Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
Driver ///M (Άρης) Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 207 1.4 90hp sport
Ένταξη: 16 Νοέ 2009 Δημοσιεύσεις: 829
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 03 Δεκ 2009, 02:44:55 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
paranoia έγραψε: | Φίλε driver το δικό μου αμάξι είναι 6ετίας πλέον και γ' αυτό χρησιμοποιώ γυαλιστικά όχι πολύ συχνά βέβαια αλλά όσο να ναι έχει υποστεί μια ταλαιπωρία το χρώμα. Κερί έχω ένα χρόνο να βάλω...
Τι θα μου πρότεινες λοιπόν από κερί μετά το spr να βάζω;
Το armorall hi shine paste wax δίνει όντως λάμψη αλλά φεύγει σχεικά γρήγορα μετά από 2-3 βδομάδες... |
Φίλε μου, η παλαιότητα του αυτοκινήτου έχει να κάνει κυρίως με το τί γυαλιστικό θα χρησιμοποιήσεις (για τα καινούρια χρώματα ένα πολύ ήπιο σαν το srp ή την κόκκινη 1Ζ ενώ για τα πιο παλιά κάτι πιο επιθετικό, όπως η Μ80 της meguiars ή η σκληροπυρηνική χρυσή της 1Ζ) και όχι με το τί κερί. Προτείνω αρχικά να περάσεις (αν δεν το έχεις κάνει ήδη) ένα πιο επιθετικό γυαλιστικό από το srp (η Μ80 της meg είναι ό,τι πρέπει καθώς είναι μεν επιθετική αλλά όχι σε μεγάλο βαθμό, σε αντίθεση με την χρυσή 1Ζ που είναι φοβερή για τοπικές γρατζουνιές ή οξειδώσεις αλλά όχι και για όλο το αμάξωμα αφού τρως τζάμπα βερνίκι) αφού το χρώμα σου είναι 6ετίας αλλά σε καλή κατάσταση, ώσε να φύγουν κάποιες αράχνες και μικρογρατζουνιές και μετά μπορείς να περάσεις ένα οποιοδήποτε κερί. Εγώ πρότεινα και προηγουμένως το NXT 2.0 ή το platinum gloss. Το πρώτο έχει πολύ περισσότερη αντοχή, ενώ το δεύτερο είναι λίγο κατώτερο ως προς την αντοχή αλλά έχει φοβερό βάθος χρώματος και είναι και πιο φτηνό. Και το collinite 845 είναι άψογο, απλά δεν υπάρχει στην Ελλάδα και παραγγέλνεται μόνο από ίντερνετ, οπότε δεν είναι τόσο απλή η αγορά του.
Το armorall το έχω χρησιμοποιήσει κι εγώ. Οπτικά δίνει πολύ καλά αποτελέσματα, αλλά όπως είδες κι εσύ δεν κρατάει πολύ γιατί είναι φυσικό carnauba κερί, ενώ τα άλλα δύο που προτείνω είναι συνθετικά και όπως είναι φυσικό κρατάνε περισσότερο (κανα δίμηνο το χειμώνα και ακόμα περισσότερο το καλοκαίρι). Η λάμψη πάντως εξαρτάται και από το χρώμα του αυτοκινήτου σου. Αν πχ το αμάξι σου είναι μαύρο, προτείνω να περάσεις εκτός από συνθετικό κερί και ένα φυσικό, γιατί οι αντανακλάσεις του μαύρου είναι άλλο πράγμα. Αν πάλι το αμάξι σου είναι άσπρο ή ασημί, είτε χρησιμοποιήσεις συνθετικό κερί είτε φυσικό, η διαφορά θα είναι απειροελάχιστη ως προς την εμφάνιση. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Snap5 (Παναγιώτης) Δραστήριο μέλος

Peugeot 206 1.4 Dynamic (2005)
Ένταξη: 22 Φεβ 2007 Δημοσιεύσεις: 263 Τόπος: Καλαμάτα
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 07 Δεκ 2009, 16:57:50 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Εχω ερώτηση, μιας και προσέχουμε τα πλαστικά κατά το κέρωμα (μιας και "ασπρίζουν") μήπως το ίδιο ισχύει και για τα αυτοκόλητα?Υπαρχει πρόβλημα αν περαστούν με κερί?
  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 07 Δεκ 2009, 21:58:10 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Snap5 έγραψε: | Εχω ερώτηση, μιας και προσέχουμε τα πλαστικά κατά το κέρωμα (μιας και "ασπρίζουν") μήπως το ίδιο ισχύει και για τα αυτοκόλητα?Υπαρχει πρόβλημα αν περαστούν με κερί? |
Aυτό δεν το ξέρω αν και λογικά δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα. Πάντως δεν υπάρχει και λόγος να περάσεις τα αυτοκόλλητα με κερί, αφού σίγουρα δεν τους προσφέρει τίποτα. Γενικά λοιπόν απέφευγέ το. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
kostasvti (kost@s) Φανατικό μέλος

Peugeot 207 rallye
Ένταξη: 25 Ιαν 2009 Δημοσιεύσεις: 316 Τόπος: Περιστερι
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 07 Δεκ 2009, 22:15:41 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
πλαστικα με τιποτα μην βαλεις, αυτοκολλητα δεν εχει νοημα αλλα θα σου φυγει η μαγκια να βγαλεις τις ασπριλες που θα εχουν κολλησει στις ακρες του αυτοκολλητου.
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
NemesisUltra (Μιχάλης) Φανατικό μέλος

Peugeot 106 1.6 (16V) BlueRallye
Ένταξη: 21 Σεπ 2008 Δημοσιεύσεις: 391 Τόπος: ΡΟΔΟΣ
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 07 Δεκ 2009, 22:51:52 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
μια βοήθεια για μένα το αμάξι μου είναι 2 μήνες βαμμένο πλέον
χρησιμοποιώ το υγρό ψεκαστικό κερί τις Formula1 μετά από καλο πλύσιμο
ψεκάζω αντί το αμάξι πάνω στο πανί για πιο ελεγχόμενο καθάρισμα και το περνάω πάνω στο αμάξι το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό για ψιλό κέρωμα
για αλοιφή έχω το Formula 1 Carnauba car Wax τι γνώμη έχετε για αυτό και αν είναι σωστό για το χρώμα μου δεν το έχω χρησιμοποίηση ακόμα στο νέο χρώμα ( το αποτέλεσμα στο παλιό χρώμα ήταν φοβερό δεν μπορούσες να ακουμπήσεις το αμάξι το χέρι μου γλιστρούσε και είχε αρκετή αντοχή για πολλές μέρες )
έχω κάνει το μπλε του rx8 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 07 Δεκ 2009, 23:52:20 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Aν και τη μάρκα αυτή δεν την ξέρω, προφανώς και μπορείς να περάσεις το αμάξι σου με το κερί αυτό. Είναι κερί carnauba (απ'ότι γράφεις) άρα φυσικό, οπότε κάνει για όλα τα αμαξώματα νέα και παλιά. Απλά, αν η επιφάνεια είναι φρεσκοβαμμένη σαν τη δικιά σου δεν πρέπει να περαστεί με κερί για κανά μήνα περίπου, γιατί φράζουν οι πόροι και το χρώμα δεν στεγνώνει όσο καλά θα έπρεπε. Μετά το μήνα όμως, το χρώμα κερώνεται άφοβα. Αν θες να είσαι απόλυτα καλυμμένος, περίμενε και 2-3 εβδομάδες (γιατί μερικά χρώματα στεγνώνουν πιο αργά ενώ άλλα πιο γρήγορα) και κέρωσέ το μετά.
Και άλλη μια γενική συμβουλή, το κερί πρέπει να απλώνεται όσο πιο λεπτά γίνεται ώστε να έχει λεπτό πάχος πάνω στο αμάξωμα. Κι αυτό γιατί όταν "σπάει" και γίνεται λεπτό, απορροφάται καλύτερα και στεγνώνει πιο γρήγορα, ενώ αφαιρείται και πιο εύκολα.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Driver ///M στις Κυρ 12 Σεπ 2010, 13:51:23, 1 φορά |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
NemesisUltra (Μιχάλης) Φανατικό μέλος

Peugeot 106 1.6 (16V) BlueRallye
Ένταξη: 21 Σεπ 2008 Δημοσιεύσεις: 391 Τόπος: ΡΟΔΟΣ
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 08 Δεκ 2009, 00:13:23 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
περνάω πολύ ώρα με το γυάλισμα.. ειδικά στο μπλε μεταλλικό που έχω κάνει και σε αντίθεση με τις ολόλευκες ζάντες φοβερό στο μάτι
εκτος αυτού είναι και καλο για το χρώμα γλιστράει το νερό δεν κρατάει το χώμα και και
καποιο κερι να μου προτινεις κάποιο προϊόν ? |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 08 Δεκ 2009, 22:56:30 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Από συνθετικά κεριά, το Meguiars NXT 2 είναι μια χαρά.
Από φυσικά, το πολύ ισχυρο 915 είναι ότι καλύτερο στα λεφτά του κα διαρκεί άνετα άνω από 4 μήνες. Μπορεί να μη βρίσκεται τόσο εύκολα όσο το πρώτο, αλλά αξίζει πραγματικά τον κόπο.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Driver ///M στις Κυρ 12 Σεπ 2010, 13:54:51, 1 φορά |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
kostasvti (kost@s) Φανατικό μέλος

Peugeot 207 rallye
Ένταξη: 25 Ιαν 2009 Δημοσιεύσεις: 316 Τόπος: Περιστερι
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 13 Δεκ 2009, 16:19:57 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Και εκ του οπτικου αποτελεσματος :
Εγινε με armorall wax το αμαξι ειναι ενος χρονου σχεδον αρα (καινουριο χρωμα) προσοχη μεγαλη στα πλαστικα μερη του αυτοκητου. Αν πεσει λιγο κατευθειαν σκουπισμα γιατι αφηνει ασπρα σημαδακια. Φευγουν αλλα θελει πολυυυυ τριψιμο.
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
abaleo (stathis) Τρελλαμένο μέλος

Pug 206 1.6 (16V) GTi (2005)
Ένταξη: 04 Οκτ 2006 Δημοσιεύσεις: 890 Τόπος: Καλλιθέα - Πάτρα
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 18 Ιούλ 2010, 22:10:47 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
3 ώρες σήμερα τις έφαγα για να αναστήσω τη γυαλάδα του μαύρου 206 μου...
καλό πλύσιμο αρχικά
μετά έβαλα αλοιφή για γρατζουνιές της sonax η οποία τις ανεπαίσθητες γρατζουνιές τις φτιάχνει αλλά δεν κάνει τιποτα απολύτως στις πιο βαθιές κια πρώτος γύρος τριψίματος
μετά πέρασα όλο το αμάξωμα (εκτός πλαστικών) με μια κρέμα γυαλίσματος μεταλλικών χρωμάτων πάλι της sonax (10€) που περιέχει και κερί carnauba (σαν πορτοκάλι μύριζε αυτό ) και έλιωσα κυριολεκτικά στο τρίψιμο, τόσο που σκέφτομαι την επόμενη φορά να πάρω αλοιφαδώρο...
τα αποτελέσματα θα σας τα πω αύριο γιατί με πήρε η νύχτα!
--- |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|