Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
abaleo (stathis) Τρελλαμένο μέλος

Pug 206 1.6 (16V) GTi (2005)
Ένταξη: 04 Οκτ 2006 Δημοσιεύσεις: 890 Τόπος: Καλλιθέα - Πάτρα
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 19 Φεβ 2008, 15:45:47 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
TopGear έγραψε: | Άρα εσύ προτείνεις ή αντιστρεπτικές 19-19 (φαντάζομαι καινούριες) σαν αυτές του 1.6 που να κάνουν το πολύ κανά 150 συν τοποθέτηση ή αμορτισέρ δίλιτρου-RC (καινούρια ή μεταχειρισμένα) plus μεταχειρισμένα ελατήρια του 1.6 (να κάνουν αυτά κανά 60-70 ευρώ maximum, άρα 230 για τα άλλα ) με πιο ρεαλιστική τη δεύτερη λύση. Right; |
Τελικά τι λύση βρήκες για το "ταπεινό" 1.4? Εγώ πάντως που άλλαξα μόνο αμορτισέρ (Record SP) είδα ερκετή διαφορά σε κρατήματα (ίσως επειδή και οι μαμίσιες ήταν τελειωμένες πριν, όπως λέει και ο Snake). Τώρα θέλω να πάω για ελατήρια και ότi άλλο είναι απαραίτητο (σκέφτομαι για ράβδους 19.5mm προς το παρόν) για να εξαλείψω το ψήλωμα που εμφανίστηκε και να σκληρύνω λίγο ακόμα...
--- |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
volvos (volvos) Άντε γεια !!!

Ένταξη: 08 Απρ 2004 Δημοσιεύσεις: 15542
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 19 Φεβ 2008, 15:53:33 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
σταθη τι δε σου αρεσει στο αμαξι?
αν ειναι οι κλισεις βαζει αντιστρεπτικες απο πιο μεγαλο μοντελο
αν σου πεταει πολυ κωλο βαζεις ραβδους
γενικα τα ελατηρια ειναι λιγο μπερδεμενη ιστορια αστα για το τελος
συν οτι σε 2 περιτπωσεις με ρεκορντ οταν εβαλαν ελατηρια χαμηλωματος εχασε το αμαξι σε αποδοση αντι να κερδισει συν οτι κοπαναγε συν οτι τα εφτυσαν εν τελει |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 19 Φεβ 2008, 16:24:28 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Αυτά που με απασχολούν είναι τα εξής:
1. Το αυτοκίνητο έχει ψηλώσει μπρστά με τα Record SP, οπότε σκεφτόμουν με ένα ελατήριο χαμηλώματος θα κάτσει λίγο πιο κάτω από το μαμά ύψος.
2. Το τιμόνι έχει γίνει πιο ελαφρύ και σαν να μην είναι τόσο σαφές ιδιαίτερα στα πολλά χλμ/ώρα.
3. Αν μπουν ελατήρια χαμηλώματος (πιο σκληρά) καλό? θα ήταν αν μπει κάτι σκληρότερο πίσω.
Οι κλισεις δε με απασχολούν και τόσο πολύ γι' αυτό και λέω να αφήσω προς το παρόν την ενασχόληση με αντιστρεπτικές. Από κρατήματα είμαι σχετικά ικανοποιημένος, αλλά επειδή δεν έχω πολύ εμπειρία σε τέτοια θέματα, φοβάμαι μήπως έχει κάτσει λάθος η ανάρτηση, όπως είπα μπροστά είναι ψηλό και πίσω μοιάζει χαμηλότερο. Κανονικά ο κώλος δεν πρέπει να είναι πιο ψηλά? Πρέπει να μετρήσω και αποστάσεις με ακρίβεια για να είμαι σίγουρος.
ΥΓ. Για να μετρηθεί ύψος μπρος πίσω, μετράμε την απόσταση των προφυλακτήρων από το έδαφος ή την απόσταση των θόλων από το έδαφος καλύτερα?
--- |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
volvos (volvos) Άντε γεια !!!

Ένταξη: 08 Απρ 2004 Δημοσιεύσεις: 15542
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 19 Φεβ 2008, 16:41:07 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ayto με το υψος το ειχε και ο σπυρος..για ρωτα τον
το υψος το μετρας στα μαρπσιε
εκει που πιανει ο γρυλλος μετα τη μπροστα ροδα και μπροστα απο τη πισω...
για τσεκαρε...
λογικα μπροστα πρεπει να εισαι καπου 14-15 και πισω καπου στο 19
επισης γραψε και τι λαστιχα εχεις(μαρκα λαστιχα) ...
αυτη η ασαφεια παντως δε νομιζω να φυγει απο τα ελατηρια...
κανε μια σωστη ευθυγραμμιση για αρχη (εχει ενα απαιχτο μαστορα πατρα ο σπυρος που ειχα κανει και εγω) δωσε καργα συγκλιση δηλαδη /\ τους τροχους και φτιαξε λιγο πιεσεις λαστιχα. αυτες ειναι οι απλες ευκολες λυσεις |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
grpap (Γρηγορης) Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 1.6 (16v) xs (2004)
Ένταξη: 02 Ιούλ 2007 Δημοσιεύσεις: 529 Τόπος: Αθηνα
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 19 Φεβ 2008, 18:47:50 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Αν ειναι σαν ταχυπλοο που τρεχει τι σαφηνεια να εχει το τιμονι;Μολις φτιαξει η διαφορα υψους το τιμονι θα αποκατασταθει.Το ειχα παθει κι'εγω οταν αλλαξα ραβδους και δεν ηταν σωστο το υψος πισω. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
MEMsound Υπεύθυνος Συνεργασιών

206gti
Ένταξη: 17 Σεπ 2004 Δημοσιεύσεις: 31102 Τόπος: Στροφοδιαδρομές
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 19 Φεβ 2008, 19:30:41 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
grpap έγραψε: | Αν ειναι σαν ταχυπλοο που τρεχει τι σαφηνεια να εχει το τιμονι;Μολις φτιαξει η διαφορα υψους το τιμονι θα αποκατασταθει.Το ειχα παθει κι'εγω οταν αλλαξα ραβδους και δεν ηταν σωστο το υψος πισω. |
συμφωνώ
εστω και 1 cm να εχει σηκωθεί μπροστά εχει μετατωπισθεί το κέντρο βάρους κλπ κλπ
πρώτα θα εβρησκα τρόπο να ξαναπετύχω σωστό υψος* μπρος / πίσω και μετά οτιδήποτε άλλο.
abaleo αν δεν βιάζεσαι πολύ πιθανό να υπάρχουν "ενδιαφέροντα" ελατήρια προς πώληση σε λίγο καιρό (AVO από stevon)
*(ή και λίγο χαμηλότερα εμπρός σε συνδιασμό με αλλαγμένες ράβδους και λίγο λιγότερο χαμήλωμα πίσω σε σχέση με εμπρός)
η πιο ωραία βόλτα...
ειναι η επόμενη... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 21 Φεβ 2008, 04:08:54 Θέμα δημοσίευσης: ταχύπλοο |
|
|
Ιδού και 2 φώτο από το "ταχύπλοο" (ακριβής ο όρος που έθεσε ο grpap ), που τραβήχτηκαν σε δρόμο χωρίς αντιληπτή κλίση. Μου φαίνεται ότι το χαμήλωμα μπροστά είναι ψιλο-απαραίτητο... Εκτός κι αν ψηλώσω και πίσω για off-road καταστάσεις!

--- |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Downhill (Θανάσης) Δραστήριο μέλος

308 Gt
Ένταξη: 09 Μάρ 2006 Δημοσιεύσεις: 257 Τόπος: Περιστέρι
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 25 Ιούλ 2008, 12:38:00 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Καλησπέρα! Εχω καιρό να επισκευτώ το φορουμάκι λόγω υποχρεώσεων και τώρα ενόψη Αυγουστιάτικης ηρεμίας είπα να περάσω μία βολτα...
Εγώ προς το παρόν έχω ελατήρια eibach (κόκκινο) με τo αμορτισέρ του rc και λάστιχα uniroyal sport σε ζάντα 195/16/45. Πηγαίνω συχνά για μπάνιο στην Ψάθα και ακολουθώ την ορεινή διαδρομή που είναι γεμάτη διαδοχικές στροφές σε ανηφορικά και κατηφορικά κομμάτια και έχω μόνο θετικά να πώ για το τωρινό setup.
Δεν σκέφτομαι ακόμα να αλλάξω κάτι αλλά πρόσφατα πήρε το μάτι μου την εξής διαφήμηση....
Alpha Shocks,
Αναρτήσεις ALPHA για Peugeot 206
Βελτίωση ουσίας προσφέρει η εταιρεία «*********» με αμορτισέρ «κομμένα και ραμμένα» στα μέτρα του Peugeot 206.
τις εχει δοκιμάσει κανείς?
επίσης αντιμετωπίζω ένα "πρόβλημα" το οποίο δεν ξέρω κάν αν υφίσταται (!!!) γιατί τα μηχανήματα όλα αναφέρουν οτι δεν υπάρχει πρόβλημα, όμως εγώ αισθάνομαι το αυτοκίνητο να "τραβάει" ελαφρώς δεξιά. Το περίεργο είναι οτι μόλις άλλαξα λάστιχα το πρόβλημα μειώθηκε αλλά όσο περνάει ο καιρός μου φαίνεται να ενισχύεται...(γι'αυτό επιμένω παρά τις διάφορες μετρήσεις)
Είχε κανένας κάποια ανάλογη εμπειρία μετά την αλλαγή αναρτήσεων?
Προσωπικά δεν μπορώ να το συγκρίνω με "πρίν και μετα" μετατροπής γιατί το πήρα απευθείας απο αντιπροσωπεία με αλλαγμένα ελατήρια....
Careful What You Wish You may Regret It
Careful What You Wish You Just Might Get It
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Downhill στις Παρ 25 Ιούλ 2008, 12:51:22, 1 φορά |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
MEMsound Υπεύθυνος Συνεργασιών

206gti
Ένταξη: 17 Σεπ 2004 Δημοσιεύσεις: 31102 Τόπος: Στροφοδιαδρομές
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 25 Ιούλ 2008, 12:41:51 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ομορφο το ταχυπλοο...
βγαλε το 1,4 μοτερ και βαλτου με 4χρονη μαρινερ 150αρα μηχανη...
θα κάνεις πειραια - αιγινα σε 20 λεπτά... 
η πιο ωραία βόλτα...
ειναι η επόμενη... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
kostas600 (kostas) Μόλις έγραψα

Peugeot 206 1.4 (8V) XS (2002)
Ένταξη: 19 Ιούν 2010 Δημοσιεύσεις: 4 Τόπος: Θεσσαλονίκη
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 19 Ιούν 2010, 15:02:56 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Παιδιά την βοήθειά σας.Είμαι νέο μέλος και ψάχνω στην Θεσσαλονίκη να βρω αμορτισέρ record για το 206.Με όσα καταστήματα μίλησα δεν γνωρίζανε.Όποιος γνωρίζει, ας βοηθήσει.Ευχαριστώ. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Sinanai (Κωστής) Άντε γεια !!!

Peugeot 206 1.6 (16V) GTi (2006)
Ένταξη: 10 Ιαν 2008 Δημοσιεύσεις: 5637 Τόπος: Στις "Κάπα" των παλαιών Ε.Ο.
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 19 Ιούν 2010, 15:45:30 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Μόνο μην τα συνδυάσεις με ελατήρια χαμηλώματος.
Μπορώ, αν θες, να ρωτήσω αντιπρόσωπο Πάτρας ποιός είναι στη Θεσσαλονίκη, αν και φαντάζομαι τα παιδιά πάνω θα ξέρουνε. 
Σβέλτα, μαντόνα, μανιβέλα
φρένο, στραπάτσο, καραμπόλα
μόδα, καβάλα, ντόλτσε βίτα
τρόμπα, φιγούρα, σαχλαμάρα κι άρπα-κόλλα |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
reselie (Τασος) Τρελλαμένο μέλος

206 1.6 GTI (8/2003)
Ένταξη: 07 Σεπ 2009 Δημοσιεύσεις: 635 Τόπος: Aθηνα / Λαμία
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 19 Ιούν 2010, 15:59:07 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ευελπιστω τελος του μηνος να μπουν καινουργιες αναρτησεις μιας και οι παλιες παιζει να μην εχουν αλλαχτει και ποτε στα 90.000
Θα ειναι καλη η επιλογη για αρχη
1: Αμορτισερ RC
2: κραταω τα μαμα ελατηρια
3: κραταω τις μαμα ραβδους
3: Αντιστρεπτικες απο τ 1.6
4: τοποθετηση/ευθυγραμμιση πουπακη
Δυστηχως δεν περισευουν με την καμια για καλη αναρτηση...
θα μου κλασεις την μιση θεσσαλια σε στρουγκες τιμονιερη της φακης |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 19 Ιούν 2010, 16:20:07 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Sinanai έγραψε: | Μόνο μην τα συνδυάσεις με ελατήρια χαμηλώματος.
Μπορώ, αν θες, να ρωτήσω αντιπρόσωπο Πάτρας ποιός είναι στη Θεσσαλονίκη, αν και φαντάζομαι τα παιδιά πάνω θα ξέρουνε.  |
Αν δεν σου κάνει κόπο, κάνε μια ερώτηση γιατί με Αθήνα που μίλησα, δεν ξέρανε για Θεσσαλονίκη. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Sinanai (Κωστής) Άντε γεια !!!

Peugeot 206 1.6 (16V) GTi (2006)
Ένταξη: 10 Ιαν 2008 Δημοσιεύσεις: 5637 Τόπος: Στις "Κάπα" των παλαιών Ε.Ο.
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 19 Ιούν 2010, 16:38:38 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Από Τρίτη, που θα γυρίσω Πάτρα, θα ρωτήσω και θα σου πω. 
Σβέλτα, μαντόνα, μανιβέλα
φρένο, στραπάτσο, καραμπόλα
μόδα, καβάλα, ντόλτσε βίτα
τρόμπα, φιγούρα, σαχλαμάρα κι άρπα-κόλλα |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 19 Ιούν 2010, 16:58:08 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Sinanai έγραψε: | Από Τρίτη, που θα γυρίσω Πάτρα, θα ρωτήσω και θα σου πω.  |
Ευχαριστώ. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 21 Ιούν 2010, 21:45:11 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Sinanai, αν σε πρόλαβα, δεν χρειάζεται να ρωρήσεις για τα record στον αντιπρόσωπο Πάτρας. Τα βρήκα επιτέλους. Αύριο το πρωί θα τα πάρω. Ευχαριστώ πάντως. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
anton Μόλις έγραψα

Ένταξη: 10 Οκτ 2011 Δημοσιεύσεις: 9
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 12 Οκτ 2011, 22:18:30 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
εν πρώτοις πάντως θα βάλω τα αμορτισέρ της μάνας του, μετά τις συμβουλές του φόρουμ
τώρα μου μένουν οι ζάντες και να δω που θα βάλω λάστιχα, αφού κάνω έρευνα αγοράς
Για αντιπροσωπία της Ελευσίνας είναι καλή; Είδα στο φόρουμ καλά λόγια, αλλά η γυναίκα μου που το πάει εκεί δεν είναι ευχαριστημένη και μάλλον έχει δίκιο, το αμάξι έχει πολλά προβλήματα και πάει και έρχεται αλλά δε λύνεται τίποτε |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
sps (Spyros) Έχω ξεφύγει !!!

206 XS Ε10
Ένταξη: 22 Δεκ 2002 Δημοσιεύσεις: 3013
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 13 Οκτ 2011, 10:08:59 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
anton έγραψε: | Ευχαριστώ TopGear (Χρήστος) για την βοήθεια. Είμαι πελαγωμένος τι να κάνω καθώς μέχρι τώρα δεν είχα Γαλλικό αυτοκίνητο, οπότε οι συμβουλές είναι πολυτιμότατες. Πάντως είναι πολύ καλό αυτοκίνητο, τελικά κακώς ήμουν γιαπωνεζόφιλος!
Επίσης τα άλογα είναι 75 οπότε είναι το 8βάλβιδο
Παιδιά τι έγινε; Η Peugeot μάνδρας μου έδωσε τιμή 460 για τα αμορτισέρ τοποθετημένα τα γνήσια. Επίσης με ανησυχεί ότι χάλασαν στα 35.000 χιλιόμετρα με ελάχιστη χρήση όπως καταλαβαίνετε τώρα 9 χρόνια από τη σύζυγο. Θα τα σκάω κάθε 35.000? τώρα θα τα κάνω αυτά τα χιλιόμετρα σε 2 χρόνια!
Δυστυχώς το άλλο θέμα που άνοιξα, μου το κλείδωσε ο sps (Spyros), οπότε για αμορτισέρ ρωτάω από εδώ.
Τώρα περιμένω τα μαντάτα από την Μάνδρα να μου πουν πόσο θέλουν για ζάντες-λάστιχα 185/60-14 |
Καλημερα!
Δεν κλειδωσα κανενα θεμα, εξαλου δεν ειμαι μοντ, απλα θα κλειδωθηκε λογω του οτι υπαρχουν πολλα τοπικ σχετικα με αμορτισερ για 206.
Για μενα, βρες κατι που να επισκευαζεται, ωστε να μην χρειαστεις να ξανααγορασεις.
Με τα λεφτα που σου λενε για μαμα αμορτισερ, μπορεις να βρεις κονι κοκκινα, gaz(στειλε μεηλ στην αγγλια), ή bilstein sport.
Για μενα τιμια αμορτισερ ειναι και τα al-ko και record sp!!! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
anton Μόλις έγραψα

Ένταξη: 10 Οκτ 2011 Δημοσιεύσεις: 9
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 13 Οκτ 2011, 10:22:53 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Χαίρομαι που λύθηκε η παρεξήγηση και σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις
Ξέρω ότι τα κονι κόκκινα ρυθμίζεται η απόσβεση οπότε θα γίνουν όσο μαλακά θέλω πριν όμως τα βάλω. Όμως αυτός που ρώτησα για τα Monroe μου είπε ότι δεν υπάρχουν koni για 206. μπορεί να εννοούσε ότι δεν έχει αυτός; που να παω αλλού φθηνά;
Τα bilstein τα έχω δει και στο φόρουμ όμως φοβάμαι ότι θα το σκληρύνουν, πράγμα που δεν το θέλω. Απολαμβάνω την Γαλλική άνεση μαζί με την απαράμιλλη φινέτσα του 206
Αυτά τα al-ko και record sp δεν τα έχω ξανακούσει. Θα αντέχουν στο χρόνο, είναι επισκευαζόμενα;
ΥΓ. Για να ευθυμήσουμε λίγο: Μου θυμίζω την διαφήμιση:
Φιλαράκι, είναι καλό αυτό; Γιατί δεν βλέπω να κυκλοφορούν και πολλά!
http://www.youtube.com/watch?v=EPT_ii4cZrE&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=zx1XVEAuzhg |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
sps (Spyros) Έχω ξεφύγει !!!

206 XS Ε10
Ένταξη: 22 Δεκ 2002 Δημοσιεύσεις: 3013
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |