PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

207 Rallye Θόρυβοι....... αλλά από πού

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
drspeed (Giorgos)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

Peugeot 207 Rallye

Ένταξη: 31 Αύγ 2009

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 12 Σεπ 2009, 19:08:24    Θέμα δημοσίευσης: 207 Rallye Θόρυβοι....... αλλά από πού Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Είδα ότι αρκετοί έχουν ακούσει διάφορους θορύβους, έτσι και εγώ ακούω διάφορα μέσα στο αμάξι.
1. ακούγεται ένας θόρυβος σαν να κοπανάει πλαστικό με μέταλο ή δύο σκλυρά πλαστικά πίσω σαν να είναι από το πόρτ μπαγκάζ.Αυτό το ψιλοβρήκα μάλλον και είναι ή η ρεζέρβα στην οποία έχουν βάλει ένα πολύ βλαμένο σύστημα για το σφίξιμό της το οποίο ουσιαστικά δεν σφίγκει ή η θύκη των εργαλείων που και αυτή δεν έχει την ιδανική στήριξη.(ρεζέρβα μικρού μεγέθους)
2. Διαφόρων ειδών συντονισμοί και ψιλοχτυπήματα μπροστά αριστερά, στην μεριά του οδηγού, που όμως όποιο πλαστικό και να πιάσω δεν σταματάνε.
Και το χειρότερο δεν είναι αυτοί οι θόρυβοι όσο το ότι δεν μπορώ να εντοπίσω από πού έρχονται και μου σπάνε ακόμα περισότερο τα νεύρα.
Το αμάξι έχει λιγότερα από 5.000χλμ και καταλύγω όταν βάζω μέσα κόσμο για να μή γίνω ρεζίλη να βάζω δυνατά την μουσική για να καλύπτω τους ήχους.
Αν έχει κανένας καμία πιθανή λύση για τα παρπάνω παρακαλώ για τα φώτα του γιατί θα καταλύξω με χάπια αν δεν βρώ τί σκ**ά βαράει.

Υ.Γ. Αν κάποιος θέλει να ξεφορτωθεί βάρoς ανταλάζω την ρεζέρβα με κανονική ζάντα GT ή Rallye γιατί μου έχει κάτσει ότι αυτή η μαλ***α είναι που βαράει..........

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
mathanas 
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

207 rallye 2009

Ένταξη: 08 Φεβ 2009

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 12 Σεπ 2009, 19:34:02    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Φιλε μου απο τη δικη μου εμπειρια θα σου πω τα εξης

1)
Για πισω κοιτα για αρχη το Post με το τριγμο στο πορτ παγκαζ απο τη κλειδαρια (εγω εχω κανει τη modifia αν και δεν ειχε τριξει ποτε)

ΓΙα τη ρεζερβα που λες εγω εχω κανει το εξης :
Βγαλε τη ρεζερβα και βαλε ενα κοματι φελιζολ εκει που παταει, σφυξε το μαμα μηχανισμο οσο καλυτερα μπορεις και βαλε κατω απο το πλαστικο κουτι με τα εργαλεια εκει που παταει στη ρεζερβα αφροδες αυτοκολητο (εχει το praktiker) τοποθετησε την εργαλειοθηκη στη θεση της, παρε και ενα χταποδι με γατζους επισης απο praktiker 3-4 euro και βγαλε 2 και πιασε τη καλα αφου τους τεντωσεις αγκυστρωνοντας τους γατζους στις ακτινες της ρεζερβας και αν θες για extra τοποθετησε κοματια σφηνωτα απο φελιζολ αναμεσα στην εργαλειοθηκη και στα χειλη εσωτερικα της ρεζερβας ετσι και τη συγκρατει ακομα περισσοτερο και μονωνεις για να μη δουλευει σαν αντιχειο ο κενος χωρος. , εγω τοποθετησα και ενα λεπτο κομματι φελιζολ αναμεσα σε ρεζερβα και στη μοκετα που κλεινει απο πανω αφου το κοψα καταλληλα. Μετα απο αυτα δε κουνιεται και δεν ακουγεται τιποτα

Αλλα εχε υποψη οτι θορυβους κανουν και τα πισω καθισματα εκει που πιανουν οι πλατες αν τα κοθνησεισ λιγο βιαια θα ακουσεισ γκουπ (εχω βαλει επισης κομματια φελιζολ στο σιδερο που παινει ο γατζος) για να μην εχει μποσικα.

2) Οι υπολοιποι ηχοι που αναφερεις δε ξερω , σε μενα εκανε θορυβο το λαστιχο του δεξια top mount και ηθελε γρασαρισμα. 1 λεπτο υποθεση ηταν αλλα μερικους μηνες ψαξιμο για να το καταλαβω.....
Επιστροφή στην κορυφή
tammy (stamatis)
Μέλος
Μέλος

Ένταξη: 12 Μάϊ 2006

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 12 Σεπ 2009, 19:34:23    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

επειδη το αμαξι σου ειναι καινουριο , μηπως εχεις τσεκαρει την πιεση των ελαστικων?
Επιστροφή στην κορυφή
drspeed (Giorgos)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

Peugeot 207 Rallye

Ένταξη: 31 Αύγ 2009

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 12 Σεπ 2009, 20:20:26    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

tammy έγραψε:
επειδη το αμαξι σου ειναι καινουριο , μηπως εχεις τσεκαρει την πιεση των ελαστικων?

Κάθε 5 ημέρες τσεκάρω την πίεση με δικό μου μπαρομετράκι ακρυβείας και πάντα στα 2,5 bar είναι όπως λέει ο κατασκευαστείς(Πλύ μου φαίνεται αλλά για να το λένε οι Γάλοι κάτι θα ξέρουν

mathanas έγραψε:
Φιλε μου απο τη δικη μου εμπειρια θα σου πω τα εξης

1)
Για πισω κοιτα για αρχη το Post με το τριγμο στο πορτ παγκαζ απο τη κλειδαρια (εγω εχω κανει τη modifia αν και δεν ειχε τριξει ποτε)

ΓΙα τη ρεζερβα που λες εγω εχω κανει το εξης :
Βγαλε τη ρεζερβα και βαλε ενα κοματι φελιζολ εκει που παταει, σφυξε το μαμα μηχανισμο οσο καλυτερα μπορεις και βαλε κατω απο το πλαστικο κουτι με τα εργαλεια εκει που παταει στη ρεζερβα αφροδες αυτοκολητο (εχει το praktiker) τοποθετησε την εργαλειοθηκη στη θεση της, παρε και ενα χταποδι με γατζους επισης απο praktiker 3-4 euro και βγαλε 2 και πιασε τη καλα αφου τους τεντωσεις αγκυστρωνοντας τους γατζους στις ακτινες της ρεζερβας και αν θες για extra τοποθετησε κοματια σφηνωτα απο φελιζολ αναμεσα στην εργαλειοθηκη και στα χειλη εσωτερικα της ρεζερβας ετσι και τη συγκρατει ακομα περισσοτερο και μονωνεις για να μη δουλευει σαν αντιχειο ο κενος χωρος. , εγω τοποθετησα και ενα λεπτο κομματι φελιζολ αναμεσα σε ρεζερβα και στη μοκετα που κλεινει απο πανω αφου το κοψα καταλληλα. Μετα απο αυτα δε κουνιεται και δεν ακουγεται τιποτα

Αλλα εχε υποψη οτι θορυβους κανουν και τα πισω καθισματα εκει που πιανουν οι πλατες αν τα κοθνησεισ λιγο βιαια θα ακουσεισ γκουπ (εχω βαλει επισης κομματια φελιζολ στο σιδερο που παινει ο γατζος) για να μην εχει μποσικα.

2) Οι υπολοιποι ηχοι που αναφερεις δε ξερω , σε μενα εκανε θορυβο το λαστιχο του δεξια top mount και ηθελε γρασαρισμα. 1 λεπτο υποθεση ηταν αλλα μερικους μηνες ψαξιμο για να το καταλαβω.....

Τα καθίσματα δεν κάνου κίχ όσο και να τα κουνάω , όσο και να τα κοπανάω.Η ρεζέρβα τώρα είναι ένα θέμα αλλά με βλέπω τελικά να την ξεφορτώνομαι άν είναι όντως αυτή που κοπανάει γιατί δεν με βλέπω να κάθομαι να παίζω με φελιζόλια και χταπόδια κάθε φορά που θα ακούω κάτι.
Την μόντα στο πόστ μπαγκάζ την έκανα την πρώτη μέρα που πήρα το αμάξι χωρίς να έχω δεί εδώ τί παίζει γιατί στην παρθενική βόλτα ξαναπέρασα από την αντιπροσωπεία και τους έβαλα να βρούνε τί είναι και μου κάνενε αυτή την πατέντα με ένα λεπτό κομάτι τσόχα και 2 πολύ λεπτά tie rap και από τότε ούτε κίχ από εκεί

Επιστροφή στην κορυφή
Vini (Nick)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

*** Groupe PSA ***

Ένταξη: 12 Απρ 2002
Τόπος: Athens

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 09 Ιαν 2012, 17:03:16    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τις τελευταίες μέρες είχα την εμφάνιση κάποιων τριγμών στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Σήμερα πλακώθηκα να ψάξω μπας και βρω, από που προέρχονται αυτοί οι τριγμοί.

Και καθώς ήμουν πίσω και κάτω από το αυτοκίνητο και έψαχνα βρήκα ενδιαφέροντα πράγματα.

Το ποιο ενδιαφέρον ήταν κάποια μεγάλα φύλλα προστατευτικού αλουμινίου που βρίσκονται διάσπαρτα κάτω από το αυτοκίνητο. Π.χ. έχει και κάτω από το ρεζερβουάρ.

Πρόσεξα ότι αυτά είναι κλιπαρισμένα με μεταλλικούς σφιγκτήρες πάνω σε βίδες. Πρόσεξα επίσης ότι αυτό που ήταν κάτω από το ρεζερβουάρ ήταν ξελασκαρισμένο και καθώς το χτύπησα να δω αν θα βγάλει θόρυβο έκανε σαν "ταψί"! ... ! ...

Μιλάμε για απίστευτο θόρυβο!
Λοιπόν αυτόν το θόρυβο άκουγα όταν περνούσα πάνω από ανώμαλο οδόστρωμα π.χ. πλακόστρωτοι δρόμοι Αμαρουσίου.

Προσπάθησα τα κλιπάκια να τα στερεώσω καλύτερα αλλά μάλλον μάταιο. Τελικά αναγκάστηκα με μικρό σφυράκι να κουμπώσω ποιο πολύ τα μεταλλικά κλιπάκια. Και πράγματι κούμπωσαν.

Έτσι όμως όπως τα έχουν βάλει, τα κλιπάκια αυτά με τα κοπανήματα του αυτοκινήτου θα βγαίνουν πάλι προς τα έξω και ίσως και φύγουν κάποια στιγμή.

Θα μπορούσαν επίσης να είχαν βάλει και κανένα μονωτικό καουτσούκ ενδιάμεσα. Κάτι τέλος να πάντων να μην ακούγονται ήχοι ταψιού...

Όσοι έχετε θορύβους από πίσω ρίξτε μία ματιά στο φύλλο αλουμινίου κάτω από το ρεζερβουάρ...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης