PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

207-Καθαρισμός εσωτερικού

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Εσωτερικό και Αμάξωμα Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
peugeotναύτης21 (Αλέξανδρος)
Μέλος
Μέλος

207 RALLYE 1.6T

Ένταξη: 28 Οκτ 2008
Τόπος: περιστέρι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 04 Ιαν 2009, 15:09:59    Θέμα δημοσίευσης: 207-Καθαρισμός εσωτερικού Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ποιος νομίζεται πως είναι ο καλύτερος τρόπος και ποια τα καλύτερα προιοντα για να καθαρίζουμε σωστά τα υφάσματα των καθισμάτων και γενικά όλο το εσωτερικό στο 207 μας??Για παράδειγμα πέρα από ηλεκτρική σκούπα και πανί,το τελεύταιο καιρό χρησιμοποιώ και ατμοκαθαριστή στα καθίσματα και στα πατάκια,έχει πολύ καλά αποτελέσματα.
Υπαρχει περίπτωση ο ατμός να δημιουργήσει προβλήματα στα ηλεκτρικά του αυ/του?? Rolling eyes (ηχεία,cd player,ηλεκτρικά παράθυρα και δε ξέρω και εγώ τι αλλό???)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
giannis27 (Σερραίος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

peugeot 207 rc !!

Ένταξη: 18 Νοέ 2007
Τόπος: serres

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 04 Ιαν 2009, 16:59:40    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

καλό είναι να μην χρησιμοποιείς ατμό στο εσωτερικό του αυτοκινήτου !
μπορεί να σου καταστρέψει τα διάφορα ηλεκτρικά που υπάρχουν μέσα στο εσωτερικό λόγο τις υγρασίας που δημιουργεί.
στα καθίσματα,ταπετσαρίες κλπ ο ατμός δημιουργεί υγρασία η οποία δύσκολα φεύγει κ με τον καιρό δημιουργείτε μούχλα,φουσκώματα στις ταπετσαρίες κλπ .
σκούπα κ πανί μικρο ίνας στο εσωτερικό του αυτοκινήτου κ αν για κάποιο λόγο υπάρχει κάποιος δύσκολος λεκές στο εσωτερικό τότε παίρνεις ένα επώνυμο χημικό το οποίο θα καθαρίσει χωρίς να καταστρέψει.
κ κάτι άλλο όταν χρησιμοποιούμε ατμό σε δύσκολα σημεία δεν καθαρίσουμε απλά σπρώχνουμε την βρωμιά ποιο μέσα,αυτή η βρωμιά σε συνδυασμό με τον ατμό γίνεται λίγο πολύ μια μικρή μάζα λάσπης η οποία θα συγκράτηση όποιο ίχνος σκόνης περάσει από δίπλα τις κ το αποτέλεσμα θα είναι το τελείως αντίθετο από το επιθυμητό.

οπότε καλό είναι να καθαρίζουμε τακτικά το αυτοκίνητο το μας πριν βρομίσει αρκετά .

those who can Do
those who can't teach or that they think..............
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
Μέλος
Μέλος

207 RALLYE 1.6T

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 04 Ιαν 2009, 17:23:37    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Φίλε Γιάννη όταν λες πανί μικροίνας τι εννοεις??
Επιστροφή στην κορυφή
giannis27 (Σερραίος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

peugeot 207 rc !!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 04 Ιαν 2009, 17:38:33    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

είναι ένα πανί το οποίο πρώτα το βρέχεις με νερό το στραγγίζεις καλά κ μετά καθαρίζει τα πάντα χωρίς να γρατζουνάει τα ευαίσθητα μαλακά πλαστικά που υπάρχουν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. όταν λερωθεί το πλένεις με ζεστό νερό κ σαπούνι.το βρίσκεις παντού από μαγαζί με αξεσουάρ αυτοκινήτου μέχρι κ στο σούπερ μάρκετ ,η τιμή του είναι τσουχτερή για ένα πανάκι 4-7€ αλλά πίστεψε κάνει πολύ καλή δουλειά.
εγώ π.χ. τα τζάμια τα καθαρίζω μόνο με πανί μικρο ίνας χωρίς κανένα άλλο χημικό κ γίνονται πεντακάθαρα.

Τι είναι οι μικροΐνες;

Οι μικροΐνες έκαναν την εμφάνισή τους για πρώτη φόρα πριν από 10 χρόνια.
Τα τελευταία 10 χρόνια οι θεωρίες γύρω από τον καθαρισμό των μικροϊνών έχουν αυξηθεί και η λέξη μικροΐνα χρησιμοποιείται συχνά. Αλλά τι πραγματικά είναι οι μικροΐνες και γιατί είναι τόσο αποτελεσματικές στον καθαρισμό;

Ένας κοινός ορισμός είναι:

‘Οι μικροΐνες είναι πολύ λεπτές ίνες που το πάχος τους είναι λιγότερο από 1 dtex = 1g/10.000 m’.
Οι μικροΐνες αποτελούνται από διάφορα πολυμερή αλλά τα πιο δημοφιλή είναι ο πολυεστέρας και το πολυαμίδιο. Ο λόγος είναι ότι ο πολυεστέρας απορροφά το λίπος και συγκρατεί τη βρωμιά ενώ το πολυαμίδιο έχει μεγάλη απορροφητικότητα στο νερό. Πολλά προϊόντα αποτελούνται από διαφορετικά ποσοστά από αυτά τα πολυμερή όπως 70% πολυεστέρα και 30% πολυαμίδιο ανάλογα με τις ιδιότητες και τον τρόπο χρήσης τους.

Τι είναι αυτό που κάνει τις μικροΐνες τόσο αποτελεσματικές;
Ξέρουμε ότι οι μικροΐνες είναι πολύ λεπτές ίνες αλλά γιατί είναι τόσο αποτελεσματικές στον καθαρισμό;

Λεπτές Ίνες
Οι μικροΐνες εισχωρούν μέσα στην επιφάνεια σε αντίθεση με τις παραδοσιακές ίνες απομακρύνοντας έτσι βρωμιά και λιπαρότητα.
Τριχοειδής Δράση

Όταν χρησιμοποιείται νοτισμένο, οι ιδιαίτερα λεπτές ίνες δημιουργούν τριχοειδή δράση μέσα στο πανί ρουφώντας και κρατώντας το υγρό/βρωμιά από την επιφάνεια στο εσωτερικό του πανιού. Αυτό συμβαίνει και στα κοινά προϊόντα σε πολύ μικρότερο βαθμό αλλά η λεπτότητα της μικροΐνας αυξάνει το αποτέλεσμα.

those who can Do
Επιστροφή στην κορυφή
BadSpud! (Spiros) - (Π.R.T.)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

Peugeot 106 Rallye 1600cc 16v (Τούμπανο)

Ένταξη: 23 Φεβ 2006
Τόπος: 6' απο Παντού!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 04 Ιαν 2009, 17:46:52    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

giannis27 έγραψε:
είναι ένα πανί το οποίο πρώτα το βρέχεις με νερό το στραγγίζεις καλά κ μετά καθαρίζει τα πάντα χωρίς να γρατζουνάει τα ευαίσθητα μαλακά πλαστικά που υπάρχουν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. όταν λερωθεί το πλένεις με ζεστό νερό κ σαπούνι.το βρίσκεις παντού από μαγαζί με αξεσουάρ αυτοκινήτου μέχρι κ στο σούπερ μάρκετ ,η τιμή του είναι τσουχτερή για ένα πανάκι 4-7€ αλλά πίστεψε κάνει πολύ καλή δουλειά.
εγώ π.χ. τα τζάμια τα καθαρίζω μόνο με πανί μικρο ίνας χωρίς κανένα άλλο χημικό κ γίνονται πεντακάθαρα.

Τι είναι οι μικροΐνες;

Οι μικροΐνες έκαναν την εμφάνισή τους για πρώτη φόρα πριν από 10 χρόνια.
Τα τελευταία 10 χρόνια οι θεωρίες γύρω από τον καθαρισμό των μικροϊνών έχουν αυξηθεί και η λέξη μικροΐνα χρησιμοποιείται συχνά. Αλλά τι πραγματικά είναι οι μικροΐνες και γιατί είναι τόσο αποτελεσματικές στον καθαρισμό;

Ένας κοινός ορισμός είναι:

‘Οι μικροΐνες είναι πολύ λεπτές ίνες που το πάχος τους είναι λιγότερο από 1 dtex = 1g/10.000 m’.
Οι μικροΐνες αποτελούνται από διάφορα πολυμερή αλλά τα πιο δημοφιλή είναι ο πολυεστέρας και το πολυαμίδιο. Ο λόγος είναι ότι ο πολυεστέρας απορροφά το λίπος και συγκρατεί τη βρωμιά ενώ το πολυαμίδιο έχει μεγάλη απορροφητικότητα στο νερό. Πολλά προϊόντα αποτελούνται από διαφορετικά ποσοστά από αυτά τα πολυμερή όπως 70% πολυεστέρα και 30% πολυαμίδιο ανάλογα με τις ιδιότητες και τον τρόπο χρήσης τους.

Τι είναι αυτό που κάνει τις μικροΐνες τόσο αποτελεσματικές;
Ξέρουμε ότι οι μικροΐνες είναι πολύ λεπτές ίνες αλλά γιατί είναι τόσο αποτελεσματικές στον καθαρισμό;

Λεπτές Ίνες
Οι μικροΐνες εισχωρούν μέσα στην επιφάνεια σε αντίθεση με τις παραδοσιακές ίνες απομακρύνοντας έτσι βρωμιά και λιπαρότητα.
Τριχοειδής Δράση

Όταν χρησιμοποιείται νοτισμένο, οι ιδιαίτερα λεπτές ίνες δημιουργούν τριχοειδή δράση μέσα στο πανί ρουφώντας και κρατώντας το υγρό/βρωμιά από την επιφάνεια στο εσωτερικό του πανιού. Αυτό συμβαίνει και στα κοινά προϊόντα σε πολύ μικρότερο βαθμό αλλά η λεπτότητα της μικροΐνας αυξάνει το αποτέλεσμα.

ουαουυυυυυ.....

Τελικά πολύ γρήγορο το κόκκινο (Ν προς Ε) για να καταλάβεις πόσο γρήγορο είναι…

Είναι λίγο πίσω μου (Ν προς Α)!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
Μέλος
Μέλος

207 RALLYE 1.6T

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 04 Ιαν 2009, 17:51:41    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η γνώμη σου για το γαλάκτωμα στα πλαστικά μέρη και στα ταμπλώ??
Επιστροφή στην κορυφή
Harrys RC (Χαρης)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

Peugeot 207 1.6T (16v) RC (2008)

Ένταξη: 27 Ιαν 2008
Τόπος: Αθηνα-Λαμια

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 04 Ιαν 2009, 19:44:32    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

μπορεις να παρεις πανακια μικροινων για παρα πολλες χρησεις!
εγω πχ την εχω κατα βρει με αυτα τα πανακια!εχω:
1 παντα μεσα στο αμαξι για οταν βρεχει να σκουπιζω τα νερα απο τα πλαστικα οταν ανοιγω την πορτα
1 για τα τζαμια μαζι με ενα μποκαλακι νερο 0,5ml + 1 στεγνω για μετα
2 για καθαρισμο εσωτερικου ενα για τα πολυ βρωμικα σημεια κ ενα για τα πιο καθαρα!
2 για το στεγνωμα του εξωτερικου μετα το πλυσιμο!
εχω κανει χρυση την autoplus Laughing

εγω δεν χρησημοποιω χημικα μεσα μονο νερακι του θεου Razz

Οταν η δυναμη της αγαπης ξεπερασει την αγαπη για δυναμη,τοτε ο κοσμος θα γνωρισει την ειρηνη!

Jimi Hendrix
Επιστροφή στην κορυφή
giannis27 (Σερραίος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

peugeot 207 rc !!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 04 Ιαν 2009, 22:58:08    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

peugeotναύτης21 έγραψε:
Η γνώμη σου για το γαλάκτωμα στα πλαστικά μέρη και στα ταμπλώ??

σε καινούργιο αμάξι δεν χρειάζεται να βάζεις χημικά εκτός κ αν υπάρχει πρόβλημα σε κάποιο κομμάτι εκεί κ μόνο εκεί θα βάλεις το κατάλληλο χημικό (πάντα επώνυμο προϊόν).
με πανί μικροΐνας κ νερό θα είναι μια χαρά!δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο!
όπως είπε κ ο χάρης !

το πανί μικροΐνας το προτείνουν για τον καθαρισμό ευαίσθητων επιφανειών όπως κεραμικές εστίες,τηλεοράσεις LCD/PLASMA κλπ !

όλες οι εταιρίες/φίρμες με καθαριστικά έχουν πανί μικροΐνας!

those who can Do
Επιστροφή στην κορυφή
Puzzle (Θάνος)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

Peugeot 207 cc 1.6 (2007)

Ένταξη: 20 Νοέ 2007

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 05 Ιαν 2009, 07:22:40    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εγω παντως για τα πλαστικα μερη εχω παρει κατι μαντηλακια απο το jumbo (1 ευρω τα 50) που λενε οτι ειναι ειδικα για αμαξια κτλ...και μετα το πλυσιμο προσπαθω να το συντηρω για μερικες μερες με αυτα...
Παντως οπως ειπαν παραπανω καλο ειναι να μην το αφηνουμε να γινεται τελειως χαλια το αμαξι..
Να το πλενουμε οσο πιο τακτικα μπορουμε...εγω προσπαθω να το πλενω τουλαχιστον 1 φορα τις 2 εβδομαδες..
Επιστροφή στην κορυφή
Μέλος
Μέλος

207 RALLYE 1.6T

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 05 Ιαν 2009, 12:49:34    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Puzzle έγραψε:
Εγω παντως για τα πλαστικα μερη εχω παρει κατι μαντηλακια απο το jumbo (1 ευρω τα 50) που λενε οτι ειναι ειδικα για αμαξια κτλ...και μετα το πλυσιμο προσπαθω να το συντηρω για μερικες μερες με αυτα...
Παντως οπως ειπαν παραπανω καλο ειναι να μην το αφηνουμε να γινεται τελειως χαλια το αμαξι..
Να το πλενουμε οσο πιο τακτικα μπορουμε...εγω προσπαθω να το πλενω τουλαχιστον 1 φορα τις 2 εβδομαδες..

Συμφωνώ απόλυτα για την περιοδικότητα του πλυσίματος και η άποψη μου είναι πως το εσωτερικό του αυτο/του μας καλό θα είναι να το πλένουμε εμεις οι ίδιοι,κανείς άλλος δε θα το προσέξει καλύτερα Wink .Οσον αφορά αυτά τα μαντηλάκια περιέχουν άρωμα,οινόπνευμα??Είναι σε υγρή ή στεγνή μορφή?? Rolling eyes
Επιστροφή στην κορυφή
Manavis207Gt (Giannis)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

Ένταξη: 14 Μάϊ 2008

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 05 Ιαν 2009, 22:45:18    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Παιδια εγω ΑΝ ποτε λερωθει η μοκετα την καθαριζω με karpex(μη γελατε ειναι αποτελεσματικοτατο) συν οτι αφηνει και μια μυρωδια φρεσκαδας που διαρκει μερες...Το ειχα κανει πολλες φορες στο 106gti που ειχα,και ειχε αριστα αποτελεσματα...Και το κυριοτερο ειναι ακινδυνο!Το ταμπλο το καθαριζω (τις ψιλοσκονιτσες) με μαντηλακια τις armoral η με μωρομαντηλα!!!!!!!!Τελειο καθαρισμα γιατι περιεχουν λανολινη που ειναι ακινδυνη και κανει επισεις πολυ " τρυφερα κωλαρακια"!!!!Τωρα απο εξω το αμαξι πλενετε καθε εβδομαδα στην πυλωτη μου , παντα στο χερι με τα καλυτερα, και κερωνετε καθε δυο μηνες..Αυτο το προγραμμα το ακολουθω εδω και εξη χρονια απο το 106 ακομα και εχει αριστα αποτελεσματα.Διατηρειτε το αμαξι παντα σαν καινουργιο... Wink Τωρα το χειμωνα οποιοι εχουν τα αμαξια τους εκτος πυλωτης , καλο ειναι να βαλετε στα λαστιχα των πορτων ,σπρει σιλικονης για να ειναι παντα μαλ**α και καινουργια... Smile