PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

207 - 207 RC εντυπωσεις απο την εργοστασιακη αναρτηση

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Ανάρτηση και Σύστημα Διεύθυνσης Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Ilias207Rallye (Ilias)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

2009 Peugeot 207 Le mans

Ένταξη: 03 Μάϊ 2009
Τόπος: Θεσ/νικη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 30 Ιούλ 2009, 16:19:30    Θέμα δημοσίευσης: 207 - 207 RC εντυπωσεις απο την εργοστασιακη αναρτηση Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η αναρτηση του Le mans, μου εχει αφησει πολυ θετικη εντυπωση. Στην μια βδομαδα που το εχω υπο την κατοχη μου, δεν σκεφτηκα ουτε μια στιγμη να αλλαξω ελλατηρια κλπ, ειμαι απολυτα ικανοποιημενος!

Η πρωτη δοκιμη που εκανα στο στησιμο του αυτοκινητου, ηταν στην περιοχη αεροδρομιου Θεσ/νικης, στον κομματι του δρομου που βγαζει απο το αεροδρομιο στην οδο Θεσ/νικης-Μουδανιων, με κατευθυνση προς Θεσ/νικη. Εχει μια επικινδυνη αριστερη στροφη, στην οποια εχουν φυγει παρα πολλοι εκτος.

Με το προηγουμενο μου αυτοκινητο (Fiat coupe 16v, με αξιοπρεπες στησιμο και χωρις ηλεκτρονικα συστηματα) εμπαινα στην συγκεκριμενη με 70 και εβγαινα με 80-85 (οριο 40). Με το Le mans μπηκα με 85-90 και βγηκα με 110.
Μπαινοντας στην στροφη ειμουν με τα χιλιομετρα αυτα, ακολουθωντας γραμμες, διατηρωντας το γκαζι σταθερο.
Το πρωτο που ενιωσα ηταν μια ελαφρια υπερστροφη, τοτε μπηκε το SSP και με σταθεροποιησε. Μεχρι την μεση της στροφης την εβγαλα ετσι, και στη συνεχεια οταν βεβαιωθηκα οτι το αμαξι ειναι σταθερο, επιταγχυνα για να με κρατησει, βγαινοντας με 110.
(Οποιοι γνωριζουν την στροφη, ας διαβεβαιωσουν την επικινδυνοτητα της..)
Γνωμη μου ειναι πως σταθηκε υπερβολικα καλα το αυτοκινητο. Αν και δεν το ξερω ακομα καλα, πιστευω πως μπαινοντας στην στροφη, το αμαξι ηταν στα ορια του... Χωρις ESP ενεργοποιημενο δεν τολμαω να μπω με τοσα...

Επισης στην Περαια Θεσ/νικης, σε μια διασταυρωση (Lidl) υπαρχει ενα φαναρι και μετα στροφη 90μοιρες. Ειμουν με εναν φιλο με Fiesta ST, μπροστα εγω, πισω αυτος. Πετυχαινουμε το φαναρι πρασινο, οποτε μπαινουμε στην στροφη με καμια 60-65 χιλιομετρα.
Εδωσε σημειο υπερστροφης παλι, και με την βοηθεια του SSP μαζεψε και με κρατησε σταθερο. Το Fiesta χρειαστηκε χειροφρενο, αλλιως θα εφευγε ισια...

Κανονικα θα επρεπε να κανω τις δοκιμες αυτες χωρις το ESP, ωστε να φανουν καθαρα οι δυνατοτητες του αυτοκινητου, αλλα ερασιτεχνες ειμαστε και οχι επαγγελματιες... Very happy
Επειδη ομως οι δρομοι μας δεν ειναι και πολυ καλης ποιοτητας, καλυτερα να μην εχουμε δραματα και να αφησουμε τα απενεργοποιημενα ESP για τις πιστες... Cool

Περιμενω να ακουσω σχολια, αλλα και τις δικες σας εντυπωσεις!

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
SAKIS-LEMANS (Κώστας)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

207 Lemans

Ένταξη: 16 Αύγ 2008
Τόπος: Φραπεδονίκη!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 30 Ιούλ 2009, 17:14:14    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ωραίος! Σιγα σιγά όμως να το βγάλεις και εκτός νομού Θεσσαλονίκης. Εγώ τελευταία λιώνω λάστιχο στην σαγρέ άσφαλτο του 2ου ποδιού χαλκιδικής. Λοιπόν Μια μέρα πήγα Συκιά, γύρισα πίσω Όρμο παναγιάς, πήγα Σάρτη και ξαναγύρισα! Φοβερό γλέντι. Δύο φορές έχω κάνει τον γύρο του ποδιού σε ρυθμους καταπληκτικούς. Απόλαυση! Το esp είναι διακριτικότατο, και σε κάνει να νιώθεις σούπερμαν αλλά προσοχή! Γνώμη μου σε πολιτικό δρόμο ποτέ off το esp. Αν είναι για πίστα OK. Χαχαχ! μία φορά που το είχα εκτός και σε μία στροφή χρειάστηκε να το μαζέψω μόνος, αυτό το αμάξι είναι τόσο εύκολο! Απλά ακολουθεί εντολές! Κατα τα άλλα ίδιες σκέψεις και εγώ! Όποιος χαμηλώνει η αλλάζει αμορτισέρ, έγκλημα κάνει.. πετάει μία πάρα πολύ καλή οδική συμπεριφορά.

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
MEMsound 
Υπεύθυνος Συνεργασιών
Επίσημο Μέλος

206gti

Ένταξη: 17 Σεπ 2004
Τόπος: Στροφοδιαδρομές

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 30 Ιούλ 2009, 17:24:59    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

θεωρω οτι αυτη η αισθηση υπερστροφης που νοιωθεις ειναι γιατι μαλλον ακομα οδηγεις το RC οπως οδηγουσες το προυγουμενο αυτοκινητο σου...
λογικα το κουπε θα ειχε πιο "στιβαρό" (η με λιγοτερη ευαισθησία ή ... περισσότερη αναισθησία... καθενας το λεει οπως θελει...) πίσω μέρος οπότε στο "ασε" πριν την στροφή συμεριφερόταν διαφορετικά...
όλα τα πεζω (αλλο περισσότερο κι αλλο λιγότερο) εχουν σαφως πιο παιχνιδιάρικο πίσω μέρος το οποίο πρεπει να συνηθίσεις...

δεν ειναι ssp που σε βοήθησε αλλα το esp...
το ssp ειναι αυτό που σε φρενάρισμα οταν οι ρόδες δεν πατουν και οι 2 σε ιδιας ολισθηρότητας οδόστρωμα στρίβει το τιμόνι ενεργά προς οποια κατευθυνση χρειαστεί ωστε να φρενάρεις οπως πρέπει.

η πιο ωραία βόλτα...
ειναι η επόμενη...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Yahoo Messenger MSN Messenger
Ilias207Rallye (Ilias)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

2009 Peugeot 207 Le mans

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 31 Ιούλ 2009, 00:39:06    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Φιλε Κωστα θα το βγαλω και εκτος Θεσ/νικης, αλλα πρωτα θελω να εξασκηθω εντος εδρας! Οχι βεβαια οτι δεν εχουμε και εδω καλες στροφες πχ Χωρτιατης, Αγ. Βασιλειος, οικισμος ΖΕΠ (συνηθως εχει κοτρωνες στη μεση του δρομου)...

Μανθο νομιζω εχεις δικιο, γιαυτο αλλωστε και δοκιμαζω παντου το αυτοκινητο για να το συνηθισω και να μαθω να το οδηγαω ως RC και οχι ως coupe.. Very happy

Υ.Γ.: Οι δοκιμες αυτες παντα σε δρομους με ελλαχιστη κινηση και σε ωρες απογευματινες-βραδυνες..

Επιστροφή στην κορυφή
Arvas (Dimitris)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

Peugeot 207RRRRRRRRRCccccc

Ένταξη: 15 Οκτ 2008
Τόπος: Αθήνα-Ιωάννινα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 01 Αύγ 2009, 02:26:46    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τι να πω κι εγω που σε σχεση με το πρηγουμενο μου φαινεται η ουρα καρφωμενη στο εδαφος...

Photobucket
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
Ilias207Rallye (Ilias)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

2009 Peugeot 207 Le mans

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 19 Αύγ 2009, 13:42:47    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το σαββατοκυριακο που μας περασε το εβγαλα για διαδρομη στα περιχωρα της Θεσ/νικης. Διαδρομη πανοραμα-αγ.βασιλειος-ζαγκλιβερι.
Τελικα οντως μου απεδειξε αλλη μια φορα οτι στριβει σαν τραινο, δεν ξεκολλησε ουτε μια φορα, ουτε σε μια στροφη. Με το ESP βεβαια παντα ενεργοποιημενο.
Βεβαια στην αρχη της στροφο-διαδρομης με αγχωσε λιγο, ενω ξερω πως δεν εχει αναγκη το αμαξι, αλλα δεν το εχω συνηθισει ακομα.

