PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Σ.α.λ. και κόφτης...

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Κινητήρας Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
AlienHack (Alexander)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

206cc 1.6 110hp 2002

Ένταξη: 10 Απρ 2008
Τόπος: Thessaloniki

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 01 Ιούλ 2010, 12:11:37    Θέμα δημοσίευσης: Σ.α.λ. και κόφτης... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μετα απο μια συζήτηση/αντιπαράθεση που ειχα με ενα μελός του forum θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση περι κόφτη.

Το θέμα αντιπαράθεσης ειναι το εξής. Εγώ ισχυρίζομαι οτι το να κρατήσεις το γκάζι πατημένο τερμα κάτω πχ. στην 2α ή 3η ταχύτητα μεχρι να μπει ο κόφτης και να συνεχισεις να το πατάς εκει για 20-30-40 δευτερόλεπτα δεν σου καταστρέφει τον κινητηρα (γιαυτο και μπαινει εξάλου ο κόφτης για να προστατεψει τον κινητηρα να λειτουργήσει σε παραπάνω στροφές απο τις εργαστασιακα μαξιμουμ). Τον ζορίζεις ειναι η αλήθεια καθός δουλευει στα μαξ αλλα οχι να τον κάψεις.

Το αλλο παιδί ελεγε οτι αν κρατησεις πατημενο γκαζι στους κοφτες για παρατεταμένη ώρα θα κάψεις κινητηρα..

ΥΓ. γνωριζοντας οτι πολλοί ανεβάζουν τον κόφτη στα αμαξια τους από 6.500 σε 7000-7500 χωρις αυτό να σημαίνει οτι σπανε κινητηρες υποθέτω οτι ο υπάρχον κόφτης στις 6.500 ειναι αρκετα ασφαλης απο την peugeot και εχει και αέρα...

Spritmonitor.de LPG
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
Pughell (Στελιος)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6

Ένταξη: 24 Απρ 2003
Τόπος: Σαλλλονικη...

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 01 Ιούλ 2010, 12:47:02    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η αληθεια ειναι καπου στην μεση...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger
turborabbit (Κύριλλος)
Μέλος
Μέλος

Ένταξη: 06 Σεπ 2009
Τόπος: Πάτρα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 01 Ιούλ 2010, 12:55:04    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

1. Έτσι και αλλιώς όσο περισσότερη ώρα κρατάς το μοτέρ σε ψηλές στροφές - τόσο πιο γρήγορη φθορά θα έχεις στα κινούμενα μέρη.

2. Ανάλογα με τον κόφτη. Υπάρχουν κόφτες που κλείνουν πεταλούδα, κόβουν μπέκ, καθυστερούν ανάφλεξη, κόβουν ανάφλεξη. Soft κόφτες, hard κόφτες. Υποθέτω ότι συζητάμε για καγκουροκατάσταση όταν κρατάμε το μοτέρ να κάνει πα-πα-πα-πα για μερικά δευτερόλεπτα για να εντυπωσιάσουμε τους θεατές/περαστικούς. Ε αυτός είναι ο "κακός" κόφτης καθώς επιλεκτικά κόβει την ανάφλεξη+καύσιμο και μόλις πέσουν στροφές ξαναδίνει. Όσο πιο παλιός ο εγκέφαλος τόσο πιο κακός συγχρονισμός στο κόψε-δώσε και τόσο πιο μεγάλο το ρίσκο ζημιάς
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Pughell (Στελιος)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 01 Ιούλ 2010, 13:04:47    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

+1000
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger
AlienHack (Alexander)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

206cc 1.6 110hp 2002

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 01 Ιούλ 2010, 13:18:17    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

βασικά μιλουσα για κόφτη εν κινήση, οταν πχ. κανεις κόντρα αλλα δεν αλλαζεις ταχυτητα απο 3η σε 4η για 4-5 sec επειδη δεν εχεις shiftlight και εβλεπες τον καθρεύτη αντι για το στροφόμετρο, Αλλα η συζητηση με το αλλο παιδι συνεχισε σε γενικα για τους κόφτες.

Οκ boys, thanks για τις απαντησεις. Οντως κανει φθορά στον κινητηρα αλλα οχι σε σημειο να σου μεινει εκεινη την στιγμη στο χερι ...

PS. οι δικοι μας εγκεφαλοι τι ειδους κόφτη εχουν απο όλα τα ειδη που ανεφερες παραπανω? μιλαω για το 206cc 16v 2001 (μή multiplex)

Spritmonitor.de LPG
Επιστροφή στην κορυφή
Pughell (Στελιος)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 01 Ιούλ 2010, 13:30:42    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

AlienHack έγραψε:
...αλλα δεν αλλαζεις ταχυτητα απο 3η σε 4η για 4-5 sec επειδη δεν εχεις shiftlight και εβλεπες τον καθρεύτη αντι για το στροφόμετρο, ...

Εχουμε και αυτια λεμεεεεε!!! Laughing Laughing Laughing

AlienHack έγραψε:
...Οκ boys, thanks για τις απαντησεις. Οντως κανει φθορά στον κινητηρα αλλα οχι σε σημειο να σου μεινει εκεινη την στιγμη στο χερι ...

Καλα,αυτο ποτε δεν το ξερεις μια και αν εχεις αρκετα κουρασμενο ή ταλαιπωρημενο μοτερ,δεν ειναι για να το ρισκαρεις... Confused
Επιστροφή στην κορυφή
abaleo (stathis)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Pug 206 1.6 (16V) GTi (2005)

Ένταξη: 04 Οκτ 2006
Τόπος: Καλλιθέα - Πάτρα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 01 Ιούλ 2010, 13:43:53    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

και το να πηγαίνει βόλτες ο κινητήρας από τις δονήσεις μέσα στο μηχανοστάσιο δε θα είναι ότι καλύτερο για τις βάσεις του και για το σύστημα μετάδοσης... αμά τον ταρακουνάς για 30 δευτερόλεπτα ίσως την ακούσει κάτι και σου μείνει και εκείνη τη στιγμή Question

---
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
AlienHack (Alexander)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

206cc 1.6 110hp 2002

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 02 Ιούλ 2010, 11:23:11    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Pughell έγραψε:
AlienHack έγραψε:
...αλλα δεν αλλαζεις ταχυτητα απο 3η σε 4η για 4-5 sec επειδη δεν εχεις shiftlight και εβλεπες τον καθρεύτη αντι για το στροφόμετρο, ...

ε αμα εχεις την μουσική φουλ για να νοιώθεις αλλά fast & furious δεν ακούς τον κινητήρα πίστεψε με!! Laughing Razz

Spritmonitor.de LPG
Επιστροφή στην κορυφή
salex (Στελιος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

3008 (ex 207 GT)

Ένταξη: 21 Οκτ 2006
Τόπος: Παλλήνη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 02 Ιούλ 2010, 14:51:31    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αλέξανδρε, αν είσαι τόσο σίγουρος για την άποψη που εκθέτεις, δεν έχεις παρά να το δοκιμάσεις!

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω για τα αποτελέσματα των πειραμάτων σου! Laughing

http://www.etuners.gr
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Giannis307 (Giannis???)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

308 Thp130

Ένταξη: 05 Δεκ 2006
Τόπος: Nikaia/Argyroupoli

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 03 Ιούλ 2010, 00:13:37    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

AlienHack έγραψε:
Pughell έγραψε:
AlienHack έγραψε:

ε αμα εχεις την μουσική φουλ για να νοιώθεις αλλά fast & furious δεν ακούς τον κινητήρα πίστεψε με!! Laughing Razz

Fast & vlakas εισαι αν κανεις 4 δευτερολεπτα να αλλαξεις ταχυτητα και ποσο μαλλον σε κοντρα που ολο το ζουμι ειναι οι αλαγες....
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
AlienHack (Alexander)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

206cc 1.6 110hp 2002

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 05 Ιούλ 2010, 14:57:40    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

αν η κόντρα ειναι με φίλο για χαβαλέ και να αργήσεις να κανεις αλλαγή αν ειναι για να μην σκοτωθείς (για να κοιτάξεις προσεχτικά τον καθρέπτη καθώς αλλάζεις λωρίδα ή να μπεις σε είσοδο περιφερειακού) , δεν πειράζει αρκεί να ζήσω...

Spritmonitor.de LPG
Επιστροφή στην κορυφή
reselie (Τασος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

206 1.6 GTI (8/2003)

Ένταξη: 07 Σεπ 2009
Τόπος: Aθηνα / Λαμία

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 05 Ιούλ 2010, 17:54:17    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

AlienHack έγραψε:
αν η κόντρα ειναι με φίλο για χαβαλέ και να αργήσεις να κανεις αλλαγή αν ειναι για να μην σκοτωθείς (για να κοιτάξεις προσεχτικά τον καθρέπτη καθώς αλλάζεις λωρίδα ή να μπεις σε είσοδο περιφερειακού) , δεν πειράζει αρκεί να ζήσω...
\

μα και παλι 4-5 δευτερα στον κοφτη? ελεος Splat

θα μου κλασεις την μιση θεσσαλια σε στρουγκες τιμονιερη της φακης
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Κινητήρας Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης