Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
alxdr74 (αλεξανδρος) Τρελλαμένο μέλος

peugeot 307 1.4 XS
Ένταξη: 11 Νοέ 2002 Δημοσιεύσεις: 491 Τόπος: GREECE
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 02 Ιούν 2003, 14:25:31 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
zzzleepy έγραψε: | Για να έχει ένα αυτοκίνητο ορατότητα παντού πρέπει να έχει μεγάλα παράθυρα, όπερ σημαίνει μεγάλη γωνία στο παρμπρίζ. Αν όμως το παρμπρίζ είναι πολύ όρθιο τότε χάνουμε σε αεροδυναμική. Για να έχεις ορατότητα καλή με χαμηλή γωνία στο παρμπρίζ πρέπει να κάθεσαι αρκετά πίσω, πράγμα αδύνατο σε ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης ή αρκετά χαμηλά, όπως σε ένα coupe. Οπότε κάπου πρέπει να γίνει ένας συμβιβασμός. Η τέλεια ορατότητα θυσιάζεται για χάρη της αεροδυναμικής. Δεν μιλάω μόνο για το 206. Τα αυτοκίνητα τείνουν να γίνουν σχεδόν ενός όγκου γιατί έτσι υπαγορεύει το μοντέρνο design και ο φουτουρισμός.
Πριν από το 206 είχα ένα Skoda Favorit (καλά ε, καταπληκτικό αυτοκίνητο ). Μπορώ να πω ότι η ορατότητά του προς όλες τις κατευθύνσεις ήταν από τις καλύτερες, όμως το αμάξι έχανε σε αεροδυναμική, ομορφιά και σπορ λουκ. Κάτι σαν το Lada της παραπάνω φωτό δηλαδή...  |
Ακριβως στην ιδια κατασταση ειμασταν δηλαδη!! Και μενα το προηγουμενο οχημα ηταν ενα skoda favorit και οφειλω να ομολογησω οτι συμφωνω μαζι σου!
Peugeot...The drive of your life |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
1.1 i love you (Γιάννης) Δραστήριο μέλος

C3 1.6 Elegance
Ένταξη: 06 Ιούν 2002 Δημοσιεύσεις: 233 Τόπος: Πόρτο-Ράφτη
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 02 Ιούν 2003, 23:29:19 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
SnakeMJK έγραψε: |
είμαι της φιλοσοφίας ότι δεν θα ζήσω για πάντα  |
Κανείς δε ζει για πάντα,θα ήταν βαρετό άλλωστε.Ζήσε τουλάχιστον λίγο και δώσε στον εαυτό σου την ευκαιρία να γλεντήσει-γιατί όχι;-μέχρι τα όριά του  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

C3 1.6 Elegance
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 02 Ιούν 2003, 23:45:25 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Πάντως είναι αρκετά τα "νεκρά" σημεία του αυτοκινήτου.Δε θα ξεχάσω ποτέ το περιστατικό που μου έτυχε πριν απο περίπου ένα χρόνο.Δε θυμάμαι λεπτομέρειες,θυμάμαι μόνο οτι βγήκα απο Κηφισιά και μπήκα στην Κηφισίας πιάνοντας την αριστερή αμέσως αφού πρώτα έκανα έλεγχο απο τους καθρέπτες.
Ακούω φρενάρισμα απότομο απο πίσω μου,τοιτάζω απο τον εσωτερικό καθρέπτη και τι να δω:Εναν μπάτσο με μηχανή
Με πλευρίζει λοιπόν με αγριοκοιτάζει-εγώ στο μεταξύ ξεροκατάπινα,απορώντας ταυτόχρονα απο που εμφανίστηκε-και μου λέει:Τώρα, τι θές, να σε γράψω;
Τελικά δε με έγραψε τη γλύτωσα.Απο τότε όμως προσέχω πιο πολύ με τους καθρέπτες και το πλαϊνό κολωνάκι  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
zzzleepy (Μαύρος Χέλωνος) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.4 (8V) XS (2002)
Ένταξη: 06 Ιούλ 2002 Δημοσιεύσεις: 1289 Τόπος: Θεσσαλονίκη
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 03 Ιούν 2003, 07:51:11 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Εκτός από το νεκρό σημείο που δημιουργεί το εμπρός κολωνάκι, υπάρχει και νεκρό σημείο στον αριστερό καθρέφτη, το οποίο δεν διορθώνεται όπως και όσο και να τον ρυθμίσεις. Εγώ την πάτησα έτσι με Jeep στον περιφερειακό.
Η λύση και για τα δυο είναι (όπως ειπώθηκε και πιο πάνω) να γέρνεις λίγο το κεφάλι προς το παράθυρο, κάτι που μετά από λίγο καιρό σου γίνεται συνήθεια και το κάνεις ασυναίσθητα.
Όσο για τη ζωή, είναι που είναι σύντομη, μην προσπαθείτε να τη συντομεύσετε περισσότερο...
Για όλο τον κόσμο είσαι κάποιος... για κάποιον είσαι όλος ο κόσμος... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
alxdr74 (αλεξανδρος) Τρελλαμένο μέλος

peugeot 307 1.4 XS
Ένταξη: 11 Νοέ 2002 Δημοσιεύσεις: 491 Τόπος: GREECE
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 03 Ιούν 2003, 11:17:13 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
zzzleepy έγραψε: | Εκτός από το νεκρό σημείο που δημιουργεί το εμπρός κολωνάκι, υπάρχει και νεκρό σημείο στον αριστερό καθρέφτη, το οποίο δεν διορθώνεται όπως και όσο και να τον ρυθμίσεις. | Ενοεις τον καθρεπτη του συνοδηγου? αυτον τον φοβαμαι και εγω!
Peugeot...The drive of your life |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 03 Ιούν 2003, 11:28:24 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ακριβώς αυτόν εννοώ!!
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
DimiP Άντε γεια !!!

Peugeot 206xt,Μazda 3MPS,Peugeot 207GT
Ένταξη: 16 Απρ 2002 Δημοσιεύσεις: 5257 Τόπος: Πειραιάς
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 04 Ιούν 2003, 10:53:45 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
zzzleepy έγραψε: | Εκτός από το νεκρό σημείο που δημιουργεί το εμπρός κολωνάκι, υπάρχει και νεκρό σημείο στον αριστερό καθρέφτη, το οποίο δεν διορθώνεται όπως και όσο και να τον ρυθμίσεις. Εγώ την πάτησα έτσι με Jeep στον περιφερειακό.
Η λύση και για τα δυο είναι (όπως ειπώθηκε και πιο πάνω) να γέρνεις λίγο το κεφάλι προς το παράθυρο, κάτι που μετά από λίγο καιρό σου γίνεται συνήθεια και το κάνεις ασυναίσθητα.
Όσο για τη ζωή, είναι που είναι σύντομη, μην προσπαθείτε να τη συντομεύσετε περισσότερο... |
Παιδια, στον Καναδα (και ισως και σε αλλες χωρες) δεν νοειται οδηγος να βγει σε αλλη λωριδα η να αλλαξει λωριδα κοιτωντας μονο τους καθρεφτες του (τους πλαινους).
ΠΑΝΤΑ μαθαινουν να γυρνανε το κεφαλι ολο πισω, ωστε να ελεγχουν γιατι φοβουνται τα τυφλα σημεια.
Τους πλαινους τους εχουν για να ελεγχουν οταν ειναι στην ευθεια.
Το εβλεπα και δεν το πιστευα!!!
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

C3 1.6 Elegance
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 04 Ιούν 2003, 22:39:52 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
DimiP έγραψε: |
Παιδια, στον Καναδα (και ισως και σε αλλες χωρες) δεν νοειται οδηγος να βγει σε αλλη λωριδα η να αλλαξει λωριδα κοιτωντας μονο τους καθρεφτες του (τους πλαινους).
ΠΑΝΤΑ μαθαινουν να γυρνανε το κεφαλι ολο πισω, ωστε να ελεγχουν γιατι φοβουνται τα τυφλα σημεια.
Το εβλεπα και δεν το πιστευα!!! |
Δημήτρη το φαντάζεσαι την ώρα που γυρνάς να κοιτάξεις,να φρενάρει απότομα ο μπροστινός;  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 04 Ιούν 2003, 23:07:08 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Καλύτερα να σκύβεις μπροστά για να βλέπεις πιο πίσω από τον καθρέφτη του συνοδηγού. Έτσι τουλάχιστον κάνω εγώ όταν θέλω να αλλάξω λωρίδα.
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
DimiP Άντε γεια !!!

|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 05 Ιούν 2003, 17:34:25 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
1.1 i love you έγραψε: | DimiP έγραψε: |
Το εβλεπα και δεν το πιστευα!!! |
Δημήτρη το φαντάζεσαι την ώρα που γυρνάς να κοιτάξεις,να φρενάρει απότομα ο μπροστινός;  |
επειδη τους παρακολουθησα 2 μηνες , στον τροπο οδηγησης, πιστευω πως α) δεν ειναι καλυτεροι οδηγοι απο εμας αλλα β) ειναι πιο ασφαλείς στην οδηγηση τους και προσεχουν πιο πολυ , ετσι κρατουν τετοιες αποστασεις που και να φρεναρει ο μπροστινος για το 1 η 2 δευτερολ. που γυρνουν το κεφαλι (και πεφτουν και εμπρος αναλογα τι θελουν να δουν) δεν κινδυνευουν. Μιλαμε αφηνουν αποστασεις σωστες αλλα "αδιανοητες" για Ελληνα οδηγο, αν καταλαβαινεις τι εννοω.
Το ξαναλεω δεν ειναι καλυτεροι απο εμας και σιγουρα εδω στην Ελλαδα δεν νομιζω πως μπορουν να οδηγησουν ...
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
TZAG Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206CC 1.6 (16V) (2002)
Ένταξη: 25 Σεπ 2002 Δημοσιεύσεις: 451 Τόπος: Theva
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 05 Ιούν 2003, 18:28:49 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Και που να δείς τι καμπάνες πέφτουν αν παρανομήσεις! Στον Καναδά όταν υπάρχει STOP μπροστά σου, πρέπει να σταματήσεις το όχημα ΕΝΤΕΛΩΣ. Ακόμα κι αν το αυτοκίνητο τσουλάει στην κυριολεξία, θα σε γράψουν (Πραγματικό γεγονός)
Εκεί υπάρχει τάξη, ενώ εδώ μόνο "εντάξει". Γιά να αντιμετωπίζουμε τα πράγματα όπως εκεί, θα πρέπει να πίστευουμε στην μετεμψύχωση γιατί πρέπει να πέρασουν ΠΟΛΛΑ χρόνια να γίνει αυτό, τόσα που εμείς δεν νομίζω θα προλάβουμε να τα ζήσουμε.
Minus the roof, the sky is the limit.
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
mick206 (Πράσινος Ninja) Έχω ξεφύγει !!!

206 1.1lt tequila-line
Ένταξη: 06 Νοέ 2002 Δημοσιεύσεις: 1302 Τόπος: Άλφα Κένταυρος
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 05 Ιούν 2003, 18:43:46 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
TZAG έγραψε: | πρέπει να σταματήσεις το όχημα ΕΝΤΕΛΩΣ. Ακόμα κι αν το αυτοκίνητο τσουλάει στην κυριολεξία, θα σε γράψουν |
Ε ΟΧΙ και να σταματήσουμε εντελώς... Δηλαδή πώς θα κοιτάξουμε; Σίγουρα πρέπει να κοκκαλώνεις το αμάξι αλλά για δοκίμασε το εδώ σε εμάς... Είναι πολύ εκνευριστικό το σταμάτα-ξεκίνα είδικά μέσα στις χαώδεις περιοχές της Αθήνας και του Πειραιά... Δέν πάω να πάρω και ένα μηχανάκι να έχω το κεφάλι μου ήσυχο; Αρκετή γυμναστική έχω κάνει με τον συμπλέκτη και το γκάζι...     
Είναι πολύ ωραία η αίσθηση του να πιστεύεις πως ζεις σε μια μικρή Αυστραλία με τόσα καγκούρια που κυκλοφορούν...
Achtung achtung!! Ζουν ανάμεσά μας! Ich bin αλύπητοι und ανελέητοι...
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

C3 1.6 Elegance
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 05 Ιούν 2003, 21:58:19 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
mick206 έγραψε: | Ε ΟΧΙ και να σταματήσουμε εντελώς... Δηλαδή πώς θα κοιτάξουμε; Σίγουρα πρέπει να κοκκαλώνεις το αμάξι αλλά για δοκίμασε το εδώ σε εμάς... Είναι πολύ εκνευριστικό το σταμάτα-ξεκίνα είδικά μέσα στις χαώδεις περιοχές της Αθήνας και του Πειραιά... Δέν πάω να πάρω και ένα μηχανάκι να έχω το κεφάλι μου ήσυχο; Αρκετή γυμναστική έχω κάνει με τον συμπλέκτη και το γκάζι...      |
ΕΕΕεετσιιι  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
SnakeMJK (Ζήσης) Άντε γεια !!!

Renault Clio 1.5 (8V) Dynamic (2015)
Ένταξη: 27 Φεβ 2003 Δημοσιεύσεις: 5109 Τόπος: Αθήνα
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 05 Ιούν 2003, 23:08:25 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
εγώ απο σεπτέμβρη θα έχω μηχανή... επιτέλους θα κάνω 20 λεπτά για να πάω στην σχολή!!
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Alex Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.4 (8V) XT (1999)
Ένταξη: 24 Ιούλ 2002 Δημοσιεύσεις: 1037 Τόπος: Αθήνα - Μαρούσι
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 06 Ιούν 2003, 01:33:57 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Συγκεκριμενα για καναδα εχω ακουσει οτι επειδη εκει εχουν χιονια για μεγαλες περιοδους του χρονου, εχουν μαθει να "πιανουν" το αυτοκινητο οταν τους φευγει.. σε ενα forum συζηταγαμε για το θεμα και ενας μου περιεγραφε χαρακτηριστικα οτι οταν ειχε παει στον καναδα για καμποσο διαστημα ειχε ψιλοχεστει με την παντελη ελλειψη προσφυσης οποτε και πηγαινε σχετικα αργα, αλλα και παλι γρηγορα δεδομενων των συνθηκων (χιονι).. Και μια μερα οπως πηγαινε τον προσπερναει μια γιαγια κορναροντας τον και πλασαρε το αμαξι μπροστα του με αναποδα τιμονια και συνεχισε κομματια... Και απ'οσο μου πε δεν ηταν μονο αυτη.. ολοι πανω κατω τα αναποδα τιμονια και κατα συνεπεια καλο car control τα χαν δευτερη φυση...
Αν και προσωπικη εμπειρια δεν εχω με ξενους πιστευω οτι ειναι "σοφο" το να αφηνεις αποστασεις απ'τον μπροστα γιατι πρεπει να υπαρχει ενα ευλογο διαστημα αντιδρασης... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 06 Ιούν 2003, 01:52:27 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Λες να πω κι εγώ στη γιαγιά μου να μου μάθει παρκάρισμα με τις πόρτες;
ΧΙ ΧΙ ΧΙ 
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
DimiP Άντε γεια !!!

|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 06 Ιούν 2003, 16:00:22 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
mick206 έγραψε: | TZAG έγραψε: | πρέπει να σταματήσεις το όχημα ΕΝΤΕΛΩΣ. Ακόμα κι αν το αυτοκίνητο τσουλάει στην κυριολεξία, θα σε γράψουν |
Ε ΟΧΙ και να σταματήσουμε εντελώς... Δηλαδή πώς θα κοιτάξουμε; Σίγουρα πρέπει να κοκκαλώνεις το αμάξι αλλά για δοκίμασε το εδώ σε εμάς... Είναι πολύ εκνευριστικό το σταμάτα-ξεκίνα είδικά μέσα στις χαώδεις περιοχές της Αθήνας και του Πειραιά... Δέν πάω να πάρω και ένα μηχανάκι να έχω το κεφάλι μου ήσυχο; Αρκετή γυμναστική έχω κάνει με τον συμπλέκτη και το γκάζι...      |
εννοειται πως υπαρχει απειρη ορατοτητα ακομα κιαν κοκαλωσεις μια και δεν παρκαρουν πανω στις γωνιες , ουτε αφηνουν τα δεντρα να κρεμανε τα κλαδια και να κρυβουν τα σηματα....
φυσικα εδω στην Ελλαδα ολα ειναι πιο ενδιαφεροντα...ακομα και η οδηγηση...
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|