PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

207 - Εξαρι (κιβώτιο) σε 207 Gt???
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 17, 18, 19  Επόμενη

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Μετάδοση Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
mitsos 306 (ΔΗΜΗΤΡΗΣ)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

207 rallye (2009) & 205 1.1 (1990)

Ένταξη: 15 Μάϊ 2009
Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 19 Αύγ 2009, 21:35:25    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

παιδια επειδή σήμερα είχα μια τέτοια συζήτηση υπάρχουν κάποια σχετικά θέματα-προβλήματα.

Το σαζμάν του μινι σιγουρα κουμπώνει στο μοτερ των gt-rc.

ταιριάζουν όμως οι βασεις εδρασης στο σασί, τα ημιαξόνια, οι ντίζες?

επίσης υπάρχει ένα θέμα που έχει να κάνει με τον υπολογισμό της σχέσης του σαζμάν.

Το σαζμάν δεν έχει αισθητήρα σχέσης πάνω. Ο εγκέφαλος παίρνει σήμα από το ABS για την ταχύτητα του αυτοκινήτου και σήμα αναφλεξης για τις στροφές του κινητήρα και υπολογίζει τι ταχύτητα έχει το κιβώτιο ώστε να λειτουργήσουν συστηματα όπως το cruise control και το over-boost στην 3η 4η και 5η του RC.

τι θα γίνει όταν κουμπώσεις έκτη η οποία ειναι σαφως μακρύτερη της πέμπτης?

το εγκέφαλος θα την αντιληφθεί σαν πέμπτη ή θα βγάλει σφάλμα?

Μήπως επειδη σιγουρα θα υπάρχουν αποκλίσεις στις σχέσεις ανάμεσα στα δύο σαζμαν θα βγάζει συνέχεια σφαλμα με αποτέλεσμα ένα χειρότερο αποτέλεσμα απόδοσης?
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
salex (Στελιος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

3008 (ex 207 GT)

Ένταξη: 21 Οκτ 2006
Τόπος: Παλλήνη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 19 Αύγ 2009, 23:13:09    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

mitsos 306 έγραψε:

Το σαζμάν του μινι σιγουρα κουμπώνει στο μοτερ των gt-rc.

Μέχρι εδώ καλά!

Παράθεση:

ταιριάζουν όμως οι βασεις εδρασης στο σασί, τα ημιαξόνια, οι ντίζες?

Το Mini έχει διαφορετικό πλαίσιο. Κατά 99% όχι σε όλα.

Παράθεση:

επίσης υπάρχει ένα θέμα που έχει να κάνει με τον υπολογισμό της σχέσης του σαζμάν.Το σαζμάν δεν έχει αισθητήρα σχέσης πάνω. Ο εγκέφαλος παίρνει σήμα από το ABS για την ταχύτητα του αυτοκινήτου και σήμα αναφλεξης για τις στροφές του κινητήρα και υπολογίζει τι ταχύτητα έχει το κιβώτιο ώστε να λειτουργήσουν συστηματα όπως το cruise control και το over-boost στην 3η 4η και 5η του RC.

Τα περί overboost, ξέχασέ τα. Είνα ένα μάτσο εμπορικές μπαρούφες. Όλα τα τουρμποαυτοκίνητα έχουν overboost στις μεγαλύτερες σχέσεις γιατί ο κινητήρας βλέπει μεγαλύτερο φορτίο.

Το cruise control ξέχασέ το!

Παράθεση:

τι θα γίνει όταν κουμπώσεις έκτη η οποία ειναι σαφως μακρύτερη της πέμπτης?

Τίποτα ιδιαίτερο, απλώς δεν θα έχεις cruise control, όπως γίνεται με τα μακρύτερα γρανάζια 5ης που φοράνε πολλοί στα 5τάχυτα 207 τους.

Παράθεση:

το εγκέφαλος θα την αντιληφθεί σαν πέμπτη ή θα βγάλει σφάλμα?

Ο εγκέφαλος δεν θα την αντιληφθεί σαν πέμπτη, αλλά δεν θα βγάλει σφάλμα.

Παράθεση:
Μήπως επειδη σιγουρα θα υπάρχουν αποκλίσεις στις σχέσεις ανάμεσα στα δύο σαζμαν θα βγάζει συνέχεια σφαλμα με αποτέλεσμα ένα χειρότερο αποτέλεσμα απόδοσης?

http://www.etuners.gr
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
mitsos 306 (ΔΗΜΗΤΡΗΣ)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 30 Αύγ 2009, 12:18:50    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ευχαριστω για την απαντηση salex.

τελικα το συμπερασμα πιο ειναι?

μαλλον περιμενουμε να βγει εργοστασιακη εκδοση με 6 ταχυτο σαζμαν....

ελπιζω να ειναι καλυτερο, γιατι τα 5ταχυτα ειναι....

Εμπειρία είναι αυτό που κερδίζεις, όταν δεν κερδίζεις αυτό που θέλεις...
Επιστροφή στην κορυφή
grpts (Γιωργος)
Μέλος
Μέλος

207gt '08

Ένταξη: 05 Σεπ 2008
Τόπος: Μαρουσι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 31 Αύγ 2009, 12:08:21    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

καλησπερα παιδια. μια βοηθεια επειδη παω για κατεβασμα σαζμαν λογω προβληματος 1ης - 2ης και θελω να βαλω μακρυτερο γραναζι 5ης στο gt ποιος εχει βαλει και ξερει ακριβως ποιο ειναι γιατι μου ειπε ο μηχανικος να το παραγγειλει και δεν ηξερα τι να του πω . επισης μου ειπε οτι ειναι 2 τα γραναζια που αλλαζουν .σορρυ αν ειμαι off topic αλλα πιεζει ο χρονος ας βοηθησει καποιος παρακαλω
Επιστροφή στην κορυφή
sotos 207Gt (Σωτηρης.... ...mobile repairman...)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

207Gt 900hp by Αισωπος racing power...

Ένταξη: 16 Απρ 2007
Τόπος: Αργοστολι Κεφαλονια

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 31 Αύγ 2009, 12:11:24    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

κατι παιζει με την τελικη σχεση η το γραναζι της 5ης αν το αλλαξεις και αυτο εχει να κανει με τα χιλ που διαβαζει..ψαχτο λιγακι πριν το κανεις

Στις τρεις αυτοκτονιες η μια δωρο.....Ελλας στο μεγαλειο σου....
Επιστροφή στην κορυφή
NoDsl 
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος
Επίσημο Μέλος

Ένταξη: 26 Μάϊ 2009

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 31 Αύγ 2009, 13:34:17    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Με αλλαγή του κορωπηνίου του le mans με αυτό του GT παίζει πρόβλημα με το cruise control?
Kερδίζεις αισθητά σε τελική; ή θα μακρύνει ελεινά η πρώτη του.
Απ' ότι θυμάμαι η πρώτη του le mans είναι πιο μακρυά απο του rallye/GT.

Γιατί λογικά ο εγκέφαλος διαβάζει απο το abs αλλά δεν μπορεί να μην έχει κάποιες ανοχές. Αν μετράει ακριβείας τότε αν έχανε πίεση ένα λάστιχο θα έπρεπε να χάνεις το cruise για πλάκα.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
mitsos 306 (ΔΗΜΗΤΡΗΣ)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 04 Σεπ 2009, 21:48:53    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

καταρχην φιλε grpts

για την ερωτηση σου

με πολυ απλα λογια η καθε ταχυτητα αποτελειται απο ενα ζευγαρι γραναζια. Το ενα απο καθε ταχυτητα παιρνει κινηση απο τη μηχανη, και το δευτερο τη μεταφερει στους τροχους.

ο λογος των δοντιων των γραναζιων δινει τη σχεση μεταδοσης.
και εφοσον η αποσταση μεταξυ πρωτευοντα και δευτερευοντα αξονα ειναι δεδομενη, οταν αλλαζεις το ενα γραναζι , αναγκαστικα πρεπει να αλλαξεις και το αλλο. αλλιως δεν θα χωρανε στο σαζμαν.

(συγνωμη αν σε κουρασα)

στο 306 που ειχα ηξερα τους κωδικους απο τα γραναζια για να το μακρυνω αλλα για το 207 δεν εχω ασχοληθει ακομα.Θα ψαξω να βρω και θα ενημερωσω.

αλλα... υπαρχει ενα προβλημα...

Επιστροφή στην κορυφή
mitsos 306 (ΔΗΜΗΤΡΗΣ)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 04 Σεπ 2009, 22:05:52    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

φιλε NoDsl

για την δικη σου ερωτηση (που εχει σχεση με του grpts)

για να λειτουργησουν συστηματα οπως το cruise control το 207 χρησιμοποιει συνδυαστικους υπολογισμους για να υπολογισει τι σχεση εχει το σαζμαν.
παιρνει σημα απο τις στροφες του κινητηρα και απο τον αισθητηρα του ABS για τα χιλιομετρα .ετσι υπολογιζει λογο μεταδοσης αρα και σχεση στο σαζμαν.

ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ αλλαγη σε λογους μεταδοσης (αλλαγη γραναζιων ή διαφορικου) εχει ως αποτελεσμα ο εγκεφαλος να διαβαζει δεδομενα που δεν ταιριαζουν με την βαση δεδομενων του αρα και σφαλμα.

cruise control ΤΕΛΟΣ!!!(ισως και αποδοσης αν ο εγκεφαλος "βγαλει" σφαλμα

η διαφορα στα χιλιομετρα λογω πτωσης πιεσης σε ενα ελαστικο δεν ειναι τιποτα μπροστα σε μια αλλαγη γραναζιων π.χ. 5ης που θα σε μακρυνει 20 km

Επιστροφή στην κορυφή
NoDsl 
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος
Επίσημο Μέλος

Ένταξη: 26 Μάϊ 2009

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 05 Σεπ 2009, 00:27:44    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σ' ευχαριστώ πολύ για τη διευκρίνηση φίλε mitsos 306! Smile

Πάντως πλεον που το γυρνάω το αμάξι, κάνει αισθητή την απουσία της μια 6η. Κρίμα. Όπως και μου φαίνεται τελικά πολύ μακριές οι 1η και 2η.
Ειδικά σε κίνηση είναι πολλές οι φορές που θα αναγκαστείς να κατεβάσεις 1η γιατι κρεμάει η 2α.
Επιστροφή στην κορυφή
grpts (Γιωργος)
Μέλος
Μέλος

207gt '08

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 05 Σεπ 2009, 02:06:54    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

mitsos 306 έγραψε:
καταρχην φιλε grpts

για την ερωτηση σου

με πολυ απλα λογια η καθε ταχυτητα αποτελειται απο ενα ζευγαρι γραναζια. Το ενα απο καθε ταχυτητα παιρνει κινηση απο τη μηχανη, και το δευτερο τη μεταφερει στους τροχους.

ο λογος των δοντιων των γραναζιων δινει τη σχεση μεταδοσης.
και εφοσον η αποσταση μεταξυ πρωτευοντα και δευτερευοντα αξονα ειναι δεδομενη, οταν αλλαζεις το ενα γραναζι , αναγκαστικα πρεπει να αλλαξεις και το αλλο. αλλιως δεν θα χωρανε στο σαζμαν.

(συγνωμη αν σε κουρασα)

στο 306 που ειχα ηξερα τους κωδικους απο τα γραναζια για να το μακρυνω αλλα για το 207 δεν εχω ασχοληθει ακομα.Θα ψαξω να βρω και θα ενημερωσω.

αλλα... υπαρχει ενα προβλημα...
δημητρη σε ευχαριστω για τη διευκρινηση , η αληθεια ειναι οτι ποτε δεν ασχοληθηκα με τη μεταδοση γενικα στα αυτοκινητα γιαυτο ειμαι τελειως ασχετος .οσον αφορα το σετακι με τα γραναζια που ψαχνω για να μακρυνει η 5η η λυση δοθηκε φυσικα απο ποιον αλλο . . . ? αργυρη [Touristas] να σαι καλα και παλι σε ευχαριστω ! οποιος θελει να κανει το ιδιο ας με ρωτησει (δε ξερω αν πρεπει να το γραψω γιαυτο δε το κανω). το μονο κακο οτι θα αργησουν λιγο τα γραναζακια περιπου 15 μερες μου ειπαν γιατι δεν ταχουν ελλαδα αλλα δε πειραζει .. υπομονη
Επιστροφή στην κορυφή
grpts (Γιωργος)
Μέλος
Μέλος

207gt '08

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 05 Σεπ 2009, 02:13:46    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αα και κατι ακομα ρε δημητρη . στο τελος μου εγραψες οτι υπαρχει ενα προβλημα ομως ... δηλ τι εννοεις ???
Επιστροφή στην κορυφή
dimkeras (Δημοσθένης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

e-tuned

Ένταξη: 18 Ιούλ 2007
Τόπος: Λευκάδα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 05 Σεπ 2009, 21:19:49    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

grpts έγραψε:
Αα και κατι ακομα ρε δημητρη . στο τελος μου εγραψες οτι υπαρχει ενα προβλημα ομως ... δηλ τι εννοεις ???

http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?p=334165#334165

Vroum-vroum!
Επιστροφή στην κορυφή
grpts (Γιωργος)
Μέλος
Μέλος

207gt '08

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 06 Σεπ 2009, 00:02:50    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

cruise δεν εχω οποτε δε με απασχολει αλλο προβλημα υπαρχει ??? γιατι κατι αναφερει για αποδοση . τι εννοει ?
Επιστροφή στην κορυφή
makis106 (makis)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 207 THP Rallye (2008)

Ένταξη: 15 Μάϊ 2007

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 06 Σεπ 2009, 04:52:58    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Είναι λογικό τη στιγμή που "μακραίνεις" τη σχέση μετάδοσης μιας ταχύτητας, να μειώνεται η επιτάχυνσή της, δλδ για να βγάλει την ίδια τελική με πριν θα χρειάζεται περισσότερο χρόνο.
Αυτο είναι το τίμημα. Wink

etuned
Επιστροφή στην κορυφή
mitsos 306 (ΔΗΜΗΤΡΗΣ)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 08 Σεπ 2009, 17:20:03    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

φιλε NoDsl

για την 6η εχεις απολυτο δικιο.

το αμαξι το εχω σχεδον μονο για ταξιδια, στην πολη κυκλοφορω με το μηχανακι (αυτοκινητο δεν παλευεται η κινηση) και το σαζμαν μου φαινεται πολυ κοντο.

φαντασου οτι ενας φιλος μου εχει ενα audi α4 1,8Τ 150 PS (πενταταχυτο) και στισ 4000 RPM εχει 160 χλμ!!!!!!!

το θεμα ειναι οτι το καινουριο 207 εχει κυκλοφορησει ηδη στην αγγλια και παλι ειναι πενταταχυτο...

Επιστροφή στην κορυφή
mitsos 306 (ΔΗΜΗΤΡΗΣ)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 08 Σεπ 2009, 17:24:35    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

grpts έγραψε:
Παράθεση:
cruise δεν εχω οποτε δε με απασχολει αλλο προβλημα υπαρχει ??? γιατι κατι αναφερει για αποδοση . τι εννοει ?

αυτο που εννοουσα ειναι οτι επειδη ο εγκεφαλος δεν διαβαζει την ιδια αναλογια στροφων - ταχυτητας (αφου εχεις αλλαξει βημα) μπορει να νομιζει οτι καποιος αισθητηρας εχει προβλημα και να μπει σε safe mode....

ειναι μονο μια σκεψη, δεν νομιζω να ισχυει κατι τετοιο.

οπως και να εχει πιστευω θα μας πεις τις εντυπωσεις σου απο τα καινουρια γραναζια!!!!!

Επιστροφή στην κορυφή
grpts (Γιωργος)
Μέλος
Μέλος

207gt '08

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 08 Σεπ 2009, 18:39:09    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

οποιον εχω ρωτησει παντως μου ειπαν πως δεν υπαρχει προβλημα κανενα το ξερω οτι μπορει να υπαρξει κατι με την αποδοση αλλα δε πιστευω πως θα ειναι κατι τρομερο ουτως η αλλως το αμαξι τραβαει φοβερα απο χαμηλα , ψιλα γραμματα δηλ ...
Επιστροφή στην κορυφή
mitsos 306 (ΔΗΜΗΤΡΗΣ)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 09 Σεπ 2009, 17:59:51    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ενταξει η 5η θα γινει λιγο πιο αργη...
και τι να λεει...
αφου το αμαξι εχει πολυ δυναμη, δεν υπαρχει περιπτωση να κρεμασει.

εδω πας με 170 και πατας γκαζι και το αμαξι ακουει...

Επιστροφή στην κορυφή
grpts (Γιωργος)
Μέλος
Μέλος

207gt '08

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 09 Σεπ 2009, 18:27:46    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

θα κρεμασει αν πεσουν οι στροφες με 5η κατω απτις 2000 ουτως η αλλως και τωρα με το νορμαλ γραναζι ποτε δεν αφηνω την 5η να πεσει κατω απτισ 2500 και κατεβαζω 4η ,οχι οτι δε τραβαει απλα δε γουσταρω ..
Επιστροφή στην κορυφή
Alexis22 (Aλεξανδρος)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

207 RC

Ένταξη: 17 Ιαν 2009
Τόπος: Σερρες

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 09 Σεπ 2009, 18:39:17    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

υπαρχει καποιος που να εχει αλλαξει τ γραναζια τς 5ης σ 207RC?τι διαφορες θα εχει?
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Μετάδοση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 17, 18, 19  Επόμενη
Σελίδα 8 από 19

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης