Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
NoDsl Τρελλαμένο μέλος

Ένταξη: 26 Μάϊ 2009 Δημοσιεύσεις: 787
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 27 Μάϊ 2010, 21:07:21 Θέμα δημοσίευσης: Κουδουνίστρα Sequel - Phase 2 |
|
|
Εδώ και καιρό-εκτός του ταμπλό- άκουγα θορύβους και απο την πίσω μεριά του αυτοκινήτου. Ο ένας που βρέθηκε εύκολα ηταν απο τα πλαστικά της πόρτας του πορτ μπαγκαζ, γύρω γύρω.
Ο άλλος ηταν απο πίσω δεξιά και με είχε φέρει στο αμήν. Τι βέλκρο στο κούμπωμα των καθισμάτων τί βέλκρο στην κλειδαριά της πόρτας τπτ. Ο ήχος δεν ηταν τριγμός αλλά ένα χτύπημα όπως κάνει ένα κουτάκι στο πορτ μπαγκάζ ή μια εργαλειοθήκη. Εν τω μεταξύ ακουγόταν μόνο οταν το αμάξι έβρισκε ανώμαλο οδόστρωμα(σκαμπανέβασμα) και όχι σε εγκάρσιες ανωμαλίες.
Τελικά αφού είδα και απο-είδα και βρήκα τις παρακάτω εικόνες* είπα να ξηλώσω λίγο το εσωτερικό.
*
Της πόρτας... δείτε το σίδερο που κρατάει το χερούλι. Κάποιο παιδί που έχει κολλήσει στήριγμα να ποστάρει φωτό να δώ που πατάει.
http://img690.imageshack.us/i/dsc03492demozd0.jpg/
Και το πλαινό εσωτερικό πλαστικό. Έχει μια βίδα Τ20 στο πάτωμα και το υπόλοιπο είναι κουμπωτό. Πρέπει να βγεί πρώτα όμως το λευκό πλαστικό που παιρνάει η ζώνη όπως και να ξεβιδώσει η βίδα της ζώνης στο κάτω μέρος δίπλα απο τη θήκη.
http://img571.imageshack.us/i/dsc03464kz2.jpg/
Τέσπα αφού είδα οτι εκει μέσα δεν κάνει κάτι θόρυβο αρχίζω να παίζω το γιατρό και ξάφνου
http://www.youtube.com/watch?v=WcekUqgUkyM
Κατα 99.9% είναι αυτό αν και διατηρώ ένα 0.1% για το τρίγωνο πλαστικό που κυλάει η ζώνη και έχει μπόσικα σαν αυτά στις μεσαίες κολώνες.
Σε μένα ούτε η κλειδαριά της πίσω πόρτας ήθελε βέλκρο(λύθηκε με απλό ξεβίδωμα των λαστιχένιων αποστατών της πόρτας) ούτε οι κλειδαριές των κύριων πορτών, ούτε βέλκρο στις βάσεις που κουμπώνουν τα πίσω καθίσματα. Ακόμα και η εργαλειοθήκη ελάχιστα κουνιέται.
Βέβαια έχω κάτι να ντραγκανάει κάτω απο το αριστερό tweeter αλλά εκει περνάνε καλώδια απο BSI κλπ και κανείς δε βάζει χέρι...
(ξέρει κανείς πώς βγαίνουν τα πλαινά πλαστικά τρίγωνα καπάκια του ταμπλό ώστε να αποκτίσω πρόσβαση στο εσωτερικό του;)
Επίσης αυτοκόλλητη "μοκέτα" ή κάτι αντίστοιχο του υλικού που έχουν τα κουμπώματα της ζώνης των καθισμάτων έχει βρεί κάποιος κάπου; Αθήνα κατα προτίμηση.
Peugeot- ποιότητα. 5000χλμ στρώνεις και τα υπόλοιπα προσπαθείς να βρείς τι τρίζει...  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
NoDsl Τρελλαμένο μέλος

|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 28 Μάϊ 2010, 11:45:26 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Μεγάλη συμμετοχή :p
κανενός άλλου δεν κουδουνάει τπτ;  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
SnakeMJK (Ζήσης) Άντε γεια !!!

Renault Clio 1.5 (8V) Dynamic (2015)
Ένταξη: 27 Φεβ 2003 Δημοσιεύσεις: 5109 Τόπος: Αθήνα
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 28 Μάϊ 2010, 11:58:34 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
σε εμένα κουδουνάνε τα πάντα... κ αν δεν κουδουνάνε, τότε τρίζουν
αλλά δεν με απασχολεί. πεζό είναι όταν στρίβεις με το πλαίσιο αυτά παθαίνεις 
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
NoDsl Τρελλαμένο μέλος

|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 28 Μάϊ 2010, 12:14:53 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Η φάση ξέρεις ποια είναι; Όλα τα κάνει απο 10-50χλμ. Απο εκεί και πάνω δεν ακούγεται τπτ μέσα.
Ασέβαστο αυτοκίνητο ρε π00τη μου :p Θέλει ξυλίκι να στρώνει. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
SnakeMJK (Ζήσης) Άντε γεια !!!

Renault Clio 1.5 (8V) Dynamic (2015)
Ένταξη: 27 Φεβ 2003 Δημοσιεύσεις: 5109 Τόπος: Αθήνα
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 28 Μάϊ 2010, 12:17:21 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
βασικά μέχρι τα 10-15Κ χλμ που αναφέρεις έχει σχετικά ησυχία μέσα στην καμπίνα... οπότε αν σου τρίζει κανά λεβιεδάκι κ κανα πλαστικό, το ακούς πεντακάθαρα... μετά από αυτό το διάστημα αρχίζουν τρίζουν τα πάντα, συντονισμοί παντού, οπότε συνηθίζεις κ είναι σαν να μην τρίζει τίποτα 
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Vini (Nick) Έχω ξεφύγει !!!

*** Groupe PSA ***
Ένταξη: 12 Απρ 2002 Δημοσιεύσεις: 3374 Τόπος: Athens
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 28 Μάϊ 2010, 12:22:28 Θέμα δημοσίευσης: Re: Κουδουνίστρα Sequel - Phase 2 |
|
|
NoDsl έγραψε: | ...
Τέσπα αφού είδα οτι εκει μέσα δεν κάνει κάτι θόρυβο αρχίζω να παίζω το γιατρό και ξάφνου
Κατα 99.9% είναι αυτό αν και διατηρώ ένα 0.1% για το τρίγωνο πλαστικό που κυλάει η ζώνη και έχει μπόσικα σαν αυτά στις μεσαίες κολώνες.
... |
Πολύ ενδιαφέρον το βίντεο!
Σου είναι εύκολο να μας πεις αν αφορά βάση ζώνης ασφαλείας και ποια ζώνη αφορά;
Επίσης αν μπορείς να μας πεις τι αποσυναρμολόγησες για να βρεις το σημείο αυτό;
Μου θυμίζει λίγο το πορτμπαγκάζ αλλά μπορεί και να κάνω λάθος...  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
p206Mike (Μιχάλης) Αντιπρόεδρος

207 RC Lemans & 107 Trendy
Ένταξη: 29 Μάϊ 2002 Δημοσιεύσεις: 2071 Τόπος: Αθήνα
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 28 Μάϊ 2010, 12:38:13 Θέμα δημοσίευσης: Re: Κουδουνίστρα Sequel - Phase 2 |
|
|
NoDsl έγραψε: |
Peugeot- ποιότητα. 5000χλμ στρώνεις και τα υπόλοιπα προσπαθείς να βρείς τι τρίζει...  |
Δεν ακούγεται κιχ μετά από 12.000κμ το αμάξι δεν τρίζει και περνάει από τις λακούβες σαν γερμανικο,
Τώρα ή είσαι άτυχος πολύ, ή υπερβολικός,
Κουδουνίστρα πάντως δεν το λες το 207 με τίποτα, μάλλον δεν έχεις μπει σε κουδουνίστρα αμάξι,
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
NoDsl Τρελλαμένο μέλος

|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 28 Μάϊ 2010, 13:02:11 Θέμα δημοσίευσης: Re: Κουδουνίστρα Sequel - Phase 2 |
|
|
Vini έγραψε: | NoDsl έγραψε: | ...
... |
Πολύ ενδιαφέρον το βίντεο!
Σου είναι εύκολο να μας πεις αν αφορά βάση ζώνης ασφαλείας και ποια ζώνη αφορά;
Επίσης αν μπορείς να μας πεις τι αποσυναρμολόγησες για να βρεις το σημείο αυτό;
Μου θυμίζει λίγο το πορτμπαγκάζ αλλά μπορεί και να κάνω λάθος...  |
¨Οπως αναφέρεται και στο video και στα σχόλιά μου, είναι ο μηχανισμός της πίσω δεξιά ζώνης. Όπως κάθεσαι στο αμάξι.
Για να αποκτίσεις πρόσβαση απλά βγάλε το λευκό πλαστικό που περνάει η ζώνη απο μέσα. Έχει 3 περιστρεφόμενα κλιπάκια και ένα κούμπωμα με το μαυρο παλστικό.
Προσοχή με τα κλιπάκια τα πήγανε 5 ευρώ το ένα!!!!!!!!!!! FFS
SnakeMJK έγραψε: | βασικά μέχρι τα 10-15Κ χλμ που αναφέρεις έχει σχετικά ησυχία μέσα στην καμπίνα... οπότε αν σου τρίζει κανά λεβιεδάκι κ κανα πλαστικό, το ακούς πεντακάθαρα... μετά από αυτό το διάστημα αρχίζουν τρίζουν τα πάντα, συντονισμοί παντού, οπότε συνηθίζεις κ είναι σαν να μην τρίζει τίποτα  |
Είμαι ήδη στις 16000 :p
p206Mike έγραψε: | NoDsl έγραψε: |
Δεν ακούγεται κιχ μετά από 12.000κμ το αμάξι δεν τρίζει και περνάει από τις λακούβες σαν γερμανικο,
Τώρα ή είσαι άτυχος πολύ, ή υπερβολικός,
Κουδουνίστρα πάντως δεν το λες το 207 με τίποτα, μάλλον δεν έχεις μπει σε κουδουνίστρα αμάξι, |
Τι να σου πώ. Υπερβολικός δεν θεωρώ οτι είμαι. Απλά έχει πολύ υσηχία με κλειστά τα παραθυρα οπότε οτιδήποτε εσωτερικό σου σπάει τα ούμπαλα αμα είναι και το ακούε συνέχεια.
Είναι και Poissy τα αμάξια μας. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
rallaki-1 (Μike) Φανατικό μέλος

207 Rallyeee..
Ένταξη: 19 Απρ 2010 Δημοσιεύσεις: 398 Τόπος: Αθήνα
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 28 Μάϊ 2010, 14:27:05 Θέμα δημοσίευσης: Τριγμοι |
|
|
Και εμένα έχει τρελαθεί να χτυπάει.. Μια η κλειδαριά του πορτμπαγκάζ (όπου της έβαλα λίγο λαδάκι και έστρωσε) και όπως κάθεσαι στο πορτμπαγκάζ αριστερά αν βγάλεις το πλαστικό θα δεις 3 καλώδια ελεύθερα με το πλαστικό τους να χτυπάει πάνω στην λαμαρίνα αν τα τυλίξεις με κάτι θα στρώσουν οι περίεργοι θόρυβοι. Επίσης έτριζε και το πίσω δεξιά κάθισμα στην ένωση όπου το τύλιξα και αυτό με λάστιχο και έσκασε.. Επίσης κάτι άλλο τρίζει πολύ πίσω δεξιά και δεν το έχω εντοπίσει ακόμα…
Αμα έχει κάποις καμια ιδέα ας μου πεί! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
mrkaza (Παναγιώτης) Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 207 Rallye
Ένταξη: 24 Απρ 2007 Δημοσιεύσεις: 457
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 28 Μάϊ 2010, 17:52:33 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Άσχετο εγω παιδία που νομίζω οτι μετά τα 140-150 άκουω αέρα να μπαίνει μέσα ?
ένα φύσημα και το κουλό είναι οτι στο 1.4 δε θυμάμαι να το έκανε .
τα λάστιχα φαίνονται εντάξει
Αν τα γράφω κάπως ακαταλαβίστικα συγνώμη αλα είμαι δυσλεκτικός και τα κάνω μαντάρα στον γραπτό λόγο
Οχι I/C δεν αλάζω ακουτε ?? |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Fotis_207 (Fotis) Μόλις έγραψα

Peugeot 207 1.4 95hp (2009)
Ένταξη: 04 Μάϊ 2010 Δημοσιεύσεις: 3
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 28 Μάϊ 2010, 17:58:13 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ακούω και γω έναν σπαστικό ήχο που έρχετε από πίσω στο 5θυρο 207 μου.
Τον ακούω σε ανωμαλίες του δρόμου και σε ένα "σαμαράκι" που περνάω όταν βγαίνω από το πάρκινγκ.
Τι να προτοκοιτάξω? |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
smoki (Spyros) Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 207 rallye
Ένταξη: 07 Ιούν 2008 Δημοσιεύσεις: 410
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 29 Μάϊ 2010, 00:49:30 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
την κλειδαρια του πορτ μπαγκαζ. Ντυστην με μονωτικη και θα σταματησει (αν ειναι αυτο).
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
dimkeras (Δημοσθένης) Έχω ξεφύγει !!!

e-tuned
Ένταξη: 18 Ιούλ 2007 Δημοσιεύσεις: 1515 Τόπος: Λευκάδα
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 02 Ιούν 2010, 00:02:43 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Διονύση, έλα να σε πάω μια βόλτα με το δικό μου.
Που δεν έχω 16.000 όπως εσύ. Αλλά 116.000!
Μετά δε θα σου φταίει τίποτα!
Πάντως, όλοι οι θόρυβοι μαζεύονται, αν τους εντοπίσεις σωστά.
Αυτό που δε μαζεύτηκε μέχρι τώρα είναι τα μισάνοιχτα παράθυρα και το ρημάδι το κλαπέτο της γουέιστ...
Ο θόρυβος από το τουϊτεράκι είναι πιθανότατα θόρυβος εφαρμογής του ταμπλώ. Στο δικό μου λύθηκε με 2 φελλούς! 
Vroum-vroum! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

Peugeot 207 Rallye
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 02 Ιούν 2010, 10:05:12 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Παιδιά η πλειοψηφία τον θορύβων που αναφέρετε ακούγονται με την μουσική (εργοστασιακή) στο 5-6 ?
Καθώς το να κινεί κάποιος το αμάξι τελείως μουγκά τι να πω μου φαίνεται τρελό 
Αν τα γράφω κάπως ακαταλαβίστικα συγνώμη αλα είμαι δυσλεκτικός και τα κάνω μαντάρα στον γραπτό λόγο
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

e-tuned
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 02 Ιούν 2010, 10:16:53 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
mrkaza έγραψε: | Παιδιά η πλειοψηφία τον θορύβων που αναφέρετε ακούγονται με την μουσική (εργοστασιακή) στο 5-6 ?
Καθώς το να κινεί κάποιος το αμάξι τελείως μουγκά τι να πω μου φαίνεται τρελό  |
Αφού "κελαηδάει" ολόκληρο, τί να την κάνουμε τη μουσική! 
Vroum-vroum! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

Peugeot 207 Rallye
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 02 Ιούν 2010, 10:31:14 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
dimkeras έγραψε: | mrkaza έγραψε: | Παιδιά η πλειοψηφία τον θορύβων που αναφέρετε ακούγονται με την μουσική (εργοστασιακή) στο 5-6 ?
Καθώς το να κινεί κάποιος το αμάξι τελείως μουγκά τι να πω μου φαίνεται τρελό  |
Αφού "κελαηδάει" ολόκληρο, τί να την κάνουμε τη μουσική!  |
Ρωτάω καθώς ένα ήχο που άκουσα ήταν όταν έκλεισα κλιματισμό (κάνει φασαρία ο άτιμος) αλλά και τι μουσική και ήταν βράδυ έλεος δηλαδή .
Αναφέρομαι στον ήχο που κάνει με νεκρά όταν δεν πατάς συμπλέκτη ενα gr gr gr . όπου τον καλύπτει ο ήχος του κλιματιστικού .
Ps απο τα 12k km τα 11800 είναι με κλιμα
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

e-tuned
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 03 Ιούν 2010, 00:16:47 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
mrkaza έγραψε: | Αναφέρομαι στον ήχο που κάνει με νεκρά όταν δεν πατάς συμπλέκτη ενα gr gr gr . όπου τον καλύπτει ο ήχος του κλιματιστικού. |
Μη σε ανησυχεί. Το δικό μου ακούγεται έτσι εδώ και 116.000km 
Vroum-vroum! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
android (γιωργος) Έχω ξεφύγει !!!

207 gt
Ένταξη: 30 Αύγ 2007 Δημοσιεύσεις: 3540
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 03 Ιούν 2010, 00:24:46 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
dimkeras έγραψε: | mrkaza έγραψε: | Αναφέρομαι στον ήχο που κάνει με νεκρά όταν δεν πατάς συμπλέκτη ενα gr gr gr . όπου τον καλύπτει ο ήχος του κλιματιστικού. |
Μη σε ανησυχεί. Το δικό μου ακούγεται έτσι εδώ και 116.000km  |
και ακομα δεν εσπασε?ε το ατιμο...αντεχει  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

e-tuned
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 03 Ιούν 2010, 00:27:14 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Αφού το ξέρουμε, πήραμε αυτοκίνητο, όχι ό,τι κι ό,τι! 
Vroum-vroum! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
mechanic (Θανασης) Έχω ξεφύγει !!!

Ένταξη: 05 Ιούν 2008 Δημοσιεύσεις: 1594 Τόπος: Ελλαδα
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 03 Ιούν 2010, 10:08:35 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Διονυση θελω να παμε μια βολτα με το δικο μου να το "ακουσεις"
γιατι η εγω ειμαι κουφος (εχω μια δοση βεβαια κουφαμαρας)
η αυτο δεν τριζει καθολου εκτος απο την πισω πορτα
και τα καθισματα των παιδιων...
Παντως αν σε ενοχλουν οι θορυβοι στο δικο σου
υπαρχει και η "ομοιοπαθητικη" λυση...
βαζουμε μια εξατμιση τελιως ελευθερη με προφυσιο στην πρυμη
και μετα αν καταφερεις να ακουσεις τριγμο/κουδουνισμα η κατι αλλο
εγω σου χαριζω το δικο μου  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|