PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

106 - Βελτιωση φρενων σε 106 rallye
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13, 14, 15  Επόμενη

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Αυτή η Θ.Ενότητα έχει κλειδώσει, δεν μπορείτε να απαντήσετε ή να επεξεργασθείτε συζήτηση σ' αυτή    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Φρένα Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
greenpug106 (Κωνσταντίνος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 106 Gti, PT51, etuned

Ένταξη: 24 Δεκ 2004
Τόπος: Κύπρος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 03 Δεκ 2009, 19:32:30    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

NemesisUltra έγραψε:
αυτό σκέφτομαι 247 ειμαι ακομα

το έχω βαρύνει το σύστημα τώρα με τις 16' και σκέφτομαι ότι και πάλι με 266 set με "χαρακτους" καλους δίσκους και DS2500 κυριλέ θα είμαι

το 283 σαφώς καλύτερο θα είναι αν και δεν ξέρω αλλα το θέμα με το pedal θα αλλάξει κάτι και το βάρος τους είναι πιο μεγάλο θα επιβαρύνω τα άκρα ακόμα πιο πολύ

αν και θα με ευχαριστούσε εννοείτε να φοράω 283 αλλα μια άποψη θα με βοηθούσε

από το γκαγκαστάθη θα είναι ότι πρέπει εννοείτε

(Σταυρο ποσο .... τοσο καιρο μου το ψηνεις .. και καινουργια να τα παρω φτηνα ειναι απο γκαγκα)

Το πετάλι να μην σε προβληματίζει για τα 283.
Αν βάλεις από 307 και όχι από 306 GTi-6 το πιστονάκι είναι λιγάκι μικρότερο και ως αποτέλεσμα η διαδρομή δεν αλλάζει. Στο δικό μου παίζει ρόλο και το ABS

Γκαράζ
Peugeot 106 GTi 150+ ίππους etuned
Audi A4 TFSi SLine Special Edition 250+ ίππους etuned
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
NemesisUltra (Μιχάλης)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

Peugeot 106 1.6 (16V) BlueRallye

Ένταξη: 21 Σεπ 2008
Τόπος: ΡΟΔΟΣ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 03 Δεκ 2009, 22:30:01    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ακομα ειμαι σε σκεψη αλλα με ενα τηλεφωνο θα τα εχω

το δικο μου δεν εχει ABS χμμμ ????? να παρω 283? απλα σκεφτομε το περι βαρος που ειναι ιδι ανεβασμενο με τις 16''
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Yahoo Messenger MSN Messenger
teo106 16v 2001 (θεοφιλος)
Μέλος
Μέλος

peugeot 106 1600 16v 2001

Ένταξη: 15 Οκτ 2009
Τόπος: κερκυρα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 02 Ιαν 2010, 16:00:59    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

καλησπερα και καλη χρονια σε ολους.ο λογος που γραφω ειναι γιατι απο σημερα η αντλια φρενων μαλλον μου αφησε χρονους.το πεταλι του φρενου επεσε σε διαδρομη κατω απο το πενταλ του γκαζιου(εξαεωσεις εκανα 2 μεχρι στιγμης και τα τακακια εμπρος πισω ειναι μισα).εαν θελω να βαλω την αντλια φρενων 23,8mm απο 307 διλιτρο ή την αντλια ιδιων χιλιοστων απο partner με τα 4 σωληνακια,διοτι δεν εχω abs,θα μειωθει η διαδρομη του πενταλ?τι συμπεριφορα θα εχει?γιατι και πριν χαλασει η αντλια μου,ειχε μεγαλη διαδρομη και γενικα 106 φιλων που εχω οδηγησει εχουν μεγαλη διαδρομη(αυτο θελω οσο γινεται να το αποφυγω),ενω πριν βαλω δισκοφρενα πισω ειχα εμπρος δισκους-δαγκανες απο xsara 1400 και ημουν υπερευχαριστημενος(με το που τσιμπουσες λιγο το φρενο κοκαλωνε).αντλια τωρα φοραω τη μαμα του 16v,20αρα μαλλον.και κατι ακομα.....τι μεγαλυτερο σερβο μπορω να τοποθετησω?απο ποιο μοντελο?χρειαζονται πατεντες?στο μελλον θα βαλω εμπρος φρενα 266.ευχαριστω και συγνωμη για την πολυλογια

στριβω με γαλλο
Επιστροφή στην κορυφή
Pughell (Στελιος)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6

Ένταξη: 24 Απρ 2003
Τόπος: Σαλλλονικη...

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 02 Ιαν 2010, 17:19:06    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Γνωμη μου,μην αλλαξεις αντλια...
Στο 95% των περιπτωσεων,η αισθηση του πενταλ χαλαει(εκτος και αν το αμαξι ειναι εξοπλισμενο με ABS).

Βρες μια ιδια καινουργια(φτηνη ειναι) και αλλαξε την. Wink
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger
z@ck! (Ζαχαριας)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος
Επίσημο Μέλος

Citroen AX... soon eurofighter !

Ένταξη: 21 Αύγ 2007
Τόπος: Οπου λαχει ....

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 03 Ιαν 2010, 10:52:48    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

λοιπον ... στα χερακια μου θα ερθει ενα 106 Xsi μαμα με bendix φρενα και μαζι ABS μαμα.. (απο το εργοστασιο , οχι μετατροπη) .... καλα περιττο να πω οτι το φρενο ειναι απλα ανυπαρκτο .... τρελο μπαζο...

Εχω δαγκανουλες ATE 247 με ds2500, καινουριους δισκους κ.τ.λ. ... το ABS σαν ιδεα θα ηθελα να το κρατησω, αν και απο'τι θυμαμαι ειναι για τα μπαζα αυτα της πρωτης γενιας.
Απο τρομπα τι λετε?

Σορρυ αλλα δεν ειμαι και πολυ των "φρενων"!!!! Very happy

As I lay rubber down the street, I pray for traction I can keep, but if I spin and start to slide, please dear lord protect my ride.!!!
DRIVE IT LIKE YOU STOLE IT!!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger MSN Messenger
Pughell (Στελιος)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6

Ένταξη: 24 Απρ 2003
Τόπος: Σαλλλονικη...

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 03 Ιαν 2010, 11:24:06    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εμενα παντως που ειναι ιδιας γενιας(12/1992) αλλα χωρις ABS,κρατησα την μαμα τρομπα και απλως εβαλα τα 266... Neutral
Σαν αισθηση πενταλ ειναι περιπου οπως και τα δυο 1300αρια που ειχα παλιοτερα...

Τωρα για την διατηρηση του ABS,οντως ελεγαν οτι ειναι για τα μπαζα,αν δεν δοκιμασεις παντως,δεν θα μαθεις... Laughing
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger
NemesisUltra (Μιχάλης)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 03 Ιαν 2010, 11:29:46    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

και το δικό μου δεν έχει abs! και τώρα σκέφτομαι για 4"τραπιστονα" και αν δεν βρω 266απλα μπορώ να πάρω σύστημα abs και να το εφαρμόσω στο "ραλο" είναι δύσκολο η δαπανηρό
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Yahoo Messenger MSN Messenger
z@ck! (Ζαχαριας)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος
Επίσημο Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 03 Ιαν 2010, 12:03:26    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

μωρε το ABS το εχω ηδη δοκιμασει απλα με τις Bendix και τα αθλια τακακια που εχει επανω στο αυτοκινητο απλα δεν υπαρχει φρενο...
Χθες πχ το βραδυ τα "ζορισα" λιγο στην "καταβαση" για το σπιτι μου και απλα το φρενο εξαφανιστικε , σε τετοιο σημειο που στις τελευταιες 2-3 στροφες μπηκα χωρις φρενα... (το πεταλι τερμα μεσα και τιποτα....)
επειδη αυριο θα τα αλλαξω και για να μην ξανααγοραζω υγρα ελεγα αν ειναι να το καθυστερισω και να παρω και μια τρομπα μαζι.. με 4 εξοδους εχω 2-3 απο 20 μεχρι 22 αλλα με το ABS χρειαζομαι με 2 εξοδους....
Αν, λεω αν χρειαζοταν να την αλλαξω τι θα συνιστουσατε να βαλω ? Question

Υπ'οψιν οτι ο πισω αξονας θα αλλαξει και θα μπει με δισκους και καποια στιγμη θα μπουν και 266 (ολα αυτα πριν το καταστρεψω παλι ,χαχαχα) Wink

As I lay rubber down the street, I pray for traction I can keep, but if I spin and start to slide, please dear lord protect my ride.!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger MSN Messenger
NemesisUltra (Μιχάλης)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 03 Ιαν 2010, 12:08:45    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

για το δικο μου προβλημα ξερεις αν μπορω να το εφαρμοσω στο rallye και ποσο κοστιζει ?
Επιστροφή στην κορυφή
z@ck! (Ζαχαριας)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος
Επίσημο Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 03 Ιαν 2010, 12:10:48    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

NemesisUltra έγραψε:
και το δικό μου δεν έχει abs! και τώρα σκέφτομαι για 4"τραπιστονα" και αν δεν βρω 266απλα μπορώ να πάρω σύστημα abs και να το εφαρμόσω στο "ραλο" είναι δύσκολο η δαπανηρό

Φιλαρακι δυσκολο δεν ειναι, τωρα για δαπανηρο ... πολλοι απο εδω μεσα το ξηλωνουν και το πουλανε πακετακι, ακριβο δεν ειναι πολυ σε μεταχειρα, αλλα ολο το πακετακι μαστορα, ανταλλακτικα θα κοστισει πιστευω οσο ενα καλο σετ μεγαλυτερων δαγκανων-δισκων. Αξιζει?

Επιστροφή στην κορυφή
NemesisUltra (Μιχάλης)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 03 Ιαν 2010, 12:22:20    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

χμμμ δεν ξερω γι αυτο ροταω ...θα δείξει το μειονέκτημα μου με βελτίωση φρενων σε 266 απλά η 4"τετραπιστονα" είναι η απώλεια abs και σκέφτομαι μου περνάει η ιδέα να βάλω και εγώ
Επιστροφή στην κορυφή
kane (Σταύρος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

SL 55 AMG

Ένταξη: 01 Δεκ 2006
Τόπος: στο συνεργείο...

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 03 Ιαν 2010, 12:24:38    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ti na το κανεις μωρε το αβσ?

Ποσες φορες συο χρειαστηκε εκει στο νησι?

Εξαλλου τα αβς τα δικα μας (1η γενιας) ειναι σα να μην εχουμε, Laughing Laughing Laughing

Βαλε και τα 4πιστονα,αλλα νασαι προσεκτικος γενικοτερα με το φρενο και ολα οκ.
Βαλε και μια τρομπα μεγαλυτερη.

Kane + Steve VS 2kg αρνίσιο παϊδάκι, σημειώσατε 1
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Yahoo Messenger
z@ck! (Ζαχαριας)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος
Επίσημο Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 09 Ιαν 2010, 17:00:02    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

εχουμε και λεμε.....
εβαλα σημερα τις ΑΤΕ δαγκανουλες 247 στο xsi "μου" με τα DS2500 και τους μαμα δισκους

Τεραστιο προβλημα .... θελω λαστιχα!!!!!
με 165 πελμα απλα το ABS δεν σταματαει να δουλευει, με αποτελεσμα να μην σταματαει το μωρακι μου....

οσο αφορα το πενταλ και την αισθηση .... κακη μπορω να πω!!!!
η διαδρομη του πενταλ μεγαλωσε τουλαχιστον κατα 1/3 + χρειαζομαι σιγουρα μεγαλυτερη τρομπα!!!

το set-up ειναι βεβαια λιγο ως πολυ χαλία
1, τρομπα bendix 20αρα δυο εξοδων
2, ABS bendix πρωτης γενιας
3. δαγκανες ΑΤΕ απο saxo vts - rallye
4. τακακια ds2500 καινουρια
5, δισκους μαμα
6, υγρα ate καινουρια φυσικα (δεν θυμαμαι κωδικο)
7, 165-70-14 continental ecocontact 3 του '06 παραγωγη (δεν θελω σχολια, το αυτοκινητο δεν εχει ερθει ακομα στα χερια μου και ο αδερφος το ειχε για αποσυρση , τα ειχε επανω απο τον μαη που το αγορασε, οταν γινει δικο μου θα φανε eco-πεταμα)

*ολα τα παραπανω τα αναφερω πληροφοριακα, ξερω οτι ειναι για τα μπαζα
** θα δοκιμασω να κρατησω το ABS, θελω να εξαντλησω καθε αλλο παραγοντα στο φρενο μου και μετα αν ειναι να το βγαλω Wink

τι τρομπουλα λετε να παρω ? θα ηθελα να μαθω αν μπαινει απο κατι πιο καινουριο PLUG&PLAY ωστε να μην της κανω και rebuild αμεσως ....

υποψην οτι μεχρι το καλοκαιρακι θα βαλω και πισω αξονα με δισκους και οταν φαω τα τακακια θα μπουν και 266... Wink

Επιστροφή στην κορυφή
NemesisUltra (Μιχάλης)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 09 Ιαν 2010, 18:37:35    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

εγώ τελικά δεν θα πάω σε 4πίστωνα είχα βρει ένα set αλλα είναι χαλια!!
για 266 μου είπε ο Nτίνος πως δεν έχει και πως περιμένει. Mου είπε πως μπορεί να μου φέρει μέσο peugeot μια μεταφορά η μπορώ να πάρω 283 set που έχει από δευτερα τρίτη όπως μου είπε ψήθηκα λίγο για 283 είναι πιο καλο αλλα 1.5 φορα πιο βάρη και παραξενεύτηκα με κάνει πολύ "σκεφτικο" γιατί είναι αρκετά πιο βαριά.
τακάκι DS2500 εννοείτε..
σαν ανάρτηση είμαι με grn και 300lb ελατηριο, φοβάμαι λίγο να το πάω σε 283 διαβάζω πολλά περί αναρτωμένης μάζας που ανεβαίνει, έχω και 16ρες ζαντες που με κόψανε ελαφρώς η αλήθεια να λέγεται και φοβάμαι με τα 283 να μην μεγαλώσει το πρόβλημα αυτό αν και με μπλοκε, 14.60 και πιο ζορικο μοτερ απο μαμα οποτε παμε για 266 φουλ

Έχει επεξεργασθεί από τον/την NemesisUltra στις Κυρ 17 Ιαν 2010, 13:07:53, 2 φορές συνολικά
Επιστροφή στην κορυφή
z@ck! (Ζαχαριας)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος
Επίσημο Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 11 Ιαν 2010, 11:18:27    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

καλημερα ...και παλι...

εχει κανεις ιδεα ποιες τρομπες απο αλλα μοντελα με δυο εξοδους κανουν σε 106?

Απο ποια μοντελα PSA Group γενικα?

ευχαριστω

Επιστροφή στην κορυφή
Μέλος
Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 23 Ιαν 2010, 19:26:33    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

καλησπερα και απο εμενα.μετα την αλλαγη της αντλιας φρενων με 24αρα ειδα τεραστια διαφορα.τωρα εχω μια ερωτηση.....τα εμπρος φρενα(κομπλε)απο 207 1600 120αρι καμπριο(283mm),μπαινουν στο 106?το εχει κανει κανεις?χρειαζεται καποια"πατεντα"εκτος απο το φαγωμα σε καποιο αυτακι της δαγκανας οπως οταν βαζουμε δαγκανες 283 απο 307 διλιτρο?αν γινεται ας απαντησει καποιος που ξερει,γιατι ενδεχεται να τα βαλω.ευχαριστω προκαταβολικα..... Cool Cool Cool Cool Cool Cool Cool Cool
α........ξεχασα να αναφερω οτι φοραω ηδη 15αρες.

στριβω με γαλλο
Επιστροφή στην κορυφή
RoadRunner122 (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

106RallyeS2/206XS/C4II

Ένταξη: 30 Οκτ 2008
Τόπος: Δροσοπηγή

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 23 Ιαν 2010, 20:48:39    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

teo106 16v 2001 έγραψε:
...εκτος απο το φαγωμα σε καποιο αυτακι της δαγκανας οπως οταν βαζουμε δαγκανες 283 απο 307 διλιτρο?.

μα και τότε δε χρειάζεται φάγωμα. Κούτα μπαίνουν!

3rioStooges-Motorsport Team
Επιστροφή στην κορυφή
Μέλος
Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 23 Ιαν 2010, 20:57:36    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

δηλαδη θα μπουν ακριβως?δε θα χρειαστει κατι αλλο?ξερει κανεις αλλος?thanks Very happy Very happy Very happy Very happy Very happy Very happy Very happy Very happy Very happy

στριβω με γαλλο
Επιστροφή στην κορυφή
RoadRunner122 (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

106RallyeS2/206XS/C4II

Ένταξη: 30 Οκτ 2008
Τόπος: Δροσοπηγή

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 23 Ιαν 2010, 21:13:07    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

κοιτα,το 207 δεν ξέρω ΤΙ φοράει. Αν φοράει τα ίδια με του 307 2.0 τοτε μπαίνουν κατευθείαν (τα έχω βάλει με τα χεράκια μου).

3rioStooges-Motorsport Team
Επιστροφή στην κορυφή
Μέλος
Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 24 Ιαν 2010, 15:24:10    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

τελικα ρε παιδια μπαινουν ή δεν μπαινουν τα φρενα αυτα?θα χρειαστει καποια πατεντα?δεν γνωριζει κανενας?

στριβω με γαλλο
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Αυτή η Θ.Ενότητα έχει κλειδώσει, δεν μπορείτε να απαντήσετε ή να επεξεργασθείτε συζήτηση σ' αυτή    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Φρένα Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13, 14, 15  Επόμενη
Σελίδα 5 από 15

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης