PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Σωληνάκι αναθυμιάσεων & τοποθέτηση σκούπας

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
DimiP 
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

Peugeot 206xt,Μazda 3MPS,Peugeot 207GT

Ένταξη: 16 Απρ 2002
Τόπος: Πειραιάς

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 29 Απρ 2003, 23:15:51    Θέμα δημοσίευσης: Σωληνάκι αναθυμιάσεων & τοποθέτηση σκούπας Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Οσον αφορα την τοποθετηση σκουπας και το περιφημο σωληνακι των αναθυμιασεων...

τελικα αλλοι το εχουν αποσυνδεσει το σωληνακι (οπως εσυ),
αλλοι το εχουν αφησει ως εχει (sidobre),
και αλλοι βαζουν τη μικρουλα φιλτροχοανουλα (σαν αυτη που εχουν τα μηχανακια) στο σωληνακι αποσυνδεοντας το απο την εισαγωγη.

οι πρωτοι το βγαζουν για να μην τους μπερδευει τον αισθητηρα και να μην βρωμιζει την πεταλουδα με την καπνα απο τις αναθυμιασεις του λαδιου μια που ρουφαει περισσοτερο αερα λογω σκουπας,
οι δευτεροι το αφηνουν να λιπαινει την πεταλουδα χωρις να κοιταζουν το πρωτο
και οι τελευταιοι (ισως ειναι οι σωστοτεροι) το αποσυνδεουν για τους παραπανω λογους αλλα δεν το αφηνουν ετσι , του χωνουν και ενα φιλτρακι (μικρη φιλτροχοανουλα) στην ακρη για να ;;; γιατι αραγε ;; για να μην βγαινουν οι αναθυμιασεις του λαδιου στο χωρο τις μηχανης ;; δεν ξερω...

ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ;; ΓΙΑΤΙ ΟΣΟΥΣ ΡΩΤΗΣΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΔΙΚΑ) ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟ.

Η Lion προτιμα τον 3ο τροπο...

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Alex 
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.4 (8V) XT (1999)

Ένταξη: 24 Ιούλ 2002
Τόπος: Αθήνα - Μαρούσι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 30 Απρ 2003, 00:32:24    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αυτη η ερωτηση μου εχει απασχολησει το μυαλο για αρκετες ωρες και πες οτι το 1 και 2 βγαζουν νοημα.. Το 3 δεν βγαζει νοημα ομως (να εχει φιλτρακι!) αφου υποτιθεται οτι ειναι αναθυμιασεις και διωχνει, δεν ρουφαει...

Αν ξερει κανεις στα σιγουρα τι πρεπει να το κανουμε καλα θα ηταν (αν και θυμαμαι ενα post νομιζω του Nikou Kasfiki που ελεγε για τη λιπανση της πεταλουδας, αλλα το θεμα ειναι τι γινεται με την "μπιχλα" που πιανει το συστημα?)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
seridim (ΔΗΜΗΤΡΗΣ)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

206 1.4(8V) ΧΤ(2001)

Ένταξη: 31 Ιούλ 2002
Τόπος: ΦΛΩΡΙΝΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 30 Απρ 2003, 10:30:41    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τον δεύτερο τρόπο έχω ακολουθήσει και εγώ με την σκούπα. Έχω αφήσει το σωληνάκι όπως είναι. Τώρα αν η ''μπίχλα'' προκαλέσει κάποιο πρόβλημα (γιατί;;Wink δεν ξέρω. Πάντως μέχρι τώρα κανένα πρόβλημα

Βελτιώνοντας το........"ΑΒΕΛΤΙΩΤΟ"

ANOTHER MEMBER OF K.R.T
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
DimiP 
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

Peugeot 206xt,Μazda 3MPS,Peugeot 207GT

Ένταξη: 16 Απρ 2002
Τόπος: Πειραιάς

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 01 Μάϊ 2003, 00:00:07    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

μια που δημιουργηθηκε νεο topic παιδια, οσοι φορατε σκουπες γραψτε τι ξερετε περι του θεματος...
τι εχετε η σας εχουν κανει, τι και αν εχετε αντιμετωπισει προβληματα ωστε να δουμε τι γινεται τελικα

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
glf (Νίκος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

106 16v rallye

Ένταξη: 01 Ιαν 2003
Τόπος: Κοζάνη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 01 Μάϊ 2003, 16:58:26    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

στο 106 16v είχα τη σκούπα 1 χρόνο και το σωληνάκι συνδεδεμένο για να επιστρέφει τις αναθυμιάσεις. no problems at all....

και δε μπορώ να καταλάβω ακριβώς γιατί να μην συνδέσουμε το σωληνάκι. η "μπίχλα" δεν είναι από τον.... εξωτερικό αέρα (που πράγματι έρχεται περισσότερος) αλλά από το λαδάκι της μηχανής. Αν δε θέλετε μπίχλα, να αλλάζετε λαδάκια και φίλτρο κάθε 5000 χλμ. χεχεχεχεχε

και για τα φιλτράκια τι να πώ... εδώ ακόμα και τα αγωνιστικά έχουν δοχείο αναθυμιάσεων..... όταν τα βλέπω μου θυμίζουν τα παπακια! χεχεχε
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
chatasos (Τάσος)
Developer - Administrator
Developer - Administrator
Επίσημο Μέλος

Peugeot 207 1.6 (17V!) GT (2009)

Ένταξη: 12 Απρ 2002
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 02 Μάϊ 2003, 06:25:44    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εγώ πάντως ανήκω στην 2η περίπτωση...απλά όταν καθαρίζω την σκούπα, καθαρίζω και το συγκεκριμένο σημείο γιατί μαζεύει αρκετή μπίχλα.

Ο φορουμάρχης επέστρεψε παντρεμένος & ανανεωμένος!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
pugsang (Μάκης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 207 Rallye

Ένταξη: 26 Απρ 2002
Τόπος: Ραφήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 02 Μάϊ 2003, 07:00:21    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Και εγω εχω αφήσει το σωληνάκι συνδεδεμένο για 4 λόγους.

1.Αφου το είχε εκεί ο κατασκευσαστής δεν πειράζει.
2.Το λάδι των αναθυμιάσεων κάθετε μεσα στον σωλήνα της σκούπας και κατακρατάει τα μικρά σωματίδια σκόνης που περνάνε απο τη φιλτροχοάνη
3.Είναι ο μονος σίγουρος τρόπος να μην μυρίζεις τις αναθυμιάσεις αφου με το φιλτράκι αναθυμιάσεων ολο διαχέονται μεσα στον χωρο το κινητήρα και απο εκει με τους αεραγωγούς μεσα στην καμπίνα.
4.Αν το ταπώσεις θα σκάσει το μοτέρ.

pedal to the metal
Επιστροφή στην κορυφή
Sidobre (Τάσος)
Πρόεδρος - Webmaster
Πρόεδρος - Webmaster
Επίσημο Μέλος

Peugeot 206 XS evo2

Ένταξη: 12 Απρ 2002
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 02 Μάϊ 2003, 08:23:27    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πάντως στο 206 16v το σωληνάκι αναθυμιάσεων είναι πολύ κοντά στην πεταλούδα και αφού το έχουν εκεί δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να το βγάλει κανείς. Για να βγεί, θα πρέπει να αλλάξεις όλο το κολάρο και δεν υπάρχει λόγος αφού η σκούπα μπαίνει στο κολλάρο που έχει από την μαμά το 206.

Για να το έχουν εκεί... κάτι θα ξέρουν οι κατασκευαστές!

If everything seems under control, you're just not going fast enough...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης