PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

TEST DRIVE - TOYOTA AURIS 1.4 5D

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Γενικές Συζητήσεις περί αυτοκινήτων Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
ultra-one (Χάρης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.6 GTi 2004 Blue Recife :)

Ένταξη: 13 Οκτ 2004
Τόπος: Αθήνα Κέντρο Σταθμός Λαρίσης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 22 Οκτ 2008, 12:39:38    Θέμα δημοσίευσης: TEST DRIVE - TOYOTA AURIS 1.4 5D Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αναμένατε στο ακουστικό σας για το πλήρες τεστ..... Twisted evil

Το οδηγάω εδώ στην Κύπρο από την περασμένη Παρασκευή, μέχρι το Σάββατο που επιστρέφω Αθήνα.

Πολύ χονδρικά μέχρι τώρα εντόπισα τα παρακάτω:
+Πολύ καλή οδική συμπεριφορά μακράν καλύτερη από τις προηγούμενες Corolla που δίνει την εντύπωση ότι πάντα πατάει καλά κάτω
+Άνετη και πολύ καλά ελεχόμενη ανάρτηση χωρίς να είναι μαούνα, χωρίς να πλέει και χωρίς να κοπανάει ποτέ.
+Πάρα πολύ καλή ποιότητα κύλισης
+Πάρα πολύ αποτελεσματικά φρένα
+Αρκετά οικονομικό
+Ροπάτος κινητήρας χαμηλά
+Πολλαπλές ρυθμίσεις τιμονιού/καθίσματος
+Πολύ μικρός κύκλος στροφής για το μεταξόνιο του
+Πολύ συμπαγής αίσθηση
+Σταθέρο και ευθύβολο στην ευθεία και δεν επηρεάζεται από πλάγιο άνεμο

-Τρισάθλια εργονομία από τις χειρότερες που έχω δει ποτέ στη ζωή μου!
-θορυβώδης και τραχύς κινητήρας
-Ψόφιος κινητήρας ψηλά
-Βαρύς σφόνδιλο
-Αργούτσικο.....
-Πολύ Light αίσθηση σε όλα! (Φρένα, Τιμόνι, διακόπτες κλπ)
-Πάρα πολύ "ηλεκτρικό" τιμόνι χωρίς καθόλου αίσθηση που θυμίζει τιμονιέρα για PC!
-Αργό κιβώτιο που γρατζουνάει στις γρήγορες αλλαγές

Επιτέλους το 206 μου άρχισε να γίνεται αυτοκίνητο Twisted evil
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
giangiak (giannos)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Ένταξη: 04 Ιαν 2006

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 22 Οκτ 2008, 20:00:17    Θέμα δημοσίευσης: Re: TEST DRIVE - TOYOTA AURIS 1.4 5D Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ultra-one έγραψε:
Αναμένατε στο ακουστικό σας για το πλήρες τεστ..... Twisted evil

Το οδηγάω εδώ στην Κύπρο από την περασμένη Παρασκευή, μέχρι το Σάββατο που επιστρέφω Αθήνα.

Πολύ χονδρικά μέχρι τώρα εντόπισα τα παρακάτω:
+Πολύ καλή οδική συμπεριφορά μακράν καλύτερη από τις προηγούμενες Corolla που δίνει την εντύπωση ότι πάντα πατάει καλά κάτω
+Άνετη και πολύ καλά ελεχόμενη ανάρτηση χωρίς να είναι μαούνα, χωρίς να πλέει και χωρίς να κοπανάει ποτέ.
+Πάρα πολύ καλή ποιότητα κύλισης
+Πάρα πολύ αποτελεσματικά φρένα
+Αρκετά οικονομικό
+Ροπάτος κινητήρας χαμηλά
+Πολλαπλές ρυθμίσεις τιμονιού/καθίσματος
+Πολύ μικρός κύκλος στροφής για το μεταξόνιο του
+Πολύ συμπαγής αίσθηση
+Σταθέρο και ευθύβολο στην ευθεία και δεν επηρεάζεται από πλάγιο άνεμο

-Τρισάθλια εργονομία από τις χειρότερες που έχω δει ποτέ στη ζωή μου!
-θορυβώδης και τραχύς κινητήρας
-Ψόφιος κινητήρας ψηλά
-Βαρύς σφόνδιλο
-Αργούτσικο.....
-Πολύ Light αίσθηση σε όλα! (Φρένα, Τιμόνι, διακόπτες κλπ)
-Πάρα πολύ "ηλεκτρικό" τιμόνι χωρίς καθόλου αίσθηση που θυμίζει τιμονιέρα για PC!
-Αργό κιβώτιο που γρατζουνάει στις γρήγορες αλλαγές

γρατσουνάει? μου κανει εντυπωση.οδηγαω τακτικα το auris 1.6 και το μόνο θετικό του σε σχεση με τα αλλα του ανταγωνισμου ειναι το κιβωτιο.σαν short shift .απλα κορυφαιο για εμενα.και αρκετα ευκολο στην καθημερινη χρηση
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
nikosauris (nikos)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

toyota auris 1600

Ένταξη: 26 Νοέ 2008

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 12 Δεκ 2008, 23:48:44    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ειναι κορυφαιο σε πολλους τομεις,μην λεμε οτι θελουμε.οσο για το τιμονι του ειναι πολυ καλο και τα περιοδικα το λενε ενα απο τα καλυτερα της κατηγοριας και οχι τιμονιερας παιχνιδιου που ακουσα. απλα υστερει λιγο σε πληροφορηση.παντος ειναι 3 φορες πιο καλο σε αισθηση σε σχεση με το καινουργιο rally που προσφατα οδηγησα.που το λενε τα περιοδικα οτι εχει πολυ ελαφρια αισθηση

toyota honda kai japan kai as min pidikso pote:-)
Επιστροφή στην κορυφή
orestis (orestis)
Μέλος
Μέλος

106 rallye , saxo GROUP A

Ένταξη: 06 Ιούλ 2004
Τόπος: αθηνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 13 Δεκ 2008, 13:11:09    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

μηπως η αισθηση στο τιμονι ειναι τετοια επειδη ειναι δεξιοτιμονο Question

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
ultra-one (Χάρης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 13 Δεκ 2008, 19:57:27    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

nikosauris έγραψε:
ειναι κορυφαιο σε πολλους τομεις,μην λεμε οτι θελουμε.οσο για το τιμονι του ειναι πολυ καλο και τα περιοδικα το λενε ενα απο τα καλυτερα της κατηγοριας και οχι τιμονιερας παιχνιδιου που ακουσα. απλα υστερει λιγο σε πληροφορηση.παντος ειναι 3 φορες πιο καλο σε αισθηση σε σχεση με το καινουργιο rally που προσφατα οδηγησα.που το λενε τα περιοδικα οτι εχει πολυ ελαφρια αισθηση

Όταν οδηγήσεις ένα Focus θα αλλάξεις 180 μοίρες τις απόψεις σου!!

Είμαι ξανά Κύπρο από χθες και μου έχουν δώσει πάλι Auris!

Ισχύουν και πάλι ότι έγραψα μέχρι τώρα.

Το τιμόνι σίγουρα είναι από τα χειρότερα του σημεία. Έχει ακρίβεια, αλλά από αίσθηση είναι εντελώς κουκουρούκου και ναι είναι σαν τιμονιέρα της κακιάς ώρας για βιντεοπαιγνίδια.

Το αυτοκίνητο θα το έχω 2 βδομάδες, οπότε υπόσχομαι αυτή τη φορά να γράψω αναλυτικά σχόλια.

Υ.Γ: Δεν νομίζω τα δεξιοτίμονα Auris να είναι χειρότερα!!! Μην ξεχνάς ότι στην Ιαπωνία τα αυτοκίνητα είναι δεξιοτίμονα οπότε οι οποιδήποτε "συμβιβασμοί" θα γίνονται στα αριστεροτίμονα.

Επιστροφή στην κορυφή
volvos (volvos)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

Ένταξη: 08 Απρ 2004

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 13 Δεκ 2008, 20:37:33    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=14397
Επιστροφή στην κορυφή
ultra-one (Χάρης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 14 Δεκ 2008, 11:32:23    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

volvos έγραψε:
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=14397

Τώρα το Volvo S70 που κολλάει εδω? Shocked

Επιστροφή στην κορυφή
orestis (orestis)
Μέλος
Μέλος

106 rallye , saxo GROUP A

Ένταξη: 06 Ιούλ 2004
Τόπος: αθηνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 14 Δεκ 2008, 12:22:52    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ultra-one έγραψε:

Υ.Γ: Δεν νομίζω τα δεξιοτίμονα Auris να είναι χειρότερα!!! Μην ξεχνάς ότι στην Ιαπωνία τα αυτοκίνητα είναι δεξιοτίμονα οπότε οι οποιδήποτε "συμβιβασμοί" θα γίνονται στα αριστεροτίμονα.

μα ασφαλως και δεν εχει καμαι σημασια, και φυσικα αστειευομουνα.
το θεμα αισθηση τιμονιου και οδικη συμεριφορα με αυτα τα αυτοκινητα ειναι κατι το οποιο δεν προκειται να μαθουν ποτε!

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
nikosauris (nikos)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

toyota auris 1600

Ένταξη: 26 Νοέ 2008

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 19 Δεκ 2008, 04:04:24    Θέμα δημοσίευσης: .. Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ultra-one έγραψε:
nikosauris έγραψε:

Όταν οδηγήσεις ένα Focus θα αλλάξεις 180 μοίρες τις απόψεις σου!!

Είμαι ξανά Κύπρο από χθες και μου έχουν δώσει πάλι Auris!

Ισχύουν και πάλι ότι έγραψα μέχρι τώρα.

Το τιμόνι σίγουρα είναι από τα χειρότερα του σημεία. Έχει ακρίβεια, αλλά από αίσθηση είναι εντελώς κουκουρούκου και ναι είναι σαν τιμονιέρα της κακιάς ώρας για βιντεοπαιγνίδια.

Το αυτοκίνητο θα το έχω 2 βδομάδες, οπότε υπόσχομαι αυτή τη φορά να γράψω αναλυτικά σχόλια.

αδερφε δεν χρειαζεται να κολλας με τα ford.γιατι βλεπω καποιο κολλημα.οσο για τιμονι το εχεις κανει χειροτερο και απο αccent hundai.οτι θελεις λεγε.το auris ειναι το καλυτερο μικρομεσαιο αυτη την στιγμη.ειναι το πιο ακριβο στην κατηγορια του και ειναι πρωτο σε πωλησεις εδω και 7 μηνες.και οσο για το κρατημα του δες τευχος drive magazine ιουλιου(ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ) τι κανει και μετα τα λεμε

toyota honda kai japan kai as min pidikso pote:-)
Επιστροφή στην κορυφή
FOT307_GR (Φωτης)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

206 1.4(8v)

Ένταξη: 11 Νοέ 2008
Τόπος: Δραπετσωνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 19 Δεκ 2008, 05:43:44    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Συγνωμη παιδια που χωνομαι και γω στη συζητηση αλλα οπως φανταζεστε ειμαι και γω πολυ φιλος των γαλλικων αυτοκινητων, λογω του χαρακτηρα τους και της εμφανισης τους(προς το παρον τουλαχιστον),οχι οτι αλλα αυτοκινητα δε μου αρεσουν...απλως για αλλη μια φορα παρατηρω οτι αυτο το διαχρονικο ''κομπλεξ'' που κατεχει τους ελληνες οδηγους, ζει και εδω στο club,σε ηπια μορφη ευτυχως και δεν ειναι αλλο απο το ΕΓΩ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ....ΚΑΙ ΕΓΩ Ο ΙΑΠΩΝΑΣ αυτο και κεινο..μπλα..μπλα,Ολα τα αυτοκινητα εχουν μειονεκτηματα και πλεονεκτηματα το ξερετε ολοι ακομα και τα ποιο ακριβα....Απλως ειναι θεμα γουστου και προτεραιοτητων τι αμαξι γουσταρει ο καθενας.
Ο nicosauris ανεφερε οτι το auris ειναι το ακριβοτερο στη κατηγορια του λυπαμαι που θα σε στεναχωρεσω αλλα δεν ειναι!!! αυτη τη στιγμη τα ποιο ακριβα στη κατηγορια(hatchback 1.4-1.6)ειναι το Golf-Civic-308,και με ποια κριτηρια το λες το καλυτερο της κατηγοριας?????? Απλως το auris οπως και τα corolla,οπως και ορισμενα γερμανοειδη ειναι(ηταν) υπερκοστολογισμενα για ποιο λογο δε ξερω???????Και μην ακουσω παλι τα κλασσικα περι αξιοπιστιας!!!!!!!!
Επιστροφή στην κορυφή
ultra-one (Χάρης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 22 Δεκ 2008, 15:11:59    Θέμα δημοσίευσης: Re: .. Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

nikosauris έγραψε:
αδερφε δεν χρειαζεται να κολλας με τα ford.γιατι βλεπω καποιο κολλημα.οσο για τιμονι το εχεις κανει χειροτερο και απο αccent hundai.οτι θελεις λεγε.το auris ειναι το καλυτερο μικρομεσαιο αυτη την στιγμη.ειναι το πιο ακριβο στην κατηγορια του και ειναι πρωτο σε πωλησεις εδω και 7 μηνες.και οσο για το κρατημα του δες τευχος drive magazine ιουλιου(ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ) τι κανει και μετα τα λεμε

Δεν έχω πει τίποτα αντίθετο για το κράτημα του!
Ίσως είναι μακράν το καλύτερο ΤΟΥΟΤΑ ever σε κράτημα.
Κρατάει απίστευτα καλά, έχει πολύ ψηλά όρια και είναι ουδέτερο και προβλέψιμο.
Το τιμόνι του όμως παρόλα ακριβές, είναι πολύ ελαφρύ αλλά δεν έχει καθόλου μα ΚΑΘΟΛΟΥ αίσθηση και θυμίζει τιμονιέρα για PC. Αυτό είπα και σε αυτό επιμένω.

Το αυτοκίνητο το οδηγώ καθημερινά από τις 12/12 και μέχρι τις 28/12.
Πήρα και μια βόλτα το 307 της μάνας μου που έχει ηλεκτροϋδραυλικό τιμόνι και τα σύγκρινα. Και πάλι μεταξύ των 2, το 307 έχει αρκετά πιο σαφές και βαρύ τιμόνι.

Πάντως το Auris και το 307 μοιάζουν σε πολλά σημεία οδηγικά, αλλά και πάλι και τα 2 απέχουν μακράν από την αίσθηση που δίνει ένα Focus.

orestis έγραψε:
μα ασφαλως και δεν εχει καμαι σημασια, και φυσικα αστειευομουνα.
το θεμα αισθηση τιμονιου και οδικη συμεριφορα με αυτα τα αυτοκινητα ειναι κατι το οποιο δεν προκειται να μαθουν ποτε!

Και όμως.... Στο Mazda 3 έχουν μάθει πολύ καλά κιόλας....

Έχει επεξεργασθεί από τον/την ultra-one στις Δευ 22 Δεκ 2008, 15:28:23, 2 φορές συνολικά
Επιστροφή στην κορυφή
drdino (Kωνσταντίνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

BMW 330i (F30)

Ένταξη: 16 Δεκ 2003
Τόπος: Βροχονήσι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 22 Δεκ 2008, 15:18:29    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το auris είναι ο ορισμός του αυτοκινήτου που γράφει χρόνους αλλά από αίσθηση μηδέν. Στο τεστ των 4Τ στα μέγαρα είχε ξεσκίσει, αλλά εγώ όταν το οδήγησα το 16αρι δεν το γούσταρα μία. Προτιμώ το feedback από τους απόλυτους χρόνους, έτσι απλά. Very happy

Οικογενεια Peugeot: 304 (1978), 406 (1998), 307 (2005), 308 (2011). Πλέον χωρίς Peugeot.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Γενικές Συζητήσεις περί αυτοκινήτων Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης