Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
tsosmoulis (μητσάκος) Έχω ξεφύγει !!!

106 rallye x 2
Ένταξη: 03 Ιούν 2004 Δημοσιεύσεις: 1747 Τόπος: ΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 12 Μάϊ 2008, 12:48:53 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
γενικά αυτό έχω καταλάβει και εγώ ότι τα 5αρια θέλουν κάποιο ζέσταμα πριν δείξουν τον καλό τους εαυτό, και αυτό δεν γίνεται με λίγα μέτρα.αυτή είναι η μικρή μου εμπειρία so far.
άντε να δούμε πότε θα αγοράσουμε και εμείς καινούριο λάστιχο
τί κάνετε? ράλλυ???
στο ΔΝΤ αμέσως!!! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Steve (30cm) (Moderator) Άντε γεια !!!

Citroen C4 (2012) 1.6 e-hdi DRAGSTER
Ένταξη: 21 Απρ 2003 Δημοσιεύσεις: 16341 Τόπος: Ψεσσαλονίκη
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 04 Φεβ 2009, 18:12:53 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Δεν ξέρω αν είναι σωστό να το γράψω εδώ, αν και τα R888 είναι ημισλίκ και DOT.
Αύριο ή μεθαύριο θα έρθουν καινούρια μαζί με μια 4άδα σιδερένιες 15", σε 195/50/15.
Οπότε το λογικό ύστερα από τα γραφόμενα, είναι να πάω μια Θεσσαλονίκη να βάλω το bucket του οδηγού από βδομάδα, να πιώ ένα καφέ, να γυρίσω (400 χλμ περίπου δηλαδή με καμιά παράκαμψη για να κάνουμε περισσότερα χιλιόμετρα) και να τα βγάλω και να ξαναβάλω τις 17" πάνω.
Το θέμα είναι μετά, τί να κάνω:
volvos έγραψε: | APO TO VLASIS ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΟ GTC.GR PALIOΤΕΡΑ.......
εξηγει ομορφα και απλα το λογ που πρεπει να στρωνουμε λαστιχα...
-----------------------------------------------
Αρα για να κρατησουμε το λαστιχο οσο περισσοτερο γινεται, πρεπει να κανουμε ενα κανονικο ζεσταμα του ελαστικου με προσοχη και μετα να βγαλουμε τους τροχους απο το αμαξι και να αφησουμε ξαπλωτα τα ελαστικα να κρυωσουν με τις αλυσιδες να καταληγουν στη κινηση-στροφη του ελαστικου αλλα και να γλυστρισουν γλυκα μεταξυ τους χωρις να τριφτουν και να κοπους σε κομματια. | Αυτό με το bold, μπορεί κάποιος να μου το εξηγήσει/ζωγραφίσει διότι δεν το καταλαβαίνω?
Δηλαδή, ξαπλώνουμε το λάστιχο με την βαλβίδα να κοιτάει τον ουρανό? Αν το κάνουμε αυτό, τότε οι "αλυσίδες" θα πάνε με κατεύθυνση προς την μεριά του θόλου του αυτοκινήτου.
Αν το ξαπλώσουμε ανάποδα με την βαλβίδα να κοιτάει το έδαφος, οι "αλυσίδες" θα πάνε προς την... αντίθετη πλευρά.
Και στις δύο περιπτώσεις, δεν καταλήγουν στην στροφή - κίνηση του ελαστικού, αλλά κάθετα σε αυτή 
https://www.makemuesli.gr/
http://facebook.com/makemuesli |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
volvos (volvos) Άντε γεια !!!

Ένταξη: 08 Απρ 2004 Δημοσιεύσεις: 15542
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 04 Φεβ 2009, 18:29:00 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
an τα βαλεις και πας σαλονικα τα εκαψες
θα τα βαλεις θα μπεις στη καρτοπιστα εκει που εχετε θα κανεις 1-2 σεκτιον χωρις να τα βρακιασεις εντελως (δηλαδη ζοριζουμε αλλα οχι να υπερθερμανθουν) τα βγαζεις απο αμαξι ή το σηκωνεις σε τακους για 24 ωρες
αυτο με τη φορα ουτε εγω το εχω καταλαβει αλλα νομιζω οτι εννοει με βαλβιδα κατω οποτε να εχουν φορα προς εξωτερικο μερος που ζοριζεται πιο πολυ |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 04 Φεβ 2009, 18:46:46 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Θα τα κάψω ή...
volvos έγραψε: | APO TO VLASIS ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΟ GTC.GR PALIOΤΕΡΑ.......
εξηγει ομορφα και απλα το λογ που πρεπει να στρωνουμε λαστιχα...
-----------------------------------------------
Το επομενο βημα (ταριφες καλωηλθατε) ειναι να οδηγησουμε παλι μαλ**α (δεν εχει τελειωσει 100% η ευθυγραμμιση των μοριακων αλυσιδων) για να φυγει το λιπαντικο (?). ναι οταν χυνεται το λιωμενο ελαστικο στο καλουπι λιπαινουμε (βουτηρωνουμε) τα πλαινα της φορμας (παω να αγορασω κεικ μετα απο αυτο) για να βγουν ευκολα απο το καλουπι.
Αυτο το βουτηρωμα μενει μεχρι και 800 χιλιομετρα στη γομα για αυτο θελει προσοχη πριν χωθουμε με τεταρτες σπασμενες στα Λιμανακια.
ΜΕ τα 800 ολα ειναι ελευθερα. | μήπως ούτως ή άλλως θέλει να γράψουμε κανά χιλιόμετρο παραπάνω για να στρώσουν?
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
MEMsound Υπεύθυνος Συνεργασιών

206gti
Ένταξη: 17 Σεπ 2004 Δημοσιεύσεις: 31102 Τόπος: Στροφοδιαδρομές
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 05 Φεβ 2009, 11:39:01 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
μηπως ψάχνεται ψιλους στα αχυρα?? 
η πιο ωραία βόλτα...
ειναι η επόμενη... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
sps (Spyros) Έχω ξεφύγει !!!

206 XS Ε10
Ένταξη: 22 Δεκ 2002 Δημοσιεύσεις: 3013
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 05 Φεβ 2009, 14:06:49 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Εγω ξερω αγωνιζομενους που ρονταρουν για αποσταση 60 χλμ σε εθνικη και μετα μπαινουν στην ειδικη 
Messinian Houses |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 05 Φεβ 2009, 14:15:13 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
κοιτα το στρωσιμο των 24ωρων ειναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ για τη μακροζωια και τη σωστη αποδοση μεχρι το τελος...δηλαδη ναεχουμε πολλα heat cycles
τωρα τα 800χλμ σταυρο δεν εχουν ιδιαιτερο νοημα γιατι οταν ξαναμπεις πιστα στους πρωτους 5-10 γυρους θα εχουν εξαφανιστει τα παντα πανω απο το λαστιχο
σπυρο καποιος που βαζει ενα λαστιχο και το πεταει στο τελος του αγωνα ή αντε του επομενου κοιταει τη αποδοση εκεινη τη στιγμη.
εμας μας νοιαζει οταν τα εχουμε στο γκαραζ και παμε να τα βαλουμε μετα απο 6μηνες απραγιας να δουλευουν ακομα... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 17 Φεβ 2009, 20:45:37 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Κάποια συμπεράσματα για τα R888 και την χρήση από εμάς τους καθημερινούς ανθρώπους, και όχι για τους αγωνιζόμενους που, όπως ειπώθηκε από τον Τάκη, κοιτάνε την απόδοση εκείνη την στιγμή.
Έχοντας λοιπόν τα ακραξόνια με μιάμιση μοίρα κάμπερ σε κάθε τροχό, τα λάστιχα πρέπει να πατηθούν αρκετά. Και εδώ θα συμφωνήσω με τον Βλάση, διότι στα 800 χλμ, όχι μόνο φεύγει το "βουτύρωμα", αλλά με τέτοιο αριθμό χιλιομέτρων (μπορώ να πώ ότι και τα 1000 χλμ, είναι αρκετά καλό νούμερο), είναι ένας καλός αριθμός για να έχουν πάρει και τα λάστιχα φάγωμα ανάλογο του κάμπερ (αν υπάρχει κάμπερ στο αμάξι) έτσι ώστε να μπορούν να αποδώσουν τα μέγιστα.
Τα 1000 χιλιόμετρα τα έχω σαν σημείο αναφοράς για τα 17" που είχα όπου τα παρατηρούσα σχεδόν μετά από κάθε διαδρομή για να δώ πότε θα γίνει εμφανές και λειτουργικό το λάστιχο 
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
tsosmoulis (μητσάκος) Έχω ξεφύγει !!!

106 rallye x 2
Ένταξη: 03 Ιούν 2004 Δημοσιεύσεις: 1747 Τόπος: ΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 18 Φεβ 2009, 08:01:06 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
πάντως τα R888 που φορούσα εγώ για βόλτα, λόγω του "καλού" στρωσιματος μέχρι και στα λινά (στις δοκιμές της κοζάνης) είχαν απόδοση και δεν υπερβάλω καθόλου!
τί κάνετε? ράλλυ???
στο ΔΝΤ αμέσως!!! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 18 Φεβ 2009, 10:20:17 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ενα ενδιαφερον σχολιο για τα 888 απο ενα κοινο ανθρωπο σα και σενα steve Που μπαινει πιστα 1 φορα το χρονο και αυτο με το ζορι...μονο κανα ντριφτ κανει ο μητσος σε καμια καρτοπιστα.....δεν ειναι του χρονου ανθρωπος
αυτο που περιγραφει ειναι η διαφορα στην αποδοση δυο τετραδων 888 που ειχε . τη πρωτη δε την εστρωσε τιποτα τη δευτερη ακολουθησε ευλαβικα ολες τις διαδικασιες που εχουμε ξαναγραψει...
Παράθεση: |
Ενώ στην αρχή αναρωτιόμουν αν μιλάμε για το ίδιο λάστιχο, στη συνέχεια θυμήθηκα τι τράβηξα με την πρώτη μου τετράδα 8άρια κι όντως, σε καταλαβαίνω απόλυτα :thumb:! Αυτά που περιγράφεις είναι ακριβώς οι εντυπώσεις μου από τη συμβίωση μαζί τους πριν από 2 χρόνια. Ένα απίστευτο λάστιχο για τις πρώτες 10 μέρες και μετά κατακόρυφη πτώση της απόδοσης. Μετά συνεχώς γλιστρήματα μέσα στην πόλη, στα γλιστερά, εύκολο ABS...
Ή θυμάμαι που ξεκίνηγα το παντιλίκι και στα μισά είχε ζεσταθεί, γράπωνε και με ίσιωνε... και μάλιστα άγαρμπα. Αλλά για αυτό δεν έφταιγε το λάστιχο, εγώ έπρεπε να αλλάξω αντιμετώπιση.
Κι όμως, τα πράγματα μπορούν να εξελιχθούν πολύ διαφορετικά. Το έχω βέβαια ξαναπεί από εδώ μέσα και φοβάμαι μη γίνω κουραστικός...
Τα έστρωσες όπως έπρεπε; Γιατί το σωστό στρώσιμο μαζί με τους εβδομαδιαίους τους γύρους (3-4 των 370 μέτρων, όχι τίποτα τραγικό) κρατάνε τα δικά μου 8άρια σε απίστευτη φόρμα. Πρόσθεσε και το γεγονός ότι το λάστιχο δουλεύει καθημερινά (τρύπα του Καραμανλή και πέριξ στροφούλες) για αυτό που σχεδιάστηκε και θα καταλάβεις πώς βρέθηκα να έχω πουλήσει τις δεύτερες 15άρες με τα πολιτικά. :advice:
Εν ολίγοις, πέρνα καμιά βολτίτσα από την ακατανόμαστη, να τους ρίξουμε ένα χέρι ξύλο και βλέπουμε. :advice: :clap:
|
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
kane (Σταύρος) Έχω ξεφύγει !!!

SL 55 AMG
Ένταξη: 01 Δεκ 2006 Δημοσιεύσεις: 3238 Τόπος: στο συνεργείο...
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 21 Οκτ 2009, 22:03:30 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Aπευθυνομαι κυριως στους αγωνιζομενους...
Εχω παρει μια 4αδα ραλλυτζιδικα ματαντορ.
Αυτα πως αποθηκευονται? ρωτησα ηδη το πανο,αλλα παιζει το πουλι του και βαριεται να μιλησει
Να τα βαλω σε καποια σακουλα?
Να τα ξεφουσκωσω?
κτλ κτλ κτλ...
Ευχαριστω.
Kane + Steve VS 2kg αρνίσιο παϊδάκι, σημειώσατε 1 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Lef205 (Λευτέρης) (νομίζω) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 205 rallye/gti
Ένταξη: 07 Ιαν 2005 Δημοσιεύσεις: 3142 Τόπος: στους αγωνες
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 21 Οκτ 2009, 23:57:44 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Σταυρο δεν ξερω τελικα αν ολες αυτες οι ιστοριες θελουν ιδιατερη φιλοσοφια ειδικα στους ερασιτεχνες οδηγους σαν και εμας οποτε χαλαρα.
Αυτο που εκανα στα δικα μου ηταν να ριχνω τις πιεσεις στι 10 περιπου και ντανιασμα σε σκιερο μερος που δεν ειχε ζεστη και υγρασια,κοινως στην αποθηκη.
Αυτα που ηταν ζανταρισμενα δεν τα εβαζα το ενα πανω στο αλλο (καλα οχι παντα )γιατι κατεληγε αυτο που ακουμπουσε πατωμα να εχει το βαρος ολων των υπολοιπων που υποθετω οτι δεν ειναι καλο αυτο.
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Road_Runner (Νικόλας) (ο Παγκόσμιος) Ειδ. Γραμματέας

Peugeot 206 OMG
Ένταξη: 27 Νοέ 2005 Δημοσιεύσεις: 7131 Τόπος: Pyongyang
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 22 Οκτ 2009, 00:13:34 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Εγω τα δικα μου τα εχω ελαφρως ξεφουσκωτα, οσο περιπου ειπε ο Λευτερης, χωρις να εχω μετρηση ακριβως ποση πιεση εχουν...
Τα 2 τα εχω στην αποθηκη το ενα πανω στο αλλο και τα αλλα 2 στο μαγαζι παλι το ενα πανω στο αλλο... Αν στο παλλαδιο δεν δουλεψουν, τοτε δεν ειναι ο σωστος τρόπος αποθήκευσης  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Gr@lly (Γιωργος Αλεξανδρος) Τρελλαμένο μέλος

4 νιτροτουρμπομπιελα
Ένταξη: 11 Ιαν 2006 Δημοσιεύσεις: 761 Τόπος: Sto kotetsi
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 22 Οκτ 2009, 10:16:45 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Και εγω τα δικα μου τα ειχα σε σκια με πιεση 15-20
αλλα μεσα σε σακουλες...
δεν μου εδιξαν προβλημα... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
kane (Σταύρος) Έχω ξεφύγει !!!

SL 55 AMG
Ένταξη: 01 Δεκ 2006 Δημοσιεύσεις: 3238 Τόπος: στο συνεργείο...
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 22 Οκτ 2009, 10:51:39 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ευχαριστω παιδες!
Οποτε ξεφουσκωμα και οχι το ενα πανω στα αλλο (οπως τα χω τωρα δηλ )
Kane + Steve VS 2kg αρνίσιο παϊδάκι, σημειώσατε 1 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Πάνος Έχω ξεφύγει !!!

Pug 206 1,6 (16v) GTi - RC
Ένταξη: 12 Ιούλ 2007 Δημοσιεύσεις: 2485 Τόπος: Καλαμάτα
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 22 Οκτ 2009, 11:21:14 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Σιγα μωρε,εγω το ενα πανω στο αλλο τα εχω,τι θα παθουν;
Αν ειναι να βαζουμε το καθε λαστιχοζαντο ξεχωριστα για τη παρτη του θελουμε 10 στρεμματα αποθηκη με το μυαλο που κουβαλαμε.
Εκτος αν μετακομισουν λαστιχα σπιτι και μενουμ εμεις αποθηκη... 
Εγω δεν είμαι λογιστής , είμαι μπλοκακι .
Είμαι μπλοκάκι με καρμπόν,σε νομοσχέδια φασόν και σφραγιδάκι.
http://www.panoslahanas.blogspot.gr/ |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
recife_rallye (lefos) Έχω ξεφύγει !!!

e-tuners stage4 from north
Ένταξη: 03 Σεπ 2008 Δημοσιεύσεις: 2420
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 22 Οκτ 2009, 11:21:25 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Sταυρε πρεπει να κανεις κατι κ για την υγρασια που ειπαν πιο πανω...εκει σε μας εχει μπολικη απο δ αυτη! 
Παμε για καμμια οδικη δοκιμη επιτελους? |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Road_Runner (Νικόλας) (ο Παγκόσμιος) Ειδ. Γραμματέας

Peugeot 206 OMG
Ένταξη: 27 Νοέ 2005 Δημοσιεύσεις: 7131 Τόπος: Pyongyang
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 22 Οκτ 2009, 11:45:09 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Πάνος έγραψε: | Εκτος αν μετακομισουν λαστιχα σπιτι και μενουμ εμεις αποθηκη...  |
Ειναι και αυτο μια λυση  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|