PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Αεροσυμπιεστες και αεροκλειδα

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Τεχνικές - Μηχανολογικές Συζητήσεις Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
kane (Σταύρος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

SL 55 AMG

Ένταξη: 01 Δεκ 2006
Τόπος: στο συνεργείο...

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 29 Οκτ 2009, 16:59:42    Θέμα δημοσίευσης: Αεροσυμπιεστες και αεροκλειδα Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ανοιγω το θεμα αυτό μιας και δν υπαρχει κατι παρομοιο (τουλαχιστο οχι απ'οσο θυμαμαι).

Θελουμε λοιπον με λευτερη,να αγορασουμε συναιτερικα τον ανωθεν συνδυασμο εργαλειων.

Επειδη θα κοσμουν την αποθηκη μας και απλως θαναι για να βγαζουμε μια στο τοσο τις ζαντες μας, δε θελουμε κατι ακριβο.

Τι στοιχεια (σπεκς) πρεπει να χει το αεροκλειδο για να μας καλυπτει? ποσα nm?
Επισης ειδα στα σπεκς των,οτι εχουν καταναλωση πχ 230λτ/λεπτο.

Σιγουρα,επισης πρεπει να εχει ο αεροσυμπιεστης τα μπαρ που απαιτουνται για να λειτουργησει το αεροκλειδο,αλλιως δν εχει νοημα.

Τι κανει ενα αεροκλειδο ιδιας ροπης στρεψης καλυτερο απο ενα αλλο? η καταναλωση αερα του ?

Προφανως αυτο σημαινει πως αν το χρησ, συνεχεια για ενα λεπτο θες 230λτ αερα.
Εμεις σκεφτομαστε για την αγορα κονφλερ 50λτ ή 100λτ (μιας και το κοστος ξεφευγει) ,επειδή θεωρώ απιθανο να σφιγγουμε μια βιδα επί 1 λεπτο.

Επισης αν γνωριζουμε τπτ φτηνοδουλειες προιοντα,ευχαριστως να συνδραμετε στη κουβέντα!

Kane + Steve VS 2kg αρνίσιο παϊδάκι, σημειώσατε 1
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Yahoo Messenger
recife_rallye (lefos)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

e-tuners stage4 from north

Ένταξη: 03 Σεπ 2008

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 29 Οκτ 2009, 17:12:34    Θέμα δημοσίευσης: Re: Αεροσυμπιεστες και αεροκλειδα Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

kane έγραψε:
Ανοιγω το θεμα αυτό μιας και δν υπαρχει κατι παρομοιο (τουλαχιστο οχι απ'οσο θυμαμαι).

Θελουμε λοιπον με λευτερη,να αγορασουμε συναιτερικα τον ανωθεν συνδυασμο εργαλειων.

Επειδη θα κοσμουν την αποθηκη μας και απλως θαναι για να βγαζουμε μια στο τοσο τις ζαντες μας, δε θελουμε κατι ακριβο.

Τι στοιχεια (σπεκς) πρεπει να χει το αεροκλειδο για να μας καλυπτει? ποσα nm?
Επισης ειδα στα σπεκς των,οτι εχουν καταναλωση πχ 230λτ/λεπτο.

Σιγουρα,επισης πρεπει να εχει ο αεροσυμπιεστης τα μπαρ που απαιτουνται για να λειτουργησει το αεροκλειδο,αλλιως δν εχει νοημα.

Τι κανει ενα αεροκλειδο ιδιας ροπης στρεψης καλυτερο απο ενα αλλο? η καταναλωση αερα του ?

Προφανως αυτο σημαινει πως αν το χρησ, συνεχεια για ενα λεπτο θες 230λτ αερα.
Εμεις σκεφτομαστε για την αγορα κονφλερ 50λτ ή 100λτ (μιας και το κοστος ξεφευγει) ,επειδή θεωρώ απιθανο να σφιγγουμε μια βιδα επί 1 λεπτο.

Επισης αν γνωριζουμε τπτ φτηνοδουλειες προιοντα,ευχαριστως να συνδραμετε στη κουβέντα!

H ακομη και κανενα μεταχειρισμενο απο κανεναν γνωστο σας...

Παμε για καμμια οδικη δοκιμη επιτελους?
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
recife_rallye (lefos)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

e-tuners stage4 from north

Ένταξη: 03 Σεπ 2008

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 30 Οκτ 2009, 20:35:24    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δε γνωριζει κανεις τιποτα??? Crying or Very sad

Παμε για καμμια οδικη δοκιμη επιτελους?
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
RoadRunner122 (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

106RallyeS2/206XS/C4II

Ένταξη: 30 Οκτ 2008
Τόπος: Δροσοπηγή

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 30 Οκτ 2009, 21:17:27    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Παιδιά επειδή έχω και τα 2 (αεροσυμπιεστή και αερόκλειδο) κι επειδή την πάτησα στο θέμα του αεροσυμπιεστή, θα σας συμβουλέψω να μην κοιτάξετε καταρχήν τη μάρκα αλλά τη χωρητικότητα (λίτρα) σε αέρα.

Εγώ έκανα το λάθος κι έβαλα πάνω απ'όλα τη μάρκα. Διαθέτοντας ένα στάνταρ budget προτίμησα να πάρω έναν αεροσυμπιεστή μάρκας (metabo) 25ρη παρά να δώσω τα ίδια χρήματα για έναν noname 50ρη+. Τα bar μην τα κοιτάτε γιατί ούτως ή άλλως όλοι στο ίδιο φάσμα κυμαίνονται (8bar max και κατά τα 5 αρχίζουν και ξαναγεμίζουν τη φιάλη). Τα περισσότερα αερόκλειδα δουλεύουν στα 6-7bar οπότε όποιο αεροσυμπιεστή κι αν πάρετε σας κάνει από αυτή την άποψη.
Σας αποτρέπω απ'το να πάρετε μικρό γιατί αδειάζει πολύ εύκολα, άρα και δεν κρατάει τα 7bar πχ που θέλει το αερόκλειδο για να δουλέψει στο max της ροπής του, οπότε είσαι τρις την ώρα "βάστα τούρκο να γεμίσω!". Το καλό που έχει το δικό μου είναι ότι είναι εύκολο στη μεταφορά (το πετάς και στο πορτμπαγκάζ που λέει ο λόγος) αλλά για χρήση σε σταθερό σημείο δεν είναι κάτι που έχει σημασία.

Τέλος, απαραίτητα υπολογίστε και έναν αφυγραντήρα γιατί ο αέρας λόγω συμπύκνωσης βγάζει και αρκετή υγρασία. Καλό θα ήταν να βάλετε μετά τον αφυγραντήρα κ μιά διάταξη λίπανσης για να δουλεύουν καλύτερα τα αερόκλειδα.

Μεγείες Wink

3rioStooges-Motorsport Team
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Lef205 (Λευτέρης) (νομίζω)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 205 rallye/gti

Ένταξη: 07 Ιαν 2005
Τόπος: στους αγωνες

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 30 Οκτ 2009, 21:58:13    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Γιατι δεν παιρνετε ενα επαναφορτιζομενο ηλεκτροκλειδο να το εχετε μαζι σας αν πατε σε καμια πιστα?
Εχει πολυ καλα η wurth.

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
andreas16v (andreas)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Peugeot 106 rallye 16v

Ένταξη: 11 Ιαν 2006

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 30 Οκτ 2009, 22:25:31    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

+1 και σε facom επισης...

www.insys.gr
Επιστροφή στην κορυφή
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 205 rallye/gti

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 31 Οκτ 2009, 00:27:50    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

andreas16v έγραψε:

respect στα facom, μαζι με τα craftsman ειναι εργαλεια για μια ζωη!

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
kane (Σταύρος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

SL 55 AMG

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 31 Οκτ 2009, 12:01:40    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Lef205 έγραψε:
Γιατι δεν παιρνετε ενα επαναφορτιζομενο ηλεκτροκλειδο να το εχετε μαζι σας αν πατε σε καμια πιστα?
Εχει πολυ καλα η wurth.

...δεν πάμε πιστα εμεις λεφο,αφου ξερεις Razz

Κατα 2ον,ειναι τοσο ισχυρο αυτό για τα μπουλονια? ρωτησα κατι λοκαλ ηρωας και μου ειπαν εν ολιγοις οτι δεν "κανει"...

Φυσικα αν εισαι σιγουρος για αυτο,κανενα προβλημα τοτε.

Επιστροφή στην κορυφή
RoadRunner122 (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

106RallyeS2/206XS/C4II

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 31 Οκτ 2009, 14:03:11    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Lef205 έγραψε:
andreas16v έγραψε:

respect στα facom... ειναι εργαλεια για μια ζωη!

Μπάαααα με την καμία πλέον! Evil

Κι έχω άπειρα επιχειρήματα/παραδείγματα (κι εννοείται δεν αναφέρομαι σε κανιβαλισμούς!).

Οι σκύλοι έχουν ονόματα όπως Beta, Usag, Unior (πιό οικονομικά) και SnapOn (αλλά άντε βρες τα...)

Επιστροφή στην κορυφή
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 205 rallye/gti

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 01 Νοέ 2009, 03:27:49    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

kane έγραψε:
Lef205 έγραψε:
Εχει πολυ καλα η wurth.

...δεν πάμε πιστα εμεις λεφο,αφου ξερεις Razz

Κατα 2ον,ειναι τοσο ισχυρο αυτό για τα μπουλονια? ρωτησα κατι λοκαλ ηρωας και μου ειπαν εν ολιγοις οτι δεν "κανει"...

Φυσικα αν εισαι σιγουρος για αυτο,κανενα προβλημα τοτε.

Ειμαι σιγουρος γιατι το εχω δοκιμασει στους αγωνες που δανειζομουν του Τασου (0-1000) και παντα εκανε μια χαρα τη δουλεια του χωρις θορυβο οπως τα αεροκλειδα.
Εννοειται απο θεμα βαρους με αεροκλειδο ειναι η μερα με τη νυχτα.

Επιστροφή στην κορυφή
kane (Σταύρος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

SL 55 AMG

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 01 Νοέ 2009, 09:07:37    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΟΚ,λεφο... μπορεις να μου πεις μερικες ενδεικτικες τιμες ?

Επιστροφή στην κορυφή
RoadRunner122 (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

106RallyeS2/206XS/C4II

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 01 Νοέ 2009, 11:05:16    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Είχε βγάλει σε προσφορά πριν κανα εξάμηνο η ΕΡΣΚΑ ένα ηλεκτρόκλειδο (νομίζω ήταν της Facom ή της KSTools).

Ψάξτε μπας και βρείτε κάποιο της makita. Είναι τρελλά σκυλιά!

Κατέβα μια γύρα προς το σταθμό του ΟΣΕ. Έχει θυμάμαι διάφορα μαγαζιά με τέτοια ψιψιψόνια. Ρώτα και στη Hilti αλλά να έχεις φάει κάτι πριν μη σου κάτσει βαρύ Very happy

Παρόλαυτά θα επιμείνω στο σύστημα αέρος. Δε θα σας χρησιμεύσει μόνο σαν αερόκλειδο αλλά και σε πολλές άλλες χρήσεις. Μην αναφέρω το κλασικό φύσημα που σώζει πολλές φορές (πχ βίδες τορξ ράβδων στρέψης-μες τη μπίχλα-φυσάς και καθαρίζουν) όσο επιπλέον εργαλεία που μπορείς να τοποθετήσεις πάνω του.

Υπολογίστε κι ένα μεγάλο μείον που έχουν τα επαναφορτιζόμενα ηλεκτρόκλειδα, αυτό της μπαταρίας. Συνήθως δε ζουν πάνω από 2 χρόνια και το κόστος καινούριας μπαταρίας είναι σχεδόν στα 3/4 της αρχικής αξίας όλου του εργαλείου.

Τέλος, πρέπει να πάρετε και μια σειρά καρυδάκια κρούσης (μαύρα) γιατί τα κλασικά chrome-vanadium θα τα βρουν σκούρα με το σφυροκόπημα.

Επιστροφή στην κορυφή
LEONIDAS 16V (ΛΕΩΝΙΔΑΣ)
Μέλος
Μέλος

106 rallye 1.6 16v

Ένταξη: 17 Ιούλ 2005
Τόπος: 8.000 rpm

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 01 Νοέ 2009, 11:38:34    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

σταυρο,
εγω εχω παρει εναν αεροσυμπιεστη 50λτ britech 2hp εννοειτε λαδιου.
ειναι μια χαρα και απο αποψη χωρου-ογκου αλλα και απο αποδωση,
145ευρω.(μην παρεις κομπρεσερ χωρις λαδι, γιατι θα κλαις....)

αεροκλειδο πηρα ενα μαζι με σετ καρυδακια μαυρα, 315n/m 45ευρω.
ειναι πολυ καλο.ισως αν ξαναγοραζα καποιο αλλο να επαιρνα ενα λιγο πιο δυνατο.το πολυ 400-450n/m.
για παραδειγμα μια φορα δεν μπορουσα να λυσω την 32αρα απο τα ημιαξονια... βεβαια την ειχα σφιξει με τα χερια και με λοστο....
δικαιολογειται θα μπορουσα να πω!
παντως και η πολυ δυναμη δεν ειναι καλη, γιατι απο τους πολλους κραδασμους κοβει και καμια βιδουλα.

η καταναλωση σε αερα ειναι πολυ μικρη δεν χρειαζεται παραπνω λτ.
η ευκολια ειναι αφανταστη, λυνεις δενεις μπροστινη αναρτηση σε 30λεπτα.

μονο η αεροσεγα και το dremel ειναι γαμησετα! καταναλωνει τον αμπακο.... δεν κανει για τετοιο καζανι. θελει 200αρι λτ και πανω.
βεβαια για ερασιτεχνες οπως εμεις, μια χαρα δουλεια θα κανεις, απλα θα πρεπει να περιμενεις να ξαναγεμισει.... αλλωστε δεν θα σε βιαζει και κατι.

το πιστολι βαψιματος ειναι μια χαρα με 50λτ.
για εναν προφυλακτηρα ή ενα φτερο εισαι ανετος.
τωρα για να βαψεις ολο το αμαξι δεν σου αρκει.

επισης οπως προαναφερθηκε, η πιεση 8bar ειναι αυτη που δουλευουν ολα οι αεροσυμπιεστες, οποτε και εκει δεν εχεις προβλημα.

ελπιζω να σε βοηθησα.

www.stroked-up.gr
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 205 rallye/gti

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 01 Νοέ 2009, 13:03:26    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

RoadRunner122 έγραψε:
Είχε βγάλει σε προσφορά πριν κανα εξάμηνο η ΕΡΣΚΑ ένα ηλεκτρόκλειδο (νομίζω ήταν της Facom ή της KSTools).

Ψάξτε μπας και βρείτε κάποιο της makita. Είναι τρελλά σκυλιά!

Κατέβα μια γύρα προς το σταθμό του ΟΣΕ. Έχει θυμάμαι διάφορα μαγαζιά με τέτοια ψιψιψόνια. Ρώτα και στη Hilti αλλά να έχεις φάει κάτι πριν μη σου κάτσει βαρύ Very happy

Παρόλαυτά θα επιμείνω στο σύστημα αέρος. Δε θα σας χρησιμεύσει μόνο σαν αερόκλειδο αλλά και σε πολλές άλλες χρήσεις. Μην αναφέρω το κλασικό φύσημα που σώζει πολλές φορές (πχ βίδες τορξ ράβδων στρέψης-μες τη μπίχλα-φυσάς και καθαρίζουν) όσο επιπλέον εργαλεία που μπορείς να τοποθετήσεις πάνω του.

Υπολογίστε κι ένα μεγάλο μείον που έχουν τα επαναφορτιζόμενα ηλεκτρόκλειδα, αυτό της μπαταρίας. Συνήθως δε ζουν πάνω από 2 χρόνια και το κόστος καινούριας μπαταρίας είναι σχεδόν στα 3/4 της αρχικής αξίας όλου του εργαλείου.

Τέλος, πρέπει να πάρετε και μια σειρά καρυδάκια κρούσης (μαύρα) γιατί τα κλασικά chrome-vanadium θα τα βρουν σκούρα με το σφυροκόπημα.

Γίαννη συμφωνω απολυτα σε αυτα που λες, εγω απλα προτεινα ηλεκτρόκλειδο γιατι στην αρχικη δημοσιευση του ανεφερε ο Σταυρος οτι το θελει για τα ζαντολαστιχα.
Για τις μπαταριες που λες με τετοια χρηση που σκοπευουν να κανουν τα παιδια δεν νομιζω να εχουν προβλημα.
Για το 200αρι κομπρεσσερ που ανεφερες Λεωνιδα, ο γειτονας μου απεναντι ειναι μηχανικος και εχει στο γκαραζ του ενα τετοιο, καθε φορα που γεμιζει πεφτει η ταση του ρευματος στο σπιτι και το ακουει ολη η γειτονια! Laughing

Επιστροφή στην κορυφή
LEONIDAS 16V (ΛΕΩΝΙΔΑΣ)
Μέλος
Μέλος

106 rallye 1.6 16v

Ένταξη: 17 Ιούλ 2005
Τόπος: 8.000 rpm

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 02 Νοέ 2009, 07:21:56    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Lef205 έγραψε:

Υπολογίστε κι ένα μεγάλο μείον Για το 200αρι κομπρεσσερ που ανεφερες Λεωνιδα, ο γειτονας μου απεναντι ειναι μηχανικος και εχει στο γκαραζ του ενα τετοιο, καθε φορα που γεμιζει πεφτει η ταση του ρευματος στο σπιτι και το ακουει ολη η γειτονια! Laughing

οχι οχι λευτερη, λαθος καταλαβες! εγω δεν ειπα να παρει200αρι....
το 50αρι ειπα, ειναι αρκετο για εμας!

www.stroked-up.gr
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
antonios16V (antonios)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

Citroen Xsara 1.6 Vts (2002)

Ένταξη: 31 Αύγ 2005

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 02 Νοέ 2009, 18:26:29    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ακριβως και εγω ειχα περιση τι αεροσυμπιεστη να αγορασω ωστε να λειτουργει ανετα το αεροκλειδο.
Επελεξα μεγαλης παροχης συμπιεστη (250 l/min με δυο πιστονια και μοτερ με ιμαντα 2.5 ps) αλλα με μικρο καζανι (50 lit)να μην πιανει χορο.
Απο διαρκεια κατεβαζω μπροστινους τροχους και δεν παιρνει εμπρος (το δουλευω με 10 bar το καζανι και 6 bar το αεροκλειδο)

Ο αεροσυμπιεστης ειναι μαρκας FIAC ιταλικος και τον πηρα τιμη χονδρικης 280 ευρω.

Απο αεροκλειδο εχω το shinano 1470 του 2002(japan)αλλα ειναι λιγο βαρυ.
Απο δυναμη απλα αν δεν δοσεις προσοχη κοβει βιδες.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Τεχνικές - Μηχανολογικές Συζητήσεις Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης