Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
birbilakos (Βασίλης) Νέος χρήστης

Peugeot 206 1.4(8V) Roland Garros (2003)
Ένταξη: 13 Αύγ 2007 Δημοσιεύσεις: 50 Τόπος: Πάτρα
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 25 Ιαν 2010, 11:24:25 Θέμα δημοσίευσης: Πέρασμα καλωδίου από τη μπαταρία σε 206 |
|
|
Καλημέρα σας.
Είμαι κάτοχος 206 και στα πλαίσια του carputer που ετοιμάζω ( ) θέλω να περάσω καλώδιο ρεύματος από τη μπαταρία στο χώρο αποσκευών. Παράλληλα, θα χρειαστεί να περάσω και ορισμένα καλώδια από το χώρο αποσκευών στο ταμπλό.
- Έχει κάνει κάποιος ανάλογη καλωδίωση;
- Από που μπορώ να περάσω το καλώδιο από το μέρος της μηχανής στο εσωτερικό του αυτοκινήτου;
- Στη συνέχεια από που προτείνεται να το περάσω ώστε να φτάσει στο χώρο αποσκευών; (Λογικά το αντίστροφο μονοπάτι θα είναι και για τα καλώδια προς το ταμπλό)
Ευχαριστώ!! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
kovac (Χρήστος) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 masturbisio!!!
Ένταξη: 13 Ιούλ 2003 Δημοσιεύσεις: 1201 Τόπος: Νίκαια
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 25 Ιαν 2010, 14:18:48 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Από τη μηχανή στην καμπίνα θα περάσουν μέσα από την προϋπάρχουσα τρύπα. Είναι (στο χώρο της μηχανής) κάτω από το δοχείο του υγρού των φρένων κολλητά στη λαμαρίνα της καμπίνας. Αυτή καταλήγει πίσω από την ασφαλειοθήκη (στην καμπίνα).
Από το πλάι θα περαστούν τα καλώδια μέσα από το μασπιέ. Βγάλε το λάστιχο που έχει (αυτό της πόρτας), απασφάλισε τα κλιπς που πιάνουν τη μοκέτα και θα δεις τον άπλετο χώρο που έχεις. Έχει κάτι κλιπσακια εκεί που πιάνουν και τα υπόλοιπα καλώδια, πέρνα τα μαζί με αυτά.
Προς τα πίσω θα περαστούν στο πλάι από τα καθίσματα, έχει κάτι σαν "οδηγό" (ένα μαύρο πλαστικό) που στο εσωτερικό του περνάς το καλώδιο και καταλήγει στο πορτ-μπαγκαζ.
Καλό θα ήταν να περάσεις από τη μεριά του οδηγού όλα τα ρεύματα και τo usb, ενώ από τη μεριά του συνοδηγού τον ήχο (αν δεν έχεις ενισχυτή) και το vga, ώστε να μην έχεις θέματα με παράσιτα.
ΥΓ: ΜΗ βάλεις το gps στην καμπίνα (θα lockάρεις δορυφόρους σπάνια), αλλά στο χώρο της μηχανής (δίπλα στο φανάρι του συνοδηγού, σχεδόν πάνω στο φτερό) εφόσον είναι αδιάβροχο.
ΥΓ2: Υπολόγισε πως θα χρειαστείς ένα usb-hub στο ντουλαπάκι του συνοδηγού (touch, gps, stick μνήμης, κλπ), που συνήθως θέλουν 5V-2Α τροφοδοσία, οπότε πέρνα το τώρα και αυτό για να μην ξηλώνεις αργότερα.
ΥΓ3: Θα μπορούσες να τοποθετήσεις το carputer κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού και να γλιτώσεις τα 5m καλώδια..
Αν δεν το έχεις, πήγαινε σε ένα ηλεκτρολογείο ή car-audio και πες τους τι θες. 
Και τα παπούτσια μέσα...
ΒΤΤ |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 25 Ιαν 2010, 14:56:56 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ευχαριστώ για την αναλυτική απάντηση!
Θα το ψάξω μόνος μου αλλά μάλλον σε μαγαζί θα πάω τελικά.
EDIT:
Σχετικά με το gps, έχω ήδη pda με ενσωματωμένο δέκτη. Η πλοήγηση θα γίνεται μέσω αυτού αφού θα συνδέεται μέσω usb/activesync στο pc. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 26 Ιαν 2010, 14:32:26 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Κάτι ακόμα:
Γείωση στο χώρο των αποσκευών από που μπορώ να πάρω "καλή";
Επίσης για το σήμα IGN που χρειάζεται το τροφοδοτικό, υπάρχει κάτι πέρα από τον αναπτήρα; |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 27 Ιαν 2010, 20:26:40 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
birbilakos έγραψε: | Κάτι ακόμα:
Γείωση στο χώρο των αποσκευών από που μπορώ να πάρω "καλή";
Επίσης για το σήμα IGN που χρειάζεται το τροφοδοτικό, υπάρχει κάτι πέρα από τον αναπτήρα; |
Από το σασί ουσιαστικά (δες εκεί που βιδώνει η ζώνη, στο πλάι πίσω από την πλαϊνή μοκέτα), εγώ τράβηξα από τη μπαταρία (υπερβολή ξε-υπερβολή το καλώδιο για το ρεύμα πέρασε που πέρασε, μαζί του ήταν και αυτό της γείωσης).
Το IGN δε θυμάμαι από που σκ@τ@ το πήρα, νομίζω από τη μίζα. Πάντως έβαλα και ένα διακοπτάκι μεταξύ ign-τροφοδοτικού, ώστε αν θέλω να μετακινήσω το αμάξι 3m για το παρκάρισμα να μην ανάβει το pc. Οι περισσότεροι το παίρνουν από τον αναπτήρα πάντως. Αλλά αν είναι να πας σε car-audio δεν παίζει να μην ξέρουν τι και πως. 
Και τα παπούτσια μέσα...
ΒΤΤ |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 29 Ιαν 2010, 17:07:04 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
kovac έγραψε: | Από τη μηχανή στην καμπίνα θα περάσουν μέσα από την προϋπάρχουσα τρύπα. Είναι (στο χώρο της μηχανής) κάτω από το δοχείο του υγρού των φρένων κολλητά στη λαμαρίνα της καμπίνας. Αυτή καταλήγει πίσω από την ασφαλειοθήκη (στην καμπίνα).
|
Δεν μπορώ να εντοπίσω από τη μεριά της μηχανής αυτό (όσο αστείο και αν ακούγεται )
Υπάρχει μόνο ένα λαστιχένιο κυκλικό αντικείμενο δεξιά από το δοχείο των φρένων στο οποίο καταλήγουν καλώδια. Υποθέτω σε αυτό αναφέρεσαι; Αν ναι, πως αφαιρείται; Προσπάθησα να το κουνήσω αλλά μπαα...
Από την μέσα μεριά, που καταλήγουν τα καλώδια; Πρέπει να αφαιρέσω κάποια πλαστικά για να το δω; |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 29 Ιαν 2010, 22:04:03 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
birbilakos έγραψε: | kovac έγραψε: | Από τη μηχανή στην καμπίνα θα περάσουν μέσα από την προϋπάρχουσα τρύπα. Είναι (στο χώρο της μηχανής) κάτω από το δοχείο του υγρού των φρένων κολλητά στη λαμαρίνα της καμπίνας. Αυτή καταλήγει πίσω από την ασφαλειοθήκη (στην καμπίνα).
|
Δεν μπορώ να εντοπίσω από τη μεριά της μηχανής αυτό (όσο αστείο και αν ακούγεται )
Υπάρχει μόνο ένα λαστιχένιο κυκλικό αντικείμενο δεξιά από το δοχείο των φρένων στο οποίο καταλήγουν καλώδια. Υποθέτω σε αυτό αναφέρεσαι; Αν ναι, πως αφαιρείται; Προσπάθησα να το κουνήσω αλλά μπαα...
Από την μέσα μεριά, που καταλήγουν τα καλώδια; Πρέπει να αφαιρέσω κάποια πλαστικά για να το δω; |
Νομίζω αυτό είναι, ναι! Εγώ πέρασα 2 καλώδια (ρεύμα και γείωση) και 1 usb!!!!!! Το usb μου έβγαλε λίγο την ψυχή, αλλά τα κατάφερα.
Στην καμπίνα είναι πίσω από την ασφαλειοθήκη..αν τα περάσεις από τη μηχανή προς την καμπίνα θα είσαι αρχηγός (γιατί απλά θα σπρώξεις το καλώδιο και θα το βρεις έτοιμο στην καμπίνα), γιατί είναι αρκετά δύσκολο να καταφέρεις το ανάποδο χωρίς να αφαιρέσεις την ασφαλειοθήκη (δύσκολη πρόσβαση).
Βασικά μ@λ@κί@ μου, γιατί ήμουν Πάτρα την Τρίτη. Στείλε σε pm ένα κινητό, γιατί ίσως κατέβω πάλι τη βδομάδα που έρχεται.
Θα σε πάρω να σου πω σίγουρα μες τη βδομάδα, αν έχεις τα καλώδια (και όρεξη) τα περνάμε εκείνη την ώρα.
Και τα παπούτσια μέσα...
ΒΤΤ |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|