Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
vamvakoolas (kostis) Τρελλαμένο μέλος

307cc
Ένταξη: 30 Ιούν 2008 Δημοσιεύσεις: 979 Τόπος: Athens
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 19 Νοέ 2009, 14:30:17 Θέμα δημοσίευσης: Περι μπαταριας |
|
|
Αν και παντα ειχα αποριες δεν ειδα αντιστοιχο θεμα...
Ειχα ξεχαστει και δε θυμαμαι καν τι μοντελο εχω ποτε ειχε μπει κοκ. Σημερα μετα απο συζητηση με καποιον τεχνικο (ειδικο) εμαθα πολλα, μερικα τα διαβαζετε εδω
http://www.naspor.gr/useful/battery.htm
το βασικο ειναι οτι Για να βρω τα αναγκαία Amperes ώστε να εκκινήσω ένα κινητήρα, πρέπει να πολλαπλασιάσω την ιπποδύναμη του με τον αριθμό 3,85.
εχω ακουσει για πολλες μαρκες αλλα ο τυπος μου ειπε μια (μη πω και κανω διαφημιση) το ερωτημα ειναι οτι αποτι ειδαμε για το peugeot μου μπαινουν 2 μια με χωρητικοτητα 42Αh kai αλλη με 54Αh, μαλλον η πρωτη ειναι για τα βασικα και η αλλη εχει πιο μεγαλη επαρκεια, να βαλω τη μεγαλη ή θα ειναι @#!#$@$ια?
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
206kwn (kwstas o butcher) Έχω ξεφύγει !!!

peugeot 206 1.4 (16v) (2006)
Ένταξη: 14 Σεπ 2007 Δημοσιεύσεις: 1466 Τόπος: balearic islands
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 19 Νοέ 2009, 14:35:16 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Αν δεν έχεις κάτι το οποίο να σου ταβάει πολύ ρεύμα τότε βάλε την μικρή!!!
Αν έχεις ήχο η οτιδήποτε αλλο που καταναλώνει κάποια ισχύ τότε βάλε τη μεγαλύτερη!!!
Σε γενικές γραμμές σε εργοστασιακές καταναλώσεις σχεδόν το ίδιο είναι απλα αλλάζει ο χρόνος ζωής της και φυσικά η τιμή της!!!
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

307cc
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 19 Νοέ 2009, 16:02:28 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
στη τιμη δεν εχει μεγαλη διαφορα (10 15 ευρα αν θυμαμαι)τωρα δεν εχω κατι να τραβαει (ηλεκτρικα ολα μαμα) στο μελλον σιγουρα. Αποτι λες αν εχω μεγαλη εχει και μεγαλυτερο χρονο ζωης?
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
RoadRunner122 (Γιάννης) Έχω ξεφύγει !!!

106RallyeS2/206XS/C4II
Ένταξη: 30 Οκτ 2008 Δημοσιεύσεις: 2965 Τόπος: Δροσοπηγή
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 19 Νοέ 2009, 16:09:41 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Υπολόγισε ότι παίζει μεγάλο ρόλο και η ποιότητα της μπαταρίας. Πολλές χρησιμοποιούν ανακυκλωμένο μολύβι (πράγμα όχι κακό απαραίτητα) ενώ άλλες "καινούριο". Η διαφορά συνήθως βρίσκεται στο πόσο ρεύμα μπορούν να δώσουν στο peak (πχ εκκίνηση) ώστε να μη γονατίσουν.
3rioStooges-Motorsport Team |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

307cc
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 19 Νοέ 2009, 16:30:25 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
εχεις δικιο περι peak (μου τα εξηγησε) τωρα για το αλλο δεν....
ομως λεμε τωρα (για να καταλαβουμε) αν αγορασω σε ενα ΙΧ που θεωρητικα τη παλευει με 42Αh μπαταρια των 70Ah παιζει προβλημα ή ειναι καλυτερα? 
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
vaggelisgr (vaggelis) Δραστήριο μέλος

207 B.T ΣΦΥΡΙ
Ένταξη: 19 Μάϊ 2009 Δημοσιεύσεις: 232 Τόπος: Ιωαννινα, Ηπειρος
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 21 Νοέ 2009, 11:27:06 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
καλημερα παιδες, ερωτηση αν απο την μπαταρια βγαλω τελειως και τα δυο καπακια και την αφησω γυμνη να φαινονται οι πολοι παιζει προβλημα με υγρασιες κτλ? φλας πρωινο ηταν αυτο..τις καλημερες μου
Έχει πλάκα να περνάς και να βαράνε συναγερμοί... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 21 Νοέ 2009, 13:08:25 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
vamvakoolas έγραψε: | εχεις δικιο περι peak (μου τα εξηγησε) τωρα για το αλλο δεν....
ομως λεμε τωρα (για να καταλαβουμε) αν αγορασω σε ενα ΙΧ που θεωρητικα τη παλευει με 42Αh μπαταρια των 70Ah παιζει προβλημα ή ειναι καλυτερα?  |
Δεν θα χεις κανένα πρόβλημα αρκεί να βγάζουν την ίδια τάση (volts) και να είναι μόνο η ένταση διαφορετική (Amperes)....
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 21 Νοέ 2009, 13:16:37 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
vaggelisgr έγραψε: | καλημερα παιδες, ερωτηση αν απο την μπαταρια βγαλω τελειως και τα δυο καπακια και την αφησω γυμνη να φαινονται οι πολοι παιζει προβλημα με υγρασιες κτλ? φλας πρωινο ηταν αυτο..τις καλημερες μου |
Σίγουρα θα παίξει κάποιο πρόβλημα σε κάποια φάση με υγρασίες στο μέλλον!!!
Τώρα για να γίνει νερομπλούμ από την πρώτη μέρα πολύ χλωμό το κόβω δεδομένου ότι εκεί δεν περνάνε νερά...
Αλλά σε γενικές γραμμές δεν είναι καλό να μένουν οι πόλοι της μπαταρίας στον "αέρα"..Καλό είναι να είναι καλυμένοι κάπως...
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Giannis307 (Giannis???) Έχω ξεφύγει !!!

308 Thp130
Ένταξη: 05 Δεκ 2006 Δημοσιεύσεις: 3967 Τόπος: Nikaia/Argyroupoli
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 21 Νοέ 2009, 14:45:47 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
206kwn έγραψε: | vamvakoolas έγραψε: | εχεις δικιο περι peak (μου τα εξηγησε) τωρα για το αλλο δεν....
ομως λεμε τωρα (για να καταλαβουμε) αν αγορασω σε ενα ΙΧ που θεωρητικα τη παλευει με 42Αh μπαταρια των 70Ah παιζει προβλημα ή ειναι καλυτερα?  |
Δεν θα χεις κανένα πρόβλημα αρκεί να βγάζουν την ίδια τάση (volts) και να είναι μόνο η ένταση διαφορετική (Amperes).... |
Θα εχει προβλημα γιατι δεν θα μπορει να την φορτισει σωστα...και πιθανων να παραδωσει πνευμα το αλτερνειτορ..μεχρι 55...παραπανω ειναι υπερβολη
vaggelisgr έγραψε: | καλημερα παιδες, ερωτηση αν απο την μπαταρια βγαλω τελειως και τα δυο καπακια και την αφησω γυμνη να φαινονται οι πολοι παιζει προβλημα με υγρασιες κτλ? φλας πρωινο ηταν αυτο..τις καλημερες μου |
Mπορεις να τους ψεκασεις με ενα σπρει που ειναι για αυτη την δουλεια... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 21 Νοέ 2009, 15:29:40 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Giannis307 έγραψε: | 206kwn έγραψε: | vamvakoolas έγραψε: | εχεις δικιο περι peak (μου τα εξηγησε) τωρα για το αλλο δεν....
Δεν θα χεις κανένα πρόβλημα αρκεί να βγάζουν την ίδια τάση (volts) και να είναι μόνο η ένταση διαφορετική (Amperes).... |
Θα εχει προβλημα γιατι δεν θα μπορει να την φορτισει σωστα...και πιθανων να παραδωσει πνευμα το αλτερνειτορ..μεχρι 55...παραπανω ειναι υπερβολη... |
Πάνω στη ρύθμιση του ήχου μου,όταν τον είχα πρωτοβάλει,είχε παραδώσει πνεύμα η μαμά μπαταρία και αλλάχθηκε με μία 70ρα και δουλεύει απροβλημάτιστα 2 χρόνια σχεδόν
Και γιατί να μην μπορεί να τη φορτίσει σωστά
Τι σχέση έχει η τάση με την ένταση

|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Giannis307 (Giannis???) Έχω ξεφύγει !!!

308 Thp130
Ένταξη: 05 Δεκ 2006 Δημοσιεύσεις: 3967 Τόπος: Nikaia/Argyroupoli
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 21 Νοέ 2009, 16:41:28 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Να στο θεσω αλλιως...
Εχεις μια βρυση και ενα δοχειο...
Η βρυση βγαζει 10 λιτρα την ωρα το δοχειο χωραει 30 λιτρα κατα συναιπεια το γεμιζει σε 3 ωρες....Αν το δοχειο γινει 100 λιτρα δεν θα θελει 10 ωρες να το γεμησει...?Στην ιδια λογικη αν βαλεις μαι πιο μεγαλη μαπατρια δουλευει το αλτερνειτορ πολυ περισοτερο για να την φορτισει...
Οσο αφορα την ταση και την ενταση η ταση ειναι το ποσο δυνατο ειναι το ρευμα (12Volt)
h ενταση ειναι το ποσο ρευμα εχει να δωσει η μπαταρια και κατα συναιπεια το ποσο χωραει..(55Αh) |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 22 Νοέ 2009, 10:17:39 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Giannis307 έγραψε: | Να στο θεσω αλλιως...
Εχεις μια βρυση και ενα δοχειο...
Η βρυση βγαζει 10 λιτρα την ωρα το δοχειο χωραει 30 λιτρα κατα συναιπεια το γεμιζει σε 3 ωρες....Αν το δοχειο γινει 100 λιτρα δεν θα θελει 10 ωρες να το γεμησει...?Στην ιδια λογικη αν βαλεις μαι πιο μεγαλη μαπατρια δουλευει το αλτερνειτορ πολυ περισοτερο για να την φορτισει... |
Μάλιστα... Τώρα κατάλαβα τι θες να πεις
Είσαι λίγο λάθος όμως i think...
Δεν αλλάζουμε την τάση!!!!! Την ένταση δεν μπορείς να τη φορτίσεις!!!
Δηλαδή στο παράδειγμα που έδωσες δεν αλλάξαμε τα λίτρα του δοχείου,
Αν αλλάζαμε τα λίτρα του δοχείου τότε θα αλλάζαμε και τα βολτς της μπαταρίας-έτσι θα μπορούσες να το παρομοιάσεις
Κατά κάποιο τρόπο στο παράδειγμά σου αλλάζουμε τη δύναμη με την οποία φεύγει το νερό από το δοχείο για να πάει όπου είναι να πάει και όχι τα λίτρα!!
Την δύναμη όχι την ποσότητα!!!!
Αν αλλάζαμε την τάση εκεί θα υπήρχε όντως το πρόβλημα που λες εσύ!!!!
Αν αλλάξεις την τάση,θα μπορείς να πείς ότι έχεις βάλει μεγαλύτερη μπαταρία... Ενώ άν αλλάξεις την ένταση κατά κάποιο τρόπο έχεις βάλει δυνατότερη μπαταρία με τα ίδια volts όμως!!
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
jimsid (Dimitris) Νέος χρήστης

PEUGEOT 307/1.6/16V 2005
Ένταξη: 12 Σεπ 2005 Δημοσιεύσεις: 87 Τόπος: Piraeus+Kranidi
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 22 Απρ 2010, 09:36:18 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ερωτηση και απο εμενα παιδια για να μην ανοιγω νεο θεμα. Εχω ενα 307 1.6 και εμεινε απο μπαταρια. Την αλλαξα με μια 56Α αλλα δεν προσεξα η μαμα ποσα ειναι. Μηπως ξερει να μου πει κανεις ποσα Α ειναι η μαμα? Ρωταω μηπως εκανα καμια γκαφα και εβαλα μικροτερη
Ευχαριστω πολυ
106 to 307 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

307cc
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 22 Απρ 2010, 14:42:47 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
εισαι σιγουρος? τοσο μεγαλη? ξερω αν δεις πρωτο ποστ οτι περνουν απο 40ρες και εγω εβαλα 42Α !!! Τι να πω..
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|