Την ερχομενη παρασκευη θα παω για πρωτη φορα στο πολυσυζητημενο Λιβαδι, ως συνοδηγος ομως στο αμαξι ενος φιλου, να δω την διαδρομη και.. επεται συνεχεια! Very happy Thumb right

Επιστροφή στην κορυφή
WilDuck (Γιώργος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

sound of boxer

Ένταξη: 02 Ιούν 2006
Τόπος: ΡΟΔΟΣ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 19 Αύγ 2009, 20:10:03    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Να προσέχετε παιδιά !!!

(είπε η μαμά...) Laughing Laughing Laughing

Uploaded with ImageShack.us
Επιστροφή στην κορυφή
Road_Runner (Νικόλας) (ο Παγκόσμιος)
Ειδ. Γραμματέας
Επίσημο Μέλος

Peugeot 206 OMG

Ένταξη: 27 Νοέ 2005
Τόπος: Pyongyang

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 20 Αύγ 2009, 10:37:28    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ilias207Rallye έγραψε:

Την ερχομενη παρασκευη θα παω για πρωτη φορα στο πολυσυζητημενο Λιβαδι, ως συνοδηγος ομως στο αμαξι ενος φιλου, να δω την διαδρομη και.. επεται συνεχεια! Very happy Thumb right

Αντε και πετροκερασα σου ευχομαι.... Προσοχη στα τετακε στα πετροκερασα Laughing Laughing
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
AlienHack (Alexander)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

206cc 1.6 110hp 2002

Ένταξη: 10 Απρ 2008
Τόπος: Thessaloniki

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 20 Αύγ 2009, 14:08:58    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

αρχίζω να ζηλεύω τα ηλεκτρονικά υποβοηθήματα σας!! εμεις χωρις αυτά μπαινουμε σε στροφή και χωρεύουμε πανο σε πάγο με την ταυτοτητα στο στώμα!! Confused

Spritmonitor.de LPG
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
mrkaza (Παναγιώτης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 207 Rallye

Ένταξη: 24 Απρ 2007

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 20 Αύγ 2009, 14:27:30    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

AlienHack έγραψε:
αρχίζω να ζηλεύω τα ηλεκτρονικά υποβοηθήματα σας!! εμεις χωρις αυτά μπαινουμε σε στροφή και χωρεύουμε πανο σε πάγο με την ταυτοτητα στο στώμα!! Confused

Οταν ομως φτάσεις στο οριο το ξέρεις και κοβεις ή ξερεις και το παλευεις σε εμας οταν φυγη θα ειναι πολυ αργα να κανεις κάτι Sad καθως πολες φορες δε το καταλαβενεις οτι μπηκε αλλα αν δεις το καντραν ειναι αναμενο το esp .

δεν υταπρχη χειροτερο απο το να μη γνωριζεις οτι εχεις περασει το οριο του αμαξιου σου και οτι εισαι στο δρομο γιατι το esp ειναι εκει .

Αν τα γράφω κάπως ακαταλαβίστικα συγνώμη αλα είμαι δυσλεκτικός και τα κάνω μαντάρα στον γραπτό λόγο Sad

Οχι I/C δεν αλάζω ακουτε ??
Επιστροφή στην κορυφή
SAKIS-LEMANS (Κώστας)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

207 Lemans

Ένταξη: 16 Αύγ 2008
Τόπος: Φραπεδονίκη!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 20 Αύγ 2009, 14:45:15    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

AlienHack έγραψε:

δεν υταπρχη χειροτερο απο το να μη γνωριζεις οτι εχεις περασει το οριο του αμαξιου σου και οτι εισαι στο δρομο γιατι το esp ειναι εκει .

Δεν νομίζω ότι περνάς τα όρια του αυτοκινήτου όταν λειτουργεί το esp. Aπλά νομίζω ότι διορθώνει την χοντράδα (βλακεία) που έχει κάνει ο οδηγός. Επιμένω ότι αυτό το αυτοκίνητο δεν χρειάζεται esp (αυτά τα αφήνουμε για τα opc μουχαχαχα!). Είναι πολύ προβλέψιμο και ευκολοδήγητο. Σαφώς χωρίς esp θα κινηθείς πιο γρήγορα, για τον λόγο ότι το esp δεν είναι αλάθανστο. Αν και στο δικό μου με έχει εντυπωσιάσει για το πόσο διακριτικό είναι.
Συμφωνώ όμως ότι το esp μας κάνει πιο τολμηρούς με αποτέλεσμα και απρόσεκτους και γενικά να κάνουμε ότι βλακεία μας κατέβει....Και φυσικά ακόμα και αυτό έχει όρια, μόνο που όταν δεν μπορέσει να σε διορθώσει, θα είναι με πολλά χλμ, και τότε την έχεις άσχημα....

έχω ξαναπεί ότι πιστεύω ακράδαντα ότι το esp πρέπει να είναι "on" σε πολιτικούς δρόμους (δυστηχώς πολλές φορές δεν το τηρώ και εγώ ο ίδιος), για τον λόγο ότι δεν ξέρεις τι σου παραμονεύει στην επόμενη στροφή, εφόσον θέλεις να "παίξεις" σε δημόσιο δρόμο και μάλιστα στο ρεύμα σου χωρίς να χρησιμοποιείς τα 2 ρεύματα για να παίρνεις στροφές. Οπότε ότι ηλεκτρονικό βοήθημα έχεις καλό είναι.

Έχει επεξεργασθεί από τον/την SAKIS-LEMANS στις Πεμ 20 Αύγ 2009, 14:46:28, 1 φορά
Επιστροφή στην κορυφή
makis106 (makis)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 207 THP Rallye (2008)

Ένταξη: 15 Μάϊ 2007

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 20 Αύγ 2009, 14:45:19    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σε καμία περίπτωση το αμάξι δεν έχει φτάσει στα όριά του τη στιγμή που μπαίνει το ESP, επεμβαίνει πολύ πριν και γι'αυτό όσο δεν απενεργοποιείται πλήρως δεν θα μπορείς να δεις τα όριά του.
Το άσχημο θα είναι όταν θα ελέγχει το ΕSP την πρόσφυση και δεν θα μπορεί να το κρατήσει. Τότε δεν θα μπορείς να κάνεις τίποτα.

Edit. Με πρόλαβε και ο SAKIS-LEMANS . Thumb Left

etuned
Επιστροφή στην κορυφή
mrkaza (Παναγιώτης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 207 Rallye

Ένταξη: 24 Απρ 2007

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 20 Αύγ 2009, 16:40:09    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εμενα μου αρεσει το esp αλλα εχω μισο ματι στο καντράν μεχρι να ξερω που αναβει και που οχι γιατι δεν το καταλαβενεις αν δεν κανεις χοντράδα αυτό αναφερα .

Οταν αναφερομαι στα ορια του αμαξιου δεν αναφερομουν στα ορια του οταν το πας σαν καβουρα αλλα κρατωντας της γραμμες σου σαν μια f1 Wink δεν θελουμε και να σκοτωθουμε να το πατησουμε λιγο παραπανω θελουμε Wink αν και οταν πας με γραμμες πας ποιο γρηγορα αλλα τεσπα

Αν τα γράφω κάπως ακαταλαβίστικα συγνώμη αλα είμαι δυσλεκτικός και τα κάνω μαντάρα στον γραπτό λόγο Sad

Οχι I/C δεν αλάζω ακουτε ??
Επιστροφή στην κορυφή
Ilias207Rallye (Ilias)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

2009 Peugeot 207 Le mans

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 20 Αύγ 2009, 19:43:40    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

[quote="SAKIS-LEMANS"]
AlienHack έγραψε:

έχω ξαναπεί ότι πιστεύω ακράδαντα ότι το esp πρέπει να είναι "on" σε πολιτικούς δρόμους

Και γω αυτης της αποψης ειμαι! ESP off μονο σε πιστες! Thumb right

mrkaza έγραψε:

Οταν αναφερομαι στα ορια του αμαξιου δεν αναφερομουν στα ορια του οταν το πας σαν καβουρα αλλα κρατωντας της γραμμες σου σαν μια f1 Wink δεν θελουμε και να σκοτωθουμε να το πατησουμε λιγο παραπανω θελουμε Wink αν και οταν πας με γραμμες πας ποιο γρηγορα αλλα τεσπα

Οντως εχεις δικιο. Και γω σε πολιτικο δρομο προσπαθω να κραταω γραμμες, οσο μπορω τουλαχιστον.. Thumb right

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Ανάρτηση και Σύστημα Διεύθυνσης Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης