PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

ΜΑ σαζμάν - Τροχαλίες και βολάν αλουμινίου.
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Επόμενη

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Μετάδοση Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
PHSYBORG (HULK)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Pug 8v ''maximum attack''

Ένταξη: 24 Μάϊ 2003
Τόπος: In the VORTEX of HEAVEN!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 05 Ιούν 2009, 11:13:24    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

κ ομως στο δρομο απο ρολαριστες 2ες το χω δει με τα ματια μου ( κ οδηγησει ) το ελαφρωμεν μενει μισο αμαξι πισω ως 3ες ( ενω εχει κοφτιασει πιο γρηγορα την 2α του κ την 3η του μετα )

FULL THROTLE....

NEW forum at www.btt.20m.com
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Pughell (Στελιος)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6

Ένταξη: 24 Απρ 2003
Τόπος: Σαλλλονικη...

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 05 Ιούν 2009, 11:47:09    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πιο πολυ παει το μυαλο μου σε διαφορετικη μεταδοση στα δυο αμαξια παρα στο βολαν.
Εκτος και αν ανοιγουνε απο ρελαντι οπου εκει το μαμα βολαν υπερτερει καπως σε σχεση με το ελαφρυ.
Γενικα παντως μολις το μοτερ ξεπερασει τις 2500-3000,το ελαφρωμενο βολαν κανει αισθητη την παρουσια του ακομα και σε απλα μοτερ των 1400 κυβικων.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger
iceage (Γιώργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

Τον τελευταίο καιρό με 309

Ένταξη: 05 Αύγ 2004
Τόπος: Serres mode

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 06 Ιούν 2009, 10:05:35    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Απευθύνομαι σε αυτούς που γωνρίζουν και μπορούν να απαντήσουν υπεύθυνα(χωρίς να θέλω να προσβάλω τους υπόλοιπους χρήστες). Λέω να κάνω κίνηση για αλλαγή-ελάφρωμα βολάν (και σε διάμετρο) μαζί με το δίσκο-πλατώ φυσικά. Το μοτέρ είναι 1φυσό 16V TU5J4. Από πιο μοντέλο βολάν μπορώ να φορέσω (κατά προτίμηση λέω για 180mm, λόγω βάρους αλλά και μηχανικής), σε συνδιασμό με ελάφρωμα που θέλω να του κάνω. Πόσο μπορεί να κατέβει σε βάρος ένα τετοιο βολάν και πόσο περίπου θα ζυγίζει στο τέλος? Μια τέτοια κίνηση είναι P n΄P? Δηλαδή υπάρχει περίπτωση να υπάρχει πρόβλημα με τον αισθητήρα που διαβάζει τις στροφές του κινητήρα, ή να υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα στην τοποθέτηση?

3rioStooges-Motorsport Team

Ιδρυτής Συμφωνικής Ορχήστρας Βορείων Προαστίων...

Έχει επεξεργασθεί από τον/την iceage στις Τετ 10 Ιούν 2009, 20:26:45, 1 φορά
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
Pughell (Στελιος)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 06 Ιούν 2009, 16:50:23    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σαν κοστολογιο δισκου,μιλαμε για σχεδον τα ιδια χρηματα οποτε απο εκει δεν γλιτωνεις κατι...
Σαν βαρος,το 180αρι βολαν εχει σαφως μικροτερα περιθωρια ελαφρωματος απο το 200αρι,σε καμια περιπτωση παντως το δευτερο δεν μπορει να κατεβασει τοσο την μαζα του,ακομα και αν μιλαμε για εντελως αλουμινενιο(βλεπε Fidanza,κλπ).
Απο εκει και περα ομως θελει λιγη προσοχη καθως λογικο ειναι απο την μειωμενη διαμετρο να εχεις και μικροτερη επιφανεια τριβης πραγμα που σημαινει οτι αν εισαι ο κλασσικος ελληνας κοντρακιας,αργα ή γρηγορα θα πατιναρει.
Σε συνθηκες στροφοδιαδρομης δεν προκειται να υπαρξει το παραμικρο προβλημα καθως το εχω τεσταρει στο δικο μου.
Μονο στα αποτομα και απανωτα ξεκινηματα υπαρχει πιθανοτητα να σου "μυρισει".
Απο εκει και περα,οσο αφορα τα ηλεκτρικα,οχι,δεν υπαρχει προβλημα οσο αναφερομαστε σε μονοφυσο.
Και το δικο μου μονοφυσο ειναι και δουλευει κανονικα μιας και τα δοντια του βολαν ειναι ολοιδια.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger
iceage (Γιώργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 06 Ιούν 2009, 22:04:48    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Οπότε ψάχνω να βρω βολάν με πλάκα επαφής 180mm. Αλλά από πιο μοντέλο που να ταιριάζει στον στρόφαλο του 1φυσου? Και με ένα ελάφρωμα θα είναι ότι πρέπει.
Όσο για την μικρότερη διάμετρο που λες δεν είναι ότι μπορεί να πατινάρει δεν ισχύει. Τώρα δεν θυμάμε πως αποδυκνείεται με βάση την μηχανική, αλλά ήταν μιά άσκηση που στην μηχανική στο ΤΕΙ, αλλά δεν μπορώ να την βρω τώρα βραδιάτικα(που αποδυκνείει ότι όσο πιο μικρή επιφάνεια τριβείς υπάρχει, για δεδομένη ροπή στρέψης και κάθετη δύναμη προς την επιφάνεια επαφής τόσο πιο δύσκολα πατινάρει, θα ψάξω να την βρω όμως, γι'αυτό και στην F1 έχουν πολλής μικρής διαμέτρου δίσκο-πλατώ άσχετα το ότι είναι πολύδισκοι).
Κοντράκια δεν είμαι. Ζήτημα είναι να έχω κάνει 5 ανοίγματα και αυτά όταν είχα βάλει τον πύργο. Είμαι βουνίσιος τύπος άντε και λίγο πιστάκιας.
Και μετά ένα λίγο πιο ενισχυμένο δίσκο-πλατώ και τέλος(έχεις αναφέρει παλιότερα για τα LUK καλά λόγια....?)

Έχει επεξεργασθεί από τον/την iceage στις Τετ 10 Ιούν 2009, 20:32:36, 2 φορές συνολικά
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
RoadRunner122 (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

106RallyeS2/206XS/C4II

Ένταξη: 30 Οκτ 2008
Τόπος: Δροσοπηγή

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 07 Ιούν 2009, 14:07:22    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

BTW, Στέλιο, επειδή δεν το ζήτησα αλλά και ξέχασα μετά να ρωτήσω το Βασίλη, στο δικό μου εκτώς από ελάφρωμα έκανε και ζυγοστάθμιση? Την κάνει πάντα μαζί με το ελάφρωμα ή έπρεπε να του το ζητήσω έξτρα?

Σόρυ ζωγζ για τη σφήνα Wink

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Pughell (Στελιος)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 09 Ιούν 2009, 13:04:47    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Γιωργο ψαχνεις να βρεις βολαν απο 1400αρι XSi ή AX GTi Le Mans. Wink
Για αυτο που λες περι F1/Super1600/κλπ εχεις απολυτο δικιο απλα αλλαζουν εντελως τα χαρακτηριστικα τριβης ρε,τοσο σε δισκο,οσο και σε βολαν. Wink

---

Γιαννη ειναι ζυγισμενο,μην φοβασαι. Smile Αμα δεν ηταν ζυγισμενη,θα ειχαμε πυροτεχνηματα! Laughing
Επιστροφή στην κορυφή
iceage (Γιώργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 09 Ιούν 2009, 14:09:41    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Pughell έγραψε:
Γιωργο ψαχνεις να βρεις βολαν απο 1400αρι XSi ή AX GTi Le Mans. Wink

OK τότε.Τι κωδικό μοτέρ έχουν Στέλιο αυτό τα αυτοκίνητα TU.... . Κάτι ακόμα. Πρέπει να έχει και τον δίσκο με τα δόντια το βολάν να φανταστώ ή κρατάω το δικό μου? Κάποιο έξτρα χαρακτηριστικό αναγνώρισης αυτών των βολάν υπάρχει, γιατί ξέρεις πως λειτουργεί η αγορά των ανταλλακτικών(βλ. πόσα δόντια έχει, διαφορεσ εγκοπές, και ότι άλλο μπορεί να τα ξεχωρίζει).

Επιστροφή στην κορυφή
Pughell (Στελιος)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 10 Ιούν 2009, 15:03:16    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ο κωδικος ειναι TU3FJ.
Οσο για τον δισκο σου,δεν μπαινει,θελει αλλον... Confused
Επιστροφή στην κορυφή
RoadRunner122 (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

106RallyeS2/206XS/C4II

Ένταξη: 30 Οκτ 2008
Τόπος: Δροσοπηγή

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 10 Ιούν 2009, 15:10:56    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Pughell έγραψε:
Οσο για τον δισκο σου,δεν μπαινει,θελει αλλον... Confused

Laughing ... δεν σε χαλούλου... Rotfl

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
iceage (Γιώργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 10 Ιούν 2009, 21:31:17    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

iceage έγραψε:
Κάποιο έξτρα χαρακτηριστικό αναγνώρισης αυτών των βολάν υπάρχει, (βλ. πόσα δόντια έχει, διαφορες εγκοπές, και ότι άλλο μπορεί να τα ξεχωρίζει).
Με αυτό το θέμα τι κάνω, γιατί δεν έχω δει τέτοιο συγκρότημα βολαν, και δεν μπορώ να το αναγνωρίσω. Confused
Οπότε πάμε για τα Νο 16 και Νο 17.
Τον πίσω δίσκο που φέρει τα δόντια μπορούμε να του κάνουμε καμιά δίαιτα ή περιοριζόμαστε μόνο στον πίσω δίσκο του συγκροτήματος βολάν-επιφάνεια τριβής (από το Νο16)?

Επιστροφή στην κορυφή
Pughell (Στελιος)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 11 Ιούν 2009, 13:11:53    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αμα βρεις βολαν απο XSi,το 16 και το 17 θα ειναι ηδη μαζι και ενωμενα.Ε,δεν χρειαζεσαι κατι αλλο πλην του δισκου. Smile
Επιστροφή στην κορυφή
iceage (Γιώργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 11 Ιούν 2009, 13:31:11    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Pughell έγραψε:
Ε,δεν χρειαζεσαι κατι αλλο πλην του δισκου. Smile

Να φανταστώ ότι λες για τον δίσκο-πλατώ, εεεε ή κατάλαβα λάθος?

Επιστροφή στην κορυφή
iceage (Γιώργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 17 Ιούν 2009, 15:48:02    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

iceage έγραψε:
Pughell έγραψε:
Ε,δεν χρειαζεσαι κατι αλλο πλην του δισκου. Smile

Να φανταστώ ότι λες για τον δίσκο-πλατώ, εεεε ή κατάλαβα λάθος?

Στέλιο για δίσκο - πλατώ αναφέρεσε?

Επιστροφή στην κορυφή
Pughell (Στελιος)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 17 Ιούν 2009, 15:50:43    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Sorry,τωρα ειδα...
Οχι ρε,αυτο που βλεπεις στο service box ειναι το βολαν που χωριζεται στα δυο τμηματα του.
Εσυ αν βρεις βολαν απο XSi,θα τα εχει μαζι σαν σετακι(κολλημενα ειναι μεταξυ τους).
Αυτο που θα σου λειπει μετα θα ειναι το 180αρι δισκοπλατο. Wink
Επιστροφή στην κορυφή
iceage (Γιώργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 17 Ιούν 2009, 15:59:29    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Κάτι διακριτικό που έχει το βολάν για να ξέρω ότι είναι αυτό(για να μην μου πουλήσουν ότι να' ναι, υπάρχει?

Επιστροφή στην κορυφή
Pughell (Στελιος)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 17 Ιούν 2009, 16:01:18    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Οτι και να σου πω,ψεματα θα ειναι... Sad
Ο μονος τροπος για να εισαι ΟΚ ειναι να εχεις μαζι σου μια μεζουρα για τα 180mm και να ξερεις ποσα δοντια εχει το δικο σου βολαν ωστε να εχει τα ιδια και αυτο που θα παρεις.
Επιστροφή στην κορυφή
iceage (Γιώργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 17 Ιούν 2009, 16:39:01    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Pughell έγραψε:
Οτι και να σου πω,ψεματα θα ειναι... Sad
Ο μονος τροπος για να εισαι ΟΚ ειναι να εχεις μαζι σου μια μεζουρα για τα 180mm και να ξερεις ποσα δοντια εχει το δικο σου βολαν ωστε να εχει τα ιδια και αυτο που θα παρεις.

Για τον πίσω δίσκο που έχει τα δόντια για να περνει σήμα ο ο αισθητήρας το servicebox λέει ότι έχει 120DTS , αλλά δεν λέει για το πόσα έχει το βολάν. Η καθαρή επιφάνεια του βολάν που πατάει ο δίσκος πρέπει να είναι 180mm, αυτή που φένεται στην φωτό?
http://imageshack.gr/view.php?file=na66km15nz7a0ayt9pln.jpg

Επιστροφή στην κορυφή
Pughell (Στελιος)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 18 Ιούν 2009, 11:27:13    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ναι,το "προσωπο". Wink
Επιστροφή στην κορυφή
iceage (Γιώργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 12 Αύγ 2009, 12:24:16    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πόσα κιλά ροπής, θέλει σφύξιμο το βολάν πάνω στον στρόφαλο?

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Μετάδοση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Επόμενη
Σελίδα 6 από 8

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης