, δεν ήξερα περί SAI, thanks Smile

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης