PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

συχνότητες συντονισμού σε 207 rallye

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Ηλεκτρικά - Ηλεκτρονικά - Ηχοσυστήματα Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
mrkaza (Παναγιώτης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 207 Rallye

Ένταξη: 24 Απρ 2007

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 27 Νοέ 2010, 22:23:02    Θέμα δημοσίευσης: συχνότητες συντονισμού σε 207 rallye Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καθώς κάτι δε μου ακουγόταν καλά στο αμάξι αλλά δε μπορούσα να καταλάβω – βρω τι αποφάσισα να το ψάξω λίγο παραπάνω .

Με λίγες γνωριμίες και προσπάθεια μάζεψα τα υλικά για να κάνω το Test και λεω να το μοιραστώ μαζι σας .

1) 1 καρτα ηχου με Phadom power Ωmega Lexicon
2) Φορητος Η/Υ
3) TrueRTA Audio Analyzer
4) Measurement Microphone http://www.josephson.com/pdf/srs5.pdf Το C550F
5) Cd της Iasca με pink & white noise
6) πολύ όρεξη :D που μου κόπηκε γιατί το netbook ηταν αργό και δεν είχα άλλο διαθέσιμο εκείνη την στιγμή ^%^&%&

Δε γράφω το setup ηχου καθώς ηταν τόσο μεγάλο το peak – damping που δε νομίζω να είναι από τα ηχεία .

Το μικρόφωνο τοποθετήθηκε στο προσκέφαλο του συνοδηγού .

150-250 hz περίπου ισως και 300 δε θυμάμαι ακριβος 6-7 db +

450-600 ισως να ήταν και 400-600 hz θυμάμαι οτι το κέντρο ηταν 500 hz -10 Db
1300 -1350 hz 9 db +

5000 hz είχα ένα μικρό gap αν θυμάμαι καλά

Το full parametric πείρε φωτιά και το αποτέλεσμα πλέων είναι πολύ ποιο φυσικό απο πριν 

Αν ειχα παραπάνω χρόνο θα είχα κάνει καλλίτερη δουλεία και θα θυμομουν περισσότερα και ακριβέστερα

Αναφέρω της συχνότητες ώστε να ξέρετε που περίπου να ψάξετε στο Eq όσοι έχετε 207 2πορτο και σας φαίνεται ψεύτικος ο ήχος ιδικά η ηλεκτρική κιθάρα και oi φωνές .

Edit Με λίγα μαθηματικα και δεδομένου οτι το 1300 ηταν τρελά επανω ισως ολα να ειναι αρμονικες αυτού γιατί ταιριαζουν 1300/2 =650/2 =325/2=162,5 Αλλα τωρα που μου ήρθε στο μυαλο δεν εχω τον εξοπλισμο Sad

Αν τα γράφω κάπως ακαταλαβίστικα συγνώμη αλα είμαι δυσλεκτικός και τα κάνω μαντάρα στον γραπτό λόγο Sad

Οχι I/C δεν αλάζω ακουτε ??
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
salex (Στελιος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

3008 (ex 207 GT)

Ένταξη: 21 Οκτ 2006
Τόπος: Παλλήνη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 27 Νοέ 2010, 22:44:58    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πάνο, μήπως μπορείς να μεταφράσεις τα αποτελέσματά σου σε ρυθμίσεις για το εργοστασιακό ραδιοψδ;

http://www.etuners.gr
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
mechanic (Θανασης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

Ένταξη: 05 Ιούν 2008
Τόπος: Ελλαδα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 27 Νοέ 2010, 22:45:53    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ena mpravo stin oreksi pou eixes na katseis kai na kaneis tetoia douleia... Cool

prosopika den exo tis gnoseis oste na syzitiso eis vatthos mazi sou...

alla mia aporia... anafereis peri kenou stis mesaies 5000hz sosta?
esy pou exeis manuall equalizer mporeis na "xromatiseis" ton ixo

ego omos px: pou exo tin mama pigi me tis proepilegmenes theseis?
yparxei kapoios syndiasmos pou na mporei na vgalei ixo tis prokopis i mama pigi?

(exei fantastiko hands free + tis endeiskseis, allios tha tin eixa vgalei pro-pollou)
Επιστροφή στην κορυφή
mechanic (Θανασης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

Ένταξη: 05 Ιούν 2008
Τόπος: Ελλαδα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 27 Νοέ 2010, 22:47:02    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

re Stelio "on line" sto myalo mou isoun?
mazi postarame Very happy
Επιστροφή στην κορυφή
mrkaza (Παναγιώτης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 207 Rallye

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 27 Νοέ 2010, 23:12:28    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

οχι καθώς το εργοστασιακό δεν σου λεει ούτε κάν το που είναι το Bass που το Tremble .

Το Μπάσο θα μπορούσε να είναι 50-100 ή και 200 που και απο q= 0.7 -1.4 που συνήθως έχουν τα Eq .

Τα πρίμα κάπου 10-15κ με q πάλι άγνωστο
Για να καταλάβετε λιγο παραθέτω ενα Link http://www.recordingwebsite.com/articles/eqprimer.php

Στην περίπτωση του 207 μου στα 1300 είχα peak και στα 1500-1700 είχα πλάι damping (το ξέχασα ποιο πάνω) αν προσπαθούσα να το φτιάξω με ένα eq που ειχε constant q πχ 0.7 ακόμα και να ειχε 1,2κ οταν θα κατέβαζα εκει θα κατέβαζε και τους 1500 όπου έπρεπε να ανέβουν Sad .

Θα δοκίμαζα μόνωση με dynamat ή κατι τέτοιο αλλά ακυρώθηκε οπως και πολλά άλλα ... http://www.mediablog.gr/archives/11846

Αν τα γράφω κάπως ακαταλαβίστικα συγνώμη αλα είμαι δυσλεκτικός και τα κάνω μαντάρα στον γραπτό λόγο Sad

Επιστροφή στην κορυφή
mrkaza (Παναγιώτης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 207 Rallye

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 27 Νοέ 2010, 23:22:07    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Για όποιον έχει όρεξη να το ψάξει αναφέρω ένα setup αρκετά οικονομικό που λογικα θα έχει αρκετά καλά αποτελέσματα .

http://www.thomann.de/gr/the_tbone_micplug_usb.htm
http://www.thomann.de/gr/superlux_ecm999.htm
http://www.thomann.de/gr/cordial_ccm_5_fm.htm

Ένα Laptop + το πρόγραμμα που είναι δωρεάν στην βασική του έκδοση .
Cd με ροζ και λευκό ήχο όλο και κάτι θα βρεθεί αν ψάξει κάποιος

Ps δε κάνω διαφήμιση στο μαγαζί απλά είναι πράγματα που είχα στο καλάθι αγορων μου εκει με σκοπό να το ψαξω καλλιτερα .

Δεν είναι κάτι δύσκολο Θανάση παίζεις μέχρι να δεις κάτι κοντά σε ευθεία γραμμή η τέλος πάντων ποιο κοντά στην ευθεία

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Ηλεκτρικά - Ηλεκτρονικά - Ηχοσυστήματα Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης