PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Ποσότητα λαδιού μοτέρ πάνω από το κανονικό
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3, 4  Επόμενη

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Κινητήρας Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Scrooge 
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Peugeot 106 Rallye 16V

Ένταξη: 03 Ιαν 2007

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 25 Μάρ 2011, 20:42:09    Θέμα δημοσίευσης: Ποσότητα λαδιού μοτέρ πάνω από το κανονικό Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Έχω ένα 106 Rallye 16V.
Μετά το πρόσφατο service, διαπίστωσα ότι το λάδι του κινητήρα ήταν πάνω από το κανονικό, προφανώς από απροσεξία του μηχανικού.
Συγκεκριμένα, περίπου μισό πόντο επάνω από την άνω εγκοπή του μεταλλικού δείκτη.
Αυτή η ποσότητα εκτιμώ ότι είναι γύρω στα 200 ml.
Τι πρόβλημα μπορεί να υπάρξει ;
Θα πρέπει κατά τη γνώμη σας να αφαιρέσω άμεσα την επιπλέον ποσότητα ;
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Pughell (Στελιος)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6

Ένταξη: 24 Απρ 2003
Τόπος: Σαλλλονικη...

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 25 Μάρ 2011, 20:45:37    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μπα,δεν εχει παρουσιαστει ποτε κατι απο αναλογη περιπτωση.
Αν μαλιστα καιει και λιγο λαδι το μοτερ σου,θα ερθει απο μονο του στην σωστη σταθμη με τον καιρο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger
BILLY. (ΒΑΣΙΛΗΣ)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

PEUGEOT 206 1.6(16v) XS (2003)

Ένταξη: 16 Οκτ 2007
Τόπος: ΚΑΛΛΙΘΕΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 25 Μάρ 2011, 21:45:19    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πώς είσαι σίγουρος ότι μισό εκατοστό είναι 200ml;

Δεν ξέρω την διάταξη στον κινητήρα σου αλλά το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι όταν βάζεις παραπάνω λάδι υπάρχει ο κίνδυνος να έρθει σε επαφή με τον στροφαλοφόρο άξονα με συνέπεια να αφρίζει το λάδι και η αντλία να στέλνει λάδι με φυσαλίδες αέρα σε όλο τον κινητήρα. Δηλαδή ελλειπή λίπανση και φθορά. Επίσης υπάρχει πρόωρη φθορά του καταλύτη εάν περάσει μεγάλη ποσότητα λαδιού από τις αναθυμιάσεις στου θαλάμους καύσης.
Επιστροφή στην κορυφή
Pughell (Στελιος)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 25 Μάρ 2011, 22:21:17    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αφου ο στροφαλος ετσι και αλλιως βουταει μεσα στο λαδι ρε αλλα ακομα και ετσι,η αντλια λαδιου ρουφαει απο τον πατο του καρτερ,οχι απο την επιφανεια.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger
z@ck! (Ζαχαριας)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος
Επίσημο Μέλος

Citroen AX... soon eurofighter !

Ένταξη: 21 Αύγ 2007
Τόπος: Οπου λαχει ....

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 25 Μάρ 2011, 22:31:21    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

φιλε βασιλη η λιπανση του στροφαλου ετσι γινεται και στο δικο σου και στο δικο μου και στου παιδιου πιο πανω.
τα αντιβαρα βουτανε στο λαδι και το και ετσι λιπαινεται και ο στροφαλος.
Δεν εχει καποιο θεμα σε αυτο που λεει ..
οπως ειπε και ο Pug, σιγα σιγα θα ερθει στα μετρα του..
λογικα οπως ειπες 200ml θα ειναι εξτρα, αντι να βαλει 3,8 λιτρα εβαλε 4 λιτρα που ειναι ακριβως η συσκευασια τους....
απο την αλλη για να δειξει σωστα η βεργα, πρεπει να ειναι το αμαξι σε οριζοντια επιφανεια χωρις κλισεις (κατηφορα- ανηφορα κ.τ.λ.)

As I lay rubber down the street, I pray for traction I can keep, but if I spin and start to slide, please dear lord protect my ride.!!!
DRIVE IT LIKE YOU STOLE IT!!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger MSN Messenger
z@ck! (Ζαχαριας)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος
Επίσημο Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 25 Μάρ 2011, 22:32:45    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

παλι με προλαβες Laughing
πρεπει να κοψω τo multitasking... Rolling eyes

As I lay rubber down the street, I pray for traction I can keep, but if I spin and start to slide, please dear lord protect my ride.!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger MSN Messenger
Pughell (Στελιος)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 25 Μάρ 2011, 22:36:05    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

z@ck! έγραψε:
παλι με προλαβες Laughing
πρεπει να κοψω τo multitasking... Rolling eyes

Too slow to be good... Laughing Laughing Laughing
Επιστροφή στην κορυφή
z@ck! (Ζαχαριας)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος
Επίσημο Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 25 Μάρ 2011, 22:53:51    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Pughell έγραψε:
Too slow to be good... Laughing Laughing Laughing

Embarassed Embarassed

Επιστροφή στην κορυφή
Scrooge 
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Peugeot 106 Rallye 16V

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 26 Μάρ 2011, 10:07:23    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

BILLY. έγραψε:
Πώς είσαι σίγουρος ότι μισό εκατοστό είναι 200ml;

Όταν παλιότερα έλειπε μισός πόντος από τη βέργα και συμπλήρωνα λάδι, γέμιζε με περίπου 200 ml.

z@ck! έγραψε:
λογικα οπως ειπες 200ml θα ειναι εξτρα, αντι να βαλει 3,8 λιτρα εβαλε 4 λιτρα που ειναι ακριβως η συσκευασια τους...

Εδώ είναι το περίεργο. Στο δοχείο περίσσεψαν 300 ml. Και έχω αλλάξει και φίλτρο. Τη μέτρηση την κάνω πάντα με κρύο μοτέρ, σε επίπεδη επιφάνεια.
Επιστροφή στην κορυφή
Pughell (Στελιος)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 26 Μάρ 2011, 10:12:35    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

3,5 λιτρα παιρνει κανονικα ρε,οποτε που το περιεργο; Confused
Επιστροφή στην κορυφή
LIONKING (βασιλης)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

saxo vts 1.6 (16v) 02"

Ένταξη: 05 Μάϊ 2006

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 26 Μάρ 2011, 10:38:46    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

εμενα που πηρε 3 και ειναι φουλ στην βεργα( μη πω και παραπανω) να το παω για εξορκισμο?

τι βαζεις μεσα ρε μαστορα;τον πατερα μου και την μανα μου βαζω.Μπιστονια,μπιελες,χειροκινητο​ εξαρι αμα εχεις χερια και DSG αμα εισαι κουλος.
Σε κοβω να εισαι κουλος
ΟΜΟΡΦΑΝΤΡΑ ΜΟΥΥΥΥ.Δεν πειραζει θα σου βαλω νιτρα να ψεκαζεις καλυτερα
Επιστροφή στην κορυφή
takis_206 (takis)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

peugeot 206

Ένταξη: 05 Ιαν 2010
Τόπος: chania

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 26 Μάρ 2011, 10:44:25    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

χωρις φιλτρο?
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Pughell (Στελιος)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 26 Μάρ 2011, 10:49:11    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Λογικα χωρις... Scratch
Επιστροφή στην κορυφή
LIONKING (βασιλης)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

saxo vts 1.6 (16v) 02"

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 26 Μάρ 2011, 10:51:49    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ουι με φιλτρο,και το δουλεψα στο τετραγωνο να παρει το φιλτρο να κυκλοφορισει κλπ αλα αυτο δεν κατεβηκε Crying or Very sad εκτος και αν επαιρνε παντα 3 και γω αρχιζω και ξεχνω Rolling eyes αλα νομιζω επαιρνα 4 και εβαζα καπου 3-3.2 τωρα πως με 3 (και μου εχει μεινει μια τζουρα) ειναι φουλ Confused

τι βαζεις μεσα ρε μαστορα;τον πατερα μου και την μανα μου βαζω.Μπιστονια,μπιελες,χειροκινητο​ εξαρι αμα εχεις χερια και DSG αμα εισαι κουλος.
Σε κοβω να εισαι κουλος
Επιστροφή στην κορυφή
Pughell (Στελιος)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 26 Μάρ 2011, 10:57:39    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

4 δεν επαιρναν ποτε ρε Billy... Confused
3,5 παιρνουν μαζι με το μεγαλο φιλτρο λαδιου εκτος και αν εβαλες το κοντο φιλτρο απο τα 206. Scratch
Επιστροφή στην κορυφή
LIONKING (βασιλης)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

saxo vts 1.6 (16v) 02"

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 26 Μάρ 2011, 11:12:10    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

οχι ρε συ δεν εβαζα 4,απλα επαιρνα 4 και μου εμενε ενα μισοκιλο πχ.τωρα μου μενει απο τα 3 που παιρνω Confused φιλτρο purflux μεταλικο για σαχο ζηταγα λες ναχουν τοσο διαφορα τα φιλτρα?δηλ τωρα μαζι με φιλτρο πηρε 2.8 πες 3 με το ζορι,εδω μου λες κανονικα οτι πρεπει αλα 500 μλ να παρει Crying or Very sad

Σε κοβω να εισαι κουλος
Επιστροφή στην κορυφή
Pughell (Στελιος)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 26 Μάρ 2011, 11:32:20    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ρε μπας και δεν αδειασες εντελως ολα τα λαδια; Confused
Επιστροφή στην κορυφή
LIONKING (βασιλης)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

saxo vts 1.6 (16v) 02"

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 26 Μάρ 2011, 11:55:38    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Crying or Very sad τι να πω,το ανεβαζεις στραγγιζει και μετα γεμιζεις .οταν σταματησει να τρεχει λαδι ποσο πια παραπανω να βγαλει Crying or Very sad το αφησα αρκετη ωρα στη ραμπα

Σε κοβω να εισαι κουλος
Επιστροφή στην κορυφή
plaketokofths (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Piper J-3 Cub

Ένταξη: 25 Μάρ 2006

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 26 Μάρ 2011, 12:12:25    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

3,5lt είναι με αλλαγή φίλτρου απο τελείως άδειο το κάρτερ.

1,5lt είναι απο min σε max η βέργα!

450ml είναι τα υγρά φρένου με abs, και 360 χωρίς.

2lt βαλβολίνη

6lt το ψυκτικό

& άντε ... 45lt το ντεπόζιτο (με ρεζέρβα)

Η σωστή μέτρηση για το λάδι της μηχανής, είναι σε τελείως επίπεδη επιφάνεια και εφόσον ο κινητήρας είναι σβηστός για πάνω απο μια ώρα. Το τι γράφει ο ηλεκτρονικός δείκτης του καντράν απλά ... μην το κοιτάτε.

ΥΓ. Αν έχεις βάλει κάτι παραπάνω, της τάξης των 200ml, ούτε προβλημα υπάρχει και διαπιστωμένα θα στο κάψει γρήγορα και θα φτάσει στα κανονικά του.
Επιστροφή στην κορυφή
Scrooge 
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Peugeot 106 Rallye 16V

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 26 Μάρ 2011, 13:53:29    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

plaketokofths έγραψε:
3,5lt είναι με αλλαγή φίλτρου απο τελείως άδειο το κάρτερ.
1,5lt είναι απο min σε max η βέργα!

Ήσουν κατατοπιστικότατος!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Κινητήρας Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3, 4  Επόμενη
Σελίδα 1 από 4

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης