PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Ενοικίαση αυτοκινήτου στο εξωτερικό (εντός EU)

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Γενικές Συζητήσεις περί αυτοκινήτων Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
DrJekyll (Αλέκος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Ένταξη: 30 Νοέ 2004
Τόπος: Serres

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 04 Μάρ 2009, 08:22:14    Θέμα δημοσίευσης: Ενοικίαση αυτοκινήτου στο εξωτερικό (εντός EU) Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Γεια μετά από πολύ καιρό παίδες.
Σκοπεύω σύντομα να νοικιάσω αυτοκίνητο στην Ισπανία και θέλω να σας ρωτήσω αν δέχονται το ελληνικό δίπλωμα (χωρίς λατινικούς χαρακτήρες) ή αν ζητάνε κάποιο άλλο έγγραφο, γιατί όπως έχω διαβάσει σε κάποιες εταιρίες είναι μπερδεμένο το θέμα.
Θα κάνω πολλά χλμ και δεν την γλιτώνω την ενοικίαση.

Αν κάποιος είχε παρόμοια εμπειρία ας την μοιραστεί...
Ευχαριστώ.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
COOL ALEXIS (Aleki)
Τμήμα Συνεργασιών
Επίσημο Μέλος

C3 Cowmooflage

Ένταξη: 10 Μάϊ 2004
Τόπος: Fathercare

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 04 Μάρ 2009, 09:50:02    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ναι το δέχονται κανονικά Wink

Θέλω ένα και ένα
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
Πάνος 
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

Pug 206 1,6 (16v) GTi - RC

Ένταξη: 12 Ιούλ 2007
Τόπος: Καλαμάτα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 04 Μάρ 2009, 10:09:54    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εχεις μαθει τιμες ενοικιασεις στο περιπου;.
Γνωριζει κανεις και Ιταλια τι παιζει;

Εγω δεν είμαι λογιστής , είμαι μπλοκακι .
Είμαι μπλοκάκι με καρμπόν,σε νομοσχέδια φασόν και σφραγιδάκι.

http://www.panoslahanas.blogspot.gr/
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
COOL ALEXIS (Aleki)
Τμήμα Συνεργασιών
Επίσημο Μέλος

C3 Cowmooflage

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 04 Μάρ 2009, 10:13:27    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μια έρευνα στο net και θα τα μάθετε όλα Exclamation

Οι τιμές είναι πάντως πολύ λογικές Cool

Θέλω ένα και ένα
Επιστροφή στην κορυφή
MTerry 
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

320 si

Ένταξη: 09 Ιούλ 2008
Τόπος: Λευκάδα-Ιωάννινα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 04 Μάρ 2009, 19:07:09    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Οπως ειπαν και παραπάνω το δίπλωμα ειναι ΟΚ και ας μην έχει λατινικούς χαρακτήρες αλλά σε κάποιο έλεγχο μπορεί να σου ζητήσουν και την ταυτότητα που έχει λατινικούς χαρακτήρες και φυσικά θα έχεις μαζί σου .

Αυτό που θέλειι προσοχή ειναι η πιστωτική κάρτα !!!!
Ολες οι μεγάλες εταιρείες ενοικιάσεων λειτουργούν με πιστωτική - ΟΧΙ μετρητα .
Οταν πάς εκεί να παραλάβεις το αυτοκίνητο θα πρέπει η πιιστωτική σου κάρτα να έχει διαθέσιμο υπόλοιπο για να μπορούν να δεσμευσουν συγκεκριμένο ποσό σαν εγγυηση . Φυσικά δεν χρεώνεσαι τιποτα . . . μόνο αν δεν επιστρέψεις το αυτοκίνητο θα κάνουν χρήση της εγγύησης. Το ποσό αυτό εξαρτάται απο το αυτοκίνητο που θα νοικιάσεις.
Ενα παράδειγμα:
νοικιασα το καλοκαίρι στην Τσεχία ενα Golf (η αντίστοιχο) από την Sixt μέσω internet(104 Ευρώ για 3 μέρες ) . Οταν πήγα να το παραλάβω στό αεροδρόμιο η πιστωτική κάρτα που τους έδωσα ειχε διαθέσιμο υπόλοιπο 800 Ευρω και αυτοί ηθελαν 1000 Ευρω . . .
τους έλεγα να τους δώσω 1000 Ευρω μετρητά και να μου τα δώσουν πίσω μόλις τους πάω το αμάξι ΤΙΠΟΤΑ . . .
ευτυχώς ειχα δευτερη πιιστωτική και καθάρισα αλλιώς δεν γινόταν τίποτα . . .
Τελικά δεν ειχαν αυτοκίνητο σε αυτή την κατηγορία και μου δώσαν ενα C200 Kompressor με 3.000 χλμ . . . έκανα την καρδιά μου πέτρα και το πήρα . . . Very happy αλλά η εγγύηση ηταν η αντίστοιχη του Golf

Γι αυτό αν έχεις χαμηλό πιστωτικό όριο η την κάρτα φορτωμένη να κοιτάξεις να τό αυξήσεις η να βάλεις χρήματα πρίν φύγεις για να μήν χαλάσεις το ταξίδι σου . . .

Διευθύνσεις πολλές . . . εγώ ειχα κάνει την κράτηση σε αυτή εδώ
http://www.carrentals.com/index.jsp?international=true
Κάνεις την κράτηση και δεν σε χρεώνει τιποτα.

. . .
Επιστροφή στην κορυφή
DrJekyll (Αλέκος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 05 Μάρ 2009, 14:09:14    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Από ότι έμαθα κάποιες εταιρίες το θέλουν κάποιες όχι...
Αν κάποιος χρειάζεται να βγάλει προσωρινή διεθνή άδεια τότε απευθύνεται στην ΕΛΠΑ η οποία το χρεώνει 45ευρώ παρακαλώ.
Εγω λέω να το βγάλω just in case...
Τώρα τι νοίκιασα...
303 ευρώ για 7 ημέρες ένα Citroen C6 2.2 (biturbo diesel)
Θα κάνω περίπου 2.500 χιλιόμετρα οπότε θα το απολαύσω...
Επιστροφή στην κορυφή
MTerry 
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

320 si

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 05 Μάρ 2009, 17:01:16    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δημήτρη μου νομίζω ότι τα πετάς τα 45 Ευρω χωρίς λόγο . . .
Ζουσα και εχω γυρίσει την Ευρώπη με αυτοκίνητο , με μηχανή , δικά μου ,νοικιασμένα δεν ειχα ποτέ πρόβλημα με το ροζ δίπλωμα που ειχε γραμμένο το ονομα μου , στά ελληνικά με το χέρι, και ουτε εγώ δεν μπορούσα να το διαβάσω . . . Very happy
τεσπα αν αισθάνεσαι πιό ασφαλής κάντο . . .

Δεν μας είπες ρε φίλε λίγο που θα πάς στην Ισπανία . . .
λίγο την διαδρομή , για να φτιαχτούμε , να τό "ζήσουμε" μαζί σου . . . 2.500χλμ ??? Surprised Very happy

. . .
Επιστροφή στην κορυφή
DrJekyll (Αλέκος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 06 Μάρ 2009, 00:21:26    Θέμα δημοσίευσης: ... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

MTerry έγραψε:
Δεν μας είπες ρε φίλε λίγο που θα πάς στην Ισπανία . . .
λίγο την διαδρομή , για να φτιαχτούμε , να τό "ζήσουμε" μαζί σου . . . 2.500χλμ ??? Surprised Very happy

Επικοινώνησα με την εταιρία και μου είπαν ότι πρέπει να έχεις αφού τα Ελληνικά δεν είναι λατινικά...αστο...το κεφάλι μου θα είναι πιο ήσυχο...
Το ταξίδι.
Μαδρίτη, Τολέδο, Σαλαμανκα, Σεβιλλη, Κορδοβα, Γραναδα, Βαλένθια, Μπαρτσα...Touring...με τις περισσότερες διαμονές στην πρώτη και τελευταία πόλη...Cool
Από ότι έχω διαβάσει έχουν μπόλικες κάμερες και το όριο είναι αυστηρά στα 120 χλμ/ω...και άμα σε γράψουν λέει τα πληρώνεις εκεί επι τόπου...
Ελπίζω το GPS να με σώσει...
Ανυπομονώ να οδηγήσω το C6 πρέπει να είναι φανταστικό...
Επιστροφή στην κορυφή
COOL ALEXIS (Aleki)
Τμήμα Συνεργασιών
Επίσημο Μέλος

C3 Cowmooflage

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 06 Μάρ 2009, 01:06:34    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Κι εγώ συμφωνώ ότι θα πετάξεις τα λεφτά σου Exclamation

Μια φωτοτυπία βγάζουν το δίπλωμα και τίποτα άλλο, το απαραίτητο είναι η πιστωτική Wink

Θέλω ένα και ένα
Επιστροφή στην κορυφή
MTerry 
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

320 si

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 06 Μάρ 2009, 10:58:21    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟΣ ο Doctor . . . και χιλιομετροφάγος! Very happy
Αν και νομίζω ότι ήθέλες κανα 2-3 μέρες παραπάνω.

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ! Salute

Η χάρη μου έφτασε μεχρι Ανδόρα και Βαρκελώνη
Στην Μπάρτσα εχω πάει 2 φορές (μία με μηχανή και μια αεροπορικώς και νοικιασα μηχανή)
και πάω και τρίτη άνετα !!!!!!
Θα φουσκώσεις τάπας,παέλια, χαμπόν . . .
Laughing

. . .
Επιστροφή στην κορυφή
COOL ALEXIS (Aleki)
Τμήμα Συνεργασιών
Επίσημο Μέλος

C3 Cowmooflage

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 06 Μάρ 2009, 11:31:11    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

MTerry έγραψε:
ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟΣ ο Doctor . . . και χιλιομετροφάγος! Very happy
Αν και νομίζω ότι ήθέλες κανα 2-3 μέρες παραπάνω.

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ! Salute

Η χάρη μου έφτασε μεχρι Ανδόρα και Βαρκελώνη
Στην Μπάρτσα εχω πάει 2 φορές (μία με μηχανή και μια αεροπορικώς και νοικιασα μηχανή)
και πάω και τρίτη άνετα !!!!!!
Θα φουσκώσεις τάπας,παέλια, χαμπόν . . .
Laughing

Τι πόλη αυτή η Βαρκελώνη... Rolling eyes

Θέλω ένα και ένα
Επιστροφή στην κορυφή
Athens (Αθηνά)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206cc 1.6

Ένταξη: 11 Μάϊ 2008
Τόπος: Αιγάλεω

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 20 Μάρ 2009, 11:06:37    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Έχω κάποιες ερωτήσεις από τα παραπάνω,

1) Όταν κάνεις την κράτηση πόσα σου πέρνουν από την πιστωτική?
2)Όταν πας εκεί και παραλαμβάνεις το αυτοκίνητο πρέπει να έχεις στάδαρ 1000 ευρώ στη κάρτα ασχέτως και αν δεν κάνει τόσο το αμάξι? (Βρήκα 1 Fiesta για 4 ημέρες 192 ευρώ)

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
AlienHack (Alexander)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

206cc 1.6 110hp 2002

Ένταξη: 10 Απρ 2008
Τόπος: Thessaloniki

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 17 Απρ 2009, 20:42:12    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

εσυ βρε που θελεις να πας? Laughing

Spritmonitor.de LPG
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
vamvakoolas (kostis)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος
Επίσημο Μέλος

307cc

Ένταξη: 30 Ιούν 2008
Τόπος: Athens

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 15 Μάϊ 2009, 09:58:47    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Athens έγραψε:
Έχω κάποιες ερωτήσεις από τα παραπάνω,

1) Όταν κάνεις την κράτηση πόσα σου πέρνουν από την πιστωτική?
2)Όταν πας εκεί και παραλαμβάνεις το αυτοκίνητο πρέπει να έχεις στάδαρ 1000 ευρώ στη κάρτα ασχέτως και αν δεν κάνει τόσο το αμάξι? (Βρήκα 1 Fiesta για 4 ημέρες 192 ευρώ)

1000???σιγα ρε φιλε αν ειναι αγορασε και αμαξι να ησυχασεις Laughing Laughing

συνηθως 300-400 ευρα εγγυηση στην καρτα ενω αρχιζουν και βγαινουν εταιριες χωρις εγγυηση (Αγγλια)
εκει δινεις τα λεφτα κρατησης και τον αριθμο καρτας ή την ιδια την καρτα αν γινει μεσω πιστωτικης....Το ιδιο και αν ζητησεις καποια εξτρα (αλυσιδες, σχαρα κοκ)

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Γενικές Συζητήσεις περί αυτοκινήτων Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης