PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

106 - Περί εκκεντροφόρων σε 106
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4  Επόμενη

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Κινητήρας Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Pugobios (Costantin)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 2 με ralloμοτερ!!!

Ένταξη: 25 Μάϊ 2006
Τόπος: κατω απο τη ραμπα...

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 09 Σεπ 2010, 08:14:46    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Pughell έγραψε:
Η φλαντζα δεν ειναι υποχρεωτικη καθως μπορεις να παιξεις με το χρονισμα.
Απλα χωρις την φλαντζα θα ειναι πιο ραθυμο στις χαμηλομεσαιες...Αν δεν εχεις προβλημα με αυτο,τοτε μην βαζεις.

Περι επιλογης,σου ειπα...
Τα κορυφαια προφιλ θεωρω οτι τα εχει η Schrick με την Piper οι οποιες ομως ειναι απλησιαστες απο κοστολογιο οποτε για να πεις οτι εχεις αξιολογο value for money,τοτε επιλεγεις κατι αλλο.Ετσι και αλλιως η διαφορα μεταξυ των προαναφερομενων εταιριων και των υπολοιπων,δεν προκειται να ειναι πανω απο 1-2 αλογα...

-----

Κωστα χωρις προγραμμα θα παρει το μοτερ στο χερι με βεβαιοτητα...
Και δεν ειναι θεωρια αλλα υπαρχουν εμπρακτα παραδειγματα.
Οσο αφορα τα reprofile με τις παρενεργειες τους,αν ειναι συνειδητοποιημενος αγοραστης και οχι αρπακολλατζης,τοτε σιγουρα δεν προκειται να επιλεξει κατι τετοιο.

Btw για τον reprofilιστα που προτεινεις,ξεχνα το...
Μετρηθηκε προφιλ του και ειναι αλλου για αλλου τα αμυγδαλα στον ιδιο παντα εκκεντροφορο. Exclamation

αυτο παλι πως γινεται με γυαλοχαρτο τα εφαγε? Laughing Laughing δεν γινεται αυτο ρε συ το πολυ πολυ να μην ηταν ακριβως το προφιλ που ελεγε...οσους εχω ρωτησει γιαυτον που ειπε τα καλυτερα και κανενας δεν ειχε προβλημα με τα εκκεντρα...για το προγραμμα τωρα πιο τριφφυσο με τοσο λαιτ εκκεντρα χτυπησε και ποσα χιλιομετρα ειχε οταν το κανε? Rolling eyes
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
Pughell (Στελιος)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6

Ένταξη: 24 Απρ 2003
Τόπος: Σαλλλονικη...

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 09 Σεπ 2010, 08:51:52    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Για το διαφορετικο προφιλ μεταξυ εκκεντρων,ρωτα τον Πετρο να σου πει.
Μετρημενα με "ρολο" κανονικοτατα μαλιστα... Sad

Περι ερωτησης σε αυτους που ειχαν προβληματικα εκκεντρα,γιατι θα το καλαβαιναν;Ουτε εγω θα το καταλαβαινα μιας και δεν ειναι ευκολο να διακρινεις τετοιους μικροκραδασμους στο μοτερ,ασχετα αν στην ουσια ειναι αρκετα καταστροφικοι.

Οσο αφορα το προγραμμα,ο πρωτος που παραδεχτηκε ανοιχτα οτι το μοτερ του εγινε "βρακι" με εκκεντρα και χωρις προγραμμα,ηταν ο Εκτορας απο το Saxo club που το παληκαρι ειχε τριφυσο με μπουμπακια και μαμα προγραμμα και μαλιστα και με συμπιεση.
Επειδη ηταν σχετικος με το "αθλημα",μονος του ειπε οτι το μοτερ ειχε γινει ολο μπλε απο τις θερμοκρασιες και παλι καλα που αντεξε και τοσο.

Τωρα για ολους τους υπολοιπους που εχουν μετρησει με wideband,τα ξερεις καλυτερα απο μενα για τα 13αρια και βαλε που δειχνουν. Confused
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger
Pugobios (Costantin)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 09 Σεπ 2010, 14:34:49    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

κοιτα για τα αλλα δεν γνωριζω κατι μπορω να σου πω προσωπικα για το δικο μου μονο που το ζω...2500 χλμ μεχρι τωρα τα 1500 χωρις προγραμμα και τα μιγματα ηταν λιγο φτωχοτερα απο μαμα και αυτο το ειδα και απο το hall αλλα και απο τα μπουζι...επισης εκανα δοκιμες νυχτα κυριως γιατι παλιοτερα το τελικιαζα και σταματουσα να δω την εξαγωγη μηπως κοκκινισει και ισα ισα που φενοταν μεσα στα σκοταδια οτι κατι εκανε...μετα τα εκκεντρα μπορω να πω ηταν ελαχιστες οι διαφορες Confused σιγουρα με μεγαλυτερα εκκεντρα και συμπιεση θα πραγματα θα ηταν κατα πολυ χειροτερα αλλα με 11.4 συμπιεση και τοσο ηπια εκκεντρα ε δε νομιζω να εχει προβλημα Confused το τι θα γινει τελικα θα φανει οταν το ανοιω για rebuilt καποια στιγμη...
Επιστροφή στην κορυφή
nfx1587 
Μέλος
Μέλος

Ένταξη: 17 Ιαν 2010

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 09 Σεπ 2010, 16:44:32    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Κατόπιν έρευνας έχουμε τα εξής

http://www.pipercams.co.uk/pipercams/www/product_nav.php?type=C&cat=CM&man=17&engine=19
SAX16BP270H (498 ευρώ) μόνο τα εκκέντρα. Το kit KBSAX16270 (755 ευρώ) έχει Followers, Timing Disc & Lube, τα οποία νομίζω πως χρειάζονται για να γίνει σωστά η δουλειά. Π.χ Valve Springs όντως δεν τα προτείνει η Piper, που σημαίνει ότι σίγουρα δεν χρειάζονται σε αυτά τα πιό 'ήπια' profile (είχες δίκιο Στέλιο)

Ερώτηση - Followers = ωστήρια ?? Lifters τότε τι είναι? Κάποιος να βοηθήσει λίγο με τις ορολογίες

http://www.avl-schrick.com/dat/MK/Schrick%202009%20E.pdf
(0326 E1 601-00 + 0326 A1 601-00) στα 527 ευρώ
Δεν έχει κιτ, οπότε που βρίσκω Followers + Timing Disc κτλ - τα δίνει ως έξτρα?

Στέλιο, ποιό απ τους 2 προτείνεις (ανεξαρτήτως τιμής)? Τα ίδια πάνω-κάτω?
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Pughell (Στελιος)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 09 Σεπ 2010, 21:00:37    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Pugobios έγραψε:
κοιτα για τα αλλα δεν γνωριζω κατι μπορω να σου πω προσωπικα για το δικο μου μονο που το ζω...2500 χλμ μεχρι τωρα τα 1500 χωρις προγραμμα και τα μιγματα ηταν λιγο φτωχοτερα απο μαμα και αυτο το ειδα και απο το hall αλλα και απο τα μπουζι...επισης εκανα δοκιμες νυχτα κυριως γιατι παλιοτερα το τελικιαζα και σταματουσα να δω την εξαγωγη μηπως κοκκινισει και ισα ισα που φενοταν μεσα στα σκοταδια οτι κατι εκανε...μετα τα εκκεντρα μπορω να πω ηταν ελαχιστες οι διαφορες Confused σιγουρα με μεγαλυτερα εκκεντρα και συμπιεση θα πραγματα θα ηταν κατα πολυ χειροτερα αλλα με 11.4 συμπιεση και τοσο ηπια εκκεντρα ε δε νομιζω να εχει προβλημα Confused το τι θα γινει τελικα θα φανει οταν το ανοιω για rebuilt καποια στιγμη...

Συνελθε ρε,με τις αντοχες που εχει το συγκεκριμενο μοτερ,σε 1500 χιλιομετρα εννοειται οτι δεν μπορεις να βγαλεις ασφαλη συμπερασματα...
Το αλλο το παληκαρι ειχε κανει πανω απο 50.000 χλμ αν θυμαμαι καλα. Neutral
Περι μιγματων,αφου δεν εχεις wideband ρε,με τι μετρησες,με το halmeter απο τον μαμα λ; Laughing
Ετσι και αλλιως,ακομα και σε φιλτρο-εξατμιση μορφη,τα τριφυσα δουλευουν πολυ φτωχοτερα απο το safeproof 12,5... Confused

Σχετικα με την πολλαπλη εξαγωγης καλα που δεν την ειδες να κοκκινιζει γιατι τοτε θα ειχες παρει και το μοτερ στο χερι...
Σε κανενα ατμοσφαιρικο δεν κοκκινιζει ρε. Exclamation
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger
Pughell (Στελιος)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 09 Σεπ 2010, 21:05:38    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

nfx1587 έγραψε:
Κατόπιν έρευνας έχουμε τα εξής

http://www.pipercams.co.uk/pipercams/www/product_nav.php?type=C&cat=CM&man=17&engine=19
SAX16BP270H (498 ευρώ) μόνο τα εκκέντρα. Το kit KBSAX16270 (755 ευρώ) έχει Followers, Timing Disc & Lube, τα οποία νομίζω πως χρειάζονται για να γίνει σωστά η δουλειά. Π.χ Valve Springs όντως δεν τα προτείνει η Piper, που σημαίνει ότι σίγουρα δεν χρειάζονται σε αυτά τα πιό 'ήπια' profile (είχες δίκιο Στέλιο)

Ερώτηση - Followers = ωστήρια ?? Lifters τότε τι είναι? Κάποιος να βοηθήσει λίγο με τις ορολογίες

http://www.avl-schrick.com/dat/MK/Schrick%202009%20E.pdf
(0326 E1 601-00 + 0326 A1 601-00) στα 527 ευρώ
Δεν έχει κιτ, οπότε που βρίσκω Followers + Timing Disc κτλ - τα δίνει ως έξτρα?

Στέλιο, ποιό απ τους 2 προτείνεις (ανεξαρτήτως τιμής)? Τα ίδια πάνω-κάτω?

Followers ειναι τα ωστηρια,τα οποια ομως τα αποκαλουνε και lifters...Γενικα θα τα βρεις με διαφορες ονομασιες. Confused

Σχετικα με την επιλογη απο τα δυο,οι τιμες που εχεις βρει δεν πρεπει να περιλαμβανουν ΦΠΑ και μεταφορικα,τουλαχιστον το site της Piper δεν εχει σιγουρα μιας και αναφερει VAT excluded... Exclamation
Ασχετα με αυτα,οι Piper ειναι ενα κλικ αγριοτεροι και οι Schrick ελαφρως πιο ροπατοι.
Οι διαφορες θα ειναι ελαχιστες βεβαια αλλα αναλογα με το τι θες να κανεις,επιλεγεις και το καταλληλο σετ.
Εγω θα προτιμουσα Piper παντως,μιας και ειμαι peaky χαρακτηρας. Mr. Green
Επιστροφή στην κορυφή
nfx1587 
Μέλος
Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 09 Σεπ 2010, 22:08:56    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η Piper δίνει το power band στις 2000‑7000. Η Schrick δεν λέει και απ ότι φαίνεται βγάζει μόνο ένα προφίλ για το δικό μου. Δεν ξέρω, θα το σκεφτώ και όταν έρθουν και τα λεφτά, τα λέμε τότε. Θα ψάξω να βρώ και κανα άλλο μαγαζί μπας και γλιτώσω τπτ. Είναι ακριβά, αλλά θέλω να γίνει σωστά η δουλειά ακόμα και αν βγάζει κάτι λιγότερο...
Επιστροφή στην κορυφή
greenpug106 (Κωνσταντίνος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 106 Gti, PT51, etuned

Ένταξη: 24 Δεκ 2004
Τόπος: Κύπρος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 10 Σεπ 2010, 06:53:31    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Pughell έγραψε:

Τωρα για ολους τους υπολοιπους που εχουν μετρησει με wideband,τα ξερεις καλυτερα απο μενα για τα 13αρια και βαλε που δειχνουν. Confused

Και το δικό μου με τους PT51, Φλάντζα από 206, σκούπα και χταπόδι με μαμά πρόγραμμα και μέτρηση σε maha με wideband είχε δείξει 13

Γκαράζ
Peugeot 106 GTi 150+ ίππους etuned
Audi A4 TFSi SLine Special Edition 250+ ίππους etuned
Επιστροφή στην κορυφή
Pughell (Στελιος)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 10 Σεπ 2010, 08:53:02    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ακριβως. Wink
Και με μαμα εξατμιση μαλιστα...Φαντασου με ελευθερη που θα πηγαινει η αναλογια... Confused
Επιστροφή στην κορυφή
Pugobios (Costantin)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 10 Σεπ 2010, 09:58:57    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

και θεωρειται φτωχο το 13?
Επιστροφή στην κορυφή
volvos (volvos)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

Ένταξη: 08 Απρ 2004

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 10 Σεπ 2010, 10:03:06    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

αν εχεις σωστα αβανς και λοιπα χαρακτηριστικα εισαι τελεια εκει στο 13 αρκει το τονιζω να ειναι και οι υπολοιπες παραμετροι ΑΠΟΛΥΤΑ σωστα ρυθμισμενες
Επιστροφή στην κορυφή
Pughell (Στελιος)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 10 Σεπ 2010, 10:06:39    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το εργοστασιακο μοτερ εχετε ιδεα που δουλευει; Question
Επιστροφή στην κορυφή
Pugobios (Costantin)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 10 Σεπ 2010, 10:38:08    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ναι ξερω οτι ειναι αρκετα πλουσιο(γιαυτο και δεν σπανε) αλλα ποσο?12-12.5?ε παραπανω ειναι υπερβολη..
Επιστροφή στην κορυφή
Pughell (Στελιος)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 10 Σεπ 2010, 17:12:53    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δεν ειναι πολυ πλουσιο,ειναι ακριβως εκει που πρεπει να ειναι για οποιοδηποτε μοτερ το οποιο ειναι κατασκευασμενο να στροφαρει συνεχως 7000 στροφες...
Ενα μαμα μονοφυσο δουλευει σχεδον στο 12,5 οταν το αντιστοιχο mini gr A μοτερ δουλευει κοντα στο 12.Ενταξει,σε καμια περιπτωση ουτε το 12 ειναι το ιδανικο για καθημερινη χρηση αλλα οτιδηποτε πανω απο το μαμα ειναι ρισκο.
Οποτε το 13 σιγουρα δεν ειναι αξιοπιστο και μην μου αρχισετε(γενικα αναφερομαι Κωτσο,οχι προσωπικα) οτι το εργοστασιο δεν ξερει γιατι το βραβειο ανοιχτης παλαμης θα ειναι ολο δικο σας... Evil
Επιστροφή στην κορυφή
nfx1587 
Μέλος
Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 10 Σεπ 2010, 18:38:53    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εγώ πάντως με το 11.2-11.3 (όταν με το καλό) μπορώ να κοιμάμαι ήσυχος Laughing
Επιστροφή στην κορυφή
Pughell (Στελιος)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 10 Σεπ 2010, 19:13:11    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δεν λεμε για συμπιεση ρε αλλα για αναλογια μιγματος. Laughing
Επιστροφή στην κορυφή
nfx1587 
Μέλος
Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 10 Σεπ 2010, 19:18:22    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Pughell έγραψε:
Δεν λεμε για συμπιεση ρε αλλα για αναλογια μιγματος. Laughing

Embarassed
Επιστροφή στην κορυφή
Pugobios (Costantin)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 11 Σεπ 2010, 11:27:05    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

γιατι ενω λενε οτι το 14.7 ειναι το ιδανικο στοιχειομετρηκο ολοι κανουμε τα μιγματα πλουσιοτερα απο αυτο?σε τι ειναι ιδανικο ακριβως?

Spritmonitor.de
Επιστροφή στην κορυφή
Pughell (Στελιος)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 11 Σεπ 2010, 17:02:40    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το στοιχειομετρικο(14,7) με το ιδανικο(για καθε μοτερ) δεν εχουν καμια απολυτως σχεση...
Το στοιχειομετρικο ειναι ενα καθαρα θεωρητικο νουμερο κατα το οποιο γινεται τελεια καυση αναμεσα σε βενζινη και αερα.
Αυτο ομως δυστυχως δεν εχει καμια απολυτως εφαρμογη σε πραγματικες συνθηκες.
Επιστροφή στην κορυφή
nfx1587 
Μέλος
Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 21 Σεπ 2010, 17:47:38    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ας βγούμε για λίγο εκτός θέματος - σε κάτι δλδ πιο άγριο...

Με τους PT52 τι χρειάζεται για να γίνει σωστά η δουλειά - δηλ. 'να δέσει το γλυκό';

Όσον αφορά harware υποθέτω ότι χρειάζονται επιπλέον πιστόνια και αύξηση συμπίεσης (πόσο;). Φτάνει η 206 φλάτζα ή θα χρειαστούν επιπλέον καγκουριές για την συμπίεση; Pulleys - θέλουν και αυτά άλλαγμα;

Κάρτα βγάζεις με τους PT52; Ο ΟΕΜ καταλύτης θα μου μείνει στο χέρι; Κάποιο άλλο αρνητικό (εκτός από το θέμα του ρελαντί);

Κοιτάω δλδ να δω αν η λύση PT52 (που σαφώς θα ανέβαζε αισθητά επιδόσεις σε σχέση με κάτι 270-ήπιο, το οποίο κοιτάω μέχρι στιγμής) είναι 'μονο' τα 500 ευρώ για τα wossner Confused
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Κινητήρας Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4  Επόμενη
Σελίδα 3 από 4

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης