PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

ΓΕΝΙΚΑ - Φως ψειρας
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4, 5  Επόμενη

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Ηλεκτρικά - Ηλεκτρονικά - Ηχοσυστήματα Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Giannis307 (Giannis???)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

308 Thp130

Ένταξη: 05 Δεκ 2006
Τόπος: Nikaia/Argyroupoli

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 11 Ιούν 2007, 15:57:59    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Κοιτα αμα ημουν εμπορος αξεσουαρ θα εφερνα σιγουρα τετοια μπιχλιμπιδια γιατι θα μετραγαν πολυ....Και δεν ειναι λιγο να εχεις εφε led χωρις φαναρι led... και μαζι το κοστος του...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
Steve (30cm) (Moderator)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

Citroen C4 (2012) 1.6 e-hdi DRAGSTER

Ένταξη: 21 Απρ 2003
Τόπος: Ψεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 11 Ιούν 2007, 18:11:28    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

brz20 έγραψε:
Δες εδω και πες μου τι καταλαβαινεις.
http://www.ultraleds.co.uk/u501bhp2-1216v-ultra-high-power-wide-angle-blue-p-1314.html?osCsid=a707418ed5e20c483186ae1c920e22a4

Wide Angle λέει. Τί δεν καταλαβαίνεις?

https://www.makemuesli.gr/
http://facebook.com/makemuesli
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
Ghost Dog (John Φυστίκης)
Ταμίας
Επίσημο Μέλος

206 wRC + 2008 allure 1.2 puretech 130

Ένταξη: 18 Ιούν 2002
Τόπος: Μερικεεές στροφές μπροστά...(\στη χωρα που γεννηθηκε ο πολιτισμος)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 11 Ιούν 2007, 19:50:21    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Βασικα στο προηγουμενο 206 μου ειχα βαλει διαφορες ψειρες (οχι ομως τυπου led) γνωστων εταιριων που εβγαζαν "λευκο" φως ....
Οταν ομως καιγοντουσαν μου εκαναν ενα θωλομα επανω στο φαναρι...
Αποτελεσμα:μετα απο 2-3 καμμενα ζευγαρια (στα 4 χρονια που το ειχα) να θωλωσουν καπως τα φαναρια στη γωνια που ειναι η θεση των ψειρων...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ LEDOΨΕΙΡΕΣ??? Confused
Τα φωτα σας παρακαλω....Rolling eyes

Έχει επεξεργασθεί από τον/την Ghost Dog στις Δευ 11 Ιούν 2007, 20:48:54, 1 φορά
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Steve (30cm) (Moderator)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 11 Ιούν 2007, 20:06:51    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Για ενάμιση χρόνο που χρησιμοποιούσα ψείρες, δεν ΜΟΥ εμφανίστηκε το φαινόμενο που αναφέρεις. Κάηκαν 4 στο σύνολο (2 στο κάθε φανάρι).

Επιστροφή στην κορυφή
Giannis307 (Giannis???)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

308 Thp130

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 11 Ιούν 2007, 21:26:35    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Οχι γιατι τα led δεν ανεβαζουν τοση θερμοκρασια οταν ειναι αναμενα....
Το θωλωμα στο εκανε γιατι τα εβαζες μεσα χωρις να τα βαλεις να αναψουν λιγο μονα τους στον αερα ωστε να ζεσταθουν και να καει η σκονη που εχουνα πανω τους...Γιατι ασχετα απο την συσκευασια σκονη παντα εχουν...
Επιστροφή στην κορυφή
Steve (30cm) (Moderator)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 11 Ιούν 2007, 21:49:41    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Γιάννη αυτά που λες, θέλεις και τα λες ή σου ξεφεύγουν?

Επιστροφή στην κορυφή
brz20 (Κωνσταντίνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 307 1.6 (16V) XSi (2004)

Ένταξη: 04 Οκτ 2005
Τόπος: Τρικαλα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 11 Ιούν 2007, 23:00:20    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Προς Steve:
Wide Angle τι σημενει?
Ευρειας γωνιας σημενει.Που με την σειρα του σημενει το αντιθετο απο το σημειακο.
Wide Angle ειναι απο 60 μοιρες και πανω ενω Narrow Angle ειναι απο 60 και ανω.
Δηλαδη το φως δεν το συγκεντρωνει καπου(σαν λειζερ πχ)αλλα το διασπερνει δεξια και αριστερα.
Προς Ghost Dog:
Αυτο με τα ledακι δεν γινετε να παθεις τετοια ζημεια.Τα πυρακτωσεως εχουν αυτα τα μειωνεκτηματα.

Και τωρα κατι γενικο.
Οι ψειρες μου ειχαν μια αντισταση πανω που ειναι στα 800Ω ενω χρειαζοταν 1ΚΩ συμφωνα με κατι υπολογισμους που εκανα με εναν καθηγητη μου σημερα το απογευμα.Επισης μου ειπε οτι ηταν λαθος το κυκλωμα.Δεν επρεπε να εχει μια αντισταση και 4 led συνεδεμενα σε σειρα.Ο λογος απλος.Αν το ενα παει απο υπερφορτωσει τοτε τα αλλα αυτοματος τροφοδοτουντε με μεγαλυτερο ρευμα απο οτι αντεχουν αρα θα καει και το δευτερο.ΤΟ τριτο θα δεχθει πολυ μεγαλυτερο απο τα αλλα δυο αρα και αυτο παπαλα και το τεταρτο θα μας χαιρετισει με τον ιδιο τροπο.
Το λογικο ειναι να εχεις 4 αντιστασεις για καθε led ξεχωριστα.Αν καει το ενα δεν καιγονται ολα.Αυτη ειναι και η ουσια του να βαλεις led.
Τετοια διαταξη εχουν τα φαναρια μου πισω.

The Ubuntu it's a way of life.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger MSN Messenger
Steve (30cm) (Moderator)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 11 Ιούν 2007, 23:05:14    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

brz20 έγραψε:
Προς Steve:
Wide Angle τι σημενει?
Ευρειας γωνιας σημενει.Που με την σειρα του σημενει το αντιθετο απο το σημειακο.
Wide Angle ειναι απο 60 μοιρες και πανω ενω Narrow Angle ειναι απο 60 και ανω.
Δηλαδη το φως δεν το συγκεντρωνει καπου(σαν λειζερ πχ)αλλα το διασπερνει δεξια και αριστερα.

Είναι led. Όσο wide angle και να είναι, είναι ένα LED.-

Επιστροφή στην κορυφή
Giannis307 (Giannis???)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

308 Thp130

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 12 Ιούν 2007, 06:44:06    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ρε steve αποδεξου οτι καποιο ανθρωπο ειναι πιο ψειρες και μπορει να ξερουν κατι που εσυ δεν ξερεις.....Ειαναι πολυ κακο να την λες σε καποιον χωρις να το ψαχνβεις πρωτα...Ψαξε ρωτα και μετα ελα πες μου αν ειμαι σωστος η οχι.....ετσι απλα...
Και περαν αυτου αμα θες να δεις αμα εχω δικιο παρε μια οποιαδηποτε λαμπα καινουρια παντα και βαλτη με καποιο τροπ να αναψη χωρις να μπει μεσα στο φαναρι....Θα δεις οτι για 5-6 δευτερολεπτα θα βγαλει καπνα(η σκονη που καιγεται και αμα γινει μεσα στο φαναρι θολωνει το τζμι και το κατοπτρο...)Καντο και θα δεις... Wink Wink
Επιστροφή στην κορυφή
brz20 (Κωνσταντίνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 12 Ιούν 2007, 13:17:02    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εγω σε πιστευω χωρις να το εχω κανει.
Για να το λες κατι θα ξερεις.

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger MSN Messenger
Steve (30cm) (Moderator)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 12 Ιούν 2007, 16:46:45    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Giannis307 έγραψε:
Ρε steve αποδεξου οτι καποιο ανθρωπο ειναι πιο ψειρες και μπορει να ξερουν κατι που εσυ δεν ξερεις.....Ειαναι πολυ κακο να την λες σε καποιον χωρις να το ψαχνβεις πρωτα...Ψαξε ρωτα και μετα ελα πες μου αν ειμαι σωστος η οχι.....ετσι απλα...

Έχω ψάξει, έχω ρωτήσει, έχω δοκιμάσει.

Οπότε προσπάθησε και εσύ να δεχθείς την άποψη του άλλου διότι μάλλον δεν έχεις ψάξει/ρωτήσει/δοκιμάσει αρκετά.

Επιστροφή στην κορυφή
Giannis307 (Giannis???)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

308 Thp130

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 12 Ιούν 2007, 19:06:24    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Exω αλλαξει παρα πολλες λαμπες πιστεψε με....Τελος παντων πυτε θα μου αλλαξεις γνωμη ουτε θα σου αλλαξω και γω οποτε....ITS O.K.!!! Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Επιστροφή στην κορυφή
brz20 (Κωνσταντίνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 12 Ιούν 2007, 23:43:34    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Θα σας αναλαβει ο θειος Κωστας να σας κανει καλα.
Νομιζω οτι και οι 3 ειμαστε ξεροκεφαλοι οποτε δεν γινετε να βαλουμε μυαλο ευκολα.
Εγω το ψαχνω μονος και μετα παραδεχομαι οτι εκανα λαθος.

Επιστροφή στην κορυφή
Giannis307 (Giannis???)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

308 Thp130

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 13 Ιούν 2007, 16:22:49    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Wink Wink Laughing Laughing
Επιστροφή στην κορυφή
Randy (Γιώργος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 1.4 (16V) '06 Black Matte

Ένταξη: 11 Σεπ 2008
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 04 Φεβ 2009, 02:40:38    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

μη ζαλιζετε το Steve.. Λαμπες ειναι.. ακομη κι ο ραντυ που τα ψειριζει ολα, δεν κανει κι ετσι πια! Wink
Επιστροφή στην κορυφή
Giannis307 (Giannis???)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

308 Thp130

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 04 Φεβ 2009, 04:45:01    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μετα απο εναμιση χρονο θυμιθηκες να δωσεις ψηφο εμπιστοσυνης στον steve...?
Επιστροφή στην κορυφή
RoadRunner122 (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

106RallyeS2/206XS/C4II

Ένταξη: 30 Οκτ 2008
Τόπος: Δροσοπηγή

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 04 Φεβ 2009, 10:51:31    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Επειδή βλέπω ότι υπάρχει μιά κάποια παραπληροφόρηση σχετικά με τα led, θα σας πω κι εγώ τι ξέρω:

- Το led εξ'ορισμού έχει πολικότητα για τον απλό λόγο ότι είναι Δίοδος (Light Emitting Diode). Ως γνωστόν, οι δίοδοι σε ορθή πόλωση άγουν το ρεύμα ενώ σε ανάστροφη, όχι.
- Οι γωνίες εκπομπής φωτός στα led των Φ5 και Φ10mm που χρησιμοποιούμε συνήθως στ'αμάξια είναι 20* και σε κάποιες ειδικές περιπτώσεις στις 35* (wide angle led). Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση που αντικαταστήσουμε πχ τις εργοστασιακές ψείρες αλογόνου με ψείρες led, η εκπεμπόμενη δέσμη φωτός δεν θα προσπίπτει στο κάτοπτρο αλλά θα εκπέμπεται κατευθείαν προς τα έξω. Άρα στο φανάρι πλέον θα βλέπουμε μιά πολύ έντονη φωτεινή κουκίδα αλλά σε καμία περίπτωση δε θα γεμίζει φως όπως πριν.
- H ένταση φωτισμού των led που χρησιμοποιούνται στις ψείρες είναι συνήθως στις 15.000-18.000mCd και σε σπάνιες (ακριβότερες) περιπτώσεις στις 20.000mCd.
- H τάση τροφοδοσίας Vcc ενός led είναι τα 3,3V και το ρεύμα στα 20-25mA. Eπειδή όμως στα αυτοκίνητα δουλεύουμε στα 12V (13,8V πραγματικά) τοποθετούμε σε σειρά μιά αντίσταση 470Ω-0,5W.

To τελευταίο είναι και η αιτία που οι περισσότερες ψείρες καίγονται. Οι κινέζοι προφανώς λόγω έλλειψης χώρου στη βάση της ψείρας led, τοποθετούν μικρότερης ισχύος αντίσταση (0,25W) με αποτέλεσμα σε παρατεταμένη χρήση αυτή να πειρώνει και να καίγεται (καρβουνιάζει).

Τέλος, τα led ΔΕΝ θερμαίνονται ή μάλλον δεν θερμαίνονται σε σύγκριση με μιά λάμπα αλογόνου. Αυτό που θερμαίνεται είναι η αντίσταση πτώσης τάσης που όμως εάν τοποθετηθεί η κατάλληλη δεν υπάρχει πρόβλημα ούτε καψίματος ούτε υπερθέρμανσης Wink

Έχει επεξεργασθεί από τον/την RoadRunner122 στις Τετ 04 Φεβ 2009, 11:56:03, 1 φορά
Επιστροφή στην κορυφή
Steve (30cm) (Moderator)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 04 Φεβ 2009, 11:13:10    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

RoadRunner122 έγραψε:
- Το led εξ'ορισμού έχει πολικότητα για τον απλό λόγο ότι είναι Δίοδος (Light Effect Diode).
Παρ' το αλλιώς γιατί δεν το ξεκίνησες καλά...

Επιστροφή στην κορυφή
RoadRunner122 (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

106RallyeS2/206XS/C4II

Ένταξη: 30 Οκτ 2008
Τόπος: Δροσοπηγή

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 04 Φεβ 2009, 11:56:38    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Steve έγραψε:
RoadRunner122 έγραψε:
- Το led εξ'ορισμού έχει πολικότητα για τον απλό λόγο ότι είναι Δίοδος (Light Effect Diode).
Παρ' το αλλιώς γιατί δεν το ξεκίνησες καλά...

Σωστόστ Wink μιά ζωή το μπερδεύω...
Επιστροφή στην κορυφή
Randy (Γιώργος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 1.4 (16V) '06 Black Matte

Ένταξη: 11 Σεπ 2008
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 05 Φεβ 2009, 17:55:58    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

γνωριζει κανεις ποια "ψειρα" δενει ομορφα χρωματικα με τις X-treme power....??

να μου τις παραθεσει παρακαλω πολυ, διοτι εγω καγκουριες με διχρωμιες δε θελω. Very happy
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Ηλεκτρικά - Ηλεκτρονικά - Ηχοσυστήματα Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4, 5  Επόμενη
Σελίδα 3 από 5

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης