PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

206 - Κοντέρ/Επιτέλους λύση?
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενη

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Ηλεκτρικά - Ηλεκτρονικά - Ηχοσυστήματα Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Tzimmys 
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Ένταξη: 05 Ιαν 2006
Τόπος: Λάρισα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 19 Ιούλ 2010, 11:03:38    Θέμα δημοσίευσης: 206 - Κοντέρ/Επιτέλους λύση? Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Χαιρετώ το forum. Στο θέμα, εδώ και καιρό έχει χαλάσει ο χιλιομετρητής του κοντέρ. Ένεκα οικονομικής δυσκολίας, δεν το επισκεύασα ώσπου κάποια στιγμή το συνήθισα. Πριν λίγες μέρες μας άφησε και το στροφόμετρο, οπότε πλέον λέω να τα φτιάξω. Αρχίζω το ψάξιμο, βλέπω και τα θεματάκια εδώ, καμία λύση. Στην καλύτερη, αλλαγή με μεταχειρισμένο κοντέρ.

Ελα όμως που βρήκα έναν μάγκα από τα Τρίκαλα ο οποίος τα επισκευάζει. Λέω λοιπόν, γιατί όχι εγώ? Από ότι μου είπε, τα Magneti Marelli το παθαίνουν συνέχεια και οφείλεται σε ένα μοτεράκι το οποίο επιδιορθώνει. Φαντάζομαι αναφέρεται σε κάτι τέτοιο.
http://cgi.ebay.co.uk/PEUGEOT-806-2-0-HDI-99-SPEED-SENSOR-RPM-GAUGE-616070-/220633824012?cmd=ViewItem&pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item335eccfb0c

Πιστεύω λοιπόν ότι ήμαστε κοντά στο να το διορθώσουμε επιτέλους μόνοι μας. Έχω πάρει το κοντέρ στα χέρια μου, αλλά κόλλησα εδώ. Δεν μπορώ να το λύσω παραπέρα. Ξέρει κανείς πώς να προχωρήσω? Δοκίμασα τα πάντα. Μου ξεφεύγει καμιά βίδα που δεν βλέπω? Τα κλιπσάκια τα πάτησα όλα, αλλά τίποτα. Όποιος ξέρει λοιπόν πώς ανοίγει περαιτέρω, ας το πει.

http://img831.imageshack.us/g/90105.jpg/

ΥΓ. Αν κάποιος έχει όρεξη, γνώσεις, είναι κοντά στη Λάρισα και θέλει να πειραματιστούμε, βάζω το κοντέρ. Smile
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
elias (Ηλίας)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

Peugeot 206 1.4 (8V) XT (2000)

Ένταξη: 05 Μάϊ 2003

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 21 Ιούλ 2010, 08:52:52    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αν βγάλεις άκρη μόνος σου, γράψε πως το έφτιαξες γιατί έχει χαλάσει και μένα το στροφόμετρο. Στην αντιπροσωπεία που ρώτησα θέλει 100 ευρώ να το φτιάξει. Ο τύπος στα Τρίκαλα με πόσα το φτιάχνει?

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Tzimmys 
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 21 Ιούλ 2010, 09:39:17    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μου είπε 80 και για το στροφόμετρο και για τα χιλιόμετρα, αλλά το έριχνε κι άλλο. Αλλά γιατί να μην τα γλυτώσουμε και αυτά?
Επιστροφή στην κορυφή
reselie (Τασος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

206 1.6 GTI (8/2003)

Ένταξη: 07 Σεπ 2009
Τόπος: Aθηνα / Λαμία

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 21 Ιούλ 2010, 09:45:26    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

αμα μιλαμε για μικρη διαφορα καλυτερα δεν ειναι να γινει σε αντιπροσωπια και να κρατησεις την αποδειξη ωστε σε περιπτωση που βγαλει προβλημα να τους το φουσκωσεις στην μουρη? αν μπορεις να διεκδικησεις κατι βεβαια μετα

θα μου κλασεις την μιση θεσσαλια σε στρουγκες τιμονιερη της φακης
Επιστροφή στην κορυφή
Tzimmys 
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 21 Ιούλ 2010, 10:13:26    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ναι, αλλά από ότι κατάλαβα εσύ λες 100 μόνο για το στροφόμετρο. Εγώ σου λέω 80 ΚΑΙ για το στροφόμετρο ΚΑΙ τον χιλιομετρητή ΜΑΖΙ!!
Επιστροφή στην κορυφή
elias (Ηλίας)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 21 Ιούλ 2010, 19:12:12    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μου είπαν 100 ευρώ μόνο για το στροφόμετρο. Με 100 ευρώ μπορώ να βρω μεταχειρισμένο κοντέρ οπότε δεν νομίζω ότι αξίζει να το φτιάξω. Γι'αυτό το άφησα. Αν χαλάσει και ο χιλιομετρητής τότε βλέπουμε. Αν το φτιάξεις μόνος σου γράψε λεπτομέρειες.

Επιστροφή στην κορυφή
Steve (30cm) (Moderator)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

Citroen C4 (2012) 1.6 e-hdi DRAGSTER

Ένταξη: 21 Απρ 2003
Τόπος: Ψεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 21 Ιούλ 2010, 19:25:49    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αυτό που έβαλες από το ebay, ΔΕΝ μπαίνει μέσα στο στροφόμετρο.
Παράθεση:
THIS SENSOR IS USED TO SEND THE RPM SIGNAL TO THE SPEEDOMETER DISPLAY

THIS GOES INTO THE GEAR BOX

3 PIN CONNECTOR

OE REF: 616070
Είναι ο αισθητήρας στο σασμάν Rolling eyes

Είναι μοτεράκι αυτό που χρειάζεται και είναι κολλημένο πάνω στην πλακέτα του κοντέρ.

Αν επιχειρήσεις να το αλλάξεις μόνος, ίσως με το κολλητήρι και το καλάι, να κάψεις και πλακέτα!

Πρέπει να το πας σε ηλεκτρονικό για να στο κάνει Wink

https://www.makemuesli.gr/
http://facebook.com/makemuesli
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
sotos 106xs (Σωτηρης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος
Επίσημο Μέλος

Peugeot 106 s1 BlueBullet

Ένταξη: 18 Μάρ 2010
Τόπος: Somewhere In Time

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 21 Ιούλ 2010, 22:23:16    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Steve έγραψε:
Παράθεση:

3 PIN CONNECTOR

Είναι μοτεράκι αυτό που χρειάζεται και είναι κολλημένο πάνω στην πλακέτα του κοντέρ.

Αν επιχειρήσεις να το αλλάξεις μόνος, ίσως με το κολλητήρι και το καλάι, να κάψεις και πλακέτα!

+1 Φίλε μου και το έθεσες πολύ σωστά για ηλεκτρονικό και όχι για ηλεκτρολόγο.

Τέλος Εποχής

Έχει επεξεργασθεί από τον/την sotos 106xs στις Τετ 28 Ιούλ 2010, 13:11:19, 1 φορά
Επιστροφή στην κορυφή
Tzimmys 
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 22 Ιούλ 2010, 05:39:37    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Steve έγραψε:
Παράθεση:

3 PIN CONNECTOR

Ωραίος φίλε. Μοτεράκι μου είπε και μένα ότι χρειάζεται, απλά υπέθεσα ότι θα είναι αυτό. Ο τύπος μου είπε ότι τα επισκευάζει και τα ξαναπερνάει. Υπάρχει περίπτωση να γνωρίζεις πώς ανοιγει το έρμο το καντράν?
Επιστροφή στην κορυφή
Steve (30cm) (Moderator)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 22 Ιούλ 2010, 15:36:55    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Tzimmys έγραψε:
Ωραίος φίλε. Μοτεράκι μου είπε και μένα ότι χρειάζεται, απλά υπέθεσα ότι θα είναι αυτό. Ο τύπος μου είπε ότι τα επισκευάζει και τα ξαναπερνάει. Υπάρχει περίπτωση να γνωρίζεις πώς ανοιγει το έρμο το καντράν?
4 βίδες torx είναι από πίσω, 10άρες Rolling eyes

Εναλλακτικά, με ένα κατσαβίδι με ίσια μύτη βγάζεις τα clips από γύρω γύρω Smile

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
Tzimmys 
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 22 Ιούλ 2010, 19:40:03    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μπορείς σε αυτήν την εικόνα να τις σημαδέψεις και να την ξαναανεβάσεις? Σε ευχαριστώ.

Uploaded with ImageShack.us
Επιστροφή στην κορυφή
Steve (30cm) (Moderator)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 22 Ιούλ 2010, 19:48:28    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Περιμετρικά θα είναι τα clips, όχι από μπρος ή πίσω Laughing

Τα 2 που βλέπω (clips, όχι τα αρχ!$ια σου) είναι αριστερά και δεξιά από τον πού%^@ο σου, στα δεύτερα κενά που έχει το καντράν στην κάτω πλευρά του Love

Επιστροφή στην κορυφή
kovac (Χρήστος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 masturbisio!!!

Ένταξη: 13 Ιούλ 2003
Τόπος: Νίκαια

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 22 Ιούλ 2010, 22:26:12    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Steve έγραψε:
Τα 2 που βλέπω (clips, όχι τα αρχ!$ια σου) είναι αριστερά και δεξιά από τον πού%^@ο σου, στα δεύτερα κενά που έχει το καντράν στην κάτω πλευρά του Love

Worthy Worthy Worthy Worthy Worthy Worthy Worthy Worthy Worthy

Ρε συ Σταύρο ψήνομαι να έρθω Αγ.Άννα μόνο κ μόνο για την πάρτη σου! Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Και τα παπούτσια μέσα...
ΒΤΤ
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα Yahoo Messenger
Steve (30cm) (Moderator)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 23 Ιούλ 2010, 01:21:12    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

kovac έγραψε:
Ρε συ Σταύρο ψήνομαι να έρθω Αγ.Άννα μόνο κ μόνο για την πάρτη σου! Laughing
Με την φωτογραφία που έβαλε, τον προσανατόλισα κατάλληλα!

Έλα, έχουμε χώρο στις σκηνές Very happy

Επιστροφή στην κορυφή
Tzimmys 
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 23 Ιούλ 2010, 06:12:18    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Φίλε μόλις γύρισα από τη δουλειά και γελάω μόνος μου. Να είσαι καλά πρωί-πρωί. Μόλις ξυπνήσω, θα πάω να τσεκάρω. Πολύ καλημέρα σου και σε όλους!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Tzimmys 
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 23 Ιούλ 2010, 18:39:07    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Λοιπόν, βρισκόμαστε εδώ. Όλα καλά, έχει ανοιχτεί. Κοιτάω πλέον τα περιβόητα μοτεράκια. Κίνδυνος καψίματος δεν υπάρχει, γιατί δεν υπάρχει καμία επαφή με ηλεκτρικά και πλακέτες. Το πρόβλημά μου τώρα είναι ότι δεν μπορώ να βγάλω το μοτεράκι από πάνω. Μόλις γίνει και αυτό, θα το πάω σε έναν ηλεκτρολόγο και ελπίζω με κανα 10ρικο να το φτιάξουμε. θα σας ενημερώσω.

Επιστροφή στην κορυφή
Steve (30cm) (Moderator)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 25 Ιούλ 2010, 18:51:42    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πρώτη φορά βλέπω τέτοιο κοντέρ... Confused

Τί έτος είναι το αμάξι?

Επιστροφή στην κορυφή
sotos 106xs (Σωτηρης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος
Επίσημο Μέλος

Peugeot 106 s1 BlueBullet

Ένταξη: 18 Μάρ 2010
Τόπος: Somewhere In Time

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 26 Ιούλ 2010, 23:50:07    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ίσως να είναι κουμπωτά και να χρειαστεί να βρείς τα "κλιπσάκια"που τα κρατάνε-υπάρχει και μία πιθανότητα να είναι φιξ με το πλαστικό αλλά δεν το πιστεύω.
Απ'ότι βλέπω απο τις photos τα μοτεράκια-αν όντως είναι-μπαίνουν κουμπωτά πάνω στην πλακέτα.Στην υποδοχή που εφαρμόζουν έλενξε αν υπάρχει οξύδωση και αν εφαρμόζουν χωρίς κανένα τζόγο.Στην συνέχεια προσπάθησε να δείς αν στην υποδοχή της πλακέτας οι κολλήσεις είναι εντάξει.
Κάποιες φορές επισκευάζονται-αν όντως είναι μοτέρ-με πέρασμα των κολλήσεων στα άκρα τους και με καθαρισμό και λίπανση του άξονα τους.Σε αυτά που έχεις δεν βλέπω να αλλάζει κάτι,οπότε ίσως να χρειαστεί πέρασμα κολλήσεων ή απλά καθάρισμα και κάποια λίπανση.(εκτός και αν υπάρχουν καινούρια και αλλάζονται ολόκληρα).
Σου έχουν εξηγήσει τι ακριβώς θα κάνουνε?Στην τιμή που αναφέρεις μήπως είναι μέσα όλη η ιστορία ανοίγματος του καντράν και τώρα που εσύ το άνοιξες ήδη τα πράγματα να είναι διαφορετικά?

Τέλος Εποχής
Επιστροφή στην κορυφή
TziMmys206 
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Ένταξη: 31 Ιούλ 2010

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 31 Ιούλ 2010, 10:53:39    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ο Tzimmys είμαι. Σας γράφω από καινούριο λογαριασμό αφού ο προηγούμενος είχε κάποιο πρόβλημα και στα 4 mail που έχω στείλει δεν απάντησε κανένας. Τέλος πάντων, δεν είναι της παρούσης.

Steve έγραψε:
Πρώτη φορά βλέπω τέτοιο κοντέρ... Confused

Τί έτος είναι το αμάξι?

Είναι 1.4 8 v του 2001.

sotos 106xs έγραψε:

Σου έχουν εξηγήσει τι ακριβώς θα κάνουνε?Στην τιμή που αναφέρεις μήπως είναι μέσα όλη η ιστορία ανοίγματος του καντράν και τώρα που εσύ το άνοιξες ήδη τα πράγματα να είναι διαφορετικά?

Καλά τα λες φίλε, αλλά είπα ότι το λύνω εγώ για να το πάω σε ηλεκτρονικό και να γλιτώσω και το 80άρικο.

Δυστυχώς όμως παιδιά, δεν μπόρεσε να το φτιάξει ο ηλεκτρονικός. Πήρε και ένα 10ρικο για τον κόπο του, αλλά δεν κατάφερε να κάνει και τίποτα. Ο κόπος άξιζε θεωρώ.
Επιστροφή στην κορυφή
elias (Ηλίας)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 04 Αύγ 2010, 07:20:31    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αν κατάλαβα καλά εσύ ήθελες να επισκευάσεις το χαλασμένο μοτεράκι αλλά δεν γινόταν. Μπορείς να βγάλεις το χαλασμένο μοτεράκι, να αγοράσεις καινούριο από την αντιπροσωπεία και να το περάσεις μόνος σου? Λογικά θα μπορείς. Πως αλλιώς θα το φτιάχνουν αυτοί? Μου έβαλες ιδέες. Το λύσιμο-δέσιμο του κοντέρ, για να βρεις τα μοτεράκια, είναι εύκολο?

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Ηλεκτρικά - Ηλεκτρονικά - Ηχοσυστήματα Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενη
Σελίδα 1 από 2

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης