Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
stam_par75 (stamatis) Μόλις έγραψα

PEUGEOT 206CC
Ένταξη: 02 Μάϊ 2006 Δημοσιεύσεις: 10
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 22 Ιούλ 2009, 16:08:35 Θέμα δημοσίευσης: 206 - Ηχητικό "μάζεμα" σε 206cc |
|
|
Έχω ένα peugeot 206 cc quiksilver και θα ήθελα να με βοηθήσετε στο να φτιάξω/διορθώσω το αμάξι ηχητικά στο καλύτερο δυνατό που μπορώ με προσωπική δουλειά (sub στο πορτμπαγκάζ, ενισχυτές δεν με ενδιαφέρουν)
Αυτή την στιγμή έχω μια πηγή pioneer deh7100 bt ηχεία διαιρούμενα μπροστά (μάλλον 16.5) της hertz, πίσω ηχεία μαμα και ενεργό sub κάτω από το κάθισμα του οδηγού (pioneer).
Δυστυχώς δεν διάβασα σχετικό αναρτημένο υλικό επι του θέματος στο forum πριν μου εγκαταστήσουν τα παραπάνω και έτσι ανέκυψαν τα εξής
1) Είμαι σίγουρος οτι δεν μου στεγανοποίησαν τις πόρτες μιας και μου σπασανε τα πλαστικά για την εγκατάσταση των μπροστά ηχείων.Τώρα τι μπορώ να κανω και με αφορμή το παραπάνω πως θα μπορούσα να βελτιώσω τον ήχο προσθέτοντας μόνωση (ρικοφον-αν το λέω σωστά) και που.Τα πλαστικά στις πόρτες πως αφαιρούνται;
2) Με τα πίσω ηχεία (Θέλω να τα αλλάξω με κάτι 2 δρόμων της pioneer-30€) http://www.hxostyle.gr/?pid=2&catId=136(είναι εύκολο να αφαιρέσω τα πίσω πλαστικά και πως;) Επίσης τα ηχεία εκτός από την διάμετρο προσδιορίζονται και από το βάθος που έχουν;
Κάθε βοήθεια δεκτή παιδιά.. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
sotos 207Gt (Σωτηρης.... ...mobile repairman...) Έχω ξεφύγει !!!

207Gt 900hp by Αισωπος racing power...
Ένταξη: 16 Απρ 2007 Δημοσιεύσεις: 1056 Τόπος: Αργοστολι Κεφαλονια
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 27 Ιούλ 2009, 15:24:17 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Λοιπον.
Ρικοφον ξεχνα το δεν κανει για πορτες αλλα για στουντιο.
Θες damping για τις πορτες αλλα πριν απο αυτο πρεπει να αντικαταστησεις τα καπελα των ηχειων που οπως λες σου σπασανε αλλιως το χειμωνα θα γινει βαρκουλα το αμαξακι σου.
Με την μονωση καποια πραγματα θα διορθωθουν και καποια οχι.
Αυτο που θα φτιαξει σε πρωτη αση ειναι το μπασο που θα γινει στιβαροτερο.
Αυτο που δεν θα αλλαξει ειναι η ενταση που θα παραμεινει η ιδια αν δεν βαλεις ενισχυτη και στα ηχεια.
Για τα πισω θα σου προτεινα να μην πολυ ασχοληθεις γιατι ειναι πολυ μικρα σε διασταση και δεν θα κερσισεις και παρα πολλα.
Το πλαστικα στις πορτες αφαιρουνται με 2-3 βιδες το καθενα και ξεκουμπωμα.
Μια βιδα στο χερουλι και 1-2 στο προφιλ της πορτας.
Δεν θυμαμαι αν εχεις και απο κατω το cc..
Οτι αλλο θες διαθεσιμος..
Στις τρεις αυτοκτονιες η μια δωρο.....Ελλας στο μεγαλειο σου.... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

PEUGEOT 206CC
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 28 Ιούλ 2009, 19:26:25 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Έχουμε κάποιον που θα μπορούσε να βοηθήσει για τις εν λόγω ενέργειες(Καποιο συνέργειο ,τεχνικός κ.λ.π)που να είναι όμως δοκιμασμένος και αξιόπιστος γιατί μέχρι τώρα όπου πήγα μόνο τα λεφτά θέλανε, και συνέχεια βρισκόμαι μπροστά σε "εκπλήξεις". Κουράστηκα με όλους αυτούς τους δήθεν ειδικούς του ήχου..Μια δουλειά 10 προβλήματα.(Και να σκεφτείς ότι το συγκεκριμένο μαγαζί έχει φτιάξει πολλά 206 cc..)Σκέψου να μην είχε την σχετική εμπειρία.Θα πήγαινες με αυτοκίνητο και θα έβγαινες με vespa....
Σε ευχαριστώ πάντως για τις πληροφορίες και τον χρόνο σου.. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 29 Ιούλ 2009, 08:09:56 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Φιλε σταματη στην Αθηνα γνωριζω αρκετους αλλα τι να σου πω?
Να σου πω οτι θα φυγεις με βεσπα?
Μαλλον κατι τετοιο θα γινει.
Το λεκανοπεδιο δυστυχως εχει παρα μα παρα πολλους αλεξιπτωτιστες και για να κανεις δουλιτσα λιγακι δυσκολο.
Θα ψαξω λιγο μεσω των εταιριων μου και θα σου απαντησω μεχρι το μεσημερι..
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

PEUGEOT 206CC
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 29 Ιούλ 2009, 09:08:39 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ευχαριστώ Σωτήρη. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Dimitris_thess (Δημήτρης) Νέος χρήστης

Ένταξη: 29 Απρ 2009 Δημοσιεύσεις: 80
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 08 Οκτ 2009, 10:30:03 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Καταρχην Δημητρη αν μπορεις απεφυγε τα greeklish.
Στο θεμα να ξερεις οτι ολα τα after maket ραδιοcd εχουν iso φισα που ταιριαζει σε ολα τα ευρωπαικα αυτοκινητα οποτε θα κουμπωνει κανονικα.
Απλα αν εχεις χειριστηρια τιμονιου χρειαζεσαι και ανταπτορα αλλα δεν υπαρχει στο εμποριο για το lg παρα μονο απο την Phonocar αλλα προσωπικα δεν μου αρεσει καθολου σαν ανταπτορας..
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
AlienHack (Alexander) Έχω ξεφύγει !!!

206cc 1.6 110hp 2002
Ένταξη: 10 Απρ 2008 Δημοσιεύσεις: 4131 Τόπος: Thessaloniki
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 15 Οκτ 2009, 11:58:50 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Φιλε μου, εχω το 206cc. εχω δοκιμάσει 3 πηγές και 4 διαφορετικά ζευγάρια ηχείων, και πριν απο μια μερα εβαλα τελικά και ενισχυτή.
Λοιπον. Το 206cc μας εχει δυστιχός μικρα μεγέθη ηχείων και επειδή και τα πισω ειναι μικρά και δεν εχουμε χώρο για οβαλ τα πραγματα ειναι χειρότερα απο τα απλα 206.
Πρωσοπικές απόψεις: εμπειρίες
1.με μαμα πηγή και μαμα ηχεία ο ήχος ειναι κατω του μετρίου. (Παντος στα καινούρια 207cc ο μαμα ήχος ειναι ακόμα χειρότεροα απο τα 206)
2.αν βγάλεις τα μαμα ηχεία και βαλεις αφτερμαρκετ καποια καλά (και μια καλή aftermarket πηγη πχ. pioneer, alpine) θα δεις καλό ήχο αλλα σε χαμηλές εντάσεις. με ανοιχτο το cabrio δεν θα ακούς τιποτα, και αν πας να δυναμόσεις θα παραμορφώσουν
3.Tην απο πάνω λυση ειχα για 1μιση χρονο. με κάλυπτε στο 70% των περιπτώσεων. Απέφευγα να βάλω ενισχυτή, το θεωρούσα too much. ΑΛλα βρήκα εναν πολύ φτηνό και ειπα γιατί οχι.. Εκανα την εγκατάσταση μόνος μου... και εχω να πώ οτι, χωρις ενυχυτή τα ηχεία σου τζάμπα πάνε. ο ηχος καταρχάς καθάρισε, ακούς ολες τισ συχνότητες κρυσταλλο.. και το ανύπαρκτο μπάσο (δεν εχο μπασο εξτρα , οτι βγάζουν τα ηχεία) τωρα πια υπάρχει. αν τα ρυθμίσεις σωστά εχεις ενταση και για οταν εισαι ανοιχτος και τρεχεις με 140 να ακους δυνατα και καθαρά...
οποτε ψάξε βρες καμια μεταχείρα φτηνό ενυσχυτή απο ιντερνετ ebay κτλ και βαλτον ασυζητητη. εγώ να καταλάβεις βρήκα 4χ150W με 40 €... 
LPG |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
MEMsound Υπεύθυνος Συνεργασιών

206gti
Ένταξη: 17 Σεπ 2004 Δημοσιεύσεις: 31104 Τόπος: Στροφοδιαδρομές
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 15 Οκτ 2009, 12:05:08 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
πες μου πόσο καιρό λεμε οτι χωρις ενισχυτη ηχο της προκοπής δεν θα χεις ποτε... 
η πιο ωραία βόλτα...
ειναι η επόμενη... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

206cc 1.6 110hp 2002
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 15 Οκτ 2009, 12:30:05 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
βρε ναι. ΑΛΛΑ οπως εγραψα παραπάνω , και χωρις ενυσχυτη και με καλη πηγή και ηχεια καλύπτεσαι 70+ % αλλα ο ενυσχυτής αλλαζει τα παντα. Απο την αλλη ομως μιλάμε για μια επένδυση 150+ € (για καινουριο) και πολύ μανουρα για την εγκατάσταση αν δεν ξέρεις (ή εξτρα λεφτα για περαστικα)
ΑΡΑ ζυγίζουμε αυτά τα 2. Εγω προσωπικα αν δεν έβρισκα τον δικο μου με μονο 40€ και περαστικά δικα μου δεν θα αγόραζα 150€ + 40€ περαστικά για να έχω την διαφορά ήχου που εχω τωρα..
Το παιδι ειπε οτι ενυσχυτη και woofer κτλ δεν τα θέλει (ισως λογο κόστους και εγκατάστασης) . Και την ίδια αποψη ειχα και εγώ.. Ετσυχα να μπορέσω ονως να κάνω μια δουλεια 200€ με 40€ και το θεώρησα καλή λυση και το εκανα.
LPG |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Giannis307 (Giannis???) Έχω ξεφύγει !!!

308 Thp130
Ένταξη: 05 Δεκ 2006 Δημοσιεύσεις: 3967 Τόπος: Nikaia/Argyroupoli
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 15 Οκτ 2009, 12:39:59 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ανεβασε καμια φωτο ρε συ.... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
206kwn (kwstas o butcher) Έχω ξεφύγει !!!

peugeot 206 1.4 (16v) (2006)
Ένταξη: 14 Σεπ 2007 Δημοσιεύσεις: 1466 Τόπος: balearic islands
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 15 Οκτ 2009, 12:41:09 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
AlienHack έγραψε: | χωρις ενυσχυτη και με καλη πηγή και ηχεια καλύπτεσαι 70+ % |
εξαρταται τι εννοει κανεις καλη πηγη και ηχεια και ποσα ειναι διατεθειμενος να διαθεσει για μια καλη πηγη και καλα ηχεια !!!
γιατι για να πεις οτι θα καλυφθεις μονο με αυτα πρεπει να διαθεσεις πολλα λεφτα 
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

206cc 1.6 110hp 2002
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 15 Οκτ 2009, 13:21:25 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
μια pioneer των 100€ 2 διαιρουμενα πίσω με 80-120€ και μπροστά κατι καλλό αλλα 60-80€
μαξιμουμ 250-300 για πλήρη ήχο. βρισκεις και με λιγοτερα..
LPG |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 15 Οκτ 2009, 13:31:14 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
AlienHack έγραψε: | μια pioneer των 100€ 2 διαιρουμενα πίσω με 80-120€ και μπροστά κατι καλλό αλλα 60-80€
μαξιμουμ 250-300 για πλήρη ήχο. βρισκεις και με λιγοτερα.. |
μαλιστα απο εκει και περα ειναι και λιγο υποκειμενικο το ολο θεμα μιας και εγω μολις ειχα βαλει αυτα και κατι παραπανω απο αυτα δεν ημουν καλυμενος ουτε στο 20% 
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

206cc 1.6 110hp 2002
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 15 Οκτ 2009, 14:03:49 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ναι , ολα εναι υποκειμενικά, αν θελεις να πηγαινεις σε διαγωνισμους ηχοσυστημάτων αυτοκινήτων θα χρειαστεις 2-3 ενυσχυτες και αλλεσ 2 μπαταριεσ
εμενα παντος με αυτα τα ηχεία και πηγή με ικανοποούσε. με τον εχνισχυτη ειμαι super, και αν τυχον και βρώ κανενα φτηνό basaki ... θα ειναι υπερτατος ήχος (σε νορμαλ συνθήκες οχι για διαγονισμους)
LPG |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 15 Οκτ 2009, 14:34:17 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
AlienHack έγραψε: | ναι , ολα εναι υποκειμενικά, αν θελεις να πηγαινεις σε διαγωνισμους ηχοσυστημάτων αυτοκινήτων θα χρειαστεις 2-3 ενυσχυτες και αλλεσ 2 μπαταριεσ
εμενα παντος με αυτα τα ηχεία και πηγή με ικανοποούσε. με τον εχνισχυτη ειμαι super, και αν τυχον και βρώ κανενα φτηνό basaki ... θα ειναι υπερτατος ήχος (σε νορμαλ συνθήκες οχι για διαγονισμους) |
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=17051

|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Giannis307 (Giannis???) Έχω ξεφύγει !!!

308 Thp130
Ένταξη: 05 Δεκ 2006 Δημοσιεύσεις: 3967 Τόπος: Nikaia/Argyroupoli
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 15 Οκτ 2009, 15:03:55 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Αλεξανδρε 2 ενυσχητες 4 ηχεια και ενα sub δεν ειναι διαγωνισμος....ειναι μια νορμαλ κατασταση πιο δυνατη απο την μη ενισχυομενη....απλα! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

206cc 1.6 110hp 2002
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 16 Οκτ 2009, 09:17:07 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Giannis307 έγραψε: | Αλεξανδρε 2 ενυσχητες 4 ηχεια και ενα sub δεν ειναι διαγωνισμος....ειναι μια νορμαλ κατασταση πιο δυνατη απο την μη ενισχυομενη....απλα! |
Δεν συμφωνω... με αυτά που λες βγάζεις ήχο καθαρλό μεχρι τα 120+DB!! αυτό ειναι δυνατότερο και απο το να κάθεσαι μπροστά σε ηχείο σε κλαμπ ή διπλα σε κομπρεσσέρ στον δρόμο. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΡΜΑΛ ΑΥΤΟ!
πάνω απο 98DB οι γιατροί λενε οτι καταστρέφονται τα τριχοδη κυταρα στο αυτί και εχεις σιγα σιγα και σταθερά απόλεια ακοής.
Δεν νομιζω οτι ειναι νορμαλ αυτή η ένταση.
Νορμαλ ειναι μεχρι εναν ενισχυτή (4χ150 πχ) με 2 ζευγάρια νορμαλ κοστους ηχεία πανω και ενα γουφεράκι μικρό. Και ήχο βγάζεις μεχρι 110 DB και για ενα αμάξκι που ειναι κλειστός χώρος ειναι σουπερ καλό. Δεν ειναι κλαμπ το αμάξι. 
LPG |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 16 Οκτ 2009, 09:46:42 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
AlienHack έγραψε: | Giannis307 έγραψε: | Αλεξανδρε 2 ενυσχητες 4 ηχεια και ενα sub δεν ειναι διαγωνισμος....ειναι μια νορμαλ κατασταση πιο δυνατη απο την μη ενισχυομενη....απλα! |
Δεν συμφωνω... με αυτά που λες βγάζεις ήχο καθαρλό μεχρι τα 120+DB!!
αυτό ειναι δυνατότερο και απο το να κάθεσαι μπροστά σε ηχείο σε κλαμπ ή διπλα σε κομπρεσσέρ στον δρόμο. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΡΜΑΛ ΑΥΤΟ!
|
αυτο το πορισμα παλι πως το εβγαλες τη στιγμη που δεν σου ειπε για τι ηχεια μιλαει και τι γουφερ και τι ενισχυτες κλπ κλπκλπ
AlienHack έγραψε: | Νορμαλ ειναι μεχρι εναν ενισχυτή (4χ150 πχ) με 2 ζευγάρια νορμαλ κοστους ηχεία πανω και ενα γουφεράκι μικρό. Και ήχο βγάζεις μεχρι 110 DB και για ενα αμάξκι που ειναι κλειστός χώρος ειναι σουπερ καλό. Δεν ειναι κλαμπ το αμάξι.  |
ειπαμε οτι ειναι λιγο υποκειμενικο αυτο το τι ειναι νορμαλ για τον εναν τι για τον αλλο κλπ κλπ κλπ......
απλα εκει που ο δικος σου ενισχυτης τερματιζει ,με οτι συνεπαγεται αυτο, καποιος αλλος πιο δυνατος θα αρχιζει να ξυπναει!!! οποτε θα παιζεις στην ιδια ενταση πολυ πιο χαλαρα και ποιοτικα 
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

206cc 1.6 110hp 2002
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 16 Οκτ 2009, 10:17:32 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
206kwn έγραψε: |
αυτο το πορισμα παλι πως το εβγαλες τη στιγμη που δεν σου ειπε για τι ηχεια μιλαει και τι γουφερ και τι ενισχυτες κλπ κλπκλπ |
και μόνο που βάζει 2 ενισχυτες λογικά θα εχει 150+ Watt σε κάθε ηχείο ξεχωριστά και 300 στο woofer. ειναι πολλά τα κιλά ήχου Γιαννη!! !
Αλλίος και με ενανα μικρό ακομα και 2καναλο ενισχυτή κανεις μια χαρά δουλεια...
206kwn έγραψε: | ειπαμε οτι ειναι λιγο υποκειμενικο αυτο το τι ειναι νορμαλ για τον εναν τι για τον αλλο κλπ κλπ κλπ......
απλα εκει που ο δικος σου ενισχυτης τερματιζει ,με οτι συνεπαγεται αυτο, καποιος αλλος πιο δυνατος θα αρχιζει να ξυπναει!!! οποτε θα παιζεις στην ιδια ενταση πολυ πιο χαλαρα και ποιοτικα  |
Πιστευεις οτι αν παιζω εγω τα ηχεια μου (σε μια νορμαλ ενταση) με εναν ενισχυτή 150watt ή με εναν 500watt θα δώ διαφορά στην ποιότητα του ήχου?? οσο παιζεις στις προδιαγραφές των ηχείων (watt) ειτε αυτα ερχονται απο 100αρη ειτε απο 1000αρη ενισχυτη δεν εχει διαφορά στην ποιότητα. Μονο στην ανότατη καθαρή ενταση αλλα και εκει συνήθος σε κόβουν τα ηχεία λογο μεγλεθους (στα αμαξια ειναι μικρα συνήθος τα ηχεία)
LPG |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|