PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Ταξίμετρα-κλέφτες από τη «μάνα» τους

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Νέα Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
chatasos (Τάσος)
Developer - Administrator
Developer - Administrator
Επίσημο Μέλος

Peugeot 207 1.6 (17V!) GT (2009)

Ένταξη: 12 Απρ 2002
Δημοσιεύσεις: 2612
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 13 Μάρ 2003, 17:54:32    Θέμα δημοσίευσης: Ταξίμετρα-κλέφτες από τη «μάνα» τους Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Συνέβη και αυτό στις μέρες μας. Ταξίμετρα με τα οποία οι οδηγοί των ταξί κλέβουν ασύστολα τους πελάτες τους κυκλοφορούν ελεύθερα στην αγορά.

Τα ταξίμετρα αυτά δεν έχουν κρυφά κουμπιά ή περίεργους χειρισμούς για την κλοπή. Φτάνει να πατήσει ο οδηγός και ένα επιπλέον κουμπί στο καντράν του, οπότε η ένδειξη παραμένει η ίδια στην οθόνη του, δηλαδή ταρίφα 1 ή ταρίφα 2, αλλά η τιμολόγηση διπλασιάζεται.

Ενα ακόμη σύμπτωμα της αδυναμίας της δημόσιας διοίκησης να ελέγξει τη διακίνηση συσκευών και προϊόντων, τα οποία πλέον δεν χρειάζεται να «φτιαχτούν» εκ των υστέρων, αλλά από τη «μάνα» τους είναι φτιαγμένα να κλέβουν το χρήστη των καθημερινών υπηρεσιών.

Ο τραγέλαφος αποκαλύφθηκε ύστερα από καταγγελία εκπροσώπου εταιρείας ταξίμετρων στη διεύθυνση μετρολογίας του υπουργείου Ανάπτυξης. Ο καταγγέλλων προσκόμισε στο υπουργείο δύο ταξίμετρα, το ένα τύπου KIENZLE ARGO και το άλλο τύπου TAXITRONIC, και έκανε επίδειξη των «ικανοτήτων» τους, που βέβαια στηρίζονται στις προόδους της πληροφορικής.

Μετά την καταγγελία το υπουργείο συνέστησε επιτροπή η οποία με συνοδεία αστυνομικών πραγματοποίησε ελέγχους στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και στο σταθμό υπεραστικών λεωφορείων του Κηφισού, στις 26 Φεβρουαρίου και 7 Μαρτίου.

Πράγματι, η επιτροπή βρήκε δύο ταξί με τους συγκεκριμένους τύπους ταξίμετρων, τα οποία είχαν τοποθετηθεί από τον ίδιο εγκαταστάτη που έχει το εργαστήριό του στο Βοτανικό, τον κ. Ανδρέα Μενούνο. Στην επίσκεψη της επιτροπής στο κατάστημα του εγκαταστάτη, ο τελευταίος τούς έδειξε και τον τρόπο προγραμματισμού του ταξίμετρου.

Η έκθεση τεχνικού ελέγχου που έχει στη διάθεσή της η «Ε» και η οποία συντάχθηκε ύστερα από δοκιμές σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων, είναι αρκετά σαφής για τη λειτουργία των κλοπο-ταξίμετρων.

Συγκεκριμένα, αυτά, εκτός από τις ταρίφες 1 και 2, είχαν και τις ταρίφες 3 και 4. Οταν ο οδηγός δεν θέλει να κλέψει τον πελάτη, πατά απλώς την ταρίφα 1 ή 2. Αν όμως ο πελάτης τον... στραβοκοίταξε ή του... μίλησε απρεπώς, μαζί με την ταρίφα 1 πατάει και την 3 ή μαζί με τη 2 και την 4.

Ετσι, από τη δοκιμή προέκυψε ότι με την ταρίφα 3, στην οθόνη του ταξίμετρου συνεχίζει να εμφανίζεται η 1, αλλά η χρέωση γίνεται με... 0,50 ευρώ ανά χιλιόμετρο, αντί 0,26 ευρώ που είναι το κανονικό. Οσο για την ταρίφα 4, με αυτήν στην οθόνη εμφανίζεται η ταρίφα 2, αλλά η χρέωση γίνεται με... 1 ευρώ ανά χιλιόμετρο αντί του 0,50 ευρώ που είναι το κανονικό.

Για το διά ταύτα αναμένονται πρωτοβουλίες από τον υφυπουργό Ανάπτυξης Χρήστο Θεοδώρου, ενώ η επιτροπή εισηγείται την άμεση ανάκληση της άδειας κυκλοφορίας των συγκεκριμένων ταξίμετρων και κυρίως την τεχνική διασφάλιση ότι δεν θα μπορεί να γίνει αντίστοιχος προγραμματισμός στο λογισμικό και των ταξίμετρων που κυκλοφορούν.

Πηγή : enet.gr


Ο φορουμάρχης επέστρεψε παντρεμένος & ανανεωμένος!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
alemao (Αριστείδης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος




Ένταξη: 28 Δεκ 2002
Δημοσιεύσεις: 599
Τόπος: Γλυκα Νερα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 13 Μάρ 2003, 21:36:16    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ο κόσμος το'χει τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι....
Τόσα χρόνια δεν το ήξεραν; Αν δεν ήταν η Ολυμπιάδα να κάνουν κανά έλεγχο...


Top Fuel Racing Club ...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Νέα Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Extra Development/Design by Chatasos & Sidobre

© 2002-2006 PSClub - Hellas (Πληροφορίες : info@psclub.gr)

Page generation time: 0,0871s (PHP: 71% - SQL: 29%) - SQL queries: 17 - GZIP enabled - Debug on