PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Παιδικά καθίσματα για 206cc

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Εσωτερικό και Αμάξωμα Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
206xs (Χρήστος)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

Chevrolet Cruze 1.8 Auto (2009)

Ένταξη: 13 Σεπ 2002
Τόπος: Αθήνα - Σεπόλια

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 19 Ιαν 2009, 04:23:04    Θέμα δημοσίευσης: Παιδικά καθίσματα για 206cc Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καλησπέρα και καλή χρονιά,

Ως νέος οικογενειάρχης και σφόδρα ερωτευμένος με το 206 του, δεν θέλω να το αλλάξω τώρα που κάνω οικογένεια. Το ερώτημα που με απασχολεί τελευταία είναι αν μπαίνει παιδικό κάθισμα στα πίσω καθίσματα του cc (έχουν ζώνες ασφαλείας) και τι τύπου.
Το εγχειρίδιο χρήσης αναφέρει μόνο για το μπροστινό κάθισμα που μπορεί να μπει isofix.
'Ομως και για πρακτικούς λόγους και για λόγους ασφαλείας δεν θέλω επ'ουδενί να βάλω παιδικό κάθισμα μπροστά.
Εφόσον υπάρχουν ζώνες ασφαλείας πίσω και οι θέσεις χωράνε κανονικά έπειτα απο τεστ σε πραγματικές συνθήκες ενήλικες μετρίου αναστήματος (έως 1.68 ύψος και έως 70 κιλά βάρος ανεξαρτήτος φύλλου) δεν υπάρχει αντικειμενικός λόγος που να μην δέχεται κάθισμα.

Έψαξα και στο μάνουαλ και στο κατάλογο με αξεσουάρ της πεζώ στο ίντερνετ και δεν έχω βρει κάτι σχετικά. Αναμένω τα φώτα σας πριν στείλω επιστολή στην Λάιον με το ερώτημα.

Διευκρινιστικά δεν με ενδιαφέρει να είναι isofix το κάθισμα (εφόσον τηρεί προδιαγραφές ασφαλείας με τη ζώνη τριών σημείων) με ενδιαφέρει όμως να είναι δυνατή η τοποθέτηση
καθίσματος modular τύπου (με εξαρτήματα που μεγαλώνει μαζί με το παιδί και δεν χρειάζεται να αγοράζεις νέο κάθισμα κάθε 6 μήνες...) επίσης δεν περιορίζομαι μόνο στα επίσημα αξεσουάρ αν και λόγω του ότι είναι θέμα κυρίως ασφάλειας θα προτιμούσα κάτι επίσημο απο peugeot που είναι μελετημένο ειδικά για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Το αμάξι μου είναι το 206 cc Roland Garros 2.000κυβικά μοντέλο 02/2004 (είναι μετά το φέιςλιφτ)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για κάθε βοήθεια. Cool
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα Yahoo Messenger MSN Messenger
Athens (Αθηνά)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206cc 1.6

Ένταξη: 11 Μάϊ 2008
Τόπος: Αιγάλεω

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 19 Ιαν 2009, 10:35:48    Θέμα δημοσίευσης: Re: Παιδικά καθίσματα για 206cc Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

206xs έγραψε:
Καλησπέρα και καλή χρονιά,

Ως νέος οικογενειάρχης και σφόδρα ερωτευμένος με το 206 του, δεν θέλω να το αλλάξω τώρα που κάνω οικογένεια. Το ερώτημα που με απασχολεί τελευταία είναι αν μπαίνει παιδικό κάθισμα στα πίσω καθίσματα του cc (έχουν ζώνες ασφαλείας) και τι τύπου.
Το εγχειρίδιο χρήσης αναφέρει μόνο για το μπροστινό κάθισμα που μπορεί να μπει isofix.
'Ομως και για πρακτικούς λόγους και για λόγους ασφαλείας δεν θέλω επ'ουδενί να βάλω παιδικό κάθισμα μπροστά.
Εφόσον υπάρχουν ζώνες ασφαλείας πίσω και οι θέσεις χωράνε κανονικά έπειτα απο τεστ σε πραγματικές συνθήκες ενήλικες μετρίου αναστήματος (έως 1.68 ύψος και έως 70 κιλά βάρος ανεξαρτήτος φύλλου) δεν υπάρχει αντικειμενικός λόγος που να μην δέχεται κάθισμα.

Έψαξα και στο μάνουαλ και στο κατάλογο με αξεσουάρ της πεζώ στο ίντερνετ και δεν έχω βρει κάτι σχετικά. Αναμένω τα φώτα σας πριν στείλω επιστολή στην Λάιον με το ερώτημα.

Διευκρινιστικά δεν με ενδιαφέρει να είναι isofix το κάθισμα (εφόσον τηρεί προδιαγραφές ασφαλείας με τη ζώνη τριών σημείων) με ενδιαφέρει όμως να είναι δυνατή η τοποθέτηση
καθίσματος modular τύπου (με εξαρτήματα που μεγαλώνει μαζί με το παιδί και δεν χρειάζεται να αγοράζεις νέο κάθισμα κάθε 6 μήνες...) επίσης δεν περιορίζομαι μόνο στα επίσημα αξεσουάρ αν και λόγω του ότι είναι θέμα κυρίως ασφάλειας θα προτιμούσα κάτι επίσημο απο peugeot που είναι μελετημένο ειδικά για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Το αμάξι μου είναι το 206 cc Roland Garros 2.000κυβικά μοντέλο 02/2004 (είναι μετά το φέιςλιφτ)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για κάθε βοήθεια. Cool

Καλημέρα ,

Έχω δει σε πολλά cc να έχουν βάλει στα πίσω καθίσματα καθισματάκι παιδιού απλά οι περισσότεροι τραβάν τη θέση του συνοδιγού αρκετά μπροστά. Από ότι έχω ρωτήσει δεν χρειάζετε κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο-διαστάσεις καθισματος.

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Sidobre (Τάσος)
Πρόεδρος - Webmaster
Πρόεδρος - Webmaster
Επίσημο Μέλος

Peugeot 206 XS evo2

Ένταξη: 12 Απρ 2002
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 19 Ιαν 2009, 15:15:44    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Eκτός από τεχνικά, μπορώ να απαντήσω και σαν... μπαμπάς! Laughing

Στην αρχή και μέχρι το βρέφος να γίνει 10 περίπου κιλά, θα πρέπει να το βάζετε σε ειδικό καθισματάκι που το βρέφος είναι σχεδόν ξαπλωμένο ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΩ. Αυτό επειδή δεν μπορεί αυτόνομα να στηρίξει την σπονδυλική του στήλη, αλλά ούτε και να κάθεται.

Το καλό είναι ότι αυτά τα καθίσματα τα δίνουν σαν αξεσουάρ μαζί με το καρότσι που θα επιλέξετε και κλειδώνουν σε αυτό (σαν 2 σε 1).

http://www.chicco.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=253&category_id=71&option=com_virtuemart&Itemid=246

Επειδή θα είναι βρέφος χρειάζεται να το παρακολουθεί και ένας συνοδός. Αν λοιπόν χωράει η σύζηγός σου πίσω, λογικά θα χωράει και το καθισματάκι αυτό. Επίσης έτσι θα έχεις την δυνατότητα να τοποθετήσεις το κάθισμα του συνοδηγού αρκετά μπροστά για να χωρέσετε.

Αρκετοί από εμάς τους γονείς έχουμε (κάπου στην αποθήκη) ένα τέτοιο κάθισμα, οπότε και θα μπορείς να το προβάρεις.

Αν θα είσαι μόνος σου στο αμάξι, τότε δεν το συζητάμε, το καθισματάκι θα έιναι ΜΠΡΟΣΤΑ.

Μόλις μεγαλώσει, θα πρότεινα (για να μην αγοράσετε στο τέλος 3 καθίσματα) να πάρετε ένα Group I-III για να καλύψει όλες τις ηλικίες (από 9 έως 36 κιλά).
Εμείς πηραμε (χωρίς να θέλω να κάνω διαφήμιση) το παρακάτω και μόνο καλά λόγια μπορώ να πω (το πήραμε λόγω της πολύ αυξημένης πλευρικής στήριξης στον αυχένα παρά τα "επιπλέον" του χρήματα).

http://www.recaro.com/index.php?id=564&region=0&L=2

Αν έρθεις καμία φορά από την Λέσχη συνήθως είμαι με το παιδικό καθισματάκι, οπότε και συνενοούμαστε να το προβάρεις να δεις αν χωράει πίσω και τι χώρο αφήνει για τα ποδαράκια του παιδιού.

If everything seems under control, you're just not going fast enough...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
206xs (Χρήστος)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

Chevrolet Cruze 1.8 Auto (2009)

Ένταξη: 13 Σεπ 2002
Τόπος: Αθήνα - Σεπόλια

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 20 Ιαν 2009, 18:55:05    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Tάσο για άλλη μια φορά κατατοπιστικότατος ! Cool
Με σκλάβωσες ! Θα περάσω μάλλον αυτή τη Πέμπτη από τη λέσχη αφού αύριο τελειώνουν και τα πανυγήρια με τη δουλειά και θα ηρεμήσω επιτέλους!
Ευχαριστώ όλους σας για τις απαντήσεις.
Το μωρό έρχεται 25 Ιούνη οπότε έχω ακόμη χρόνο για να αρχίσω τις αγορές απλώς προς το παρόν ήθελα να τσεκάρω αν μπορώ να συνεχίσω με το αγαπημένο μας αμάξι (και η γυναίκα μου δεν θέλει να το αποχωριστούμε ή θα πρέπει να αλλάξω υποχρεωτικά).
Απ' ότι κατάλαβα ρίχνοντας και μια προσεκτικότερη ματιά στις οδηγίες χρήσεως το αυτοκίνητο μπορεί μια χαρά να ανταποκριθεί στις οικογενειακές απαιτήσεις μας Rolling eyes
Τώρα μένει να βρω το Μάνθο για να βάλω το κουικσίφτ, το μπλοκέ υπάρχει , και βουρ για πάντες ... Twisted evil
Όχι αγάπη μου πάνες είπα Πάνες :Ρ
Big wink
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα Yahoo Messenger MSN Messenger
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Εσωτερικό και Αμάξωμα Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης