PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

307 - Έντονος θόρυβος απο την εξάτμιση

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
doum (Μάριος)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Ένταξη: 14 Οκτ 2008
Τόπος: Κορυδαλλός

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 24 Νοέ 2008, 21:49:42    Θέμα δημοσίευσης: 307 - Έντονος θόρυβος απο την εξάτμιση Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

To αμάξι μου (307 1600 16v 2001) το είχα αγοράσει μεταχειρισμένο και επειδή φορούσε μια ιμιτασιόν εξάτμιση της κακιάς ώρας που έκανε θόρυβο και γενικά είχε σκουριάσει την άλλαξα με άλλη ιμιτασιόν (μετά τον καταλύτη και μέχρι το καζανάκι). Σε συνθήκες πόλης δεν κάνει ιδιαίτερο θόρυβο. Στην εθνική όμως μετά τα 100 με 120χλμ (πάνω από 140χλμ δεν το έχω πάει μέχρι τώρα) ο ήχος του κινητήρα είναι πολύ μπάσος και τρομερά ενοχλητικός. Ειλικρινά μου είναι πολύ δύσκολο να ξεπεράσω τα 110χλμ και τις 3500 στροφές στην εθνική λόγο του ότι ο θόρυβος με ενοχλεί αφάνταστα. Τώρα νομίζω πως τον ακούω από τον κινητήρα αλλά ίσως είναι και από την εξάτμιση δεν ξέρω ακριβώς. Το αμάξι το είδαν δύο εξουσιοδοτημένα συνεργεία της peugeot και τα δύο μου έδωσαν την ίδια απάντηση. Μια χαρά ο κινητήρας και νορμάλ ήχος (προφανώς δεν έφτασαν τα 100χλμ που αρχίζει έντονα το πρόλβημα αλλά πολύ λιγότερα) η εξάτμιση δείχνει εντάξει όμως δεν είναι εργοστασιακή και κακή μάρκα (δεν θυμάμαι τώρα τι μάρκα μου είπαν πως είναι).
Εντάξει δεν περιμένω από κανέναν να μου πει ότι φταίει αυτό ή το άλλο απλά θέλω να ρωτήσω τους κατόχους του 307 1600 16v αν γενικά το αμάξι χαρακτηρίζεται θορυβώδες και κουραστικό από θέμα θορύβου κατα το ταξίδι; Φυσικά σε εργοστασιακό επίπεδο και όχι με aftermarket εξατμίσεις και άλλα υλικά. Είχα και έχω την εντύπωση πως τα 307 είναι ύσηχα από θέμα θορύβου αυτοκίνητα και ότι πρέπει για μακρινά ταξίδια. Αν κάνω λάθος τότε αγόρασα το λάθος αυτοκίνητο.

Θα εκτιμούσα κάποια άποψη. Να είστε καλά.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Touristas (Αργύρης)
Τεχνικός Σύμβουλος

Peugeot Geopolis RS 300

Ένταξη: 15 Φεβ 2004
Τόπος: Νικαια-Περιστέρι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 24 Νοέ 2008, 22:33:59    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Κάτι δεν πάει καλά για να ακούς θόρυβο, το θέμα είναι από πού είναι αυτός ο θόρυβος.
Στο δικό μου που έχω και τελικό Devil αλλά το πλήρωσα αρκετά πας ταξίδι ατσαλάκωτος και με πλήρη ησυχία.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
leontokardos 30 (kostas)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

peugeot 307 1.6 xsi 2004

Ένταξη: 21 Νοέ 2008
Τόπος: argyroupoli

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 25 Νοέ 2008, 02:51:07    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Παιδια εγω αλλαξα το ζοαν γιατι εκανε τριξιμο στις αλλαγες με χαμηλες και απο τοτε ειμαι μια χαρα.Τα 307 εχουν βγει ελλατωματικα στο ζοαν . Wink

ΣΤΡΟΦΕΣ ΧΑΛΑΡΑ!!!!
Επιστροφή στην κορυφή
doum (Μάριος)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 25 Νοέ 2008, 18:42:31    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

leontokardos 30 έγραψε:
Παιδια εγω αλλαξα το ζοαν γιατι εκανε τριξιμο στις αλλαγες με χαμηλες και απο τοτε ειμαι μια χαρα.Τα 307 εχουν βγει ελλατωματικα στο ζοαν . Wink

Α ναί και εγώ μόλις σήμερα το πρώι το άλλαξα και ελπίζω τουλάχιστο να κρατήσει λίγο καιρό.
Επιστροφή στην κορυφή
Touristas (Αργύρης)
Τεχνικός Σύμβουλος

Peugeot Geopolis RS 300

Ένταξη: 15 Φεβ 2004
Τόπος: Νικαια-Περιστέρι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 25 Νοέ 2008, 21:49:29    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το ζουαν με το θόρυβο που λέει δεν έχει καμία σχέση από την στιγμή που το κάνει σε συγκεκριμένα χιλιόμετρα.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
doum (Μάριος)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 26 Νοέ 2008, 18:58:08    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δίκιο έχει ο touristas ασφαλώς. Πάω σύντομα για αντικατάσταση στο τελικό καζανάκι (θα μπει το εργοστασιακό) και θα σας ενημερώσω.
Επιστροφή στην κορυφή
FOT307_GR (Φωτης)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

206 1.4(8v)

Ένταξη: 11 Νοέ 2008
Τόπος: Δραπετσωνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 30 Νοέ 2008, 16:03:30    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Στο 307 που ειχα και με μικρες ταχυτητες μεσα στη πολη μολις εκανα αλλαγη και πατουσα το γκαζι ακουγοταν ενα μικρο τριξιμο μεταλλων απο κατω τελικα ηταν το ζουαν...το ψεκασαν και εφτιαξε...τωρα σαν αμαξι το 307 εχει θορυβωδεις κινητηρες στις υψηλες στροφες.....αφου εισαι ανθρωπος της ησυχιας θα σου προτεινα να βαλεις το μαμα καζανακι..
Επιστροφή στην κορυφή
doum (Μάριος)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 03 Δεκ 2008, 18:40:04    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Kαι αυτό έχω σκοπό να κάνω Φώτη. Θα βάλω το εργοστασιακό τελικό καζανάκι. Το ζουάν το άλλαξα με καινούργιο και σταμάτησε να κάνει τον ενοχλητικό θόρυβο. Μετά από πέντε ημέρες πάλι τα ίδια. Scratch
Επιστροφή στην κορυφή
FOT307_GR (Φωτης)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

206 1.4(8v)

Ένταξη: 11 Νοέ 2008
Τόπος: Δραπετσωνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 03 Δεκ 2008, 20:26:55    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

το καλυτερο απ' ολα......στο rallye που ειχα εκανα τη μ*****α και του εβαλα group N.....μονο εγω το αντεχα, ολοιοι αλλοι μετα απο καποιο χρονικο διαστημα μεσα στο αμαξι μου εβγαιναν σα κοτοπουλα.. Laughing Very happy
Επιστροφή στην κορυφή
jimsid (Dimitris)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

PEUGEOT 307/1.6/16V 2005

Ένταξη: 12 Σεπ 2005
Τόπος: Piraeus+Kranidi

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 12 Δεκ 2008, 11:45:17    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ειδικα σε ταξιδια το 307 δεν ειναι θορυβωδες αυτοκινητο. Ουτε απο πλευρας κινητηρα αλλα ουτε και απο πλευρας εξατμισης. Εγω εχω αλλαξει τελικο το οποιο βεβαια χρυσοπληρωσα και εβαλα το REMUS που βγαινει για 307 χωρις να αυξηθει καθολου ο θορυβος. Τωρα αν εχει κανενα ελευθερο ειναι λογικο να σου εχει αυξηθει ο θορυβος και ειδικα να ακους αυτο το μπασο που περιγραφεις. Αλλωστε ο μπασος ηχος ειναι το πρωτο χαρακτηριστικο των ελευθερων τελικων. Αν δεν θελεις θορυβους μπασα και τα σχετικα η εργοστασιακη εξατμηση ειναι η επιλογη σου

106 to 307
Επιστροφή στην κορυφή
jimsid (Dimitris)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

PEUGEOT 307/1.6/16V 2005

Ένταξη: 12 Σεπ 2005
Τόπος: Piraeus+Kranidi

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 18 Δεκ 2008, 12:02:59    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Βρήκες τελικα λυση?

106 to 307
Επιστροφή στην κορυφή
doum (Μάριος)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 23 Δεκ 2008, 20:59:01    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πήρα τηλέφωνο σε εξουσιοδωτημένο συνεργείο για να το πήγαινα να αλλάξουν το τελικό καζανάκι αλλά είχαν κενά ραντεβού από την επόμενη εβδομάδα. Όταν την αλλάξω θα ενημερώσω.

Πάντως το προηγούμενο σαββατοκύριακο που πήγα στον Όλυμπο παρατήρησα πως ο έντονος και ενοχλητικός θόρυβος ακούγεται στο φάσμα των στροφών 3200 με 4000 περίπου. Απο εκεί και πέρα ο γενικός ήχος ήταν πιο νορμάλ. Απο τα 140χλμ μέχρι τα 170 δεν ήταν ιδιαίτερα ενοχλητικός εκτός και αν τον συνήθησα τον θόρυβο. Καλά ξέρω, έτσι άκρη δεν βγαίνει. Θα βάλω το εργοστασιακό τελικό καζανάκι και βλέπουμε.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης