PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

206 - Κοτσαδόροι

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Εσωτερικό και Αμάξωμα Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
wolf865 (George)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

206RC (2006)

Ένταξη: 29 Μάρ 2003
Τόπος: Αθήνα - Αιτ/νία

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 18 Αύγ 2003, 13:23:53    Θέμα δημοσίευσης: 206 - Κοτσαδόροι Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καλημέρα και καλό χειμώνα να έχουμε όλοι μας!
Ανοίγω αυτό το topic διότι ενδιαφέρομαι να τοποθετήσω κοτσαδόρο στο Πεζάκι μου. Είμαι κάτοχος ενός 206 1.6GTi. Από ότι έμαθα υπάρχουν τρεις τύποι εργοστασιακών/γνησίων κοτσαδόρων για τα 206. Ένας με σταθερή μπίλια και αλλοι δυο με αφαιρούμενη. Ένας με μπίλια αφαιρούμενη με εργαλεία (τα δίνει η Peugeot) και ένας με μπίλια που αφαιρείται με κλειδαριά και κλειδί.
Ο κοτσαδόρος με σταθερή μπίλια δεν ενδείκνυται διότι σε περίπτωση ατυχήματος και αν ο άλλος είναι ξύπνιος μπορει να σου ζητηήσει ευθύνες ακόμα και αν είναι 100% το φταίξιμο του που σε τράκαρε από πίσω. Όποτε η λυση αυτή απορρίπτεται.
Οι άλλοι δύο έχουν 300 και 465 Ευρώ αν δεν κάνω λάθος. Αν μπορέσουμε να βρούμε καμια καλύτερη τιμη θα είναι ευπρόσδεκτη.
Άκουσα κίολας ότι ο προφυλακτήρας του GTi είναι φαρδύτερος οπότε ο κοτσαδόρος είναι διαφορετικός και η τιμή του είναι επίσης διαφορετική. Αληθεύει άραγε αυτό;
Επίσης και ο προφυλακτήρας άκουσα ότι θελει κόψιμο. Για να είμαι ειλικρινής φοβάμαι για την ποιότητα της δουλειάς σε αυτό τον τομέα.
Έχει κανένας βάλει κοτσαδόρο στο αυτοκίνητο του να μας πει και εμας που ψαχνόμαστε;
Ευχαριστώ
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
YiannisK 
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

206ColorLine 1,4

Ένταξη: 06 Φεβ 2003
Τόπος: KOZANH

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 07 Σεπ 2003, 16:20:09    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

φιλε George τον περασμενο Απριλη περασα στο Colorline μου σταθερο κοτσαδορο στην αντιπροσωπεια (οχι με κλειδι). Το αποτελεσμα μου αρεσε πολυ, κοστος 290 ευρω. Αν και ξερω οτι ειμαι ψιλο-παρανομος, ο κοτσαδορος αποτελει "φοβητρο" για αυτους που επιχειρουν να παρκαρουν κοντα στο αυτοκινητο μου και αποφευγω ετσι ενοχλητικα χτυπηματα απο ασχετους στο παρκαρισμα (και δεν ειναι και λιγες οι φορες που βλεπουμε μικροχτυπηματα μπροστα στα ματια μας στο παρκαρισμα). Βεβαια ο κοτσαδορος ειναι λυση για το πισω μερος, (αραγε υπαρχουν και μπροστινοι κοτσαδοροι?!!!!!!!! Razz ). Οσο για το περασμα του κοτσαδορου, μην σε ανησυχει καθολου. Αφαιρειται μεν ενα κομματι απο τον προφυλακτηρα, αλλα απο την πισω μερια του ειναι σημειωμενη η θεση του κομματιου για να κοβεται εκει που πρεπει (οπως και με τα προβολακια ομιχλης μπροστα). Και προσοχη, αν βαλεις κοτσαδορο να βαλεις γνησιο Peugeot, μπορει να κοστιζει ακριβοτερα αλλα "παταει" ακριβως στις υποδοχες και δενει πολυ γερα.
Επιστροφή στην κορυφή
ePhI (Eφη)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

206 1.6(16V) xs3/z4

Ένταξη: 02 Σεπ 2003
Τόπος: always ΒΠ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 08 Σεπ 2003, 11:56:47    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΓΙΩΡΓΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΑΝ ΒΓΑΛΕΙΣ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΚΟΤΣΑΔΟΡΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΡΑΚΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΟΥ,ΕΙΣΑΙ ΝΟΜΙΜΟΣ! ΓΙ'ΑΥΤΟ ΒΑΛΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
wolf865 (George)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

206RC (2006)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 08 Σεπ 2003, 14:48:21    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Παιδιά, ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες που μου δώσατε. Να ρωτήσω και κάτι άλλο: Το κόψιμο του προφυλακτήρα είναι δύσκολη δουλειά για να την κάνω μόνος μου; Το χρώμα δεν χαλάει με το κόψιμο, δηλαδη όπως κόβει το κομμάτι, το χρώμα από δίπλα δεν χαλάει; Το κομμάτι που κόβεται, γίνεται τάπα;

Ευχαριστώ
Επιστροφή στην κορυφή
YiannisK 
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

206ColorLine 1,4

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 08 Σεπ 2003, 21:12:27    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

καλυτερα μην το επιχειρεις μονος σου ! αστο για την αντιπροσωπεια, ωστε και αν παει κατι στραβα (λεμε τωρα...) να εχουν αλλοι την ευθυνη. Το κοματι το κρατας, αν καποια στιγμη βγαλεις τον κοτσαδορο θα σου χρειαστει

Peugeot or nothing!
Επιστροφή στην κορυφή
YiannisK 
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

206ColorLine 1,4

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 08 Σεπ 2003, 21:16:14    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

α, ξεχασα, οσο για το χρωμα πιο διπλα, δεν παθαινει τιποτα απολυτως, αν θυμηθω μπορω να σου στειλω κοντινες φωτογραφιες απο τον δικο μου κοτσαδορο

Peugeot or nothing!
Επιστροφή στην κορυφή
crusader (Σπύρος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Ένταξη: 26 Μάρ 2004

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 25 Ιαν 2005, 11:07:56    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Νίκο, μετά από μια γρήγορη αναζήτηση που έκανα βρήκα τα παρακάτω :

Οι συνηθισμένοι κοτσαδόροι είναι δύο τύπων:
α) ο σταθερός (αν θέλει κανείς να τον αφαιρέσει, αυτό γίνεται με το ξεβίδωμά του) και
β) ο αποσπώμενος, ο οποίος αφαιρείται ευκολότερα, όταν ο χρήστης του αυτοκινήτου δεν τον χρειάζεται.
Η τοποθέτηση του πρώτου κοστίζει περίπου τα μισά από ό,τι απαιτείται για την τοποθέτηση του δεύτερου.

Ο κοτσαδόρος θεωρείται νόμιμο εξάρτημα στο αυτοκίνητο όταν σέρνει το τρέιλορ, εφόσον γίνει μια διαδικασία στο Υπουργείο Μεταφορών και Συγκοινωνιών ή στις αρμόδιες υπηρεσίες και παρθεί η σχετική άδεια έλξης. Παράλληλα, πρέπει να γίνει και μια πρόσθετη ασφαλιστική πράξη ώστε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο να προβλέπει τις τυχόν ζημιές που σε μια άτυχη στιγμή προκαλέσει ο κοτσαδόρος ή το τρέιλερ σε άλλο όχημα.
Σε κάθε περίπτωση η τοποθέτηση του κοτσαδόρου πρέπει να γίνεται μετά από μελέτη μηχανολόγου για να παρέχει τη σχετική ασφάλεια και βεβαίωση αντοχής. Μια πρόχειρη δουλειά που δεν πληροί τις απαραίτητες τεχνικές προδιαγραφές, εκτός του ότι μπορεί να μην πάρει έγκριση από την αρμόδια υπηρεσία που θα υποβληθεί η αίτηση για την σχετική άδεια, μπορεί δημιουργήσει και προβλήματα.
Πρέπει εδώ να πούμε ότι κάθε άδεια ρυμούλκησης που εκδίδει το Υπουργείο Μεταφορών ισχύει μόνον για το συγκεκριμένο ζευγάρι, αυτοκίνητο-τρέιλερ. Αν αλλάξετε ένα από τα δύο, χρειάζεται νέα άδεια ρυμούλκησης (και τα τρέιλερ έχουν Serial Number).

Τελικά, δεν κατάλαβα αν είναι άλλη η άδεια για την τοποθέτηση κοτσαδόρου και άλλη η άδεια προσάρτησης ρυμουλκούμενου οχήματος, ή αυτή η τελευταία καλύπτει τα πάντα.

Για την τελευταία πάντως, μπορείς να βρεις πληροφορίες και το σχετικό έντυπο στο παρακάτω link :
http://www.kep.gov.gr/categories/aytokinita/aytokinita_moto/0197.asp

Όσον αφορά τα μαγαζιά που θες, δυστυχώς δεν έχω κάτι να σου προτείνω εγώ.

®
Επιστροφή στην κορυφή
MEMsound 
Υπεύθυνος Συνεργασιών
Επίσημο Μέλος

206gti

Ένταξη: 17 Σεπ 2004
Τόπος: Στροφοδιαδρομές

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 07 Μάρ 2005, 20:51:13    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τα σχετικά link από το site της Peugeot:
Αξεσουάρ Peugeot

Κοτσαδόροι για 206

Κοτσαδόροι για 206cc

Κοτσαδόροι για 206sw

Κοτσαδόροι για 307

Κοτσαδόροι για 307cc

Κοτσαδόροι για 307sw

Κοτσαδόροι για 406

Κοτσαδόροι για 407

Κοτσαδόροι για 407sw

Κοτσαδόροι για 607

Κοτσαδόροι για 807

η πιο ωραία βόλτα...
ειναι η επόμενη...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Yahoo Messenger MSN Messenger
crusader (Σπύρος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 04 Σεπ 2008, 13:25:15    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Να ρωτήσω.. έχουμε κάποια συνεργασία για τοποθέτηση κοτσαδόρου;

®
Επιστροφή στην κορυφή
MEMsound 
Υπεύθυνος Συνεργασιών
Επίσημο Μέλος

206gti

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 04 Σεπ 2008, 13:37:45    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

σαν κλαμπ οχι κατι συγκεκριμενο..
ομως ο Μιχαλης και ο Πάνος που εβαλαν νομιζω σχετικά πρόσφατα ολο και κάτι θα εχουν υποψιν τους

η πιο ωραία βόλτα...
ειναι η επόμενη...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Yahoo Messenger MSN Messenger
crusader (Σπύρος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 04 Σεπ 2008, 13:45:37    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ποιός Μιχάλης/Πάνος για να τους ρωτήσω;

®
Επιστροφή στην κορυφή
MEMsound 
Υπεύθυνος Συνεργασιών
Επίσημο Μέλος

206gti

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 04 Σεπ 2008, 13:56:50    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

οι γνωστοι 2λιτροι... Laughing

η πιο ωραία βόλτα...
ειναι η επόμενη...
Επιστροφή στην κορυφή
crusader (Σπύρος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 04 Σεπ 2008, 14:08:39    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

οοοοοοοκκκκκκ Very happy

thnx!

®
Επιστροφή στην κορυφή
p206Mike (Μιχάλης)
Αντιπρόεδρος
Επίσημο Μέλος

207 RC Lemans & 107 Trendy

Ένταξη: 29 Μάϊ 2002
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 04 Σεπ 2008, 14:25:49    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

185€ πέρυσι από Alfa Hellas στον Κολωνό

Όσον αφορά την άδεια βγάζεις μόνο για το αυτοκίνητο και το τρέιλερ μαζί με το σειριακό αριθμό και φυσικά τιμολόγιο αγοράς του τρέιλερ.

Για σκέτο κοτσαδόρο τπτ.

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
crusader (Σπύρος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 04 Σεπ 2008, 14:43:59    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ευχαριστώ Mike!

®
Επιστροφή στην κορυφή
MEMsound 
Υπεύθυνος Συνεργασιών
Επίσημο Μέλος

206gti

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 04 Σεπ 2008, 14:52:20    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

για την ακριβεια
θες "αδεια ρυμουλκουμενου" για το συγκεκριμένο αυτοκινητο την οποια βγαζεις για το συγκεκριμένο τρειλερ με τα χαρτια του τρειλερ (σειριακο αριθμο και τιμολογιο αγορας) (= αν αλλαξεις αμαξι ή τρειλερ θες ξανα απ την αρχη)
ΚΑΙ
κάνεις και προσθετη πραξη στην ασφαλιστική σου (του αυτοκινητου εννοω) για οσους μηνες εχεις σκοπό να χρησιμοποιείς το τρειλερ (πχ αν ειναι για βαρκα μπορεις να το κάνει για πχ τους τρεις καλοκαιρινους μήνες κλπ κλπ). το κοστος ευτυχώς ειναι αστείο (για 6 μηνες εγω εδωσα 12ευρω)
και δεν ξεχνας να βαλεις πινακιδα και φωτα στο τρειλερ... Laughing

η πιο ωραία βόλτα...
ειναι η επόμενη...
Επιστροφή στην κορυφή
wolf865 (George)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

206RC (2006)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 04 Σεπ 2008, 18:51:25    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η άδεια ρυμουλκούμενου δίνεται από τις αντιπροσωπείες και αν δεν κάνω λάθος είναι τυπικό χαρτί και όχι ουσιαστικό.
Μη ξεχνας και την άδεια από το μηχανολόγο. Μια υπεύθυνη δήλωση σαν τεχνική έκθεση η οποία εγκρίνεται και σφραγίζεται από το υπουργείο μεταφορών και ένα αντίγραφο αυτής μεταφέρεται στο φάκελλο του αυτοκινήτου στο αντίστοιχο υπουργείο που ανήκει και αποτελεί το επίσημο χαρτί για την κυκλοφορία του ρυμουλκούμενου.
Η πρόσθετη πράξη όπως λέει και ο Μάνθος επιβάλλεται και το κόστος είναι τόσο μικρό που δεν αξίζει να ρισκάρει κανείς. Πριν από μερικά χρόνια έγινε θανατηφόρο ατύχημα κάπου κοντά στην Καλαμάτα και ο...ανασφάλιστος οδηγός πλήρωσε, φυλακίστηκε και ακόμα πληρώνει. Αν θυμάμαι καλα το δικαστήριο είχε επιδικάσει για το ένα μόνο θύμα περίπου 160.000.000 δραχμές.
Από το νόμο επιβαλλονται αντανακλαστικές πινακίδες, φώτα, σύστημα πρόσδεσης μεταφερόμενων αντικειμένων και αλυσίδα ασφάλισης στον κοτσαδόρο για περίπτωση ξεκοτσαρίσματος.
Επιστροφή στην κορυφή
cool4me (giorgos)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Peugeot 206 1.4 (8V) XS (1999)

Ένταξη: 30 Οκτ 2006
Τόπος: Νίκαια- Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 19 Νοέ 2009, 03:50:34    Θέμα δημοσίευσης: ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΟΤΣΑΔΟΡΟΥ ΓΙΑ 206 Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΚΑΛΗΜΕΡΑ.ΥΠΑΡΧΗ ΚΑΠΟΙΟ ΜΕΛΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΟΤΣΑΔΟΡΟ ΣΤΟ 206 ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΤΗΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΤΣΑΔΟΡΟΥ.ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΜΠΙΛΙΑΣ,ΘΕΛΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ.ΕΨΑΞΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΙΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥΘΕΝΑ.ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΑ .ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! Cool

Free Image Hosting

Έχει επεξεργασθεί από τον/την cool4me στις Πεμ 19 Νοέ 2009, 14:20:52, 1 φορά
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Εσωτερικό και Αμάξωμα Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης