PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

106 - Προβλημα με 106 rallye και ραβδοι στρέψης!

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Ανάρτηση και Σύστημα Διεύθυνσης Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
thanos_vt (thanos)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Peugeot 106 Rallye 8v(αναμενεται 16ν)

Ένταξη: 09 Μάϊ 2009

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 10 Μάϊ 2009, 20:38:57    Θέμα δημοσίευσης: 106 - Προβλημα με 106 rallye και ραβδοι στρέψης! Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

hello boys and girls!
Εχω ενα peugeot 106 rallye μοντ.97!! Το τουτουνι ειναι μεταχειρισμένο το αγορασα πριν κανα χρόνο απο ενα παππου και ειναι ατρακάριστο εγγυημένο απο φαναρτζή!! Έχω το εξέις πρόβλημα οταν στρίβω με πολλά χιλιόμετρα πάνω απο 70 km/h νιώθω οτι πρώτα στρίβει το πίσω μέρος και μετα το μπροστά δηλ. σαν να πηγαινω με τα 4 ενα πράμα!! Διάβασα καπου ότι φταίνε οι ράβδοι στρέψης!! κατα ποσο ισχύει αυτο???? Να πω οτι το αμάξι εχει τα ΚΟΝΙ μπροστα τα οποια εχουν ενα μεσαιο επίπεδο σκληρότητας και κοπανάνε κιόλας!! Τώρα για πίσω δεν ξέρω αν είναι αλλαγμένα η αν είναι ακόμα της μανας του αλλα αν με το μικρο δαχτυλάκι παω να σπρώξω το πορτ μπακάζ το πισω μερος του αυτοκινητου σχεδόν γονατίζει!!!! να υπενθυμίσω οτι δεν εχει χαμηλωθει καθόλου!!! Μηπως ξερετε να εντοπίσετε το πρόβλημα γιατι εχω ψιλοφοβηθεί τόσο καιρο τώρα
Επίσης πιο είναι το ιδανικότερο σετ απ για αναρτηση στο rallye??? ευχαριστω πολυ για την υπομονή και συγχωρέστε με για το αν σας ζάλισα!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
kane (Σταύρος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

SL 55 AMG

Ένταξη: 01 Δεκ 2006
Τόπος: στο συνεργείο...

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 10 Μάϊ 2009, 21:16:49    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εχουμε και λεμε:

Θα επρεπε να ενταξεις το ποστ σε αναλογο τοπικ,μιας και ειναι λιγο γενικευμενο εδω,και φυσικα μονο του.
Δε πειραζει,θα μαθεις με τον καιρο.

Τωρα για το θεμα σου.Αρχικα θα πρεπει να ελεγξεις την αναρτηση του 106 σου σε καποιο συνεργειο που εμπιστευεσαι,και που να εχει ξανασχοληθεί με σαξο/106.
Αυτο που περιγραφεις συνηθως γινεται ελεω λαθος διαφορας υψους μπρος με πισω.
Εαν το αυτ/το ειναι περιπου "επιπεδο" τεινει να στριβει με τα 4,αλλα φυσικα ειναι λαθος.
Επισης οι κουβαδες μας εχουν την παθητικη τετραδιευθυνση,οποτε κι αυτο παιζει τον ψυχολογικο του ρολο στο πισω μερος.

Τωρα αμα ο τυπος που το πηρες ηταν κανας μπαρμπας και οχι ο καυλωμενος γιοκας του,δν το ξερουμε και δν θα το μαθουμε και ποτε.
Αλλα θεωρω περιεργο να εχει αλλαγαμενες ραβδους πισω.

Για την αναρτηση θα ανατρεξεις στο αναλογο τοπικ,αλλα απο τωρα σου λεω να μαζευεις λεφτα για 4 αμορτισερ γκρουπ Ν μπιλσταιν και πιατελα με ελατηρια πεζο σπορτ μπροστα μινι Α.
Κοστος,περιπου 380+230= 610+ ε...Φυσικα τα βρισκεις και μτχ.

Αυτα.

Kane + Steve VS 2kg αρνίσιο παϊδάκι, σημειώσατε 1
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Yahoo Messenger
LIONKING (βασιλης)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

saxo vts 1.6 (16v) 02"

Ένταξη: 05 Μάϊ 2006

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 10 Μάϊ 2009, 23:08:27    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

σιγουρα οι ραβδοι παιζουν ρολο για τον κωλο του αμαξιου+ και οτι ειπε ο σταυρος για την διαφορα υψους εξισου σημαντικο,και αν εχεις και μικροτερη πιεση στα πισω λαστιχα αποτι πρεπει και να μην συμβαδιζει με το μπροστα θα μαγουλιαζουν τα λαστιχα γι αυτο φευγει το πισω μερος. παντως αυτο μη νομιζεις οτι μπορεις και να το κοψεις τελειως

τι βαζεις μεσα ρε μαστορα;τον πατερα μου και την μανα μου βαζω.Μπιστονια,μπιελες,χειροκινητο​ εξαρι αμα εχεις χερια και DSG αμα εισαι κουλος.
Σε κοβω να εισαι κουλος
ΟΜΟΡΦΑΝΤΡΑ ΜΟΥΥΥΥ.Δεν πειραζει θα σου βαλω νιτρα να ψεκαζεις καλυτερα
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
mikerrgp (Μιχάλης ο ποδαρατος)
Τμήμα Εξυπηρέτησης Μελών
Επίσημο Μέλος

999cm

Ένταξη: 18 Απρ 2007
Τόπος: επιδαυρος motodrome

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 11 Μάϊ 2009, 08:49:02    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

αν κ το ποστ ειναι πολυ γενικο το 106 σιγουρα δεν πρεπει να ειναι ποιο μαλακο πισω απο οτι μπροστα

το 70 χιλ ειναι παλι πολυ γενικο

οι ραβδοι σιγουρα ειναι βασικη αλλα για εναν οδηγο που δεν παει τερμα δεν ειναι απαρετιτη κ το ποιο βασικο η 19 που εχουμε μαμα ειναι ποιο προβλεψιμη

για μενα αν δεν εισαι ο τυπος που παει παντου τερμα παρε δυο peugeot sport μπροστινα 250 περιπου + 250 για ελατηρια 285 lbs η ps h apex στενα κ δυο καινουργια bilstein group n gia pisw καπου στα 250
τα βαζεις πανω κανεις μια διαφορα 2 με 2 μιση ποντους στο υψος οχι πολυ χαμηλομα κ μια ευθιγραμιση καλη κ θα δεις αλλο αμαξι

καλα λαστηχα στο αμαξι κ σωστες πιεσεις

http://hrisikos-tires.car.gr/contact/
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα Yahoo Messenger MSN Messenger
thanos_vt (thanos)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 11 Μάϊ 2009, 20:37:46    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

δηλ. φιλε σταυρε για να καταλάβω το οτι το τουτου ειναι επίπεδο ειναι λάθος?? δηλαδη θα πρεπει να ειναι πιο χαμηλο μπροστα απο οτι πίσω η το αντιθετο??? Οταν λες παθητικη τετραδιεύθυνση τι εννοεισ? τι ειναι αυτο και τι κανει?? Σορρυ αν και μελλοντικός πτυχιούχος μηχανολογος μηχανικός δεν ξέρω τι ειναι αυτο καν!!! Για δωσε ενα explain..!!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
thanos_vt (thanos)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 11 Μάϊ 2009, 20:46:37    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

επίσης επειδη (δεν θέλω να φανώ ούτε ψωναρα αλλα ουτε και κανα ''πιλοτακι'') κατα καποιο τροπο ειμαι τυπος που παει ολη την ώρα σχεδον ταπα τι αντιστρεπτική να βάλω και τι ράβδους στρεψης?? Για να σας δώσω να καταλάβετε θελω ενα 106 που να ειναι κουτσουρο στον δρομο σαν αγωνιστικο 106 για αναβάσεις!!!! τα αμορτισερ και ελατηρια που μου γραψατε ειναι full σκληρα??? θελω κατι πολυ σκληρο!!
Επιστροφή στην κορυφή
kane (Σταύρος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

SL 55 AMG

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 11 Μάϊ 2009, 21:27:17    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ειπαμε... γρουπ Ν αμορτισερ , με στονοπιατελα πεζο σπορτ μπροστα.ΚΑι ενα σετ 21 ραβδους πισω.

ΕΑΝ εχεις χρηματα,αγορασε αμορτισερ πς μπροστα,και τα πισω (για τα πισω για να γλυτωσεις τη μικρη περιουσια που κοστιζουν,βαλε δυο Ν με πιεσεις πς).

Αμα εισαι πολύ ηρωας,βαλε 22ρες ραβδους στρεψης πισω.Αλλα μετα ψιλοξεφευγει το πράγμα απτο βολταδικο,και ειδικα αν δν εχεις φρεσκο λαστιχο,ή σε συνθηκες βροχης κανεις ντριφτ.

Επιστροφή στην κορυφή
thanos_vt (thanos)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 12 Μάϊ 2009, 02:24:38    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

οποτε εχουμε και λεμε Μπροστα: bilstein group N και στενοπιατελα με ελατηρια πεζο σπορτ μπροστα μινι Α 285 lbs
Πισω:bilstein group n πισω δεν εχει ελατηρια/?? αν ναι τι να βαλω και ποσες λιβρες?
ραβδοι στρεψης 21mm
και τι αντιστρεπτική να βάλω??
επισης ποσο θα χαμηλωθει μπροστα και ποσο πισω?? και τελος πιο ειναι το ειδανικοτερο υψος για μπροστα πισω γιατι ειπαμε να μην ειναι ''επιπεδο''
δηλ. αν π.χ μπροστα το χαμηλώσω 2.5 ποντους μπροστα μετα ποσο πρεπει να το χαμηλώσω πισω ετσι ωστε να μην χασει την ισορροπια του???
Συγγνωμη αν φαινεται σαν να ειμαι βλακας και αφελης αλλα δεν τα ξερω αυτα τα πραγματα με τις αναρτησεις και τα αμορτισερ ειναι πρωτογνωρα για εμενα καθως δεν ειχα ξανα ασχοληθει με κατι τετοιο!!
Επιστροφή στην κορυφή
rallye1294 
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

Peugeot 106 1.3 (8v) Rallye '94

Ένταξη: 28 Ιαν 2006
Τόπος: Γερακας (Αθηνα)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 12 Μάϊ 2009, 02:47:27    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

thanos_vt έγραψε:
πισω δεν εχει ελατηρια?

Τα "ελατηρια" στο πισω συστημα αναρτησης του 106 ειναι οι ραβδοι στρεψης, οποτε βαζοντας 21mm εισαι καλυμμενος. Wink

thanos_vt έγραψε:
επισης ποσο θα χαμηλωθει μπροστα και ποσο πισω?? και τελος πιο ειναι το ειδανικοτερο υψος για μπροστα πισω γιατι ειπαμε να μην ειναι ''επιπεδο''

Ποσο θα χαμηλωσει ή ποσο πρεπει/μπορεις να το χαμηλωσεις δεν μπορω να σου απαντησω.

Μια αποψη (που ακολουθουν πολλοι) ειναι τα υψη που προτεινει η ps.

Ευκαιρια να μαθεις γαλλικα ή να τα "ξεσκονισεις" εαν ηδη γνωριζεις. Laughing

Πληροφοριακα οι κωδικοι Ν20 και Τ1Β ειναι κωδικοι αγωνιστικων ελαστικων και πιο συγκεκριμενα (αν δεν κανω λαθος) το πρωτο ειναι το ραλλιτζιδικο της michelin.

Be quick or be dead...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
thanos_vt (thanos)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 13 Μάϊ 2009, 22:20:06    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ωραια 21μμ ραβδους στρεψης?? απο αντιστρεπτικη ομως τι γινετε??? τι αντιστρεπτικη να βαλω??? α οι ραβδοι στρεψης πιανου κατασκευαστη να ειναι??? Question Question Question ΤΗΧ
Επιστροφή στην κορυφή
thanos_vt (thanos)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 13 Μάϊ 2009, 23:13:59    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Rolling eyes
Επιστροφή στην κορυφή
kane (Σταύρος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

SL 55 AMG

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 14 Μάϊ 2009, 00:31:52    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ραβδοι στρεψης ΜΟΝΟ πεζο σπορτ,ασε τις χειροποιητες παπατζες κατα μερος.

Δε παιζουμε με την αναρτηση ποτε.

Το υψος ειναι υποκειμενικο και εχει να κανει με τη χρηση θελεις να κανεις.Τουλαχιστο αυτο πιστευω εγω.
Βεβαια υπαρχουν ορια,δν παει να πει επειδη ειναι υποκειμενικο να το θεσεις και 5 ποντους κατω.

Εγω πχ το εχω περιπου 1-1.5 ποντο εμπρος και αντιστοιχα πισω τοσο ωστε να διατηρηθει η διαφορα με το πριν "μαμα" υψος.

Αντιστρεπτικη αφηνεις αυτή που εχει,24ρα νομιζω.

Επιστροφή στην κορυφή
thanos_vt (thanos)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 14 Μάϊ 2009, 00:38:20    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

εγω υπολογιζω γυρο στα 2 μπροστα 2.5 πισω!!! καλα δεν ειναι??? α οι λιβρες δεν εχουν να κανουν και με το υψος?? δηλαδη οσο πιο πολυ πιεση ασκω στο ελατηριο τοσο και πιο χαμηλωμα δεν επερχεται?? Σου ειπα θελω το τουτουνι να γινει πολυ ''αγωνιστικο''!! χαχαχα
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Ανάρτηση και Σύστημα Διεύθυνσης Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης