PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

106 rallye προβλημα με εκκεντρα
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενη

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Κινητήρας Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
manos106quick (manos)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

106 quicksilver 16v!

Ένταξη: 28 Απρ 2011

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 28 Απρ 2011, 17:57:02    Θέμα δημοσίευσης: 106 rallye προβλημα με εκκεντρα Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

καλησπερα παιδια και χρονια πολλα! εχω ενα 106 rallye16v και προσφατα εκανα ροικη και εφτιαξα εκκεντρα μπουμπισια. ομως απο την μερα που το πηρα και εχοντας κανει μεχρι σημερα 3.000 χιλ. με το που ζεσταθεί το αμάξι και χωρις να μου ανεβάσει θερμοκρασία αρχιζουν και χτυπανε τα ωστηρια και ο ηχος της μηχανης γινεται πιο βραχνος.. ο μηχανικος μου ειπε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα όμως για να σιγουρευτω θα ήθελα να μου πειτε την
γνωμη σας και αν μπορω να κανω κατι ώστε να μην εχω αυτο το προβλημα..?
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Manos 106 (manos)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

S1 1300 rallye

Ένταξη: 22 Απρ 2011
Τόπος: Aθηνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 28 Απρ 2011, 19:04:11    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Γεια χαρα φιλε μας πηγες μια 8 - 9 ετια πισω οταν ηταν φρεσκα ακομα τα 106 οταν αλλαζουμε εκκεντρα τα ωστηρια αργουν να παρουν την καινουρια ρυθμιση τις περισσοτερες φορες...καλο θα ηταν να μαθεις αν οταν τοποθετησες τους καινουριους εκκεντροφορους ανοιχτηκαν τα ωστηρια σου για να τα αδειασουν απο το λαδι που ηδη υπηρχε μεσα ωστε αφενος να γεμισουν εκ νεου με την καινουριο προφιλ του εκκεντρου και αφετερου να φυγει και το παλιο λαδι απο μεσα. Μαθε αυτην την λεπτομερεια αν δεν εχει γινει κατι τετοιο καλο θα ηταν να γινει,Αν παλι εγινε τσεκαρε με την βοηθεια ειδικου πιεση λαδιου,και τι λαδι του εβαλες μεσα, επομενο πας για ωστηρια Laughing

Φιλικα Μανος

Υ.Γ φυσιολογικο δεν ειναι να χτυπανε ωστηρια παντως

OLDSCHOOL "PUGMAN"
S.V Motorsport
Επιστροφή στην κορυφή
Pughell (Στελιος)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6

Ένταξη: 24 Απρ 2003
Τόπος: Σαλλλονικη...

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 28 Απρ 2011, 19:22:29    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δεν νομιζω οτι ειναι απο "φουσκωμενα" ωστηρια αλλα απο τα κwλομπουμπακια.
Ειχαν και τα ωστηρια ηδη χιλιομετρα στην πλατη τους οποτε εγινε το αναμενομενο...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger
manos106quick (manos)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

106 quicksilver 16v!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 28 Απρ 2011, 19:35:58    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

καλησπερα συνενοματε (μάνος κι εγώ!) λοιπον απ οσο ξερω τα έχει αδειάσει από λάδι τα ωστηρια.. τωρα η πλάκα είναι πως οταν αλλαξα λαδια για περίπου 1000χιλ. δεν χτύπησαν σχεδον καθολου παρα μονο 1 φορα που το ζορισα πολύ το αμάξι. αλλά μετά που τα δουλευα λιγο τα λαδια (1000χιλ. περιπου)
χτυπανε με την πρωτη γκαζια και ταυτόχρονα αλλαζει ο ηχος του μοτερ! βαζω τα erg 10w40 λαδια ημισυνθετικα απο οσο ξερω?
Επιστροφή στην κορυφή
Pughell (Στελιος)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 28 Απρ 2011, 19:39:13    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δοκιμασε με λαδι 15W50 ή 10W60.
Αν σταματησουν να χτυπανε,τοτε ειναι σιγουρα απο τα μπουμπακια...

Μαλιστα οσο ζεσταινεται το μοτερ,ο θορυβος γινεται και πιο εντονος,τοτε μην δοκιμασεις τιποτα αλλο,αλλαξε εκκεντροφορους ή εστω ενα σετ υδραυλικα ωστηρια.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger
manos106quick (manos)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

106 quicksilver 16v!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 28 Απρ 2011, 19:40:51    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Pughell έγραψε:
Δεν νομιζω οτι ειναι απο "φουσκωμενα" ωστηρια αλλα απο τα κwλομπουμπακια.
Ειχαν και τα ωστηρια ηδη χιλιομετρα στην πλατη τους οποτε εγινε το αναμενομενο...

καλησπερα!
οταν λες κολο-μπουμπακια? επειδή ο μηχανικος μου τα πρωτεινε σαν πιο αξιόπιστη λύση!
Επιστροφή στην κορυφή
Pughell (Στελιος)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 28 Απρ 2011, 19:44:01    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ε,ναι,λογικο...
Η αξιοπιστη λυση ηταν πρωτα απο ολα "αξιοπιστη" για την τσεπη του και μαζι για την αγνοια του... Rolling eyes
Επειδη ειναι λιγο δυσκολο να στο εξηγησω τωρα,τα ωστηρια δεν δουλευουν σωστα με reprofile εκκεντροφορους για αυτο και χτυπανε.
Για αυτο και αν δεν εχουν αλλαχτει ποτε στα τοσα χρονια,λογικο με το που μπηκαν επανω οι reprofiled εκκεντροφοροι,αρχισε το πανηγυρι...
Επιστροφή στην κορυφή
manos106quick (manos)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

106 quicksilver 16v!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 28 Απρ 2011, 19:48:04    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Pughell έγραψε:
Ε,ναι,λογικο...
Η αξιοπιστη λυση ηταν πρωτα απο ολα "αξιοπιστη" για την τσεπη του και μαζι για την αγνοια του... Rolling eyes
Επειδη ειναι λιγο δυσκολο να στο εξηγησω τωρα,τα ωστηρια δεν δουλευουν σωστα με reprofile εκκεντροφορους για αυτο και χτυπανε.
Για αυτο και αν δεν εχουν αλλαχτει ποτε στα τοσα χρονια,λογικο με το που μπηκαν επανω οι reprofiled εκκεντροφοροι,αρχισε το πανηγυρι...

οποτε στελιο μου προτείνεις αλλαγη ωστηριων η να αλλαξω εκκεντρα?
και αν αλλαξω εκκεντρα τι να βαλω?
Επιστροφή στην κορυφή
manos106quick (manos)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

106 quicksilver 16v!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 28 Απρ 2011, 19:48:51    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Manos 106 έγραψε:
Γεια χαρα φιλε μας πηγες μια 8 - 9 ετια πισω οταν ηταν φρεσκα ακομα τα 106 οταν αλλαζουμε εκκεντρα τα ωστηρια αργουν να παρουν την καινουρια ρυθμιση τις περισσοτερες φορες...καλο θα ηταν να μαθεις αν οταν τοποθετησες τους καινουριους εκκεντροφορους ανοιχτηκαν τα ωστηρια σου για να τα αδειασουν απο το λαδι που ηδη υπηρχε μεσα ωστε αφενος να γεμισουν εκ νεου με την καινουριο προφιλ του εκκεντρου και αφετερου να φυγει και το παλιο λαδι απο μεσα. Μαθε αυτην την λεπτομερεια αν δεν εχει γινει κατι τετοιο καλο θα ηταν να γινει,Αν παλι εγινε τσεκαρε με την βοηθεια ειδικου πιεση λαδιου,και τι λαδι του εβαλες μεσα, επομενο πας για ωστηρια Laughing

Φιλικα Μανος

Υ.Γ φυσιολογικο δεν ειναι να χτυπανε ωστηρια παντως

καλησπερα συνενοματε (μάνος κι εγώ!) λοιπον απ οσο ξερω τα έχει αδειάσει από λάδι τα ωστηρια.. τωρα η πλάκα είναι πως οταν αλλαξα λαδια για περίπου 1000χιλ. δεν χτύπησαν σχεδον καθολου παρα μονο 1 φορα που το ζορισα πολύ το αμάξι. αλλά μετά που τα δουλευα λιγο τα λαδια (1000χιλ. περιπου)
χτυπανε με την πρωτη γκαζια και ταυτόχρονα αλλαζει ο ηχος του μοτερ! βαζω τα erg 10w40 λαδια ημισυνθετικα απο οσο ξερω?
Επιστροφή στην κορυφή
greenpug106 (Κωνσταντίνος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 106 Gti, PT51, etuned

Ένταξη: 24 Δεκ 2004
Τόπος: Κύπρος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 28 Απρ 2011, 19:55:53    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

manos106quick έγραψε:
Pughell έγραψε:
Ε,ναι,λογικο...

Έβαλες και πρόγραμμα?
Πόση ιπποδύναμη θες?
Πόσα διαθέτεις?

Newman Ph3
Catcams 708
kai Schrick είναι πιστεύω από τις καλύτερες επιλογές.
Εγώ έχω PT51 και είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Αλλά άλλοι δεν είχαν και τα καλύτερα αποτελέσματα όπως διαβάζω

http://www.newman-cams.com/pdf/peugeot.pdf

http://www.catcams.co.uk/

Πληροφοριακά στο ebay όπως βλέπω υπάρχουν
Catcams 708 296 στερλίνες &
Newman PH3 290 στερλίνες + μεταφορικά προς Ελλάδα

Γκαράζ
Peugeot 106 GTi 150+ ίππους etuned
Audi A4 TFSi SLine Special Edition 250+ ίππους etuned

Έχει επεξεργασθεί από τον/την greenpug106 στις Πεμ 28 Απρ 2011, 20:05:59, 5 φορές συνολικά
Επιστροφή στην κορυφή
Pughell (Στελιος)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 28 Απρ 2011, 19:56:11    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

manos106quick έγραψε:

Επειδη το να αλλαξεις εκκεντροφορους ή ωστηρια θα σου ερθει αρκετα ακριβο προς στιγμην,δοκιμασε με λαδι που εχει αρκετα πιο μεγαλο ιξωδες,πχ 15W50 ή και 10W60 οπως σου ειπα πριν...
Αν συνεχισουν παλι να χτυπανε οταν το λαδι εχει ζεσταθει πολυ,τοτε αποφασιζεις τι κανεις αν και τοτε θα παει μακρια η βαλιτσα... Sad
Επιστροφή στην κορυφή
manos106quick (manos)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

106 quicksilver 16v!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 28 Απρ 2011, 20:30:57    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

greenpug106 έγραψε:
manos106quick έγραψε:
Pughell έγραψε:
Ε,ναι,λογικο...

Έβαλες και πρόγραμμα?
Πόση ιπποδύναμη θες?
Πόσα διαθέτεις?

Newman Ph3
Catcams 708
kai Schrick είναι πιστεύω από τις καλύτερες επιλογές.
Εγώ έχω PT51 και είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Αλλά άλλοι δεν είχαν και τα καλύτερα αποτελέσματα όπως διαβάζω

http://www.newman-cams.com/pdf/peugeot.pdf

http://www.catcams.co.uk/

Πληροφοριακά στο ebay όπως βλέπω υπάρχουν
Catcams 708 296 στερλίνες &
Newman PH3 290 στερλίνες + μεταφορικά προς Ελλάδα

βασικα εχω προγραμμα εξατμιση 55αρα me group a τελικο αλλο διχαλο φοραω μια green σκουπα το μοτερ εχει περασει ροικη χαμηλωμα καπακι και τα εκκεντρα που τα έστειλε και τα εκανε reprofile. 147hp Δυναμομετρήθηκε το αμαξι και σχετικα ειμαι ευχαριστημενος σαν αποδοση.. του είχα προτείνει τους kent pt51 και δεν του εκανα κανενα παζαρι.. αυτός μου είπε boubis επειδη ειναι πιο αξιοπιστα! τελος παντων η αληθεια ειναι πως δεν μου περισέβουν χρηματα. οσο για αλογα.. ποτε δεν ειναι αρκετα δυστυχως!
Επιστροφή στην κορυφή
manos106quick (manos)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

106 quicksilver 16v!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 28 Απρ 2011, 20:34:49    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Pughell έγραψε:
manos106quick έγραψε:

Επειδη το να αλλαξεις εκκεντροφορους ή ωστηρια θα σου ερθει αρκετα ακριβο προς στιγμην,δοκιμασε με λαδι που εχει αρκετα πιο μεγαλο ιξωδες,πχ 15W50 ή και 10W60 οπως σου ειπα πριν...
Αν συνεχισουν παλι να χτυπανε οταν το λαδι εχει ζεσταθει πολυ,τοτε αποφασιζεις τι κανεις αν και τοτε θα παει μακρια η βαλιτσα... Sad

και με πιο χοντρα λαδια θα λυθει το προβλημα λες? έστω και προσωρινά..?
Επιστροφή στην κορυφή
reselie-206 (Αστραπόγιαννος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

207 522 whp

Ένταξη: 14 Ιαν 2011
Τόπος: Λαμία

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 28 Απρ 2011, 20:42:30    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Στο δικό μου έχουν αλλαχτεί τα ωστήρια λόγω βλάβης και όταν είχαν πρόβλημα σύμφωνα με πρώην ιδιοκτήτη έκαναν "παιχνίδια" στο ρελαντί ... έσβηνε κτλπ

Επιστροφή στην κορυφή
manos106quick (manos)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

106 quicksilver 16v!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 28 Απρ 2011, 20:53:12    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

reselie-206 έγραψε:
Στο δικό μου έχουν αλλαχτεί τα ωστήρια λόγω βλάβης και όταν είχαν πρόβλημα σύμφωνα με πρώην ιδιοκτήτη έκαναν "παιχνίδια" στο ρελαντί ... έσβηνε κτλπ

καλησπερα τασο. εμενα δεν σβηνει ουτε εχει ιδιαιτερες αρρυθμίες το μοτερ..
αλλα κοπανανε ειδικα αμα περασω τις 7.000 στοφες τοσο πολυ που νομίζω θα βγουν εξω!
Επιστροφή στην κορυφή
Pughell (Στελιος)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 28 Απρ 2011, 21:40:15    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

manos106quick έγραψε:

Δοκιμαζεις και βλεπεις μιας και ειναι η πιο ανεξοδη λυση στην παρουσα φαση...
Αν δεεεν,τοτε παρε τα μπουμπακια και βαλτα στην "εξατμιση" του μηχανικου σου μιας και του εκανες προταση για 51 αλλα αυτος ειπε reprofile. Evil
Επιστροφή στην κορυφή
manos106quick (manos)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

106 quicksilver 16v!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 28 Απρ 2011, 23:14:25    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Pughell έγραψε:
manos106quick έγραψε:

Δοκιμαζεις και βλεπεις μιας και ειναι η πιο ανεξοδη λυση στην παρουσα φαση...
Αν δεεεν,τοτε παρε τα μπουμπακια και βαλτα στην "εξατμιση" του μηχανικου σου μιας και του εκανες προταση για 51 αλλα αυτος ειπε reprofile. Evil

xaxaxaxa.. σωστος του αξιζει! αν και θεωρείται απο τους καλυτερους βελτιωτές στην κρητη σε saxoralla με αυτο που μου ειπες για τα μπουμπακια επεσα απο τα συννεφα! :p
αν πάντως κανω κατι αλλο στο μελλον, το πιο πιθανο να ανεβω αθηνα αφου εδω εχω αλλαξει 3 μηχανικους επειδη ηταν ασχετοι!
αν πω οτι κανω κατι στο μοτερ ποσο υπολογιζεις να μου παει το μάλι πανω κατω φυσικα..?
Επιστροφή στην κορυφή
Pughell (Στελιος)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 28 Απρ 2011, 23:41:52    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πολυ χονδρικα,περιπου στα 450Ε κανει ενα σετ εκκεντροφοροι καινουργιοι(ή μεταχειροι απο 300-350Ε).
Οσα θα χρειαστει το προγραμμα για διορθωση,πες 100Ε περιπου;
Συν τα ωστηρια,δηλαδη καπου στα 200Ε για το σετ.
Για εργασια δεν το συζηταω,θα πας και θα του πεις να στο κανει τζαμπα γιατι αλλιως... Shoot
Επιστροφή στην κορυφή
manos106quick (manos)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

106 quicksilver 16v!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 28 Απρ 2011, 23:52:47    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Pughell έγραψε:
Πολυ χονδρικα,περιπου στα 450Ε κανει ενα σετ εκκεντροφοροι καινουργιοι(ή μεταχειροι απο 300-350Ε).
Οσα θα χρειαστει το προγραμμα για διορθωση,πες 100Ε περιπου;
Συν τα ωστηρια,δηλαδη καπου στα 200Ε για το σετ.
Για εργασια δεν το συζηταω,θα πας και θα του πεις να στο κανει τζαμπα γιατι αλλιως... Shoot

πω..πω.. ρε φιλε και ολη αυτη η ιστορια μαζι με το προγραμμα ξεπερασε τα 1.400 euro!
μπα.. δεν ξερω αν ξαναπαω εκει, το πιο πιθανο να μαζεψω χρηματα και να ανεβω αθηνα να κανω κατι αξιοπιστο σωστο και αν το επιτρέπουν τα οικονομικα μου λιγο πιο δυνατο!
για λαδια εχω ακουσει πολυ καλα λογια για το v300 to motul ακριβο αλλα αξιζει να δοκιμασω τι λες?
Επιστροφή στην κορυφή
takis_206 (takis)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

peugeot 206

Ένταξη: 05 Ιαν 2010
Τόπος: chania

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 29 Απρ 2011, 00:19:42    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ποιος φτιαχνει το αυτοκινιτο και τι προφιλ εκκεντρα φορας?
και το βασικο ποσα κμ εχουν τα λαδια σου?
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Κινητήρας Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενη
Σελίδα 1 από 2

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης