PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

ΓΕΝΙΚΑ - Φως ψειρας
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4, 5

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Ηλεκτρικά - Ηλεκτρονικά - Ηχοσυστήματα Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Randy (Γιώργος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 1.4 (16V) '06 Black Matte

Ένταξη: 11 Σεπ 2008
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 11 Φεβ 2009, 17:50:07    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τωρα παλι θελω να μου πει καποιος τι ψειρες να βαλω, ωστε να δενουν χρωματικα με τις Osram Night Breaker που πηρα. Οι Bluevision δεν ταιριαζουν με τα προβολακια ομιχλης.

Στο διαολο, δεν πιανει κανεις συνδυασμος!

Και μη μου πει καποιος βαλει λευκα led. Θα μου πει, συγκεκριμενο τυπο και πως να το ζητησω. Κατα προτιμηση Osram που εχω καλυτερη προσβαση και καλες τιμες.

ωχ, μου φαινεται βλεπω το steve με ροπαλο να ερχεται να με κοπανησει
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
RoadRunner122 (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

106RallyeS2/206XS/C4II

Ένταξη: 30 Οκτ 2008
Τόπος: Δροσοπηγή

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 11 Φεβ 2009, 18:19:59    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δε νομίζω να υπάρχουν πολλές επιλογές σε αποχρώσεις στο λευκό που βγάζουν τα led.

Απ'όσο γνωρίζω υπάρχει το WW (WarmWhite) και το CW (ColdWhite).
To μεν WW έχει χρωματική απόδοση 840 είναι δηλαδή εντελώς λευκό ενώ το CW έχει χρ. απόδοση 860 δηλαδή εντελώς λευκό με τάση να μπλεδίζει (σαν τις λάμπες daylight που χρησιμοποιούμε στο σπίτι ή σε καταστήματα).

Αν κατάλαβα καλά εσύ θέλεις να μπλεδίζει ελαφρώς και να βγάζει καθαρό, λευκό φως.

Άρα θέλεις led CW το οποίο μπορείς να το ζητήσεις από ένα κατάστημα ηλεκτρονικών και μάλιστα να πάρεις ένα διαμμέτρου 10mm. Με μιά μικρή πλακετίτσα και μιά αντίσταση 470Ω/0,5W στο ένα του ποδαράκι και είσαι έτοιμος!

Αν θες μπορώ να ανεβάσω φωτό όταν πάω σπίτι...
Επιστροφή στην κορυφή
Randy (Γιώργος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 11 Φεβ 2009, 18:55:25    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Παράθεση:
Με μιά μικρή πλακετίτσα και μιά αντίσταση 470Ω/0,5W στο ένα του ποδαράκι και είσαι έτοιμος!

Δεν καταλαβαινω τι εννοεις ακριβως, αν θες βαλε τη φωτο να το δω να φωτιζει και πως μπαινει η αντισταση και που τη βρισκω.. Μαρκα Osram ε?

Παράθεση:
σαν τις λάμπες daylight που χρησιμοποιούμε στο σπίτι ή σε καταστήματα

Ξερεις τι ομως? Οι Night breaker δε νομιζω να μπλεδιζουν.. οποτε μαλλον για ww παω..
Επιστροφή στην κορυφή
RoadRunner122 (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

106RallyeS2/206XS/C4II

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 11 Φεβ 2009, 19:08:39    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αυτό που είπα ήταν να κατασκευάσεις ουσιαστικά μόνος σου την ψείρα. Αρκεί να έχεις κάποια εξοικείωση με ηλεκτρονικές κολλήσεις και τον ανάλογο εξοπλισμό (κολλητήρι 15-20W, καλάι, σολντερίνη). Να επιλέξεις κάποιο led χύμα με συγκεκριμένα όμως χαρακτηριστικά (πχ 10mm, 20.000mCd στα 3,6V, 20*), μιά διάτρητη πλακέτα και μιά αντίστση.

Κόβεις την πλακέτα στις 3x4 τρύπες και τη χρησιμοποιείς ως βάση η οποία θα παέι να κουμπώσει στο ντουί της ψείρας. Πάνω της κολλάς το led και την αντίσταση.

Τώρα αυτό που λες για led της Osram, δεν το ξέρω και δεν έχω βρει και κάποιο της Osram στην αγορά των ηλεκτρονικών. Ϊσως σε μαγαζιά με ηλεκτρικό εξοπλισμό αυτοκινήτου να βρεις σε αυτή τη μάρκα έτοιμη ψείρα (με τη βάση της) για να γλιτώσεις και τη βαβούρα της κατασκευής που σου λεω.

Εγώ είμαι και λίγο μαζόχας σ'αυτά και προτιμώ να τα φτιάχνω μόνος μου με υλικά που γνωρίζω...

Αν μένεις Αθήνα, ξέρω κάποιο μαγαζάκι με έτοιμα led.
Επιστροφή στην κορυφή
thantsi (Thanos)
Μέλος
Μέλος

Peugeot 306 1.4 (8V) Champion (2000)

Ένταξη: 09 Αύγ 2007
Τόπος: Μαρουσι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 11 Φεβ 2009, 20:20:08    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Για πες για πες.... Cool Cool Cool
Επιστροφή στην κορυφή
RoadRunner122 (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

106RallyeS2/206XS/C4II

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 11 Φεβ 2009, 21:15:12    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Λοιπόν, αρχικά αυτό που έλεγα περί κατασκευής πλακετίτσας, είναι αυτό:
..... .....

Το παραπάνω είναι ένα led των 20.000mCd, 20*.

Φυσικά υπάρχει και η έτοιμη λύση η οποία είναι η παρακάτω:
..... .....

Τώρα το τα στοιχεία του 2ου δεν τα γνωρίζω. Σίγουρα δεν φωτίζει τόσο έντονα όσο το πάνω αλλά για ψείρες 1ης σκάλας είναι μιά χαρά

Wink
Επιστροφή στην κορυφή
Randy (Γιώργος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 11 Φεβ 2009, 23:52:44    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

TO ΜΑΓΑΖΙ ΘΕΛΩΩΩΩΩ!!! κορυφη ε!!
Επιστροφή στην κορυφή
RoadRunner122 (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

106RallyeS2/206XS/C4II

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 12 Φεβ 2009, 09:57:23    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Κωνσταντίνος Τζαβάρας
Ηλεκτρολογικός εξοπλισμός αυτ/των

Αμβρ. Φρατζή 82 Ν. Κόσμος

210 90 13 680
210 90 21 114

Ανεβαίνοντας τη Φρατζή (δηλ. από Καλλιρόης προς Παγκράτι), θα το δεις στο δεξί σου χέρι. Είναι γωνιακό μαγαζάκι στο ύψος του φαναριού της Ηλ.Ηλιού.

Έχει μεγάλη γκάμα από λαμπάκια led για αυτοκίνητα. Μέχρι και διπλής σκάλας για τα κολωφάναρα Wink Και γενικά διακοπτάκια, μπουτονάκια, ασφαλειούλες κλπ.

Οι ψείρες είχαν γύρω στα 2-3ευρώ αν θυμάμαι καλά.
Επιστροφή στην κορυφή
Randy (Γιώργος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 12 Φεβ 2009, 19:19:45    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ε ρε γιαννη αμαν πια! Ακριβως ξερω ποιο μαγαζι λες! Το χω δει! εχω περασει πααααααααρα πολλες φορες!

Ποιες ψειρες ζηταω εγω ειπαμε? (για να ταιριαζουν με nightbreaker)
Επιστροφή στην κορυφή
RoadRunner122 (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

106RallyeS2/206XS/C4II

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 12 Φεβ 2009, 23:19:57    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Randy έγραψε:
Ε ρε γιαννη αμαν πια! Ακριβως ξερω ποιο μαγαζι λες! Το χω δει! εχω περασει πααααααααρα πολλες φορες!

Ποιες ψειρες ζηταω εγω ειπαμε? (για να ταιριαζουν με nightbreaker)

Ε αφού το ξέρεις ρε μάστορα τι μας πρήζεις τον έρωτα? Razz (πλάκα κάνω).

Ε, δεν έχει και πολλές. 2 τύπους έχει σε λευκές ψείρες.

Αυτές με το 1 μεγάλο led των 10mm (αυτό που πόσταρα παραπάνω) και αυτές με τα 4 μικρά led. Πάρε το μεγάλο γιατί φωτίζει και περισσότερο.

Βέβαια μπορείς να του πεις να στις συνδέσει με μιά μπαταρία 12V να τις τσεκάρεις επιτόπου Wink
Επιστροφή στην κορυφή
android (γιωργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

207 gt

Ένταξη: 30 Αύγ 2007

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 28 Φεβ 2009, 00:15:57    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

fynos οταν εβαλες led χωρις αντισταση σου μενε αναμενο σαν κερακι οταν το σβηνες?γιατι στην πλαφονιερα εβαλα μπρωστα εβαλα...οταν τα κλεινω μενουν σαν κερακια... Crying or Very sad
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Ηλεκτρικά - Ηλεκτρονικά - Ηχοσυστήματα Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4, 5
Σελίδα 5 από 5

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης