Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
Petros (Πέτρος) Μέλος

Peugeot 206 1.6 (16V) ΧS2 (2002)
Ένταξη: 16 Δεκ 2002 Δημοσιεύσεις: 113 Τόπος: Αθήνα - Βριλήσσια
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 27 Ιαν 2003, 13:51:47 Θέμα δημοσίευσης: Ηλιοροφή και θόρυβος |
|
|
Είχα προειδοποιηθεί, ότι η ηλιοροφή θα ήταν μία από τις πηγές "ηχορύπανσης" στο 206 μου.
Πράγματι, από την πρώτη μέρα, ένα επαναλαμβανόμενο τακ-τακ (όχι μόνο στις γούβες) ακούγεται από την οροφή. Δεν έχει να κάνει με το αν έχω ανοικτή ή κλειστή είτε τη γυάλινη οροφή, είτε την επένδυση... Απλώς επειδή ο ήχος "απομακρύνεται" όταν έχω κλειστή την επένδυση, είναι φανερό ότι έρχεται από πάνω (και όχι από μέσα).
Πιο συγκεκριμένα ακούγεται σα να έχει ξεχαστεί κάποια βιδίτσα και να χτυπάει με το μέταλο...
Γνωρίζει κανείς κάτι;
In Rallye I trust (παρόλο που το αποχωρίστηκα) |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Ady (Αδριανός) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.4 (8V) XS (2001)
Ένταξη: 03 Σεπ 2002 Δημοσιεύσεις: 1468 Τόπος: Αθήνα - Ν. Ερυθραία
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 27 Ιαν 2003, 16:02:05 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ηλιοροφή |
|
|
Petros έγραψε: | Είχα προειδοποιηθεί, ότι η ηλιοροφή θα ήταν μία από τις πηγές "ηχορύπανσης" στο 206 μου.
Πράγματι, από την πρώτη μέρα, ένα επαναλαμβανόμενο τακ-τακ (όχι μόνο στις γούβες) ακούγεται από την οροφή. Δεν έχει να κάνει με το αν έχω ανοικτή ή κλειστή είτε τη γυάλινη οροφή, είτε την επένδυση... Απλώς επειδή ο ήχος "απομακρύνεται" όταν έχω κλειστή την επένδυση, είναι φανερό ότι έρχεται από πάνω (και όχι από μέσα).
Πιο συγκεκριμένα ακούγεται σα να έχει ξεχαστεί κάποια βιδίτσα και να χτυπάει με το μέταλο...
Γνωρίζει κανείς κάτι; |
Εεεμμμ, ηλιοροφή δεν μου ήθελες ?
Λοιπόν το πρόβλημα είναι γνωστό, η λύση του αναζητείται........
Εμένα μου την έχουν γρασάρει. Κάτι έγινε για μερικές βδομάδες, αλλά μετά πάλι τα ίδια........
Το πρόβλημα είναι πιο έντονο όταν κάνει κρύο.....
Να σου πω την αλήθεια δεν το έχω ψάξει ζεστά το θέμα (όχι πως άμα το ψάξω θα βρω και τη λύση). |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Tomcat (Στελιος) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1400 QS (V8) 55,927 kW+
Ένταξη: 30 Μάϊ 2002 Δημοσιεύσεις: 1188 Τόπος: Αθήνα-Καλλιθέα
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 27 Ιαν 2003, 18:21:34 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ξέρει κανείς αν μπορεί να τοποθετηθεί ηλιοροφή εκ των υστερων???Θα ήθελα κάποια στιγμή να τοποθετήσω μια.Βέβαια την εργοστασιακή την βρίσκω κάπως αντιαισθητική (για το ασημί 206) και σκεφτόμουν κάποια από τις κλασσικές |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
DimiP Άντε γεια !!!

Peugeot 206xt,Μazda 3MPS,Peugeot 207GT
Ένταξη: 16 Απρ 2002 Δημοσιεύσεις: 5259 Τόπος: Πειραιάς
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 27 Ιαν 2003, 18:51:50 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Tomcat έγραψε: | Ξέρει κανείς αν μπορεί να τοποθετηθεί ηλιοροφή εκ των υστερων???Θα ήθελα κάποια στιγμή να τοποθετήσω μια.Βέβαια την εργοστασιακή την βρίσκω κάπως αντιαισθητική (για το ασημί 206) και σκεφτόμουν κάποια από τις κλασσικές |
υπαρχει λυση καλη, ποιοτικη αλλα και με εγγυηση .
Ακουει στον ονομα ΚΙΝΔΗΡΟΓΛΟΥ δηλ εκει που εβαλα τις μεμβρανες LLUMAR. φυσικα ειναι ερκετα ακριβη λυση και εγω θα το σκεφτομουν να το εγχειρησω το 206!!!
Αν ομως εσυ θελεις πηγαινε ριξε μια ματια και να δεις και τις τιμες τους!
Εχουν διαφορα ειδη , απλες μηχανικες μεχρι και πτυσσομενες η εντελως ηλεκτροκινητες με αναλογο κοστος φυσικα .
δες και εδω
http://www.kindiroglou.gr/
αλλα δυστυχως δεν εχει section για τις ηλιοροφες.
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Αλεξ@νδρος (Αλέξανδρος) Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 1.4(8V) XS 4/2004
Ένταξη: 20 Απρ 2002 Δημοσιεύσεις: 936 Τόπος: Παλαιό Ηράκλειο
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 27 Ιαν 2003, 23:43:37 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Και η peugeot τοποθετει την κλασσικη βλ σελιδα 14 του φυλλαδιου 206 αξεσουαρ
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
alxdr74 (αλεξανδρος) Τρελλαμένο μέλος

peugeot 307 1.4 XS
Ένταξη: 11 Νοέ 2002 Δημοσιεύσεις: 491 Τόπος: GREECE
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 31 Ιαν 2003, 11:05:06 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Η ηλιοροφη η κλασικη της peugeot(ξερεται αυτη η μεγαλη)...μπορω να την τοποθετησω εκ των υστερων? Ειναι δυσκολη στην τοποθετηση?
Peugeot...The drive of your life |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Αλεξ@νδρος (Αλέξανδρος) Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 1.4(8V) XS 4/2004
Ένταξη: 20 Απρ 2002 Δημοσιεύσεις: 936 Τόπος: Παλαιό Ηράκλειο
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 31 Ιαν 2003, 20:45:00 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
alxdr74 έγραψε: | Η ηλιοροφη η κλασικη της peugeot(ξερεται αυτη η μεγαλη)...μπορω να την τοποθετησω εκ των υστερων? Ειναι δυσκολη στην τοποθετηση? |
Οταν λεω κλασσικη εννοω αυτην που εχουν ολα τα αμαξια,την ορθογωνια.Αυτη που εχει το 206 απο το εργοστασιο η μεγαλη δεν ξερω αν τοποθετειται....
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 01 Φεβ 2003, 18:18:47 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
alxdr74 έγραψε: | Η ηλιοροφη η κλασικη της peugeot(ξερεται αυτη η μεγαλη)...μπορω να την τοποθετησω εκ των υστερων? Ειναι δυσκολη στην τοποθετηση? |
Δε νομίζω πως μπαίνει εκ των υστέρων αυτή η (εργοστασιακή) ηλιοροφή. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
George Μόλις έγραψα

206 1.6 (16V) XS2 (2002)
Ένταξη: 30 Σεπ 2002 Δημοσιεύσεις: 38 Τόπος: Πάτρα
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 03 Φεβ 2003, 16:59:16 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Εχω και εγω προβλημα με την ηλιοροφη τριζει αδιακοπα !!
Αυτο που ακουγεται μαλλον ειναι μεταλλικο.
Μηπως την εχει λυσει κανενας για να δουμε τι φταιει 
giorgio |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
tenere (ntinos) Μόλις έγραψα

Peugeot 206 1.6 16V XS
Ένταξη: 27 Αύγ 2002 Δημοσιεύσεις: 20 Τόπος: Θεσσαλονίκη
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 09 Φεβ 2003, 09:14:47 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Επειδή και εγώ ήθελα ηλιοροφή έχω το ίδιο προβλημα, κάτι χτυπάει. Με κλειστό το σκιάδιο δεν ακούγεται. Δεν το έχω ψάξει ακόμα, αλλά όποιος βρει κάτι ας ενημερώσει. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
George Μόλις έγραψα

206 1.6 (16V) XS2 (2002)
Ένταξη: 30 Σεπ 2002 Δημοσιεύσεις: 38 Τόπος: Πάτρα
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 03 Μάρ 2003, 08:58:11 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Κανενα νεο για την ηλιοροφη ρε παιδια
Για να πω την αληθεια φοβαμαι να τη λυσω μονος μου
Να παω στην Peugeot 
giorgio |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 03 Μάρ 2003, 09:21:53 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
George έγραψε: | Κανενα νεο για την ηλιοροφη ρε παιδια
Για να πω την αληθεια φοβαμαι να τη λυσω μονος μου
Να παω στην Peugeot  |
George, καλά κάνεις και φοβάσαι να λύσεις την ηλιοροφή....
Ούτε καν ξέρω τι πρέπει να κάνεις για να τη λύσεις.
Ακόμα και το βιβλίο του Haynes, στην παράγραφο για την ηλιοροφή, το μόνο που λέει είναι "ασε καλύτερα, μην την αγγίξεις, πήγαινε σε έμπειρο μάστορα".
Από την άλλη, να πας στην Peugeot για να στη λύσουνε (και όχι να στη γρασάρουνε, αυτό το κάνουμε και μόνοι μας), δεν ξέρω αν θα έχει αποτέλεσμα.......
Αν είχα καμιά οδηγία για το λύσιμο της, θα το σκεφτόμουνα.....
Και μία συμβουλή για την ηλιοροφή: Ποτέ μην προσπαθήσετε να την καταβρέξετε από πίσω με δυνατό πιεστικό. Θα μπουν νερά στην καμπίνα... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Vini (Nick) Έχω ξεφύγει !!!

*** Groupe PSA ***
Ένταξη: 12 Απρ 2002 Δημοσιεύσεις: 3374 Τόπος: Athens
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 03 Μάρ 2003, 19:09:12 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Περί εργοστασιακής ΜΕΓΑΛΗΣ ηλιοροφής...
Τα προβλήματα τριγμών τα είχα και εγώ τα οποία αυξήθηκαν ΠΟΛΥ με το χαμήλωμα του αυτοκινήτου...
Που οφείλονται?
Στο μεγάλο τετράγωνο μεταλλικό τελλάρο (σκελετός) συναρμολογημένος με βίδες. Επόμενο είναι με το οποιοδήποτε χτύπημα του αυτοκινήτου ή ακόμη και με απλό συντονισμό ή ταλάντωση ο σκελετός να στρεβλώνεται... Η στρέβλωση μεγάλωνει περισσότερο με το χρόνο ενώ οι κρυφές βίδες χάνουν και το δέσιμο τους...
Λύσεις...
1. Σφίξιμο βιδών (τουλάχιστον όσων φαίνονται...περίπου 4 βίδες είναι ορατές)
2. Συχνή λίπανση σημείων κίνησης της ηλιοροφής
3. Μην ανοίγετε την ηλιοροφή σε μεγάλες ταχύτητες. Ο δυνατός αέρας που δέχεται χαλάει την μορφή του σκελετού (αποτελέσμα? τριγμοί και στο κλείσιμο!)
Δυστυχώς η ηλιοροφή ΔΕΝ μπορεί να ανοιχτεί στην Ελλάδα... Είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα και "μακάβριο" ... Θέλει ιδιαίτερη προσοχή και μαεστρία...
Για το ίδιο λόγο η ηλιοροφή ΔΕΝ τοποθετείται και σαν αξεσουάρ...
Η μικρή ηλιοροφή που αναφέρθηκε παραπάνω έχει καταργηθεί .... υπάρχει μόνο σαν ανταλλακτικό....
Προσωπικά πήγα 2 φορές στην PEUGEOT για να τους πω τα προβλήματα τριγμών... Ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του συνεργείου μου είπε να επέμβω μόνος με μονωτικά μπας και λύσω το πρόβλημα .... το οποίο θεωρούν δεδομένο .... Η PEUGEOT δεν επεμβαίνει στην ηλιοροφή για θέματα τριγμών... Φυσικά κατά την αγορά του 206 δεν αναφέρουν τίποτα...  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Josef (Ιωσήφ) Μόλις έγραψα

107 1.0 & 307cc
Ένταξη: 10 Φεβ 2003 Δημοσιεύσεις: 12 Τόπος: ΒΟΛΟΣ
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 05 Μάρ 2003, 13:05:53 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, στο Βόλο πάντως ξέρουν να ανοίγουν ηλιοροφές και να τις επισκευάζουν. Και για 206 και για 306 που είναι μεγάλη μαγκιά, γιατί είναι ηλεκτροϋδραυλική. Περισσότερες πληροφορίες 24210-60850 και ζητάτε τον Δημήτρη ή τον Κώστα. Κάντε και καμιά βόλτα προς τα εδώ, έχουμε ωραία τσιπουράδικα.
Βάζω ζώνη, πατάω μίζα κι έφυγα... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Makis77 (Μάκης) Μέλος

206 1.6 GTi (Αυγ 2003)
Ένταξη: 07 Ιούλ 2003 Δημοσιεύσεις: 124 Τόπος: Περιστέρι
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 08 Ιούλ 2003, 12:52:48 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Τελικά υπάρχει κανείς που να μην έχει πρόβλημα με την ηλιοροφή του. Ήθελα να βάλω ηλιοροφή στο μελλοντικό μου 206 1.6 XS, αλλά μετά από αυτά που διάβασα διστάζω αρκετά. Μήπως είναι μεμονωμένες οι περιπτώσεις αυτών που έχουν πρόβλημα; Δεν ξέρω τι να κάνω; Να τη βάλω; |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
teoman (Τεό) Έχω ξεφύγει !!!

C230 Sport Coupe Kompressor
Ένταξη: 19 Αύγ 2002 Δημοσιεύσεις: 2143 Τόπος: Jurassic Park
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 08 Ιούλ 2003, 13:07:25 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Makis77 έγραψε: | Τελικά υπάρχει κανείς που να μην έχει πρόβλημα με την ηλιοροφή του. Ήθελα να βάλω ηλιοροφή στο μελλοντικό μου 206 1.6 XS, αλλά μετά από αυτά που διάβασα διστάζω αρκετά. Μήπως είναι μεμονωμένες οι περιπτώσεις αυτών που έχουν πρόβλημα; Δεν ξέρω τι να κάνω; Να τη βάλω; |
Από την αντιπροσωπεία μου είπαν ότι όσα έχουν ηλιοροφή τρίζουν σίγουρα.Είναι γνωστό και αναπόφευκτο λόγω μεγάλης επιφάνειας και κακής μελέτης/στήριξης.Αν δεν σε ενοχλεί ο θόρυβος βάλε...
Ότι αξίζει πονάει... Και είναι δύσκολο... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Vini (Nick) Έχω ξεφύγει !!!

*** Groupe PSA ***
Ένταξη: 12 Απρ 2002 Δημοσιεύσεις: 3374 Τόπος: Athens
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 08 Ιούλ 2003, 19:36:36 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Makis77 έγραψε: |
Δεν ξέρω τι να κάνω; Να τη βάλω; |
μην κάνεις το αστείο ... ... άλλοι την πάτησαν και αναγκάστηκαν να το πουλήσουν ... ...
Εκτός αν δεν σε ενοχλούν οι θόρυβοι, οι τριγμοί πάνω από το κεφάλι σου .. οι οποίοι ενισχύονται δραματικά με τις μεταβολές θερμοκρασίας ... προς το κρύο ... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
zzzleepy (Μαύρος Χέλωνος) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.4 (8V) XS (2002)
Ένταξη: 06 Ιούλ 2002 Δημοσιεύσεις: 1289 Τόπος: Θεσσαλονίκη
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 08 Ιούλ 2003, 19:55:36 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Πάντως παιδιά (άσχετα από το αν μιλάμε για το 206 ή για οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο) από όλους τους κατόχους αυτοκινήτων με ηλιοροφή που έχω γνωρίσει, έχω ακούσει μόνο άσχημα λόγια. Το μόνο καλό είναι αυτή αίσθηση του ουρανού πάνω από το κεφάλι σου (σ'αυτή την περίπτωση προτιμούσα το R. Garros). Άλλος προβλήματα τριγμών, άλλος προβλήματα στεγανότητας, άλλος προβλήματα μετά το κόψιμο της οροφής (σκουριές από κακοτεχνίες και τέτοια). Πριν παραγγείλω το αυτοκίνητο σκεφτόμουν κι εγώ την ηλιοροφή, αλλά ευτυχώς το πήρα έτσι. Και λέω ευτυχώς, γιατί προτιμάω να έχω το κεφάλι μου ήσυχο ακόμα και χωρίς τον ουρανό από πάνω του...
Για όλο τον κόσμο είσαι κάποιος... για κάποιον είσαι όλος ο κόσμος... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Bloom (Άντα) Δραστήριο μέλος

206 Quiksilver 1.4
Ένταξη: 19 Μάρ 2003 Δημοσιεύσεις: 269 Τόπος: Αθήνα - Φιλοθέη
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 09 Ιούλ 2003, 22:41:27 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ok, εμένα πείτε με τρελή κι αλλοπαρμένη, αλλά την ηλιοροφή μου δεν την αλλάζω...
Προσωπικά είχα κόλλημα και ήθελα οπωσδήποτε να πάρω το 206 μου με ηλιοροφή και δεν μου έφτανε αυτό... παρά ήθελα και το Quiksilver συγκεκριμένα, το οποίο φυσικά δε βγαίνει με ηλιοροφή εκτός αν το παραγγείλεις έτσι
Που σημαίνει φυσικά μόνο ένα πράγμα... Οτι περίμενα 3,5 υπέεεεροχους μήνες για να παραλάβω το μωρό μου, μόνο και μόνο από χτικιό!
Τώρα, αν τρίζει?
Τρίζει
Αν με νοιάζει τόσο ώστε να πω οτι θα άλλαζα γνώμη αν μπορούσα?
Ο Χ Ι
Κι αυτό γιατί πολύ απλά ναι, μου αρέσει παααααάρα πολύ η αίσθηση του ουρανού πάνω από το κεφάλι μου (σχόλια και αηδιούλες του στυλ "θέλεις να παίρνουν τα μυαλά σου αέρα" μην ακούσωωω ) και προτιμώ να βάζω τη μουσικούλα που γουστάρω λίιιγο δυνατότερα... και να ξεχνάω τα τριξιματάκια!
Τώρα όλα αυτά βέβαια είναι η προσωπική μου άποψη και τελικά το θέμα καταλήγει στο πόσο πολύ θέλεις κάτι και κατά πόσο είσαι διατεθημένος να συμβιβαστείς με κάποιες μικροενοχλήσεις προκειμένου να το απολαμβάνεις...
Αυτά 
smile... and life will pay u back!
............... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Petros (Πέτρος) Μέλος

Peugeot 206 1.6 (16V) ΧS2 (2002)
Ένταξη: 16 Δεκ 2002 Δημοσιεύσεις: 113 Τόπος: Αθήνα - Βριλήσσια
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 11 Ιούλ 2003, 00:15:04 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Άντα άστους να λένε τους γκρινιάρηδες...
Ηλιοροφή σαν την πανοραμική του 206, θα βρουν μόνο στο πλησιέστερο... κάμπριο.
Άνοιξη-καλοκαίρι απόγευμα με αυτόν τον υπέροχο ελληνικό ουρανό να μπαίνει κυριολεκτικά στην καμπίνα του 206... ποιος δίνει σημασία σε τριξίματα! 
In Rallye I trust (παρόλο που το αποχωρίστηκα) |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|