PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

καλωδιο obd 2
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενη

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Ηλεκτρικά - Ηλεκτρονικά - Ηχοσυστήματα Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
manaros (manos)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

207 GT(mini)

Ένταξη: 02 Απρ 2004
Τόπος: Χαιδαρι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 14 Μάϊ 2009, 23:22:23    Θέμα δημοσίευσης: καλωδιο obd 2 Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

παιδια λεω να αγορασω ενα καλωδιο obd για να συνδεω το αμαξι με laptop ωστε να μπορω να ελεγξω-αλλαξω καποιες ρυθμισεις..
το ερωτημα μου ειναι αν προτεινεται η συνδεση να ειναι σειριακη η με usb και αν αξιζει να δωσω κατι παραπανω για να ειναι bluetooth.αυτο που φοβαμαι με το μπλε δοντι ειναι η ταχυτητα μεταφορα..

ακουω γνωμες για μαρκες καλωδιων που εχετε δοκιμασει καθως επισης και αν ξερετε καποιο μαγαζι στην αττικη(κατα προτιμηση δυτικη) να το προμηθευτω!
ευχαριστω πολυ!!!!

207 project Mini
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
MEMsound 
Υπεύθυνος Συνεργασιών
Επίσημο Μέλος

206gti

Ένταξη: 17 Σεπ 2004
Τόπος: Στροφοδιαδρομές

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 15 Μάϊ 2009, 09:47:29    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

καπου υπαρχει σχετικο τόπικ
για ψαξτο λιγο

η πιο ωραία βόλτα...
ειναι η επόμενη...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Yahoo Messenger MSN Messenger
amafic (tasos)
Μέλος
Μέλος

Peugeot 207 Rallye (2008)

Ένταξη: 31 Μάϊ 2008
Τόπος: patra

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 15 Μάϊ 2009, 11:09:10    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

www.telematica.gr

Επιστροφή στην κορυφή
manaros (manos)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

207 GT(mini)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 17 Μάϊ 2009, 12:42:58    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

υστερα απο σχετικο ψαξιμο η παραγγελια του καλωδιου εγινε.....
τωρα παμε στα δυσκολα!προγραμμα;;υπαρχει καποιο που προτεινετε να χρησιμοποιησω;
επισης βρηκα στο ebay το peugeot planet....αυτα ειναι νομιμα;;δουλευουν;τα εχει δοκιμασει κανεις;ξερουμε αν μπορω να το χρησιμοποιησω για να παραμετροποιησω λειτουργιες του αυτοκινητου οπως τα επισημα συνεργεια η θελει και αλλον εξοπλισμο;;;;;;;;;
Confused Confused Confused Confused Confused Confused Confused

207 project Mini
Επιστροφή στην κορυφή
fynos (John)
Τμήμα Συνεργασιών
Επίσημο Μέλος

Peugeot GT Q2

Ένταξη: 18 Νοέ 2004
Τόπος: Β.Π.

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 17 Μάϊ 2009, 13:06:35    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Νομίζω για να σου δουλέψει της Peugeot θα χρειασθείς κάτι τέτοιο . . . αλλά δεν ξέρω περισσότερα, ψάξτε το !
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
anestis_106 (ANESTIS)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

PEUGEOT 106 1.4 (8V) XT (2000)

Ένταξη: 28 Σεπ 2007
Τόπος: ΑΘΗΝΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 17 Μάϊ 2009, 15:37:13    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

manaros έγραψε:
υστερα απο σχετικο ψαξιμο η παραγγελια του καλωδιου εγινε.....
τωρα παμε στα δυσκολα!προγραμμα;;υπαρχει καποιο που προτεινετε να χρησιμοποιησω;
επισης βρηκα στο ebay το peugeot planet....αυτα ειναι νομιμα;;δουλευουν;τα εχει δοκιμασει κανεις;ξερουμε αν μπορω να το χρησιμοποιησω για να παραμετροποιησω λειτουργιες του αυτοκινητου οπως τα επισημα συνεργεια η θελει και αλλον εξοπλισμο;;;;;;;;;
Confused Confused Confused Confused Confused Confused Confused

Δεν ξέρω ποιες είναι οι γνώσεις σου πάνω στο θέμα της παραμετροποίησης λειτουργιών του αυτοκινήτου, αλλά νομίζω ότι κάποια πράγματα δεν πρέπει να τα πειράζουμε. Υπάρχουν άπειρα προγράμματα free ή μη που μπορείς να βρεις να απεικονίζεις και να καταγράφεις πολλές από τις παραμέτρους του αυτοκινήτου σου, αλλά νομίζω μέχρι εκεί.
Επιστροφή στην κορυφή
manaros (manos)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

207 GT(mini)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 17 Μάϊ 2009, 16:25:02    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ασχολουμαι με το αθλημα και επαγγελματικα,αλλα σε επαγγελματικα αυτοκινητα,πουλμαν,φορτηγα.γνωριζω 5 πραγματα και αυτο που ελπιζω ειναι οτι θα ξερω που να σταματησω..αυτα που θελω να ψαξω ειναι αλλα,πχ η μη ενεργοποιηση του συναγερμου οταν κλειδωνω χειροκινητα το αμαξι..αυτο παντως που φοβαμαι και γω ειναι οτι οντως πρεπει να χρειαζεται ειδικος ανταπτορας που παρεμβαλεται μεταξυ φορητου και φυσσας..ασε που τα περισσοτερα διαγνωστικα δουλευουν μονο σε συγκεκριμενη σειρα φορητων της IBM....να υποθεσω πως κανενας δεν εχει αγορασει απο ebay το προγραμμα της peugeot;

απο free προγραμματα τι προτεινετε;

207 project Mini
Επιστροφή στην κορυφή
drdino (Kωνσταντίνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

BMW 330i (F30)

Ένταξη: 16 Δεκ 2003
Τόπος: Βροχονήσι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 17 Μάϊ 2009, 16:32:18    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Για να δουλέψει το πρόγραμμα δεν αρκεί ο αντάπτορας που πήρες. Θέλεις multiplexer. Καινούριο κάνει κανένα 500αρικο από Κίνα και θεωρητικά δουλεύει. Είμαι σε σκέψεις προς το παρόν, πολλά τα λεφτά, εκτός αν πετύχει κανείς κανένα μτχ στο ebay.

Οικογενεια Peugeot: 304 (1978), 406 (1998), 307 (2005), 308 (2011). Πλέον χωρίς Peugeot.
Επιστροφή στην κορυφή
RoadRunner122 (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

106RallyeS2/206XS/C4II

Ένταξη: 30 Οκτ 2008
Τόπος: Δροσοπηγή

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 17 Μάϊ 2009, 20:11:26    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ερώτηση: μπορούμε να βρούμε αρσενική φύσα OBDII?

Θέλω να φτιάξω ένα 2ο καλώδιο για ScanGaugeII (απ'τη μία αρσενική φύσα OBDII, απ'την άλλη RJ45).

3rioStooges-Motorsport Team
Επιστροφή στην κορυφή
manaros (manos)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

207 GT(mini)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 17 Μάϊ 2009, 20:45:58    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

αρα μαλλον η αγορα του γνησιου προγραμματος δεν θα ηταν αποδοτικη..
τελικα υπαρχει καποιος που να εχει δοκιμασει καποια προγραμματα και να εχει καταληξει πως καποιο του αρεσει ιδιαιτερα για καποιους λογους;
για την αρσενικη φυσσα,ισως και να εχει η ιδια η peugeot.αλλιως σε καταστηματα με διαφορα ηλεκτρονικα πχ Κατουμας ισως να εχουν!

207 project Mini
Επιστροφή στην κορυφή
isim (Ιωαννης)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

208 Allure

Ένταξη: 10 Αύγ 2007

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 20 Αύγ 2010, 15:01:37    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εχει χρησιμοποιησει κανεις ενα προγραμμα ονοματι DynoScan;;; Υποτιθεται οτι εκτος απο τα κλασικα που κανει ενα obd scanner προγραμμα κανει και δυναμομετρηση
Επιστροφή στην κορυφή
andreas16v (andreas)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Peugeot 106 rallye 16v

Ένταξη: 11 Ιαν 2006

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 20 Αύγ 2010, 18:16:34    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Γαιννη πηγαινε στο Σουμα στον Περιφερειακο Πολυγωνου αν θυμαμαι καλα εχει...

www.insys.gr
Επιστροφή στην κορυφή
salex (Στελιος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

3008 (ex 207 GT)

Ένταξη: 21 Οκτ 2006
Τόπος: Παλλήνη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 20 Αύγ 2010, 20:51:48    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το πιο δημοφιλές και φτηνό καλώδιο για να κάνει κανείς διάγνωση OBD-2 βλαβών και να βλέπει κάποιες βασικές μετρήσεις από τον κινητήρα του είναι το ELM327.

Στο ebay μπορείτε να το βρείτε τόσο φτηνά που δεν αξίζει τον κόπο να πάρετε κάποιο άλλο.

Από πλευράς μέτρησης επιδόσεων, είναι δύσκολο να μετρηθούν βάσει χρόνων με ακρίβεια μέσω OBD γιατί παρεμβάλεται το refresh rate της επικοινωνίας και στο τέλος απέχουν από την πραγματικότητα.

http://www.etuners.gr
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
isim (Ιωαννης)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

208 Allure

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 21 Αύγ 2010, 09:12:27    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αυτο απο το ebay στα 37 ευρω με μεταφορικα. Στελιο ευχαριστω για την απαντηση Smile
Επιστροφή στην κορυφή
salex (Στελιος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

3008 (ex 207 GT)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 21 Αύγ 2010, 10:26:18    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πάρε το Γιάννη!

Είναι φτηνό αλλά καλό και εξελίσσουμε λογισμικό που το κάνει να τα κάνει όλα. Μα όλα.

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
isim (Ιωαννης)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

208 Allure

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 21 Αύγ 2010, 10:47:07    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

το παρηγγηλα Razz
Επιστροφή στην κορυφή
mrkaza (Παναγιώτης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 207 Rallye

Ένταξη: 24 Απρ 2007

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 21 Αύγ 2010, 12:18:14    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αναφερώμαστε σε αυτό με το Bluetooth ?

Ωστε να μην εχω καλωδια :D .

Αν τα γράφω κάπως ακαταλαβίστικα συγνώμη αλα είμαι δυσλεκτικός και τα κάνω μαντάρα στον γραπτό λόγο Sad

Οχι I/C δεν αλάζω ακουτε ??
Επιστροφή στην κορυφή
salex (Στελιος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

3008 (ex 207 GT)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 21 Αύγ 2010, 13:27:12    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το ίδιο κάνει Παναγιώτη μου! Very happy

Άπαξ και συνδεθεί, το bluetooth είναι σαν να υπάρχει καλώδιο ενδιάμεσα. Οπότε ενσύρματη ή ασύρματη έκδοση κάνει το ίδιο.

Επιστροφή στην κορυφή
mrkaza (Παναγιώτης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 207 Rallye

Ένταξη: 24 Απρ 2007

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 21 Αύγ 2010, 13:51:43    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Οτι κάνει το ιδιο το ξέρω αλλα καθως ασχολουμε με τα pc χρονια μπορει να θέλει επικοινωνία απο Serial το πρόγραμμα και να έκανε τπτ περίεργα .

Βλέπεις card reader – programmer . Ο drreambox μου κ α δε παίζουν ουτε με usb to serial cable θέλουν com1 ή com 2 Wink .

Ευχαριστω παντος για την διευκρινιση Smile

Αν τα γράφω κάπως ακαταλαβίστικα συγνώμη αλα είμαι δυσλεκτικός και τα κάνω μαντάρα στον γραπτό λόγο Sad

Οχι I/C δεν αλάζω ακουτε ??
Επιστροφή στην κορυφή
salex (Στελιος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

3008 (ex 207 GT)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 21 Αύγ 2010, 14:05:01    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Βασικά όλα τα ELM interfaces χρειάζονται επικοινωνία μέσα από σειριακή θύρα.

Αλλά τα bluetooth το παρέχουν σαν υπηρεσία και νομίζω ότι γλυτώνεις με τη ρύθμιση αναίμακτα.

Είχε δοκιμάσει ο Σώτος (sotos207gt) ένα τέτοιο λίγο καιρό πριν, θα ξέρει αν σε καθοδηγήσει σίγουρα! (μακάρι να το έβρισκε ξανά κιόλας για να θυμηθούμε όλα όσα χρειάζεται).

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Ηλεκτρικά - Ηλεκτρονικά - Ηχοσυστήματα Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενη
Σελίδα 1 από 2

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης